Здравей Гост

Кога срещаме любовта?

• 102 Отговора
  • 16480 Прегледи
*

Alric

• *
  • 358
Re: Кога срещаме любовта?
« Отговор #40 -: Ноември 04, 2011, 10:01:06 am »

По отношение на темата и в полза на дискусията, да попитам забелязали ли сте при себе си ... примерно някакви позиции на планетите, аспекти, който всеки или поне повечето, ваши избранници на сърцето да са имали в наталната си карта.

Забелязал съм, че от физическа гледна точка най-много ми харесват жени, които имат Венера във везни с аспект към Нептун и Марс в скорпион. Забелязал съм и че доста често се случва някоя такава да се появи при транзитна  Венера в съвпад с натално  Слънце. За мое съжаление обаче, повечето които ми харесват на външен вид никак не ми харесват отвътре  ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Ноември 04, 2011, 11:02:01 am »
За мое съжаление обаче, повечето които ми харесват на външен вид никак не ми харесват отвътре  ;D .

Еми ако се разчита само на Венера във Везни в женска карта за красиво вътрешно съдържание...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #42 -: Ноември 04, 2011, 12:40:46 pm »
Привет! Венера във Везни ти пише! :P Ама не аспектирана - сори! :(

Аз пък напоследък пък срещам все мъже козирози!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #43 -: Ноември 04, 2011, 01:15:59 pm »
Freya

За мен прогресиите и транзитите са най-показателни (тях ползвам, въпреки, че професионалните астролози около мен ползват Дирекциите, но аз не съм имала време да ги изуча, затова и няма да ги коментирам).

Имаше една тема за сватбата на Мия – и при нея и транзита и прогресията много точно показваха, че ще има концентрация на енергия в посока брак и тя получи предложение за брак.

Бившият ми приятел започваше сериозна връзка всеки път когато прогресивната му Луна правеше съвпад с планета. Понеже беше Риби 2-3 връзки по едно и също време му се струват нормални. Когато прогресивната му Луна съвпадна с Уран (вече се бяхме разделили и той се бе събрал с предишната си приятелка – нея срещна при съвпад на прогресивна Луна с прогресивен Плутон, мен при съвпад на прогресивна Луна с прогресивен Сатурн) много се чудех какво ще му се случи и замина за САЩ – Сан Франциско на конференция посветена на технологиите и новите възможности за бизнес чрез Интернет.... 

Иначе мисля, това ще ти е интересно от книгата на Каръл Ръшман за „Изкуството на предсказателната астрология”:

"Ако имате благоприятна прогресия на Венера, например прогресиращо Слънце спрямо рождена Венера, и затъмнение или Лунация я отключат, това със сигурност е потенциал за значима любов или финансова печалба през тази година.

Лунация или затъмнение върху която и да е от двете планети в прогресията може да посочи точния месец, когато ще срещнете новия любим.

През 1981 имах затъмнение, което предричаше, че може да срещна нова любов. На 04 февруари имаше слънчево затъмнение в моя 1 дом, 16 гр Водолей, което образуваше тригон с рожденната ми Венера – 14 гр Везни. Това отключваше рожденния ми потенциал Венера в тригон със Сатурн, който обещаваше голяма любов в по-късен етап от живота. През юли 1981 имаше още едно слънчево затъмнение – 8 гр Лъв, което образуваше тригон с прогресивните ми Марс и Венера в 7 гр Стрелец и секстил с прогресивните Сатурн и Юпитер.

Цялата прогресия беше задействана от това слънчево затъмнение. Интересно е да се отбележи, че тази перманентна прогресия на Юпитер в тригон със Сатурн описва съпруга ми – той е Козирог с изгряващ Стрелец.

Сетне на 25 януари 1982 слънчевото затъмнение в 5 гр Водолей отново отключи тази прогресия. Венера стана ретроградна на 01 януари 1982 във Водолей, също отключвайки прогресията Венера/Марс/Юпитер/Сатурн, а след това на 09 февруари стана директна. На 13 февруари тръгнах да пътешествам с кораб, където срещнах съпруга си Джей."

Каръл Ръшман винаги разглежда двойките опозиционни знаци и домове - по нейни наблюдения (или нейните клиенти са били на такова ниво на развитие) когато се аспектира единия знак/дом дава и отражение на другия знак дом. И естествено Лунациите и затъмненията... :P ;D + натален потенциал.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #44 -: Ноември 04, 2011, 01:25:27 pm »
Видях ти картите, сега нямам време да ги разгледам подробно, надявам се довечера :) ако искаш пробвай се ти да си направиш "предсказание" и аз ще пробвам (за да е по - интересно, да видим какво ще се получи, а ти си следиш живота  :P ;D). Въпреки, че ако трябва да съм честна като ти гледам наталния потенциал се чудя за какво ти е да се обвързваш, с това Слънце в 9 дом и Марс в 1 - мисля, че би била прекрасен Ветеринарен лекар или че имаш много потенциал и енергия, прекалено много за една домакиня (особено БГ вариант на "брак" и "домакинстване")...в смисъл чудя се дали точно този тип ЛЮБОФФФФ търсиш.  :P Обаче ти си знаеш най-добре.......

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #45 -: Ноември 04, 2011, 06:03:26 pm »
Здравейте момичета как мислите съвпад на дирекционна Луна с натална Венера дали носи любов-преживял ли го е някой-този аспект е в картата на мъж...
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #46 -: Ноември 05, 2011, 11:39:53 pm »
И аз пускам карта за едно запознанство, което изигра много важна роля за мен. Много, много бих се радвала някой, който разбира да даде мнение за картата, тъй като отношенията не се реализираха като връзка, но въпреки това чувството беше интензивно и доста поглъщащо.

« Отговор #47 -: Ноември 06, 2011, 12:52:44 pm »
Жалко, защото светилата са в тригон, което се брои за хубав аспект в събитийните (и не само) карти. Оста АС-DC е в муталебни знаци, но едва ли само този фактор е достатъчен за непродължителност на отношенията. Възможно е при него да е имало някаква дилема по това време, защото съвпадът Слънце/Марс е на връх на Т-квадрат с опозицията Сатурн/Уран. Той може би е (или е бил) непостоянен, тъкмо е излизал от продължителна връзка или някакъв друг тежък ангажимент и е търсел повече свобода, не е желал да се обвързва в онзи момент.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #48 -: Ноември 06, 2011, 02:10:09 pm »
@ Freya, мила, съдя по натала ти – ти имаш Луна в Риби (изключителна чувствителност + Нептун в 1 дом) и много силен Козирог и Марс, силна духовност и воля, защото няма духовност без воля и неслучайно Ангелите са войни (както ме светваше Вещичка  :25:).

При прогностиката на Мия, много ясно коментирахме с нея, че Слънцето и Марс в женския хороскоп са прояви на мъжкия принцип във вселената – активност, творчество, принципи, които и една жена може сама да развие и да няма нужда от партньор. При жени с асц, Слънце, Луна в мъжки знаци много често съм виждала да си развиват МЪЖКИТЕ качества сами и да нямат нужда от дълбока, вътрешна връзка с партньор, да нямат нужда да усещат емпатия, любов, емоции, все вътрешни преживявания, които предполагам на теб със Слънце в Дева и особено Луна в Риби и Венера в Скорпион, в съвпад с Плутон, са ти изключително необходими, за да си щастлива.  :-[

Мия си призна, че с нейния изгряващ Сатурн, кариерата е важна за нея и май не прие предложението за брак.  :rolleyes:
В момента Слънцето ми е притиснато от Плутон и Сатурн и имах предложение за брак от мъж с асц Скорпион и Луна в Козирог, но не приех. По натал аз имам потенциал да развивам 1, 2, 9 и 12 дом и засега в тези направления се чувствам и най-щастлива, знаех си, че този брак е напълно възможен, но не е МНОГО подходящ за мен.

Тази дълга ПРЕЛЮДИЯ я пиша, за да дефинирам много точно как ти правя прогностика – приемам, че не ти самата си развиваш Марс, Юпитер, Слънце и гледам кога ще са ти активирани. Съвременното общество ОБАЧЕ заставя жените сами да си развиват Марса и Слънцето, така, че не знам как е при теб реално. Особено с този силен 9 и 10 дом.

При товя екзалтиращ Юпитер и Луна в Риби в 3 дом, връзки, които не са ограничаващи, примерно да живеете в една къща ти съпруга ти и семейството на брат му (или някой от най-близкото Ви обкръщение) за теб ще донесе много девиденти, двете семейства ще си помагат и ще са в много добри отношения. Освен това твоя 4 дом е в Овен и ако се изолирате двамца ОВЕНЪТ ще стане много осезаемо чувствителен, а във връзката не е добре Марс да се усеща толкова ясно (а при теб той е и в 1 дом и това може да навреди на здравето ти и физическата ти цялост, а може и да те зареди с много енергия и да доведе до кардинална промяна във външния ти вид, зависи как го изиграеш). По принцип твоя Марс е есенциално и акцидентално силен, само е "лошо"  ;), че Козирог е включен знак.

Луна опозе на Слънце, дава много добър потенциал за общуване, но и е естествен показател за развод – родиш ли деца  – ще почне много ясно Лунния модел да се проявява при теб, ще сложиш маската на Луната и моментално ще почнеш да усещаш Слънцето (партньора си) като опозиция. Освен ако не го усещаш като Марс, ако е Козирог или има някакви други марсови качества. Слънце и Луна са в каре с Уран и 12 дом, може да го пратят на командировка в чужбина и да е компютърен специалист или да се запознаете през нета...Уран е планета, която търси изява, свобода, обективен и рационален, ОСЪЗНАТ и в 12 дом (за който аз така и не намерих читави обяснения, освен до някъде на Дейн Ръдиар), който  е дом на „неосъзнатото” и „колективното” не се знае как ще си преработите ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА.

Моят Уран в 1 дом, ми дава интереса към астрологията. Всички хора уважавам, докато се държат осъзнато и рационално, иначе дори не се опитвам да разговарям с тях, когато видя, че не мислят, а се подчиняват на емоциите си.

По същество – спрямо картите, които пусна – прогресивния Марс си е сменял знака, Луна прогресивна е била аспектирана от натална транс-Сатурнова планета, а по транзити Плутон вече ти е наближавал Марс и Сатурн е бил в знака на Слънцето.

Така, че мисля, при теб си действат планетите съвсем класически. Юпитер е бил на трон, явно при теб Юпитер, който по натал е УПР 1 дом, екзалтира, е изключително важна планета.

Има нещо много интерсно свързано с въпроса ти (затова и толкова време отделям), тази година последното Слънчево затъмнение е на 25.11.2011 в 6 часа, Greenwich, и се пада на 3 градус Стрелец – в съвпад с купсидата на твоя 12 дом и Сатурн (Сатурн предполага по-възрастен мъж), което ще е в квадрат с Марс (в Дева), в доста широк сходящ съвпад с наталното ти Слънце. Следващото затъмнение е чак на 20.05 2012 (може тогава катаклизмите да са започнали) на 1 градус Близнаци. Тогава Венера ще е ретро 25 градуса Близнаци и ще е на купсидата на твоя 7 дом.  По принцип транзитиращия Плутон ти е минал Нептуна и върви към Слънцето ти, така, че там си има постоян приток на енергия, Марс ще влезна в Дева на 11.11.2011 и очаквам, че с този Нептун в 1 дом самата ти усещаш, че ще срещнеш някой. Ако съдя по транзитите, които ни пусна (срещнала си предишния човек при Сатурн и Венера в самото начало на Дева, явно си много чувствителна и за теб важи доста голям орбис при аспектите – съвпад при близо 20 градуса....), мисля, че до края на годината ще си в сериозна връзка и няма да се очудя ако до 20.05.2012, когато Венера ти влезне в 7 дом се решиш на брак или някакво „озаконяване”, „урегулиране” на връзката.  Мисля, че мъжът ще е наистина по възрастен или свързан със знака Козирог, защото и прогресивния ти асц е Козирог. Или ще почнеш работа в администрацията..... :rolf: или някоя корпорация, чуждестранна, с тези аспекти и този натален Плутон в 10 дом....

Най-хубавото е, че прогресивната ти Луна влиза в Риби на 21.11.2011, което е след две седмици и имаш нуждата от промяна, но за добро, защото по натал Луната ти е в Риби, Венера в Скорпи и емоциите ще ти дойдат добре.  Освен това при завръщането на прогресивна Луна в наталния знак, човек (особено жените) винаги си предефинира приоритетите, така, че най-важните за теб (това, което вътрешно усещаш), стават и най-важните в живота. А и не всеки има Слънчево затъмнение в 12 дом (Риби) при завръщане на прогресивна Луна в Риби. Това с 4 дни разлика  :P Това на няколко живота веднъж се случва – ще те обновляват....космическите енергии..... :lol: :72:

На 20.05.2012 – първото Слънчево затъмнение за 2012 прогресивната ти Луна ще тригонира и прогресивния и наталния Плутон на трон, което значи МНОГО, ама МНОГО емоции; мисля, че имаш всички предпоставки за едно страхотно преживяване. Освен това прогресивната ти Луна ще съвпадне с прогресиния ти и натален Юпитер (който при теб си е благотворен). Мисля, че ти предстои един много хубав период. Ти нямаш нито една планета в 7 дом, съвременният брак е МНОГО по 7 дом....но прогресивният ти Юпитер (УПР натален 1) е в тригон с прогресивния Меркурий (УПР натален 7), което е един от най-добрите показатели за брак. Прогресивната Луна ще е в точен квадрат с прогресивния Сатурн (управители на прогресивен 1 и 7 дом) което може да доведе и до някакви спънки, но за да има спънки, трябва да има и събитие. Освен това по натал упр 5 дом при теб - Венера е в естествен тригон с упр 1 дом все във водни знаци, които са "раждащи", даващи и подхранващи, и според Класическата гръцка астрология това е добре. С две думи - обичай си партньора, забавлявай те се заедно и ще има брак и по 7 и 5 дом...което при твоя натал е добре, защото почти всички планети са ти източни, много си самостоятелна и по-трудно ще стават нещата във връзките.... една девойка с 4 планети в 7 дом е съвсем друго нещо.... :08:. Това ако искаш връзка. Пак казвам, не всеки се е родил, за да има връзки и намира любовта и емоциите в "гаджето" си.
« Последна редакция: Ноември 06, 2011, 02:47:42 pm от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #49 -: Ноември 06, 2011, 02:56:43 pm »
Фрейа, обаче моля те, :58: за обратна връзка, след, месец, два, няма значение, интересно ми е да проверя какво ще се случи.  ;D

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #50 -: Ноември 06, 2011, 05:11:07 pm »
Цитат
Той може би е (или е бил) непостоянен, тъкмо е излизал от продължителна връзка или някакъв друг тежък ангажимент и е търсел повече свобода, не е желал да се обвързва в онзи момент.

Mirabella, tochno tova useshtah i az, no interesnoto e , che toi beshe po-iniciatiniqt v sluchaq i tova oburkva mnogo. Osven tova poznanstvoto se protochi s godini i iskah da razbera astrologichnata versiq, poneje v sluchaya ne moga da precenyam realno :-[

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #51 -: Ноември 06, 2011, 06:05:27 pm »
Analell
бих искала да те попитам -тук в темата ти говориш,че Луна опозе на Слънце е естествен показател за развод,а какво би казала за Луна квадрат Слънце...
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #52 -: Ноември 06, 2011, 06:16:42 pm »
а какво би казала за Луна квадрат Слънце...

Зависи от коя страна е Луната, дали е растяща или намаляваща, знак , дом,
но е труден аспект по отношение на връзки с противоположния пол
Естествени минерали и амулети

*

Anabell

• 2022
« Отговор #53 -: Ноември 06, 2011, 06:28:04 pm »
абсолютно честно си признавам, че за квадрат нито съм чела, нито имам наблюдения да дава развод.

За опозицията обаче имам и потвърждения в живота си (при двама мъже точно с тази позиция - и двамата родени на пълнолуние и при приятелка Слънце опозе Плутон). Това не значи, че нямат деца от браковете си и не са преживели много хубави моменти с партньорите си.... НЕ СИ ВНУШАВАЙТЕ някакви неща, МОЛЯ ВИ. Вярвайте на собственото си усещане.

Мисля си, че при квадрат не би трябвало да се проявят нещата толкова драстично. Но си зависи от целия натал. При Фреуа и Венера в съвпад с Плутон дава крайности в чувствата... но това изобщо не означава, че тя все пак ще се разведе.

Не бъдете фаталистки, все пак е по-добре да има каквато и да е връзка между Слънце и Луна, отколкото да няма връзка (аз нямам никаква връзка между двете светила.... :P и си живея два живота... ;D, дори ако щеш Сатурновото ми Слънце не излиза облечено от нас в цветове различни от черно, сив, тъмно зелен, а Лъвската ми Луна в къщи винаги е със светли дрехи и си е подредила едни снимки, картички цветни, пера.... КИЧ  ;D ;D ).

Квадратите са много ползотворни енергии, дават хъс, амбиция, воля за борба, ЕНЕРГИЯ са си, просто се проявяват малко по-драстично от колкото секстил и тригон. Обаче с времето и вие и хората около вас свиквате с тях. Ако по натал имаш силни Везни, силен 7 дом, силна Венера САМА ще си търсиш брак и ще стане каквито и да са аспектите на светилата. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #54 -: Ноември 06, 2011, 06:37:05 pm »
като цяло ВЪЗДУШНИТЕ знаци много улесняват връзките, не само Везни.  ;D

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #55 -: Ноември 06, 2011, 06:43:50 pm »
Много ти благодаря Anabell :blink:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Anabell

• 2022
« Отговор #56 -: Ноември 06, 2011, 07:19:59 pm »
Много ти благодаря Anabell :blink:
:P :-[
Астрологията е малко като медицината - преживяваш всички болести (аспекти), докато я учиш.... :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Ноември 06, 2011, 10:26:55 pm »
Анабел, интерпретациите ви са интересни.
Пълнолунието не винаги дава проблеми в общуването с противоположния пол, както и разриви в отношенията.
Аз съм пълнолуние и то по оста 1-7 дом. Имам връзка, която датира от 1992г. Като се замислим, че човешкият живот се е поодължил, тези 19 г лИбофф не са никак малко и сами по себе си поставят под съмнение този постулат. :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #58 -: Ноември 07, 2011, 12:14:37 am »
класиката и индийците дават пълнолунието като Връо ;D все пак луната там е най- пълна и планетите се гледат и прехвърлят светлина и няма място за екстра фатализъм;  И аз съм запозната с пълнолунните теории, но по принцип е кофти да са опозитни планети от един и същи пол, а от различен е по- добре; да архетипите на майка и баща са сложни за усвояване в детето, случва се да са много противоположни партньорите, да нямат общи интереси, но ако луната и слънцето на единият партньор действат на 120 и 60 с другия няма проблем;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #59 -: Ноември 07, 2011, 10:02:35 am »
По повод на слънчевото затъмнение на 25,11 си пуснах транзити и имам съвпад на Слънце и Луна с АС, а и самите Ас са в съвпад.
Това какво ще значи?
Започва и Юпитеровата опозиция, Нептуновата квадратура се вихри. Слънцето квадратира със себе си...Абе, боза!