Здравей Гост

в тоя форум

• 223 Отговора
  • 21602 Прегледи
Re: в тоя форум
« Отговор #40 -: Октомври 07, 2011, 08:06:18 am »

На мен цял живот ми поставят условия.... ;D...,за да ме обичат....
ДА!.... ;D :wub:

Ако съм жена и мъж ми поставя условия,за да МЕ обича,а не аз да ГО обичам,не бих се смяла. ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Октомври 07, 2011, 11:29:35 am »

...Е като цитираш Светото писание ...обясни ли ни какво всъщност е любов или просто ,че без любов не можем?!?... :blink:

Че колко пъти вече го обясних, какво не разбираш?
Любов е да даваш без да искаш нищо да получаваш в замяна.

*

kaily

• 5145
« Отговор #42 -: Октомври 07, 2011, 11:35:25 am »
...което ни забива отново в егото, знаещо и употребяващо формулата "дай, за да получиш".

Кабала разглежда 4 етапа на развитие на егото, докато стигне до най-висшия, четвърти.
1. Да получиш заради самото получаване
2. Да дадеш, за да получиш - твоя случай.
После се вдигаме нагоре и имаме
3. Да отдадеш, за да дадеш.
И най-висшата степен-
4. Да получиш, за да отдадеш.

*

kaily

• 5145
« Отговор #43 -: Октомври 07, 2011, 12:53:13 pm »
Ми не е, там е работата, че нещата са много по-прости и изобщо не става въпрос за магия.
Нещата са или обичаш своето его, или обичаш истински.
Нещата са - който се грижи за своето си его, не обича.
Емоциите, трепетите, копнежите - това не е любов, а влюбване.
Ако говорим за влюбвания, друга работа.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #44 -: Октомври 07, 2011, 01:01:43 pm »
Всеки получава любовта, в която вярва. Всеки заслужава любовта, която получава.

За мен любовта е да сте щастливи и двамата - ЗАЕДНО - много!
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #45 -: Октомври 07, 2011, 01:07:00 pm »
схемата "даване-получване" ми прилича на търговия. Ако все пак ще си продавате услугите, трябва първо да сте наясно човекът дали иска да плати цената..

Даването без нищо в замяна пък ми прилича на благотворителност...

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Октомври 07, 2011, 01:26:32 pm »
схемата "даване-получване" ми прилича на търговия. Ако все пак ще си продавате услугите, трябва първо да сте наясно човекът дали иска да плати цената..

Последно Иисус благотворителност ли е правил или търговия?
Защото от 2000 години учи хората на любов към ближния, как той е разбирал любовта?

*

kaily

• 5145
« Отговор #47 -: Октомври 07, 2011, 01:27:46 pm »
Цитат
И винаги ми е било интересно какво влагат хората в това-обичам истински,имал/а съм една истинска любов?!?

Когато искаш той да е щастлив, независимо от това дали е с теб или с друга жена.
Примерно.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #48 -: Октомври 07, 2011, 01:52:35 pm »

Много съгласен.  :72:

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #49 -: Октомври 07, 2011, 01:55:59 pm »

Последно Иисус благотворителност ли е правил или търговия?
Защото от 2000 години учи хората на любов към ближния, как той е разбирал любовта?
струва ми се, че неговото е било благотворителност с любов  :P

Ние тук за коя любов говорим? Тази между мъжа и жената или вселенската любов? На втората малко са способни. Хората не са съвършени все пак, нито света е съвършен. Исус може да е бил ...не знам, не го познавам :blink:

Сигурна съм, че повечето тук ги интересува най-вече романтичната любов.
А се чудя, ако обичам двама мъже едновременно - това може ли да мине за божествената, вселенска любов   ;D

http://vbox7.com/play:aae1fee8&ef=1
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 02:16:00 pm от venerra »

*

kaily

• 5145
« Отговор #50 -: Октомври 07, 2011, 02:41:06 pm »
Ми да де, и аз питам вече дни наред за коя любов говорим?
За любовите ли или за Любовта?  :confuse3:

*

Divna

• 2478
« Отговор #51 -: Октомври 07, 2011, 02:54:05 pm »

Дивна,

примера, който си дала за успокояването на любимия посредством физическа намеса изразяваща се в масажиране на произволно избрания крайник на партньора (пиша ти го нарочно сложно, като за преподавател, че ме разбереш най-правилно :P) бих могъл да го разгледам от 2 гледни точки:

1-вия е несъзнатото и неосъзнатото даване на "любов" посредством успокоението чрез допира, който, ако връзката е ранна е един вид неосъзната проекция и усет, как би тя се успокоила най-бързо, ако тя е в това положение вместо него.
В този случай, който е много често срещан за мен любов няма, а има действане така, както на теб би ти било най-разумно, логично, привично и т.н.

2-рия е когато, вече познаваш партньора и знаеш, кое ТОЧНО му е необходимо, за да речем той да е спокоен, кротък и т.н. И тука идва да попитам - това любов ли е или грижа? Или ще кажеш, че в любовта има и други явления, които са част от нея. А и тя е част от тях.

Тадж, тактилните усещания носят наслада на тези, които имат това развито чувство. В случая дадох пример с тях без да ангажирам някой да бъде задължен да ги прилага. При мен те са силно развити и е ясно, че привличам хора с привес към тези усещания.
Любовта има много измерения и в зависимост как ние я усещаме, така я и изживяваме. Има хора, които я разбират на чисто физическо ниво, други на интелектуално, трети на емоционално, четвърти на всички нива... и т.н. Според опита ни, който неминуемо идва с времето може да преминем през всички нива, за да се спрем на тази любов, която чувстваме, че е именно нашата, защото се чувстваме самите себе си, т.е. най-комфортно.
Аз може да разбирам и да чувствам любовта по един начин, а ти по друг, но това не означава, че моя начин е правилен, а твоят е грешен. Аз мога да изразявам любовта си по един начин, а ти по друг, като това също не означава, че моят начин е за предпочитане.
Ако в реалният живот се срещнем например и аз те обичам по моя си начин, който на теб не ти носи наслада, щастие, радост и всичките прекрасни чувства, които можем да изживеем, то тогава е ясно, че не сме създадени един за друг. И ти или аз, или и двамата ще вземем решението да се разделим, за да си дадем шанса да срещнем тази любов, която ще ни направи щастливи. Да срещнем човекът, който ще обожава да получава именно нашата любов, такава каквато е.

Тази тема е философска, така че няма изчерпване. И за ужас на Ан, ако така продължаваме, ще се окаже най-дългата тема във форума.  :blink: 

Копирам нещо за любовта, което е простичко схематизирано и лесно за асимилиране:

ЛЮБОВТА Е ДАВАНЕ НА ЖИВОТ ,НА ВРЕМЕ,НА СРЕДСТВА.
ЛЮБОВТА Е ГРИЖА.
ЛЮБОВТА Е ДЕЙСТВИЕ, А НЕ ЧУВСТВО.
ЛЮБОВТА НЕ Е ЕМОЦИЯ, НЕ Е ПОРИВ,ТЯ Е ЕДНО ИЗЛИВАНЕ НА ТВОЯТА СЪЩНОСТ ВЪРХУ ДРУГИТЕ.
Съществуват 4 типа любов
- любовта АКО / най егоистичната /пример : ако ми купиш пръстен
- любовта ЗАЩОТО /пример : защото си с дълги крака и руса коса
- любовта ВЪПРЕКИ / пример : въпреки,че си инат те обичам

- и най-съвършенната АГАПЕ ЛЮБОВ – / така Бог обича нас /
/ така родителите обичат децата си /

Да обичаш значи да се раздаваш и както казва Надежда Захариева и
……“ МИГОМ ДА ЗАБРАВИШ,КОМУ, КАКВО СИ ДАЛ ……“

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #52 -: Октомври 07, 2011, 02:55:17 pm »
Струва ми се, че повече се говори за любовите. Наистина, най-напред разглеждане на що е любов е хубаво да има, понеже наличието на различни концепции под една и съща дума води до обърквания и понякога излишно нагнетени спорове, което може да се стерилизира предварително.

За мен любов по-скоро е състоянието на мир и покой, уравновесеност и завършеност. С това не асоциирам концепцията за половинките, пеперудите в стомаха, ускорения пулс, ревността, изискванията, тревогите. Тогава няма изисквания и задължителни нужди, защото нуждата да постъпи нещо "отвън" не предполага уравновесеност, покой, завършеност.

По принцип предпочитам да изследвам, а не просто и директно да следвам, освен ако не установя, че има резонанс и съвпад между двете. За тези, които обичат цитатите, един любим от Нисаргадата Махарадж:

"Съзнанието в теб и съзнанието в мен, привидно две, а всъщност едно, търси единство, и това се нарича любов".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Октомври 07, 2011, 03:21:49 pm »
Моята любов изглежда, че е "въпреки", и докато не си счупя главата няколко пъти при едни и същи обстоятелства, няма да съм аз.  :rakeattack:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #54 -: Октомври 07, 2011, 03:24:40 pm »
Тази тема е философска, така че няма изчерпване. И за ужас на Ан, ако така продължаваме, ще се окаже най-дългата тема във форума.  :blink: 

Философският поглед върху нещата е интересен:)
Вярно, проблемите в някаква сфера ни карат да се фиксираме върху нея, но ако с фиксация не се решават нещата, казват, че ако разширим съзнанието си /или поне интересите си/, проблемите може да изчезнат:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #55 -: Октомври 07, 2011, 07:30:07 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=bn9HEfTsHLE&feature=channel_video_title

Ето един различен и нефилософски поглед към любовта. Има 13 клипчета с български субтитри и още 3 непреведени още.

Ето и последния, само да го гледате и слушате, пак внушава мир, любов и светлина...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #56 -: Октомври 08, 2011, 04:20:15 am »
Ми не е, там е работата, че нещата са много по-прости и изобщо не става въпрос за магия.
Нещата са или обичаш своето его, или обичаш истински.

Toчно! Ама много точно! :blink: Но да не забравяме , че всеки разчита сигналите различно. Американският знак за ОК, във Франция означава нула.  ;D

цитатите, един любим от Нисаргадата Махарадж:

"Съзнанието в теб и съзнанието в мен, привидно две, а всъщност едно, търси единство, и това се нарича любов".

И всъщност ...единството наречено любов с лекота може да бъде свързано със самОсъзнанието и свръхсъзнанието....Някъде прочетох за вселенската любов! :blink:

Ние тук за коя любов говорим? Тази между мъжа и жената или вселенската любов?На втората малко са способни. Хората не са съвършени все пак, нито света е съвършен. Исус може да е бил ...не знам, не го познавам :blink:

Напротив всички са способни на ВСЕЛЕНСКА ЛЮБОВ! Друг е въпроса , че не всички са готови за такава любов! При нея се иска не да обичаш..за да откриваш себе си...и ДРУГИЯ ,а да обичаш ВЪПРЕКИ себе си....и другия :blink:

Сигурна съм, че повечето тук ги интересува най-вече романтичната любов.
А се чудя, ако обичам двама мъже едновременно - това може ли да мине за божествената, вселенска любов   ;D

Зависи как ги обичаш и какво обичаш.... ;D...
Все повече се замислям...,ако можех да събера няколко мъже в един....какво божие КРАСИВО творение би се получило?! :rolleyes: :blink:....

А за романтичната любов...Все си мисля...,че любовта притежава от всичко...Малко ми е лигава само романтиката.... :-\ :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 08, 2011, 04:48:35 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Октомври 08, 2011, 07:44:26 am »
Любов без условия като че ли няма. На човек винаги водещ е стремежа към личното му чувство за доволство и щастие и ако прави нещо пък ако ще да е зад маската на думите "за доброто на някой друг", всъщност го прави заради себе си по една или друга причина. Другото са само красиви и утопични думи. Самия факт, че някой си мисли, че е в състояние и може да стане причина някой друг да се чувства щастлив е проява на неговото Его. В тази връзка той не може да направи нищо повече от това, което смята добро за себе си и което евентуално него ще зарадва.
Ако обектът на любовта ви примерно вземе че смени ненадейно посоката на чувствата си и ви каже "ей го на срещнах истинската си любов". Хубаво ни беше заедно, но тя или той е истинската ми любов, дали ще се запази емоцията в същия спектър и любимия/та дали ще остане такъв ?
« Последна редакция: Октомври 08, 2011, 08:11:11 am от Asol »

« Отговор #58 -: Октомври 08, 2011, 08:06:30 am »
Цитат
Тази тема е философска, така че няма изчерпване.

"Хората говорят много в два случая:когато искат да излъжат(често и самите себе си) и когато не разбират и не знаят за какво говорят"-цитат от значим за мен човек,не е известен.нито пък философ.
И още един,пак от същия човек:"Философията и говоренето успешно заместват самото имане"

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Октомври 08, 2011, 02:51:54 pm »
Другото са само красиви и утопични думи. Самия факт, че някой си мисли, че е в състояние и може да стане причина някой друг да се чувства щастлив е проява на неговото Его. В тази връзка той не може да направи нищо повече от това, което смята добро за себе си и което евентуално него ще зарадва.

Това просто не е вярно. Обобщението не е вярно. Може 99% от хората да са такива, но някои са израстнали над това.