Здравей Гост

в тоя форум

• 223 Отговора
  • 21620 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Re: в тоя форум
« Отговор #80 -: Октомври 09, 2011, 11:54:39 pm »
Цитат
Намерих много хубав откъс, но е на руски. За любовта.
Не викайте по мен, питахме се какво е любов...
Стигна чак до там да се ровиш из чуждите сайтове, за да докажеш твоята гледна точка? Ако можеше да защитиш сама тезата си, нямаше да имаш нужда от цитати, а щеше да изразиш със свои думи това което мислиш.
Цитат
Любовью называется, не когда ты желаешь кем-то насладиться или наслаждаешься, а когда ты желаешь насладить другого, вне связи с собой.
В таком случае, ты должен вначале полностью освободиться от мыслей о себе, объективно ощутить желания другого - и наполнять их совершенно бескорыстно, т.е. без всякого результата для себя. Проверка истинного чувства бескорыстной любви может быть в том, что ты совершенно отстраняешься от наполнения другого и предоставляешь это постороннему человеку, настолько, что о тебе никто и не знает.
Според мен, това което се има в предвид е да можем да дадем свобода на човека до нас, дори това да означава да пренебрегнем себе си. Да искаме човека когото обичаме да е щастлив, дори това да означава че ще е с друг/а.
Цитат
С други думи когато обичаш някой мъж например, любов е когато ти го идследваш отдалеч, видиш какъв е, кого може да обича, кой може да направи живота му щастлив и пълноценен, след това направиш така, че тия двамата да се съберат. Без дори да подозират, че ти си направил това добро за тях.
Извинявам се, не искам да се заяждам, но това звучи глупаво. Направо си е бисер, трябва да се запише някъде!

Никой не те кара да се доказваш, твое решение си е в какво да вярваш.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #81 -: Октомври 10, 2011, 04:06:48 pm »
С други думи когато обичаш някой мъж например, любов е когато ти го идследваш отдалеч, видиш какъв е, кого може да обича, кой може да направи живота му щастлив и пълноценен, след това направиш така, че тия двамата да се съберат. Без дори да подозират, че ти си направил това добро за тях.

Не викайте по мен, питахме се какво е любов... :-[
Тва любов ли е или някаква саможертва  :-\....най ми прилича, обаче, на сутеньорство  ;D

...А пък ако се намери някой да направи същото и за теб, си е направо късмет  ;)

Любовта е точно противоположното на егоизма...до такава степен е противоположно, че чак не може да се разбере, това са две различни несъвместими едно с друго измерения.
Затова докато има егоизъм, няма да има любов, и затова нищо друго не прилича така на любовта, както илюзията за любов...

*

kaily

• 5145
« Отговор #82 -: Октомври 10, 2011, 04:10:55 pm »
Цитат
Стигна чак до там да се ровиш из чуждите сайтове, за да докажеш твоята гледна точка? Ако можеше да защитиш сама тезата си, нямаше да имаш нужда от цитати, а щеше да изразиш със свои думи това което мислиш.
?????????????????????????????????
Непрекъснато чета, тоя откъс ми попадна пред очите и тозчас го постнах тук, защо да ровя, специално заради теб ли?
Че аз дори не те познавам, за чий ми е да те облагородявам?
Кажи, наистина ли си мислиш, че си толкова специална, че заради теб ще губя от единствения дар, даден ми от Бога, - времето ми на тоя свят??!
Светът полудява от егоизъм напоследък...
Ти или си Хело, или хелоизмът е заразителен....

Какво защитаваш? Собстветата си вяра, кого нападаш и защо, за да защитиш егоизма си? Ма той си е твой и никой няма намерение да ти го отнема, не бой се, всеки си има предостатъчно...егоизмът е единствената стока, която я има предостатъчно за всички. И която в същоно време всеки пази като зеницата на очите си.
Много смешно наистина... :mellow:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #83 -: Октомври 10, 2011, 05:00:17 pm »
Кайли, не съм казала, че си губиш времето въобще, пък камоли заради мен.
Оставам с впечатлението, че ти просто не можеш да признаеш, че както във всеки от нас така и при теб има поне малко егоизъм. Това е нормално и според мен би било противоестествено човек да няма грам егоизъм. Не можеш да приемеш факта, че повечето от участващите в темата не мислят като теб -
Цитат
Не викайте по мен, питахме се какво е любов...
  - и ревностно се опитваш да докажеш обратното.
Разбира се, че аз защитавам това в което вярвам, ти правиш същото.
Не защитавам егоизма си, признавам че го има. Ти явно ще отричаш.
И не използвай това нарицателно "Хело" ...само защото някой не ти отърва.
Освен това тълкуването ти на цитата беше покъртително! Просто е мазохистично и неадекватно.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #84 -: Октомври 10, 2011, 05:36:42 pm »
Любовта е точно противоположното на егоизма...до такава степен е противоположно, че чак не може да се разбере, това са две различни несъвместими едно с друго измерения.
Затова докато има егоизъм, няма да има любов, и затова нищо друго не прилича така на любовта, както илюзията за любов...
Кайли, звучиш така, сякаш ти разбираш любовта, а другите- не. Разбираш ли наистина това, което се опитваш да обясниш?
Егозимът е заложен в човека, затова и малките деца не си дават играчките. Въпросът е, че всичко трябва да е с мярка.
А любовта бива различна. Аз например не мога да обичам по един и същи начин мъжа ми, детето ми и котката ми. Всичко и всички обичам, но по различен начин. Обичам и себе си и правя много неща за себе си и това ме прави щастлива, както ме прави щастлива да правя нещо за някой друг. Всичко което те прави  щастлив /но да не пречи на друг, разбира се/ и това да правиш хората около теб щастливи е хубаво.
« Последна редакция: Октомври 10, 2011, 05:41:35 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

abroad

• 2187
« Отговор #85 -: Октомври 10, 2011, 06:06:32 pm »
Кайли е права :blink:
Извън темата - тя така си се изразява, така си звучи.
С това, че защитаваме дадена теза не казваме, че сме по-добри, а че някъде съществува такава и ние бихме искали и ще сме щастливи, ако можем да я достигнем.
Аз не съм способна на тая любов, но тя съществува и ако някога успея дасе докосна до това усещане ще съм наистина свободна :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #86 -: Октомври 10, 2011, 06:15:53 pm »
Не, аз не исках да кажа, че тя е по-добра от нас в това отношение и я разбира по-добре любовта. Само питам дали я разбира  така, както я описва и дали наистина я изпитва.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

abroad

• 2187
« Отговор #87 -: Октомври 10, 2011, 06:31:59 pm »

Коя е "тая любов" ,на която ти не си способна?... ;)

тази, която е способна да обича, свободна от моите нужди и потребности

*

Asol

• 4140
« Отговор #88 -: Октомври 10, 2011, 07:49:15 pm »
Форумните Козироги много нептуново го давате. :P Човек не може да избяга от егото си и едва ли има такъв, който е способен на безусловна любов. То няма лошо да си казвате, че може да има такава. В Библията може да пише много неща, но човек както е известно на всички съвсем не е съвършен, което не му пречи да се стреми доколкото може към това. Трудна работа да отречеш егоизма, който даже ню ню пак си го има заложен у всеки. Може би за някои е трудно да преглътнат, че не са добри и благородни само и единствено заради каузата, а зад това се крие просто желанието да се изтъкнат или да се чувстват горди със себе си поради тази причина.

*

abroad

• 2187
« Отговор #89 -: Октомври 10, 2011, 07:59:59 pm »
имам достатъчно причини, за които да се хвана и с които да се гордея (според останалия материален свят), но по странен начин и по необясними причини - не се
егоист съм, дори егоцентрик, с което съвсем не се гордея, но се уча да се обичам такава, защото ми е задължително предписание :blink:

това, за което говори Кайли съществува, харесва ни или не, страхуваме се да го допуснем или не
и ще се радвам да мога да го интегрирам в себе си някой ден, макар че едва ли.. :blink:

безусловната любов има връзка със същата приложена върху себе си :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #90 -: Октомври 10, 2011, 09:47:48 pm »
Девойки, в езотеричното познание егоизмът е противоположен на любовта, защитавам любовта и липсата на егоизъм, защото виждам какъв ще е новият свят и се стремя към него, а не защото ми липсва егоизъм.

Показвам ви накъде ми се струва, че отива светът, новият свят ще бъде изграден от хора, изградени от любов и светлина, с високи вибрации, тип Исус.

А за себе си мога да кажа, че съм го правила два пъти - това да пожелая да направя човека щастлив, просто за да бъде той щастлив, дори и да няма представа, че аз съм помогнала за щастието му.
Вие към колко човека сте се отнесли така? Включете деца, родители - каквото искате.
Колко от вас са способни на саможертва? Независимо дали защото на някой точно саможертвата ще му е приятна, сигурно Исус се е разпнал на кръста, щото е бил мазохист, знам ли...

Цитат
Егозимът е заложен в човека,
Не говоря за човека, говоря за Ничше, който казал, че човекът е опъната струна между животното и бога, говоря за следващото ниво!

Цитат
и ще се радвам да мога да го интегрирам в себе си някой ден, макар че едва ли..

Аброуд, времето дойде, няма да е някой ден, тече в момента. Който има сетива, го улавя, създадени сме различни и пътищата ни са различни...

*

kaily

• 5145
« Отговор #91 -: Октомври 10, 2011, 10:48:57 pm »
Пет пари не давам за Исус!
Опитвам се единствено да обясня, че ако не си готов да дадеш, без да искаш нищо в замяна, не обичаш другия!
Нищо повече от това и повече нямам намерение да го повтарям.

Цитат
И като такъв ,е съвършения ЕГОИСТ ,понеже се качва на кръста след 30 -годишно осъзнаване ,че ще го възхваляват след "мъченическата " му смърт.И в двата случая говорим за човек търсещ да извлече дивиденти от собствената си гибел с ясното съзнание за това.Кое тук наричаш саможертва?!?..

Изобщо нямам намерение да коментирам повече, този коментар е апотеоз на сия тема.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #92 -: Октомври 11, 2011, 12:19:59 am »
МЕРЕНЕ НА ХАНШОВЕ...ТЕМАТА БЕШЕ ИЗПРАТЕНА В АКАША БЛАГОДАРЕНИЕ НА РАЗНИ ДЕТАЙЛИ ОТ СТРУКТУРАТА НА АЗ-А...КАКВО ДА СЕ ПРАВИ-СИЛНИ СЛЪНЦА...ИЛИ СТЕЛИУМИ.... ;D ;D/Соори за капса...,ама докато видя.../...
Та вместо друго...тук се гледат виртуални ханшове...,но ми липсва БРАЗИЛСКА ЕКЗОТИКА- ВИРНАТОТО....

Таа...,любов ли бе да го опишеш...

И ДА КАЙЛИ...НА МЕН МИ ХАРЕСА ТОВА....което казват руснаците...В общи линии звучи така....***Дай на птицата свобода...,ако е ...ако не е***... ;D

АЗ ОБАЧЕ ИМАМ ПРОБЛЕМ...ЛЮБОВ ЛИ Е...ВСИЧКИ МЪЖЕ МИ ПРЕДЛАГАТ БРАК...Що ли? :rolleyes:...При това на прага на прогресивно новолуние.... :haha: във ВОДОЛЕЙ...:rolf:

Стига сте философствали...АН отвори тема за порицание...вие я обърнахте на любов! ;D

ОБИЧАЙТЕ! ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ...ВСИЧКИ ИСКАТЕ ТОВА...И АЗ ВИ ГО ПОЖЕЛАВАМ...ЖИВЕЙТЕ С ЛЮБОВ ДАРЯВАЙТЕ Я И Я ПОЛУЧАВАЙТЕ.... :wub:
САМО ЛЮБОВТА ИМА ИМА СМИСЪЛ....ПО ПЪТЯ....ЛЮБОВТА Е ЖИВОТ!

http://www.youtube.com/watch?v=wawknsOhwBM

С това Ви пожелавам Добро утро! И ЛЮБОВ...във всичките и измерения....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #93 -: Октомври 11, 2011, 09:16:11 am »
Марая, ти май се включи да се похвалиш, а ? ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #94 -: Октомври 11, 2011, 09:31:24 am »
За предпочитане е любовта говоря като принцип да е с условия, т.е. някой да прави добро другиму пък било то да има като водеща мотивация и отправна точка самия него, от което обаче и двете страни да се чувстват комфортно при подобен взаимообмен, пред това независимо от условията някой да причинява някому зло.

Не е нужно да се жертваш, за да покажеш, че обичаш някого. Любовта предполага равнопоставеност и отсрещния едва ли иска саможертви от теб.

*

kaily

• 5145
« Отговор #95 -: Октомври 11, 2011, 09:37:23 am »
Не става въпрос за показност.
Става въпрос за това, че сме създадени по образ и подобие Божие и бъдещето ни е на даващи Богове, а червилата, сенките и дамските чанти ще останат в миналото.
Девойко страст и желание, споменах Исус, за да посоча с пръст луната, вместо да видиш луната, ти зяпна пръста и започна да го критикуваш колко е космат.

*

AH

• 2201
« Отговор #96 -: Октомври 11, 2011, 10:36:36 am »
Става въпрос за това, че сме създадени по образ и подобие Божие и бъдещето ни е на даващи Богове, а червилата, сенките и дамските чанти ще останат в миналото.
Девойко страст и желание, споменах Исус, за да посоча с пръст луната, вместо да видиш луната, ти зяпна пръста и започна да го критикуваш колко е космат.

Изглежда, че ти говориш за една любов по Нептун- божествена и всеобхватна. Но тя е като дъвка, която освежава, но не може да нахрани човек, ако не са решени задачите по личните планети – най-вече по Слънцето и Луната.

А щом сме на Земята всякак имаме в тоя живот да решаваме задачи и много вероятно е те да касаят личните планети. Докато не ги решим, ще продължаваме да създаваме връзка след връзка, още не приключили с една ще идва следваща и така:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Октомври 11, 2011, 02:37:29 pm »

Изглежда, че ти говориш за една любов по Нептун- божествена и всеобхватна. Но тя е като дъвка, която освежава, но не може да нахрани човек, ако не са решени задачите по личните планети – най-вече по Слънцето и Луната.

А щом сме на Земята всякак имаме в тоя живот да решаваме задачи и много вероятно е те да касаят личните планети. Докато не ги решим, ще продължаваме да създаваме връзка след връзка, още не приключили с една ще идва следваща и така:)

Ми и аз мислех така допреди няколко години, а пък имаше едно младо момче, на годините почти на дъщеря ми, много светло, то казваше, че вместо с процесинг нещата се оправят с молитва и привличане на светлина. Аз не му вярвах.
Процесингът прави именно това - отпушва камъните от течението, преработва и проработва минали карми, любови, решава задачите не с дни, а с часове.
Процесингът проработва личните планети - ако предпочиташ така казано.
Обаче от един момент, в първия момент, в който се окажеш в състояние да получаваш светлина, макар и малко, я оставяш да действа върху теб. И твоята работа е само да я привличаш и допускаш - и тя решава всички ония неслучили се връзки, които иначе биха ти предстояли с цел да се справиш със старата карма, като в същото време натрупваш нова.

Цитат
Колкото до "зяпането"- не ми е присъщо,а пък и начинът ,по който искаш да посочиш "нещо" е очевидно неразбираем(поне тук :blink:)...
Под "тук" разбираш "себе си" предполагам? Не вярвам егоизмът ти дотам да е порастнал, че да се идентифицираш с целия форум или да?

*

AH

• 2201
« Отговор #98 -: Октомври 11, 2011, 03:47:36 pm »
Процесингът проработва личните планети - ако предпочиташ така казано.
Обаче от един момент, в първия момент, в който се окажеш в състояние да получаваш светлина, макар и малко, я оставяш да действа върху теб. И твоята работа е само да я привличаш и допускаш - и тя решава всички ония неслучили се връзки, които иначе биха ти предстояли с цел да се справиш със старата карма, като в същото време натрупваш нова.

Възможно е да е така и тогава дамите, на които любовта перманентно им е основна тема и проблем, може да се обърнат към процесинга:)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #99 -: Октомври 11, 2011, 07:22:16 pm »
Интересен феномен...,че напоследък при жени на попрището жизнено в средата...липсата на любов носи дискомфорт и желание за себеОпознаване....Друг е въпроса , че ако не си познавал любовта...няма да я познаеш...

Визирам две мадами в Хиронов възврат...Едната бивш шеф на културата в морската столицата...,а другата фермацефт...
Едната казва..,цял живот съм живяла в илюзии и никога не съм очаквала...,че точно сега ще осъзная хроничната липса на любов...В наталната и карта Слънцето е в съвпад с Нептун...При другата Слънцето е в опозиция с Нептун....
Интересно...,като говорим за божествената любов...,дали не бива да тръгнем и от онази другата....,защото все отнякъде тръгваме.... :-\..А БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ НАЛИ Е ПО НЕПТУН?
« Последна редакция: Октомври 11, 2011, 07:35:02 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците