Здравей Гост

в тоя форум

• 223 Отговора
  • 21583 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: в тоя форум
« Отговор #100 -: Октомври 11, 2011, 07:55:16 pm »
И аз съм на Хиронов възврат и именно по това време, тия години, разбрах, че хронично ми е липсвала любовта, която е даване.
И съм мислила по тоя въпрос много повече, отколкото АН по въпроса за тежката карма на бунтовете.  ;D

Искаме любов, защото ни липсва и искаме да я получим. А любовта е даване. И колкото повече искаме да получим, толкова по-зле ставаме. Защото вместо да се въздигаме нагоре, копаем надолу.
Липсва ни нещо и ние тръгваме точно в обратната посока да го търсим...и оттук страданията се увеличават.
Вчера попаднах на хубав лаф във фейсбук -

If you go looking for a friend, you’re going to find the’re very scarce. If you go out to be a friend, you’ll find them everywhere....

Ако тъпсиш приятел, ще откриеш, че приятелството е доста дефицитно. Ако тръгнеш с намерението да бъдеш приятел, ще намериш приятелство навсякъде.

Много точен принцип и за любовта!

Ако търсиш любов, ще откриеш, че тя е много дефицитна. Ако тръгнеш с намерението да обичаш, ще откриеш, че тя е навсякъде.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Октомври 11, 2011, 08:18:51 pm »
И аз съм на Хиронов възврат и именно по това време, тия години, разбрах, че хронично ми е липсвала любовта, която е даване.И съм мислила по тоя въпрос много повече, отколкото АН по въпроса за тежката карма на бунтовете.  ;D

Искаме любов, защото ни липсва и искаме да я получим. А любовта е даване. И колкото повече искаме да получим, толкова по-зле ставаме. Защото вместо да се въздигаме нагоре, копаем надолу.
Липсва ни нещо и ние тръгваме точно в обратната посока да го търсим...и оттук страданията се увеличават.
Вчера попаднах на хубав лаф във фейсбук -

If you go looking for a friend, you’re going to find the’re very scarce. If you go out to be a friend, you’ll find them everywhere....
Ако тъпсиш приятел, ще откриеш, че приятелството е доста дефицитно. Ако тръгнеш с намерението да бъдеш приятел, ще намериш приятелство навсякъде.

Много точен принцип и за любовта!

Ако търсиш любов, ще откриеш, че тя е много дефицитна. Ако тръгнеш с намерението да обичаш, ще откриеш, че тя е навсякъде.[/i][/font][/size]

Вероятно има значение мястото на тежкарите...,защото не бива да забравяме , че нисшите октави преекспонират висшите...

Принципа е прекалено верен...,за да истина....

Любовта е навсякъде...просто е като водата...не можеш да я държиш в ръката си...,но можеш да я чувстваш! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #102 -: Октомври 11, 2011, 08:23:46 pm »
Лайтман казва, че светлината е материалът, от който е направен света. И всичко, към което се стремим, е в крайна сметка светлината.
Обаче светлината е такова нещо, че никога не можеш да я имаш, ако искаш да я получиш.
Единственият начин да я получиш, е да и станеш проводник - т.е. да я оставиш да тече през теб, т.е. ти да не си и последната спирка.

Ако получаваш светлина, за да я даваш нататък - тогава тя ще започне да тече през теб.
Ако я получаваш просто за да я получаваш за себе си - йок.

*

Марая

• 28287
« Отговор #103 -: Октомври 11, 2011, 09:45:20 pm »
Лайтман казва, че светлината е материалът, от който е направен света. И всичко, към което се стремим, е в крайна сметка светлината.
Обаче светлината е такова нещо, че никога не можеш да я имаш, ако искаш да я получиш.
Единственият начин да я получиш, е да и станеш проводник - т.е. да я оставиш да тече през теб, т.е. ти да не си и последната спирка.

Ако получаваш светлина, за да я даваш нататък - тогава тя ще започне да тече през теб.Ако я получаваш просто за да я получаваш за себе си - йок.

Да... :72:..,защото светлината не е статична....Динамиката...създава всичко....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #104 -: Октомври 11, 2011, 10:47:29 pm »
Не, скъпа Марая.
Не динамиката.
А ОТДАВАНЕТО.
Не се ли усещаш, че всички внимателно заобикаляте тая думичка отдалеч и се държите с нея като с горещ картон във врата.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #105 -: Октомври 11, 2011, 10:52:45 pm »
Не, скъпа Марая.
Не динамиката.
А ОТДАВАНЕТО.
Не се ли усещаш, че всички внимателно заобикаляте тая думичка отдалеч и се държите с нея като с горещ картон във врата.  ;D

Това е динамиката...,ПРАВА СИ...КАКТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ СИ ПРАВА!

Нооо..,кога отдаваме...? Кога...сме готови?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #106 -: Октомври 12, 2011, 06:58:08 am »
кога отдаваме...? Кога...сме готови?

Когато спреш да имаш очаквания и станеш просто излъчвател...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #107 -: Октомври 12, 2011, 08:15:10 am »
Понякога се случва така, че няма на кой да даваш или има, но не ти искат даваното.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #108 -: Октомври 12, 2011, 08:23:14 am »

Процесингът прави именно това - отпушва камъните от течението,

не знам за пресинга, но не си съзерцавала скоро течението и камъните по реката да видиш ,че не отпушва, а променя извивката на реката , те си стоят там като монолит,а малките,просто изграждат коритото й, което като пресъхне при маловодие обследвам да видя какво сътворяват двете при досега си ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #109 -: Октомври 12, 2011, 08:45:24 am »
Ми не е така, говоря като има запушен поток и като махнеш камъните, разчистиш тинята и после водата сама си намира пътя.

А отдаваш, когато наистина спреш да очакваш отсреща да ти се върне. Битието е устроено много интересно и аз винаги съм се възхищавала от всички твърдения най-много на това на Исус, когато е казал: Който има, още ще му се даде, който няма, и това ще му се вземе.

Това твърдение е изклъчително интересно и в него се съдържа цялата философия на нашия свят. Нищо повече не е нужно на човека, освен да разбере смисъла на точно това казано.

« Отговор #110 -: Октомври 12, 2011, 09:04:59 am »
аз говоря за прородата- тя ми е най-добрият учител- всичко е реално, виждаш, докосваш, усещаш , помирисваш, чуваш, истинско е, теории, методи всякакви,
а ти говориш за чужда намеса да махне,да изчисти, реката не го прави сама, там където натрупва тиня,реката се движи бавно,наклона е малък и се получа разлив,или вир
под голяма скала- дълбок  вир става

« Отговор #111 -: Октомври 12, 2011, 09:08:49 am »
Който има, има в излишък и дава, и още ще му се даде,ще му се върне по неведоми пътища
Който няма,няма какво да даде и му се взима,да види ,че може да стане и по зле,на паразита му отнемат всичко,само не и мързела ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #112 -: Октомври 12, 2011, 09:15:35 am »
аз говоря за прородата- тя ми е най-добрият учител- всичко е реално, виждаш, докосваш, усещаш , помирисваш, чуваш, истинско е, теории, методи всякакви,
а ти говориш за чужда намеса да махне,да изчисти, реката не го прави сама, там където натрупва тиня,реката се движи бавно,наклона е малък и се получа разлив,или вир
под голяма скала- дълбок  вир става

Ми естествено, че говоря за чужда намеса. В село съм "наваждала" градина, поливала с вода от река. Знам как водата тече тече, ти я чакаш да стигне до края на лехата и да я напои хубаво, след това разравяш пръстта към следващата леха, а напоената вече затваряш с пръст и по тоя начин спираш водата към нея.
За каква теория става въпрос, Стреличке? Не искаш чужда намеса ли? Ми как се гледа градина, оставена само на произвола на времето, ако завали дъжд-напоява, ако не завали - всичко да съхне?...

Четох хубаво сравнение, че вероятността от първичния бульон да произлезе човек е равна на вероятността маймуна със случайно натискане на клавиатурата да напише "Война и мир".

Без намеса на по-висшето, низшето не се развива, детето ако няма възрастен, няма да порастне и да се възпита, възрастните хора са деца пред други сили...

*

kaily

• 5145
« Отговор #113 -: Октомври 12, 2011, 09:19:17 am »
Който има, има в излишък и дава, и още ще му се даде,ще му се върне по неведоми пътища
Който няма,няма какво да даде и му се взима,да види ,че може да стане и по зле,на паразита му отнемат всичко,само не и мързела ;)

Външният свят е отражение на вътрешното ни усещане.
Когато кажеш АЗ имам, вселената ти отговаря - Да разбира се, ти имаш. И се държи подобаващо и затова ти имаш.

Когато кажеш, Аз нямам, вселената ти отговаря - Да разбира се, ти нямаш, и ти отнема, за да нямаш. Защото това е твоето желание и вселената го изпълнява.

Всеки има какво да даде, 1 лев да имаш, можеш да дадеш 1 стотинка на някому, т.е. въпроса е ще ти се стопли ли сърцето достатъчно ,че да дадеш тази една стотинка.
Една усмивка можеш да дадеш, ако друго нямаш. 2 минути внимание можеш да дадеш, ако и усмивка не можеш...едно листо падащо можеш да вземеш от тротоара и после да го върнеш обратно на битието - давайки го нататък...

« Отговор #114 -: Октомври 12, 2011, 10:22:06 am »
аз ти говоря за реката,за природните закони,подчиняващи се на по -висши сили ,ти ми говориш за лехата и  копаш в градината ...
разликата   дева и стрелец

а второто написано от теб е нищо повече от сравнение - позитивното,оптимистично мислене, привлича подобно и негативното, песимистично

*

kaily

• 5145
« Отговор #115 -: Октомври 12, 2011, 11:12:14 am »
Аз съм козирог, ама Мерка ми е в стрелец.
Та кажи сега какво всъщност искаш да кажеш с тия природни закони, че явно не сме се разбрали.
Разговорът тръгна оттам, че ако се отместят камъните от потока и той ще тръгне сам.
Ти кое точно оспорваш?

« Отговор #116 -: Октомври 12, 2011, 11:39:14 am »
Ми не е така, говоря като има запушен поток и като махнеш камъните, разчистиш тинята и после водата сама си намира пътя.

А отдаваш, когато наистина спреш да очакваш отсреща да ти се върне. Битието е устроено много интересно и аз винаги съм се възхищавала от всички твърдения най-много на това на Исус, когато е казал: Който има, още ще му се даде, който няма, и това ще му се вземе.

Това твърдение е изклъчително интересно и в него се съдържа цялата философия на нашия свят. Нищо повече не е нужно на човека, освен да разбере смисъла на точно това казано.
Интересно е,но също е интересно дали трябва да го разбираме буквално.Който има, още ще му се даде (за има какво да дава), който няма, и това ще му се вземе (за да има какво да получава).Добавките са си моето виждане.Всеки трябва и да дава и да получава.По въпроса за отместването на камъните ще си позволя да се изкажа.Ами само ги отместваш :)Не ги махаш.А природата наистина знае и може да ги отмести сама.Руква проливен дъжд,теква буйна вода и отнася камъните на друго място,най-подходящото и отново не ги маха напълно.Корито на река без камъни не може да бъде оформено.Глупавия ум изобщо не знае кои камъни къде да премести.

« Отговор #117 -: Октомври 12, 2011, 09:10:07 pm »
Аз съм козирог, ама Мерка ми е в стрелец.
Та кажи сега какво всъщност искаш да кажеш с тия природни закони, че явно не сме се разбрали.
Разговорът тръгна оттам, че ако се отместят камъните от потока и той ще тръгне сам.
Ти кое точно оспорваш?

аз пък съм Стрелец,а Мерка ми в Козирог
не бе спор, нито диалог ,а монолог

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Октомври 12, 2011, 09:16:48 pm »
 :rolf: И кой мерк си пада по монолога? :rolleyes: ;D...кой по спора...

« Отговор #119 -: Октомври 12, 2011, 09:36:45 pm »
ти как мислиш ;)