а ти пренареждаш природният замисъл, ами ако махайки камъка, отприщиш потока и по надолу стане наводнение и залееш няколко къщи и загинат хора,ти не виждащ цялото течение на реката,цялостно картината, това го може само една по- висша сила... а аз съм само една прашинка от общото цяло .....
Ми така де, ама нали го знаете вица, де все се каня да пиша и все ме мързи - един свещеник корабокрушенец и моли Господ да го спаси, минава лодка, свещенникът вика - не, не ви искам, отправям молитви, той ще дойде, минава кораб - същия отговор, минава въртолет - същия отговор.
Накрая умрял от глад и се явил при Господ и почнал да го укорява, че не го спасил, а Господ му рекъм - Е кой ти пращаше лодката, кораба и въртолета, бе идиот такъв?!
Та - нека не забравяме, че ни есме оръдия в ръцете на Твореца и чрез нас той действа. Единият вариант е да отмести камъните чрез земетресение, другият вариант е да пипа нежно с човешки ръце.
То по тая логика здравеопазване трябва ли да съществува или то е типично отместване на камъни от реката?
За АН като хуанист имаше една случка, в която дон Хуан и Кастанеда си вървят по пътя и Карлито вижда охлюв по средата, взима го и го отмества на тревата. Донът го пита защо прави това, а К. му отговаря, че така го е спасил от някоя минаваща кола, която да го премаже.
Донът му казва, че е глупак, защото това може би е била съдбата на охлюва, а сега Карлито се намесил и я променил, като с това си навлякъл нейната карма или там квото беше.
Карлито понечил да се върне назад и да остави охлюва обратно на пътя, а донът го срязал - че то пък може съдбата на охлюба да е била да мине някой глупак и да го премести от пътя, а сега ако Карлито го върне обратно на пътя, именно по такъв начин пък да му променя съдбата..
А сега де ...да действаш или да не действаш... :blink: