Здравей Гост

в тоя форум

• 223 Отговора
  • 21650 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: в тоя форум
« Отговор #120 -: Октомври 12, 2011, 09:51:05 pm »
Аз съм козирог, ама Мерка ми е в стрелец.
Та кажи сега какво всъщност искаш да кажеш с тия природни закони, че явно не сме се разбрали.
Разговорът тръгна оттам, че ако се отместят камъните от потока и той ще тръгне сам.
Ти кое точно оспорваш?

Кайли, тя водата винаги си намира път, ти стой и гледай само. А това с отместването на камъните си е къртовски труд. Аз викам да почакаме водата сама да си намери пътя...нещата да се развият по естествен начин. Щом камъкът е там, значи там му е мястото.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #121 -: Октомври 12, 2011, 10:20:31 pm »
Стреличке, ей богу, вервай ми, не те разбрах какво каза още от самото начало, не успях да вляза в диалог с теб и накрая май се опита и да ме обидиш, че съм го ударила на монолог. А положих искрени усилия да разбера какво точно искаш да кажеш, но ти замлъкна завинаги и влезе в кръгова отбрана.
Ми със здраве, ако някой ден пожелаеш да ме открехнеш, пиши.

Стела, знаеш ли какъв е проблемът...че водата си е на мястото, камъкът си е на мястото, ама може и аз да съм си на мястото, т.е. точно до камъка, че да го отместя.
Щото и ние сме част от тоя вселенски замисъл и всеки от нас си е на мястото. Навремето прекарах доста време в размисъл върху тоя въпрос - като има вода, камик и аз, сега мойта работа е да ги оставя да се оправят самички - водата и камикът, или мойта роля е неслучайно да присъствам там, че да взема страна - на камика или на водата...дойдох до извода, че тоя въпрос е тегав от въпроса с яйцето и кокошката и че ще действам по вътрешен импулс занапред. Което и правя...

« Отговор #122 -: Октомври 13, 2011, 07:35:05 am »

...май се опита и да ме обидиш, че съм го ударила на монолог.

....сега мойта работа е да ги оставя да се оправят самички - водата и камикът, или мойта роля е неслучайно да присъствам там, че да взема страна - на камика или на водата...
Кайлито, с какво съм се опитала да тъ обидя,щото ако е монолог,значи говоря сама със себе си, не с друг :mellow:

от четвърт век бродя по реките български и съм прекарала доволно часове покрай бреговете им за да ти рекна- водата,реката,камъните са били много преди нас там и ще бъдат, нас няма да ни има, защо си мислиш,че сме им нужни, това му е проблема на човек все пренарежда природните закони според своята камбанария и интереси и после като затрие цяла еко система си вика -къде сбъркахме....

От Гали съм запомнила една поговорка - "Когато нещо се обърка, седни край реката и чакай..."
а ти пренареждаш природният замисъл, ами ако махайки камъка, отприщиш потока  и по надолу стане наводнение и залееш няколко къщи и загинат хора,ти не виждащ цялото течение на реката,цялостно картината, това го може само една по- висша сила... а аз съм само една прашинка от общото цяло .....

като ти премине Плутона през Слънцето - напред-назад и отмине,тогава ще ме разбереш :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #123 -: Октомври 13, 2011, 07:46:30 am »
от четвърт век бродя по реките български и съм прекарала доволно часове покрай бреговете им за да ти рекна- водата,реката,камъните са били много преди нас там и ще бъдат, нас няма да ни има, защо си мислиш,че сме им нужни, това му е проблема на човек все пренарежда природните закони според своята камбанария и интереси и после като затрие цяла еко система си вика -къде сбъркахме....

Кажи за реките – що ти е да бродиш четвърт век по тях?:)

В някакъв момент май губим връзката кой за какво си приказва и каква позиция отстоява :) – това им е хубавото на абстрактните спорове- превенция срещу мисловна закостенялост:)

« Отговор #124 -: Октомври 13, 2011, 07:51:03 am »

И можем да затворим кръга пак в Дева,  реда и съответствията във Вселената – нещата са такива, каквито трябва да са, въпреки влиянието на мимолетни и променливи във времето политики и икономики :)

ти си го казала, до този извод стигнах и аз

« Отговор #125 -: Октомври 13, 2011, 07:54:11 am »

зареждам- разреждам  си скорпионското чрез водата

« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 08:01:34 am от strelicka »

*

AH

• 2201
« Отговор #126 -: Октомври 13, 2011, 07:57:57 am »

зареждам- разреждам  си скорпионското чрез водата

защо точно водата зареждаш или разреждаш- много ли е, малко ли е в радикса?

« Отговор #127 -: Октомври 13, 2011, 08:20:40 am »
доволно и при това в 3 дом...

а пък хората извадени от черупката на сигурността и статуса, на маските за пред обществото ,
сред природата са много по- спонтанни и истински, позитивно -приятелски настроени
много обичам да си контактувам с местните, където и да съм,седиш си на камъните и си говорите, все идно се познавате от години,не от час
целият този натюрел е зареждаш, ха, така се заговорихме с една жена,пасеше кози и овце, прекарахме неусетно два часа, тя я гледам позадрямва
и я оставих да подремне и тръгнах по брега край Искъра,да видя мойте хора къде ловят риба нагоре и стадото тръгна след мен,
след това много се смяхме, тя се събужда гледа няма стадо,а кучо пазача спи и го натирила да ги търси,
ЮЛВ в Стрелец

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #128 -: Октомври 13, 2011, 08:49:58 am »
Цитат
Външният свят е отражение на вътрешното ни усещане.
Когато кажеш АЗ имам, вселената ти отговаря - Да разбира се, ти имаш. И се държи подобаващо и затова ти имаш.

Когато кажеш, Аз нямам, вселената ти отговаря - Да разбира се, ти нямаш, и ти отнема, за да нямаш. Защото това е твоето желание и вселената го изпълнява.
„Независимо дали вярваш, че можеш да постигнеш нещо или че не можеш да го постигнеш, и в двата случая си прав“, Хенри Форд
Много ми харесва този цитат, както и..
„Въображението е всичко. Чрез него виждаме това, което ще привлечем в живота си“, Албърт Айнщайн

*

kaily

• 5145
« Отговор #129 -: Октомври 13, 2011, 09:22:44 am »
Цитат
а ти пренареждаш природният замисъл, ами ако махайки камъка, отприщиш потока  и по надолу стане наводнение и залееш няколко къщи и загинат хора,ти не виждащ цялото течение на реката,цялостно картината, това го може само една по- висша сила... а аз съм само една прашинка от общото цяло .....

Ми така де, ама нали го знаете вица, де все се каня да пиша и все ме мързи - един свещеник корабокрушенец и моли Господ да го спаси, минава лодка, свещенникът вика - не, не ви искам, отправям молитви, той ще дойде, минава кораб - същия отговор, минава въртолет - същия отговор.
Накрая умрял от глад и се явил при Господ и почнал да го укорява, че не го спасил, а Господ му рекъм - Е кой ти пращаше лодката, кораба и въртолета, бе идиот такъв?!

Та - нека не забравяме, че ни есме оръдия в ръцете на Твореца и чрез нас той действа. Единият вариант е да отмести камъните чрез земетресение, другият вариант е да пипа нежно с човешки ръце.

То по тая логика здравеопазване трябва ли да съществува или то е типично отместване на камъни от реката?

За АН като хуанист имаше една случка, в която дон Хуан и Кастанеда си вървят по пътя и Карлито вижда охлюв по средата, взима го и го отмества на тревата. Донът го пита защо прави това, а К. му отговаря, че така го е спасил от някоя минаваща кола, която да го премаже.
Донът му казва, че е глупак, защото това може би е била съдбата на охлюва, а сега Карлито се намесил и я променил, като с това си навлякъл нейната карма или там квото беше.
Карлито понечил да се върне назад и да остави охлюва обратно на пътя, а донът го срязал - че то пък може съдбата на охлюба да е била да мине някой глупак и да го премести от пътя, а сега ако Карлито го върне обратно на пътя, именно по такъв начин пък да му променя съдбата..
А сега де ...да действаш или да не действаш... :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #130 -: Октомври 13, 2011, 09:27:33 am »
и аз вече се обърках с тези камъни и реки ...  ;D В крайна сметка стигнах до извода, че никой не може да ми каже истината и ще действам така, както чувствам.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #131 -: Октомври 13, 2011, 09:53:20 am »
като незнаеш какво - използваш вътр.навигатор- интуицията

и Кайли- прости ми ако съм те обидила неволно :blink:

хубав ден желая на всички  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #132 -: Октомври 13, 2011, 10:07:02 am »
Цитат
като незнаеш какво - използваш вътр.навигатор- интуицията

Аз обърнах тезата - използвам вътрешния навигатор, а ако той не се обажда, тогава опитвам да разбера кое как с ума.
От много години съм установила, че вътрешният ми усет не ме лъже, докато умствените спекулации, които изглеждат перфектни за момента, в дългосрочен период от години са се оказвали губещи.
Т.е. което си мисля, че е добро за мен, след 10 години се оказва, че изобщо не е така.
Което усетът ми е подсказвал, а умът се е бунтувал срещу него, след 10 години се е оказвало, че усетът ми е бил прав, а умът ми е грешал.
Усетът е на милиони години, а умът на няколко хиляди, предпочитам да вярвам на древното си сетиво.
Пчелата си намира пътя към кошера през 9 ливади в десетата, аз ще си намеря пътя към дома с усета, от ума вече се напатих и напарих, мерси.

*

Asol

• 4140
« Отговор #133 -: Октомври 13, 2011, 11:23:35 am »
А, ако не ти функционира както трябва интуицията ?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #134 -: Октомври 13, 2011, 11:28:51 am »
Работиш в/у това да функционира правилно.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #135 -: Октомври 13, 2011, 11:33:03 am »

Усетът е на милиони години, а умът на няколко хиляди, предпочитам да вярвам на древното си сетиво.
Пчелата си намира пътя към кошера през 9 ливади в десетата, аз ще си намеря пътя към дома с усета, от ума вече се напатих и напарих, мерси.

И освен това, от много умуване, боли глава. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #136 -: Октомври 13, 2011, 12:11:26 pm »
И освен това, от много умуване, боли глава. ;D

Ние ги тренираме с умуване:)

*

AH

• 2201
« Отговор #137 -: Октомври 13, 2011, 12:13:15 pm »
Донът му казва, че е глупак, защото това може би е била съдбата на охлюва, а сега Карлито се намесил и я променил, като с това си навлякъл нейната карма или там квото беше.
Карлито понечил да се върне назад и да остави охлюва обратно на пътя, а донът го срязал - че то пък може съдбата на охлюба да е била да мине някой глупак и да го премести от пътя, а сега ако Карлито го върне обратно на пътя, именно по такъв начин пък да му променя съдбата..
А сега де ...да действаш или да не действаш... :blink:

А, ей заради такива разсъждения харесвам разни автори:) – и за това харесвам астрологията – има ги съответствията, но свободната воля и избор са по-важни:) – и ти що не кажеш на дамите, че вече си минала оня съвпад, с който те плашат:)

*

AH

• 2201
« Отговор #138 -: Октомври 13, 2011, 12:14:39 pm »
Много вярно и....истинско...и zа Плутон.... ;)

Я кажете какво искате да кажете за съвпада на тр.Плутон с наталното Слънце:)

*

AH

• 2201
« Отговор #139 -: Октомври 13, 2011, 12:16:36 pm »
доволно и при това в 3 дом...

Късметлийка – разходките сред природата никога няма да те разочароват.

И е така- стелиумите зареждат и разреждат – това е идея за тия, които периодично са разредени:)