Здравей Гост

Силно притеснен от сън..

• 12 Отговора
  • 4731 Прегледи
Силно притеснен от сън..
« -: Октомври 06, 2011, 10:49:18 am »
Здравейте, съфорумници!
Преди месец, а може и повече санувах, че като се събудя мама я няма и много ми липсва и това ме кара да искам да върна времето да я прегърна и да не я пусна..
сега туко що се събудих. през 15,20 минути се будих и заспивах (около 5,6 пъти) и всеки път с различен сън.
запомних 3 от тях: в първият две кучета(питбули) се чифтосваха. едното ме лаеше злобно, а аз се качих на едно като стълб и си вдигнах краката да не ме захапе, но в крайна сметка успя да ме ухапе веднъж.
вторият сън е свързан с небето-имаше страни неща звездите се въртяха имаше и някакви.. не знам как да се изразя нещо подобно на петно, а след това видях две падащи звезди. мисля, че си пожелах да имам пари и на двете.
а последният път когато се събудих беше отново този сън с мама.. как се събуждам, а нея я няма. липсва ми и искам да върна времето на зад да поправя някакви грешки да я гушна и да не я пусна...

в сановниците пише, че при сънуване на падаща звезда се губи близък човек, а и с тези два съня с мама се притеснявам ужасно много... по принцип сънувам от време на време неща, който след време стават, но си спомням, че съм ги сънувал едва когато станат или свършат.. това също не знам как да го нарека :((
надявам се някой да ме успокой..

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: Силно притеснен от сън..
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2011, 02:32:31 pm »
в първият две кучета(питбули) се чифтосваха. едното ме лаеше злобно, а аз се качих на едно като стълб и си вдигнах краката да не ме захапе, но в крайна сметка успя да ме ухапе веднъж.
Не се шашкай толкова. Просто имаш угризения на съвестта. Кой ли няма  ;D но явно ти ги изживяваш по-емоционално нещата. Може би ти се струва, че си извършил някаква несправедливост, изпитваш вътрешен конфликт.
Възможно е и да се почувстваш в позицията на слаб, подчинен , зависим ...емоционално зависим, емоционално подчинен...или наранен
Ако  имаш или си чувствал нечия защита, може би ще почувстваш, че си я изгубил сега ...
Свой защитник, може да усетиш като враг..

п.с. после за другия сън

имай предвид, че сънищата не означават винаги, че нещо ще се случи в бъдеще, а отразяват  настоящото ни психично състояние, отразяват реалността, това, което вече се е случило, вече изживяното, то продължава и в съня, но чрез символи
« Последна редакция: Октомври 06, 2011, 02:37:31 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2011, 03:05:58 pm »
вторият сън е свързан с небето-имаше страни неща звездите се въртяха имаше и някакви.. не знам как да се изразя нещо подобно на петно, а след това видях две падащи звезди. мисля, че си пожелах да имам пари и на двете.
Романтичен си май :) успяваш да съхраниш романтиката в себе си въпреки всичко. Това ти помага да изживяваш по-лесно трудните ситуации.
Ще успееш в нещо, /без много усилия /с което си се захванал благодарение на ум и творчество.  Ще имаш възможност да ги разгърнеш. /Небето в сънят ти е поле, където можеш да изразиш свободно всички твои  мисли т.е. в реалността ще имаш тази възможност/.
Като че ли успехът ще ти падне от небето ..както звездите  ;) Това е хубав символ. Не вярвай на всичко от съновниците.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2011, 03:25:33 pm »
Преди месец, а може и повече санувах, че като се събудя мама я няма и много ми липсва и това ме кара да искам да върна времето да я прегърна и да не я пусна..
Трудно може да се разтълкува сънят за майката като не се знае какви са отношенията ти с нея. Имате ли нерешени проблеми, изгубил ли си контакт с нея /физически да сте далече или ти си прекратил връзката с нея по собствено желание/, чувстваш ли се виновен за нещо пред нея ... и т.н...

Предполагам, че имаш някакви страхове- да не изгубиш нещо важно за теб, да не изгубиш смисъла на живота...любовта...

« Отговор #4 -: Октомври 06, 2011, 04:24:10 pm »
разбираме се идеално и нямам проблеми с отношение и всичко останало. а относно любовта тази година два пъти не ми се получи връзката, но това едва ли има някакво значение.

всичко е добре, а относно това, че след като свърши нещо и чак тогава разбирам, че съм го сънувал.. какво можеш да ме посъветваш?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2011, 11:17:01 pm »
Дори ако приемем, че съзнанията ни в основата си са еднакви, те работят различно (като компютри с различен софтуер) и имаме различна житейска опитност, разлики в мисленето, разлики в асоциациите и връзките, които се изграждат, поради което едва ли образната ни символика е еднаква и може да се забоде с карфица в съновниците. Затова лично аз не ги приемам насериозно. Поради тази причина едва ли някой друг може да ти нацели съвсем точно значението на сънищата, а по-скоро да ти предложи посоки, където да се оглеждаш. Твоя е задачата да ги изследваш, да хипотезираш, да сверяваш и коригираш. За целта остава да си водим записки на сънищата и да сме нащрек.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2011, 06:25:20 pm »
всичко е добре, а относно това, че след като свърши нещо и чак тогава разбирам, че съм го сънувал.. какво можеш да ме посъветваш?
Някои въпроси нямат отговор.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2011, 07:52:36 pm »
Kelvin, абсолютно съм съгласна с вас.
Примерно символиката на куче ще е една за любителя на четириноги и съвсем друга за човек хапан от кучета и изпитващ страх от животни и т.н.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8 -: Октомври 07, 2011, 08:53:25 pm »
И аз смятам, че е безсмислена да се рови из съновници, но въпреки това го правя от време на време. Човек много трудно успява да си изтълкува собствените сънища.
Например четох някъде, че водата (море, океан, река, езеро) в сънищата символизирала емоциите и чувствата и че такива сънища обикновено се свързват с любовни теми.. За мен се оказа доста вярно и е често срещан символ в моите сънища. После се сетих и за водните знаци в астрологията и че те са най-чувствителни и емоционални.

« Отговор #9 -: Октомври 07, 2011, 10:43:00 pm »
по какъв начин може да се развие така нареченото "дежавю".
в смисъл 90% от нещата се сещам за тях след случката, но останалите 10% ги хващам точно в момента и знам какво ще стане (или някой каже).

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2011, 11:07:25 am »
Цитат
по какъв начин може да се развие така нареченото "дежавю".
в смисъл 90% от нещата се сещам за тях след случката, но останалите 10% ги хващам точно в момента и знам какво ще стане (или някой каже).
Не мисля, че някой може да ти отговори с точност на този въпрос.
Веднъж имах дежа вю, което усетих на момента. Сякаш за момент видях какво ще се случи. Видях един човек(непознат) как върви срещу нас и знаех, че той ще спре и ще ни заговори. Нещо като интуиция, дори се обърнах към човека с когото бях и му казах какво ще стане. Само че не стана.
Това което стана е...случайно 2-3 дена след това се бях озовала на същото място, подминах по пътя един човек. Спрях се 10тина метра след него да направя това за което бях дошла. Видях как той стана и тръгна след мен. Казах си "оо... тоя ся ще дойде да ми говори глупости и да ме зарибява" (но не се сетих за дежа вюто) И точно това и стана. Заговори ме, доста говорихме с него, даже излязохме на среща след това.... много шантава история. Едно от нещата които ми каза в началото след като ме заговори беше "ти знаеш ли как да влизаш в бъдещето?" човека си беше доста странен... и допре че в последствие се оттървах от него... оказа се циганин (не му личеше въобще!) и съм сигурна, че имаше лоши намерения. Говореше интелигентно, но говореше и много шантави неща.
ето как се разви моето дежа вю...без да испадам в подробности. Аз възприех само 10% от нещата, преди да се случи а останалите 90 които се случиха не бях и подозирала за тях...
Отделен въпрос е когато нещо се случи и се сещаме, че сме го сънували. Не мисля че се нарича дежа вю в този случай. Въпреки, че някъде четох че едно от обясненията за дежа вю е че сме го сънували след това и забравили.
« Последна редакция: Октомври 08, 2011, 11:19:21 am от Freya »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2011, 02:19:46 pm »
Дежавю  всъщност е усещане, че нещото вече се е случвало, а не предусещане за нещо напред във времето (от déjà vu - "вече видяно").

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2011, 04:51:07 pm »
Цитат
Дежавю  всъщност е усещане, че нещото вече се е случвало, а не предусещане за нещо напред във времето (от déjà vu - "вече видяно").
ами да, кой говори за предусещане? това вече е интуиция.