А какви техники знаете за осъзнато сънуване

? аз знам няколко! :blink:Ще споделя една:
ТЕХНИКА ЗА МНЕМОНИЧНО ИНДУЦИРАНЕ НА ОСЪЗНАТ СЪН (МИОС)
(“мнемоничен” означава който помага да си спомним, лесен за запомняне)
1. Настройте се да запомните сънищата си :blink:
Преди да си легнете, си кажете, че ще се будите и ще записвате сънищата си след всеки период на сънуване през цялата нощ {или след първия период на сънуване на разсъмване, или след 6 часа сутринта, или както ви е удобно).
2. Спомнете си съня :blink:
Когато се будите след период на сънуване, без значение колко е часът, опитайте се да си припомните колкото се може повече детайли от съня ви. Ако толкова ви се спи, че пак се унесете в сън, направете нещо, за да се разсъните.
3. Концентрирайте намерението си :blink:
Когато заспивате отново, се концентрирайте върху намерението си да разпознаете състоянието на сън. Кажете си: „Когато следващия път сънувам, искам да не забравя да отбележа, че съм в сън." Опитайте се да го пожелаете истински, фокусирайте мислите си само върху тази идея. Ако забележите, че мислите за нещо друго, просто оставете тези мисли да си отидат и отново насочете вниманието си върху намерението да си спомните, че сънувате.
4. Представете си как осъзнавате, че сте в сън
В същото време си представете, че сте отново в съня, от който току що сте се събудили, но този път разпознавате, че това е сън. Потърсете знак, че сте в сън. Когато го видите, си кажете: „Аз сънувам!" и продължете фантазията си. Например може да решите да полетите в осъзнат сън. Ако е така представете си, че се отделяте от земята и политате веднага след като сте осъзнали, че сънувате.
5. Повторете
Повторете стъпки 3 и 4, докато не почувствате, че намерението ви е затвърдено, и тогава се оставете на съня. Ако забележите, че мислите за нещо друго докато заспивате, повторете стъпките, така че последното нещо в съзнанието ви, преди да заспите, да бъде намерението ви да осъзнаете, че сте в сън.
6. Коментар
Ако всичко върви добре, ще заспите и ще се унесете в сън. Тогава ще си спомните да отбележите, че сънувате. Ако ви отнема много време да заспите, практикувайки този метод, не се притеснявайте колкото по-дълго сте будни, толкова по-вероятно е да имате осъзнат сън, когато заспите отново. Това е така, защото колкото по-дълго сте будни, толкова по-многобройни ще са повторенията на процедурата на МИОС, което само подсилва намерението ви да имате осъзнат сън. Нещо повече, будността активира мозъка ви и осъзнатостта става по-постижима. Ако спите много дълбоко, след като сте си спомнили съня трябва да станете и да се заемете с някаква активност за десет или петнадесет минути, така че да се събудите напълно. Светнете лампата и почетете. Станете от леглото и повървете из стаите. Едно от най-подходящите неща, които можете да направите, е да опишете сънищата си и да прочетете вече описаните, отбелязвайки знаците, че сте в сън, подготвяйки се за визуализация на МИОС-техниката.
Много хора постигат успех с МИОС само след една или две нощи. Други се нуждаят от повече време. Постоянната практика на МИОС може да доведе до голямо майсторство в осъзнатото сънуване. Много от напредналите ни онейронавти са я използвали, за да култивират способността да имат по няколко осъзнати сънища всяка нощ, когато пожелаят. :blink: :blink: :blink:
Които иска да споделя още да ми пише! :blink: :blink: :blink:
Моля ви,ако някои от вас е имал осъзнато сънуване и не е използвал никакви техники,да сподели как е постигнал това?!Наи вероятно е дошло от самосебе си но споделете какво сте сънували и какво сте си мислили преди лягане-такива неща!Разбира се ако помните

!Благодаря!