Не съм се замисляла за осъзнатото сънуване, но по принцип аз си ги разделям моите сънища на няколко вида - едните с тях изчиствам натрупаната шлака - подсъзнанието го прави по време на сън, другите са такива предсказателни, които много рядко ми се случват и третите са сънища отговори, явно те са от тези осъзнатите сънища. Просто когато имам наистина наболял проблем, пожелавам си и се моля да сънувам сън отговор. Важното е сутринта да мога правилно да разтълкувам нещата. Иначе рядко се събуждам веднага след сън, което ще рече че рядко помня сънищата си....Има и такива, които предполагам пак спадат към тази група - знам че сънувам, уж се събуждам тълкувам съня си и съня преминава във втори, пак знам че сънувам пак правя опит за тълкуване и сънят прелива в трети - случвало ми се е на няколко пъти, но не помня, отдавна е било. А другият вид сънуване е будното сънуване, което ми се е случвало, просто имам видения, които са много ясни и с нищо не мога да ги свържа - мозъкът почва да рисува картини, а съзнанието ми все още размишлява над дадени неща и отразява всичко около мен, очите ми са отворени при това...Последното видение си го разтълкувах, че имам нарастваща агресия и ще има битки...