Здравей Гост

Извънземните идват през ноември

• 97 Отговора
  • 19780 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Извънземните идват през ноември
« Отговор #80 -: Януари 25, 2012, 01:07:38 pm »
Цитат
Оу, аз рекох, че ще се придържаме към оня духовен закон за линията на най-малкото съпротивление – т.е. първо ще се погрижим  добре за чистотата на една капка, после на втора и така, капка по капка, вир, т.е. океан, става:)

По повод твоите капки, аз отговарям така - Ако искаш да изтребиш комарите, трябва да пресушиш блатото.

А ти предлагаш да трепем комарите един по един.  :P

Цитат
диверсификацията
Какво беше диверсификация, задай си въпроса по-просто.
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 01:11:58 pm от kaily »

*

kaily

• 5145
« Отговор #81 -: Януари 25, 2012, 01:10:15 pm »
Ошо и Лайтман не са ли казали нещо по въпроса?

Казали са. Но са ми казали с конски мухи да не се занимавам, че нямам време  :haha:

*

AH

• 2201
« Отговор #82 -: Януари 25, 2012, 03:17:04 pm »

По повод твоите капки, аз отговарям така - Ако искаш да изтребиш комарите, трябва да пресушиш блатото.

А ти предлагаш да трепем комарите един по един.  :P

добър отговор, но    :)

Като се грижим добре капка по капка, няма блата, няма комари:) - така е и в живота:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #83 -: Януари 25, 2012, 08:31:18 pm »
Обаче я кажете, като специалисти по икономика, каква е ролята на диверсификацията, но не само в икономиката, а и във всичко:)

струва ми се, че не точно за икономическата приложимост питаш
а, защо навърза точно диверсификацията, тя, икономиката не е съвсем като математиката - основа на много работи
иначе веднага се сетих за една приложимост, съотнесена към ума и мисълта, която вероятно ще ти се хареса ;D - за да е ефективен и с повишен капацитет трябва разнопосочно да се провокира в различни области да се развива ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #84 -: Януари 25, 2012, 09:26:08 pm »
Цитат
Като се грижим добре капка по капка, няма блата, няма комари:) - така е и в живота:)
Я дай пример, че и повече примери дай, аз в живота такива ситуации не знам.
Искаш да кажеш всеки да се пръска с антикомарин ли?

Да ти дам друг пример- високопланинска пъстърва в чисто планинско езеро, направила си е дом, грижи се за чистотата на люспите си, всичко и е в ред.
Докато още по-високопланинската фабрика за дървени играчки не изпусне отровни багрила в езерото.
И пъстървата, която си чиста дома и люспите и хрилете, кво прави?

Ние сме безкрайно свързани един с друг, ти дишаш въздух, който преди теб са дишали хиляди хора, ти дишаш, издишаш, друг диша, ражда се, яде ябълки, умира, става хумус, наторява ябълката ,друг яде ябълки....капката е част от цялото и никога няма да стане чиста и добра, освен ако и цялото не е чисто и добро.
Няма друг начин в тая вселена да бъдеш добре само ти. А ако само ти си добре, то внуците ти със сигурност ще страдат.
Или се грижиш за цялото, или не става номерът..

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #85 -: Януари 25, 2012, 10:35:14 pm »
.
« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:55:25 pm от Hm »

*

AH

• 2201
« Отговор #86 -: Януари 26, 2012, 06:31:53 am »
за да е ефективен и с повишен капацитет трябва разнопосочно да се провокира в различни области да се развива ;D

Добре си го казала, даже в рима:)

Тоя въпрос в някакъв смисъл може да се свърже с мунданната опозиция Юпитер / Сатурн.
Тя все още  е в 3 градусов орбис, т.е. силна – виждахме някакво проявление и с протестите за справедливост по света, и с куп процеси в Бг, вкл. за шистовия газ, даже и с извънземните.
Ако тая опозиция докосва със съвпад планети или точки от радикса, се проявява някак и в личен план.
И при двете ви е така, макар че при Кайли касае куспиди на домове, т.е. не е толкова  актуална.

А ти някак можеш да търсиш с какво да я свържеш в реалния живот:) Виждаш ли как стоят нещата в личен план в тоя смисъл?

*

AH

• 2201
« Отговор #87 -: Януари 26, 2012, 06:33:59 am »
Да ти дам друг пример- високопланинска пъстърва в чисто планинско езеро, направила си е дом, грижи се за чистотата на люспите си, всичко и е в ред.
Докато още по-високопланинската фабрика за дървени играчки не изпусне отровни багрила в езерото.
И пъстървата, която си чиста дома и люспите и хрилете, кво прави?

Естествено, че  личното и общото са свързани:)
Но даваш некоректен пример – свързваш инстинктивна дейност на пастърва със съзнателна дейност на човек- различен порядък.

Ще ти дам пример въз основа на твоя.
На кота 200 човек прави развъдник на риба. На кота 300 друг човек прави фабрика.
Добрата грижа и на двамата за капката се свързва с оценка по ОВОС и мониторинг.

Проблемът, често срещан, се явява когато тоя на кота 300 е глупак, вижда в близка переспектива собствената печалба и не вижда по-далечната, в която разрушава екологичната система и ще загуби.

Т.е. пак опираме първо до добрата грижа за капката:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #88 -: Януари 26, 2012, 10:53:19 am »
Проблемът на оня е, че държавата е злонамерена, енергиен вампир, не си върши работата, за която е създадена и не установява контрол.
Библията прави същото - показва ти жалоните, през които да минеш, ако не искаш да се изгубиш. Дава ти заповеди, които да следваш, за да останеш с душата си и да я развиеш.
Държавата дава заповеди, за да оцелее цялото общество.
Когато държавата е разрушена, обществото не оцелява, а отделният индивид или бърза да търси нова държава, или не оцелява също.

Но по въпроса за общото и частното - целият свят е нищо повече от твоя вътрешна част, няма нищо друго, освен ти самият. Хората, държавите, политиците, оня с пъстървата и оня с фабриката - всичко това си ти.
Само че е по-лесно да работиш с непосредствената си близка час,т която познаваш като себе си, отколкото с целия останал свят, който не разпознаваш на тоя етап като част от себе си.

Така че - работи с онова, което разпознаваш като себе си, някой ден ще се разшириш и ще започнеш да работиш и с части, които сега смяташ за нетвои, тогава ще ги разпознаеш.

*

AH

• 2201
« Отговор #89 -: Януари 26, 2012, 10:58:16 am »
Така че - работи с онова, което разпознаваш като себе си, някой ден ще се разшириш и ще започнеш да работиш и с части, които сега смяташ за нетвои, тогава ще ги разпознаеш.

то другото добре, но въпросът е човек да не тръгне да се раширява преждевременно:)

как го разпознаваме тоя момент, а:) - ако може, да не е по усет, че той се случва да лъже:)

да гледаме да се подсигурим някак си:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #90 -: Януари 26, 2012, 11:21:26 am »
Ми подсигурявай се, аз карам по усет, досега не ме е лъгал.
То само си идва, когато трябва. Намира начин да стигне до теб, стига да си нащрек, за да го приемеш.

Въртеше се из фейса лаф, казан от някой -
Be available

демек

Бъди достъпен..

« Отговор #91 -: Януари 26, 2012, 01:57:34 pm »

...Така че - за да се грижиш за себе си, трябва преди всичко да се грижиш за другите, да не изчезнат, щото иначе с теб е свършено.
Безполезно е да се грижиш за себе си само, не си остров в океана, а си капка в океана. Грижи се за чистотата на океана, за да ти е добре и на теб....

Кайли, казала си думи, които заслужават да бъдат запомнени. А дори - и цитирани.

*

kaily

• 5145
« Отговор #92 -: Януари 26, 2012, 02:08:55 pm »
Радвам се, че някой ме разбра.  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #93 -: Януари 26, 2012, 06:50:06 pm »
А ти някак можеш да търсиш с какво да я свържеш в реалния живот:) Виждаш ли как стоят нещата в личен план в тоя смисъл?

чудя се как да ти отговоря
да започна с революционната работна обстановка, но все още тлееща под повърхността с обещание за грандиозна развръзка
или
неблагодарната домашна, която ескалира и се оказах виновна...

само се чудя неочаквания проблем с колата, дето ме остави съвсем неподготвена към кое влияние да отнеса

ако следвам твоята логика значи нещо съвсем не правя като хората, така като ме преследват неприятностите едно след друго, но нямам идея защо :thinking:, и ако взема пак да се примиря и изтърпя, дали ще има морков, освен тоягата

*

kaily

• 5145
« Отговор #94 -: Януари 26, 2012, 10:11:33 pm »
Няма да има морков, щото чакаш планетите да минат и да заминат, че проблемите да се решат от само себе си.
Е това не и харесвам на астрологията, не търси причините в нас, а из облаците.

Нищо не минава и не заминава самичко, ти трябва да му помогнеш.

*

AH

• 2201
« Отговор #95 -: Януари 27, 2012, 06:04:24 am »

чудя се как да ти отговоря
да започна с революционната работна обстановка, но все още тлееща под повърхността с обещание за грандиозна развръзка
или
неблагодарната домашна, която ескалира и се оказах виновна...

само се чудя неочаквания проблем с колата, дето ме остави съвсем неподготвена към кое влияние да отнеса

ако следвам твоята логика значи нещо съвсем не правя като хората, така като ме преследват неприятностите едно след друго, но нямам идея защо :thinking:, и ако взема пак да се примиря и изтърпя, дали ще има морков, освен тоягата

Ами диверсификация – това е решението:)

И търпение, защото тр.Сатурн ще се върне пак над наталния Уран:) Доброто е, че Водолеят е интерсептиран, а другото- че тр.Юпитер е директен и ще влезе в добър дом:)

Кажи сега и нещо хубаво - за баланс:)
/и има някои неща, като с колата, за които изобщо не можем да кажем дали са за добро или зло:)/

*

AH

• 2201
« Отговор #96 -: Януари 27, 2012, 06:05:50 am »

Бъди достъпен..

ама за всичко ли:)))))))

*

kaily

• 5145