Здравей Гост

какви са тия

• 217 Отговора
  • 25561 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: какви са тия
« Отговор #40 -: Октомври 14, 2011, 03:04:49 pm »
Сигнификаторите са ми изкилифенчени и котките ми не са породисти, обикновено улични и най-често черни. Рибите ми са също странни - малко недъгави и не по стандарт - имам една полусляпа и една с половин перка. Много се разбирам с всякаква твар, но само тези видове отглеждам активно, засега.

Сега обърнах внимание на „елитността“ на дом.любимци – имали сме немска овчарка, сибирска овчарка, кралски пудел, булонка, сиамски котарак, морско свинче, папагали, канарчета, риби. Почти всичките са купувани и избирани. Управителят на 6-ти е в 5-ти и на трон и само хармонично аспектиран:)

*

AH

• 2201
« Отговор #41 -: Октомври 14, 2011, 03:07:53 pm »
Мисля , че ние можем да имаме само материални неща , всичко останало ни има нас , защото е част от нас , а ние от него.И няма място за съмнение. :blink:

има логика.

от друга страна - умът, размислите са нематериални, но няма да е точно да се каже, че ни имат:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #42 -: Октомври 14, 2011, 03:10:29 pm »
това с противореченето някога и аз го правех, сега по-рядко (чудя се, дали не е грешка) - сякаш влизаш в противоречие със себе си, за да ти стане максимално ясно, защото сравнението е в чист вид, а не от типа "краставиците в Била са по-евтини, следователно Била е по-евтина от Метро"

нехаресваните, но трайни ситуации са комфортни, но не удовлетворителни :blink: въпросът е може ли тия двете да се съчетаят по време

Трябва да стигнем до подсъзнанието и да видим то какви команди за действия подава на Аза.
За целта първо трябва с цялата ни възможна вътрешна честност да си признаем добрите страни и предимствата на трайната неудовлетворителна ситуация.
После трябва да решим можем ли да се откажем от тия добри страни  в борбата или желанието си да променим трайната ситуация .
Ако стигнем до извод, че можем, то на практика осъзнато ще сме въздействали на подсъзнанието си.  И после ще се надяваме, че подсъзнанието и съзнанието съвместно и без противоречия ще ни доведат до промяната.

Подсъзнанието работи със съзнанието , а съзнанието с АЗ-а. Как бихме стигнали от точка А до точка В , без да преминем през точка Б. :-\
Трайната ситуация идва от съзнанието си мисля.Подсъзнанието има друга далеч по-трудна задача.

Каква е по-трудната задача на подсъзнанието?

АЗ-а има съвършена структура и считам , че в тази структура намират място не само Светилата. Подсъзнанието е онова дълбоко място от което се храни съзнанието. На подсъзнателно ниво ние имаме спомени и навици към които често прибягваме. Права си , че подсъзнанието е по-мощно от съзнанието , но без съзнанието връзката с АЗ-а ще бъде нарушена. Искам да кажа , че двете не се самоизключват и не са в състояние да работят самостоятелно , а когато това се случи е нарушена онази структура , която води до свръхсъзнанието.
Истински трайните ситуации идват от нагласата на АЗ-а , а не изрично от подсъзнанието.

По-трудна е задачата , защото то умело различава ситуации и конкретика за разлика от съзнанието. Или при едното работи усета , чувството , абстракцията за която не е нужно обяснение, а при другото се търси логика и обяснение.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #43 -: Октомври 14, 2011, 03:17:34 pm »
Мисля , че ние можем да имаме само материални неща , всичко останало ни има нас , защото е част от нас , а ние от него.И няма място за съмнение. :blink:

има логика.

от друга страна - умът, размислите са нематериални, но няма да е точно да се каже, че ни имат:)

Мислите са най-материалното нещо на този свят за мен. , както и умът който бива техен иструмент в производството на размисли. :blink:  Най-лесно се манипулират от ума мислите , които идват от съзнанието и все по-трудно онези от подсъзнанието. :blink: Ако съумеем да осъзнаем ,че мислите владеят изявата на АЗ-а и , ако трансформираме тяхната изключителна енергия като не се противопоставяме на ума , а го интегрираме в общата структура и схема то ние сме в синхрон и с подсъзнанието и съзнанието.

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Октомври 14, 2011, 03:27:55 pm »

има логика.

Мислите са най-материалното нещо на този свят за мен. , както и умът който бива техен иструмент в производството на размисли. :blink:  Най-лесно се манипулират от ума мислите , които идват от съзнанието и все по-трудно онези от подсъзнанието. :blink: Ако съумеем да осъзнаем ,че мислите владеят изявата на АЗ-а и , ако трансформираме тяхната изключителна енергия като не се противопоставяме на ума , а го интегрираме в общата структура и схема то ние сме в синхрон и с подсъзнанието и съзнанието.

в такъв смисъл може да се каже, че мислите са материални- кое тогава е нематериално?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #45 -: Октомври 14, 2011, 03:29:13 pm »
Управителят на 6-ти е в 5-ти и на трон и само хармонично аспектиран:)

;D Ето, а моят е в 11-ти, ретрограден и заточен, но в добър аспект и рецепция с господаря на хороскопа и с господаря на Асцендента. Моите са повечето "дар от съдбата" и ги намирам в доста окаян и невзрачен вид негде. Ама после изгряват перлите отвътре.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #46 -: Октомври 14, 2011, 03:35:47 pm »
amanda,
как подсъзнанието хем е по-мощно, а трайната нехаресвана ситуация се определя и управлява от съзнанието, последното защо не я промени тогава?

да вземем следния пример - подсъзнанието търси комфорт в сигурността и затова си седи в една не особено харесвана ситуация - това почти разболява съзнанието, защото е неудовлетворено и Аз-ът си ходи все намръщен (например), но все така не успяват да преборят подсъзнанието...или друга е подредбата, според теб?

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #47 -: Октомври 14, 2011, 03:40:05 pm »

има логика.

в такъв смисъл може да се каже, че мислите са материални- кое тогава е нематериално?
Енергията , която е всичко останало. Защото липсата на такава е предпоставка за всички онези "трайни" неща с които можем да жонглираме. Искам да кажа , че трайните неща понякога са много необходими, а нетрайните са най-трайни. :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #48 -: Октомври 14, 2011, 03:41:18 pm »
Последно какво гледате за животните? Мен ме интересуват главно котки и малки породи кучета. В мойта карта както обикновенно не мога да се оправя и да тълкувам като хората. Според едни източници животните се гледат по 6ти дом, а според други по 5ти. По 6ти са всекидневните ангажименти, грижите ..., а по 5ти дом даваме любов. За животните знаем, че е необходимо да се полагат ежедневни грижи (6ти), но също им даваме внимание, любов (5ти).

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Октомври 14, 2011, 03:49:13 pm »

АЗ-а има съвършена структура и считам , че в тази структура намират място не само Светилата. Подсъзнанието е онова дълбоко място от което се храни съзнанието.

Личното несъзнавано се управлява от Луната (светило!)- това е НЕСЪЗНАТЕЛНИЯ Аз.
Колективното несъзнавано се управлява от транссатурновите - Уран, Нептун, Плутон.
А съзнателният Аз се управлява от Слънцето.
Меркурий превежда посланията на подсъзнанието на разбираем език и участва в процеса на осъзнаване.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #50 -: Октомври 14, 2011, 04:10:02 pm »
amanda,
как подсъзнанието хем е по-мощно, а трайната нехаресвана ситуация се определя и управлява от съзнанието, последното защо не я промени тогава?

да вземем следния пример - подсъзнанието търси комфорт в сигурността и затова си седи в една не особено харесвана ситуация - това почти разболява съзнанието, защото е неудовлетворено и Аз-ът си ходи все намръщен (например), но все така не успяват да преборят подсъзнанието...или друга е подредбата, според теб?

Подсъзнанието е склад. Подсъзнанието не търси , то притежава информацията и я изпраща към съзнанието.То е най-скритото нещо , зад което се крие истинската същност на душата. Нали Луната се свързва с ДУШАТА , а ДУХА със Слънцето?
Въпрос на избор според мен!
Не мисля , че е нужно нещо което да променя. По-скоро е нужно да се приеме , разбере . Съзнанието борави с воля , подсъзнанието с усет. Кое е по-устойчиво и трайно?

*

AH

• 2201
« Отговор #51 -: Октомври 14, 2011, 04:17:08 pm »
Последно какво гледате за животните? Мен ме интересуват главно котки и малки породи кучета. В мойта карта както обикновенно не мога да се оправя и да тълкувам като хората. Според едни източници животните се гледат по 6ти дом, а според други по 5ти. По 6ти са всекидневните ангажименти, грижите ..., а по 5ти дом даваме любов. За животните знаем, че е необходимо да се полагат ежедневни грижи (6ти), но също им даваме внимание, любов (5ти).

Гледай ги по който дом ти се вържат с другите неща. Провери и другите аналогии на дома дали се връзват.
Идеята е, че отношението към любимците е подсъзнателно, но може да ни помогне да осъзнаем подсъзнателното си отношение към другите аналогии на дом и управител.
А подсъзнателното отношение определя до голяма степен развитие и успешност на делата по дома и управителя му.
Това важи и за хората, които нямат афинитет към домашни любимци.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #52 -: Октомври 14, 2011, 04:17:29 pm »

АЗ-а има съвършена структура и считам , че в тази структура намират място не само Светилата. Подсъзнанието е онова дълбоко място от което се храни съзнанието.

Колективното несъзнавано се управлява от транссатурновите - Уран, Нептун, Плутон.
Меркурий превежда посланията на подсъзнанието на разбираем език и участва в процеса на осъзнаване.

Би следвало да разграничим транссатурновото съзнание , като приемем , че Уран е планета която се свързва със свръхразума  и е висша октава на Меркурий. Може би Нептун е колективното несъзнавано. Според мен по отношение на осъзнаването следва да потърсим и Юпитер. Ти как мислиш? :-[

*

лилид

« Отговор #53 -: Октомври 14, 2011, 04:29:13 pm »
ха така, аз май съм от "хората, които нямат афинитет към домашни любимци", значи затуй не ми върви в любовчицата  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Октомври 14, 2011, 04:30:32 pm »
amanda,

Подсъзнанието е склад. Подсъзнанието не търси , то притежава информацията и я изпраща към съзнанието.То е най-скритото нещо , зад което се крие истинската същност на душата. Нали Луната се свързва с ДУШАТА , а ДУХА със Слънцето?
Не мисля , че е нужно нещо което да променя. По-скоро е нужно да се приеме , разбере . Съзнанието борави с воля , подсъзнанието с усет. Кое е по-устойчиво и трайно?

Няма значение, кое е по-устойчиво и трайно, защото и двете са  необходими и съществуват в дуалистично единство. Наричат това, което Луната символизира "несъзнателна воля" и тя може да бъде не по-малко категорична от съзнателната, творческа воля, каквото е Слънцето.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #55 -: Октомври 14, 2011, 04:31:11 pm »
ха така, аз май съм от "хората, които нямат афинитет към домашни любимци", значи затуй не ми върви в любовчицата  ;D

няма да обръщаме внимание на неща, които ни водят до такива изводи- не е здравословно ;D

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #56 -: Октомври 14, 2011, 04:33:17 pm »
amanda,

Няма значение, кое е по-устойчиво и трайно, защото и двете са  необходими и съществуват в дуалистично единство. Наричат това, което Луната символизира "несъзнателна воля" и тя може да бъде не по-малко категорична от съзнателната, творческа воля, каквото е Слънцето.

Говорихме за трайността в друг аспект. :-[

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Октомври 14, 2011, 04:36:13 pm »
Говорихме за трайността в друг аспект. :-[

след малко някой ще ни даде някоя притча, с която да ни подскаже, че се увлякохме във философстването ;D- не че ще ни попречи ;D

*

лилид

« Отговор #58 -: Октомври 14, 2011, 04:38:00 pm »

няма да обръщаме внимание на неща, които ни водят до такива изводи- не е здравословно ;D

а, е, зависи от гледната точка  ;D ... апропо, винаги ми е било чудно защо са ми безразлични точно котките. сега, доколкото се сещам, броят се само на трите пръста на едната ми ръка тези котки, които съм била забелязала и съм била имала някакво лично отношение към тях, че даже и то гальовно - и то знаете ли защо, - ей сега узнах и аз - защото преди това съм имала такова към хората, които ги дундуркат - баба ми, един дето ми въртеше главата и племенника ми :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Октомври 14, 2011, 04:39:17 pm »

Би следвало да разграничим транссатурновото съзнание , като приемем , че Уран е планета която се свързва със свръхразума  и е висша октава на Меркурий. Може би Нептун е колективното несъзнавано. Според мен по отношение на осъзнаването следва да потърсим и Юпитер.

Ти как мислиш? :-[

Юпитер има отношение към житейската философия, към затвърждаването на мисловните модели във философска система, която да обслужва индивида. Плутон управлява масите и социално-икономическите процеси в надличностен аспект и в този смисъл владее и колективното несъзнавано. Нептун управлява сектите и всички съ-общества с 12-то домна ориентация, обединени около общи/колективни идеали. Уран управлява колектива като цяло, групите по интереси в чисто водолейски аспект. Той е най-колективната планета. Аз го наричам колективен разум, но насочен напред в бъдещето, разчупващ статуквото. Казваме, че той е нашата индивидуалност, но винаги стои в основата на революциите и колективните движения за права и свободи. Тези планети управляват големи групи от хора, родени в едно поколение, поради което са колективни. ние ги изживяваме на индивидуално ниво, според дома, който заемат и аспектите с личните планети.