това с противореченето някога и аз го правех, сега по-рядко (чудя се, дали не е грешка) - сякаш влизаш в противоречие със себе си, за да ти стане максимално ясно, защото сравнението е в чист вид, а не от типа "краставиците в Била са по-евтини, следователно Била е по-евтина от Метро"
нехаресваните, но трайни ситуации са комфортни, но не удовлетворителни :blink: въпросът е може ли тия двете да се съчетаят по време
Трябва да стигнем до подсъзнанието и да видим то какви команди за действия подава на Аза.
За целта първо трябва с цялата ни възможна вътрешна честност да си признаем добрите страни и предимствата на трайната неудовлетворителна ситуация.
После трябва да решим можем ли да се откажем от тия добри страни в борбата или желанието си да променим трайната ситуация .
Ако стигнем до извод, че можем, то на практика осъзнато ще сме въздействали на подсъзнанието си. И после ще се надяваме, че подсъзнанието и съзнанието съвместно и без противоречия ще ни доведат до промяната.
Подсъзнанието работи със съзнанието , а съзнанието с АЗ-а. Как бихме стигнали от точка А до точка В , без да преминем през точка Б. 
Трайната ситуация идва от съзнанието си мисля.Подсъзнанието има друга далеч по-трудна задача.
)
Каква е по-трудната задача на подсъзнанието?
АЗ-а има съвършена структура и считам , че в тази структура намират място не само Светилата. Подсъзнанието е онова дълбоко място от което се храни съзнанието. На подсъзнателно ниво ние имаме спомени и навици към които често прибягваме. Права си , че подсъзнанието е по-мощно от съзнанието , но без съзнанието връзката с АЗ-а ще бъде нарушена. Искам да кажа , че двете не се самоизключват и не са в състояние да работят самостоятелно , а когато това се случи е нарушена онази структура , която води до свръхсъзнанието.
Истински трайните ситуации идват от нагласата на АЗ-а , а не изрично от подсъзнанието.
По-трудна е задачата , защото то умело различава ситуации и конкретика за разлика от съзнанието. Или при едното работи усета , чувството , абстракцията за която не е нужно обяснение, а при другото се търси логика и обяснение.