Здравей Гост

какви са тия

• 217 Отговора
  • 25517 Прегледи
*

amanda

• *
  • 208
Re: какви са тия
« Отговор #80 -: Октомври 14, 2011, 05:39:28 pm »
Кучетата са с ЯН-ска енергия, а котките са с ИН-ска енерегия. Обаче най-интересното е, че груповатга душа на котките е мъжка, тоест Ян-ска, а на кучетата е женска, тоест ИН-ска.

Ей това как ще го обясните астрологично?   ;D ;D ;D

А кой казва , че е така? :unsure:

Кучето поема енергията и я изпраща в земята. Котката я преработва.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #81 -: Октомври 14, 2011, 05:44:03 pm »
Кучетата са с ЯН-ска енергия, а котките са с ИН-ска енерегия. Обаче най-интересното е, че груповатга душа на котките е мъжка, тоест Ян-ска, а на кучетата е женска, тоест ИН-ска.

Защото Е така! А за груповите души - ми виждала съм ги и затова знам, че е така!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #82 -: Октомври 14, 2011, 05:47:27 pm »
ЗА КОТКИТЕ, КУЧЕТАТА и още нещо...

Почти всеки от нас в детството си е мечтал да има котка или куче. Останало нереализирано, това желание би могло да се охлади или незабелязано да се удовлетвори по друг начин. Сега ние отново чуваме от своите деца подобно желание и си мислим: какво да правим? Ясно е, че ако подарим на детето котенце, то ние ще трябва да се грижим за него. Но ако не искате да поемате ново задължение, може да минете и без тази грижа, без да завъждате в дома си животни.

Астрологически котката е свързана с Луната, светило, раждащо в хората желание да имат спокоен живот, да имат дом, семейство, а и според народната традиция котката се смята за талисман на уютния дом. Луната ни дарява душевна мекота, нежност, грижовност, пробужда майчинските ни чувства. И деца, и възрастни, като правило си мечтаят за котка, когато в живота им не всичко, свързано с темите на Луната - дом, семеен живот, отношенията с майката, е в ред.

Ако желанието да си има котенце не напуска детето, значи просто на детето не му достига нашата грижа или то не чувства, че домът, в който живее, е наистина неговият дом. При възрастните често пъти желанието да си вземат котка се появява след развод или когато отношенията в семейството са опънати. Случва се, че човек мечтае да създаде семейство, търси своята половинка и изобщо не може да я намери или е изправен пред избор - дали да се съгласи и да приеме предложението за брак или не. И в същото време много често в съзнанието му възниква мисълта за котка. Ако човек създава семейство, в което всичко му е по сърце, то страстта за котка вече няма да го вълнува така, както по времето, когато е бил сам. Отношението към това животно си остава предишното, но онова желание "искам котка" отслабва или изобщо изчезва.

Присъствието на котката до човека намалява тревогата, която човек изпитва поради своята самота или семейни проблеми. Това лунно създание - котката като че ли заменя на човека семейството, успокоява, умиротворява, укрепва невидимия тил - душата на самия човек.

Котката, това нощно същество се управлява от Луната, а кучето - от Слънцето. Слънцето е свързано с творческата личност на човека, и кучетата се привързват към личността, към стопанина си. Луната само отразява слънчевата светлина, както домът отразява характера на стопанина и котката се привързва към отражението - към дома. Тези, които мечтаят за куче, искат слънчева независимост и власт, искат да бъдат творци, център на света, в който живеят.

Ако вашето дете си мечтае за кученце, създайте му условия за творчество, запишете го в кръжок, в школа, където да го научат да прави нещо с ръцете си. Детето, което си мечтае за кученце, иска да бъде забелязвано, на него просто му е необходимо да развива талантите си, за да може да изненадва и да радва околните.
    Ако зрял човек си мечтае за куче, значи му е време да разнообрази живота си. Слънцето е източник на творческо вдъхновение и желанието да си вземеш куче възниква, когато всичко в живота ни е станало прекалено банално, делнично, когато от всекидневните грижи не ти остават нито сили, нито време за някакво творчество.

Потребността да имаш котка или куче винаги носи подсъзнателен характер и сигнализира за това, че е необходимо да се сложи в ред семейния живот или да се разнообрази живота, заемайки се с интересна работа. Животните - котки, кучета и всички други ни помагат в нашето развитие, дори само с това, че ни напомнят за непосредствеността. Ние ще помогнем развитието на своята душа, ако до нас са нашите по-малки братя, но още по-полезно е да възприемем това желание като сигнал, че е време да променим живота си - да станем по-ласкави, по-грижовни и по-творчески личности.
от тук: http://margaritta.dir.bg/2004/april/03astrokotka.htm

Търсих друга статия и то в астрологичен сайт, но не можах да я намеря, но и тази става...  ;)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #83 -: Октомври 14, 2011, 05:56:50 pm »

Защото Е така! А за груповите души - ми виждала съм ги и затова знам, че е така!

Знам , че енергията Ин е свързана с  женско начало, тя е  енергия на нощта, на луната , енергия на болестта, енергия която се среща в покоя. Ин-енергията е дълбока, неопределена, студена. Тя не се свързва с трансформацията.
Ян е мъжко начало , енергия на светлината, на слънцето, на движението. Енергията Ян е гореща. Тя би могла да извърши трансформация.
Мисля , че и двете енергии присъстват не само в индивидуалния свят , а и в колективния. И в този смисъл не мисля , че определен животински вид притежава само Ин , а друг само Ян. :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #84 -: Октомври 14, 2011, 06:00:01 pm »
Никъде не съм казала, че е само едната енергия!

Когато разговарях с колективните им духове и аз бях изненадана да разбера, че на ЯН-ският носител - кучето, виждам духа в образа на жена и респективно обратното при котките, но тогава много ясно ми се обясни, че това е така защото е постигнат баланса при животинките като дух и като проявление. Цялата природа е в баланс, само човека си остава небалансиран засега...  :P

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #85 -: Октомври 14, 2011, 06:26:16 pm »
Никъде не съм казала, че е само едната енергия!

Когато разговарях с колективните им духове и аз бях изненадана да разбера, че на ЯН-ският носител - кучето, виждам духа в образа на жена и респективно обратното при котките, но тогава много ясно ми се обясни, че това е така защото е постигнат баланса при животинките като дух и като проявление. Цялата природа е в баланс, само човека си остава небалансиран засега...  :P

Баланса е необходим при всяка жива твар. Когато е нарушен организмите са болни.Тук иде реч за Ин.

*

Uran

• 6041
« Отговор #86 -: Октомври 14, 2011, 07:12:30 pm »
 Аз съм имала 14г една и съща котка-улична превъзходна. Не обичам "маркови" животни. Не са ми така интелигентни, истински..абе ..не ги кльопам. Не съм и искала  добитъче в дома си, но ми го натресаха и си станахме големи дружки. Научих я (женско си беше) да ползва човешка тоалетна.
У6- Юпитер и Сатурн не са добре поставени.
Когато Писана умря, близо седмица се разплаквах спонтанно на раб. ми място, което не е много характерно за мен.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #87 -: Октомври 14, 2011, 07:29:44 pm »
Баланса е необходим при всяка жива твар. Когато е нарушен организмите са болни.Тук иде реч за Ин.

Не познавам напълно балансирани човеци и това е факт!

А и в случая става въпрос за баланс отвъд "нормалните" понятия. Няма Ин баланс!!! Хармонията и баланса, амалгамата между ИН и Ян се нарича Ден!

Не ми се спори обаче - нямам нито желанието, нито времето...  ;)
« Последна редакция: Октомври 14, 2011, 07:38:09 pm от Вещичка »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #88 -: Октомври 14, 2011, 08:27:17 pm »

Не познавам напълно балансирани човеци и това е факт!

А и в случая става въпрос за баланс отвъд "нормалните" понятия. Няма Ин баланс!!! Хармонията и баланса, амалгамата между ИН и Ян се нарича Ден!

Не ми се спори обаче - нямам нито желанието, нито времето...  ;)

Ден или Дзен.... ;D

Не става дума за Ин баланс и никъде не споменат под тази форма баланс. Става дума за болест , която идва от Ин. Или болестта се свързва с Ин.

Извини ме , за теб това спор ли е? :-\ Не го усещам като спор , а диалог.

А виждането е хубаво нещо, стига да умееш да гледаш!

Хубава вечер! :blink: ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #89 -: Октомври 14, 2011, 08:37:22 pm »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #90 -: Октомври 14, 2011, 08:47:04 pm »
Ден или Дзен.... ;D

Ден

Дзен Будизмът е школа, която поставя на централно място осъзнаването на текущия момент и прозрението в същността на нещата чрез личния опит.

Нали такъв беше опита ти за кучетата и котки.... ;D

Или говорим за ден от седмицата?! :-[ ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #91 -: Октомври 14, 2011, 08:50:34 pm »
Или говорим за ден от седмицата?! :-[ ;D

Не

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #92 -: Октомври 14, 2011, 10:00:06 pm »
В света на комуникации, технологии и въобще в ерата на Уран всичко е ДЗЕН.Ако умеем да разчитаме посланията , които получаваме.

*

AH

• 2201
« Отговор #93 -: Октомври 15, 2011, 04:42:09 am »
о, това беше едно съвсеееем мъничко осъзнаване. далеч съм още от висшия пилотаж в тоя смисъл, защото преди това имам да осъзная още неща за животните.

Мисълта ми беше, че може би, ако „ухажваме“  някак управителя на сферата, в която желаем промени, е възможно те да се случат:)

*

AH

• 2201
« Отговор #94 -: Октомври 15, 2011, 04:43:53 am »
  Не обичам "маркови" животни. У6- Юпитер и Сатурн не са добре поставени.

А, ей това има значение.
А важи ли за други сфери? Например, колите и техн.уреди, ако ги гледаме по Меркурий и 3-ти дом, къде е управителят му и как сте ги избирали?
При мен Меркурий е в 6-ти, имали сме много коли и много компютри – избирали сме ги практични, а не луксозни. Управителят на 3-ти е в 1-ви и друго изискване беше максимално добре да ни служат.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #95 -: Октомври 15, 2011, 07:37:47 am »

Мисълта ми беше, че може би, ако „ухажваме“  някак управителя на сферата, в която желаем промени, е възможно те да се случат:)

Ти правила ли си това и имаш ли личен опит и постигнати резултати по този начин?

*

AH

• 2201
« Отговор #96 -: Октомври 15, 2011, 07:49:25 am »

Ти правила ли си това и имаш ли личен опит и постигнати резултати по този начин?

получава се резултат, но после не е съвсем сигурно, че харесваме резултата......
проблемът  вероятно е в това, че резултатът идва бавно, междувременно ние се променяме, появяват се нови разбирания или желания, а ние сякаш сме задействали мощна машина, която с инерцията си е по-силна от новите ни желания и нагласи.......Та сложно е........И може пак да не сме удовлетворени- просто трябва да приемаме за естествени промените.

Ако човек е твърде неподвижен в радикса/сещаш се- с доста или важни лични планети, като Слънце, примерно/ много вероятно стресът от промените да го блокира.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #97 -: Октомври 15, 2011, 08:52:48 am »

получава се резултат, но после не е съвсем сигурно, че харесваме резултата......
проблемът  вероятно е в това, че резултатът идва бавно, междувременно ние се променяме, появяват се нови разбирания или желания, а ние сякаш сме задействали мощна машина, която с инерцията си е по-силна от новите ни желания и нагласи.......Та сложно е........И може пак да не сме удовлетворени- просто трябва да приемаме за естествени промените.

Ако човек е твърде неподвижен в радикса/сещаш се- с доста или важни лични планети, като Слънце, примерно/ много вероятно стресът от промените да го блокира.

Дай пример за нещо такова, което си правила? Ухажвала си управителя на дадна сфера, в която искаш промени (кажи как си го правила) и си получила това, което си искала.

« Отговор #98 -: Октомври 15, 2011, 09:05:31 am »
  Не обичам "маркови" животни. У6- Юпитер и Сатурн не са добре поставени.

А, ей това има значение.
А важи ли за други сфери? Например, колите и техн.уреди, ако ги гледаме по Меркурий и 3-ти дом, къде е управителят му и как сте ги избирали?
При мен Меркурий е в 6-ти, имали сме много коли и много компютри – избирали сме ги практични, а не луксозни. Управителят на 3-ти е в 1-ви и друго изискване беше максимално добре да ни служат.

за колите как ги избирам, първата през соца- беше Москвич,нямаш право да го избираш каквато има и какъвто цвят има в момента в който ти излезе номера
тогава кола се купуваше като внесеш капаро - 1500 лв.- срещу което получаваш номер и чакаш да се тиражира ,за Лада се чакаше по 15 години,ако не ти харесва цвят пак чакаш, и след толкова много чакане като ти изпратят покана ,че си тиражиран си бе истинска радост,като да удариш от лотарията,нищо,че си я плащаш... ;D времена и нрави

следващите - секън хенд от Горубляне, с намотана броеница на ръката и оставих интуицията да ме води и двете коли дето ги избрах по този начин са железни, само консумативите и дребни ремонти от дупките по улиците

Мерка в Козирог в 4- колите не са с изтекъл срок на годност,практични и удобни, комби У6 в 1- Уран Дева в тригон Юпитер- късмет когато лично ги избирам- по интуиция,нищо не разбирам технически какво се гледа в една кола,когато дъщеря ми си избра първата ,без да ме послуша,на ретро мерк,  се продават най-големите таралясници,след половин година и ентият скъп ремонт беше щастлива да се отърве от нея с доста голяма загуба, последният случай на ретро мерк пак си купи сешоар и се развали след 1 месец -е  върнаха й парите
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #99 -: Октомври 15, 2011, 09:56:19 am »
 Дрехите-маркови, но..умерено. Залагам на качествено БГ производство.
Колите?! Ами когато си купувахме първата кола, съпругът ми искаше БМВ, аз се наложих за "Шкода". Казах му, че щом Андрей Луканов може да кара тази марка трябва и той да може. ;D
Та.."Шкода" и бяхме доволни, а и Пинин Фарина е дизайнерът й. ;D
Държа на лукса но в "по-невидимата" му част.
( Ако си купя някога кола за 50К, то значи, че имам над 1М в кеш и преди това съм похарчила пари за доста по-смислени неща от тенекия на улицата ;))

Уредите за бита са били топ лайн когато съм ги купувала и винаги съм.сме гледали техн. параметри и възможност за лесен (разбирай сами да го правим) сервиз.