Здравей Гост

Индивидуалния и колективния разум

• 103 Отговора
  • 10662 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Индивидуалния и колективния разум
« Отговор #80 -: Октомври 15, 2011, 08:10:59 pm »
Мощното енергийно влияние, дето "идва отгоре",  се нарича Уран (господарят на прогреса) в Овен (знак на Марс - богът на войната)....да те "просветля"

О, я стига. Вие, астролозите, не виждате по-далече от носа си, т.е. от Слънчевата система.   :mellow:

А ти какво видя, като гледаш по-далеч?...назови го! Ясно е, че Бог е един, не ми излизай с този номер.
"Стига" на астролог ще викаш някъде другаде, но не и в астрологичен сайт. Тука се уважават астрологичните факти. Останалото са алабаланици.  ;D ;D ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #81 -: Октомври 15, 2011, 08:11:24 pm »
Мощното енергийно влияние, дето "идва отгоре",  се нарича Уран (господарят на прогреса) в Овен (знак на Марс - богът на войната)....да те "просветля"

О, я стига. Вие, астролозите, не виждате по-далече от носа си, т.е. от Слънчевата система.   :mellow:

Ние астролозите разбираме процесите като космически статус и виждаме далеч , въпроса е в  какво гледаме.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #82 -: Октомври 15, 2011, 08:12:19 pm »
Каквото горе , това и долу! Каквото вътре-това и вън!
Онова отгоре е вътре във всеки от нас! И в този смисъл няма горе и долу има тук и СЕГА!

Има "горе и долу", ако търсиш Бога - най-висшото. Затова първо търсиш посоката. :mellow:

*

abroad

• 2187
« Отговор #83 -: Октомври 15, 2011, 08:13:08 pm »
Докажи си мисълта или ще те обвиня, че си дундуркаш прилепнал постулат  ;D

имам неприятния навик да не се вричам в постулати, да не признавам авторитети и да не вярвам на никого, до доказване на противното :blink:

попитах, но не ми отговори - изживявала ли си любов по Уран :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #84 -: Октомври 15, 2011, 08:14:51 pm »
това е една от причините да съм против революциите и изначалната им обреченост, пък кой каквото ще да си говори :blink:

Как ще са обречени, те са колелото на прогреса? Важното е да стават по мирен път. Всеки прогрес е една малка революция. Няма прогрес без революционни открития.

не се сещам за революция станала по мирен път, ти сещаш ли се?

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #85 -: Октомври 15, 2011, 08:15:43 pm »
Каквото горе , това и долу! Каквото вътре-това и вън!
Онова отгоре е вътре във всеки от нас! И в този смисъл няма горе и долу има тук и СЕГА!

Има "горе и долу", ако търсиш Бога - най-висшото. Затова първо търсиш посоката. :mellow:

Едва когато я намериш знаеш за "горе и долу". За голяма част от хората посоката е мъгла.
В това число вероятността да я загубиш е огромна, ако не вярваш , че  е Бог е в теб!
Ти вярваш ли в Бог? И в неговите чудеса? :-\ :rolleyes:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #86 -: Октомври 15, 2011, 08:17:57 pm »
не се сещам за революция станала по мирен път, ти сещаш ли се?

Пражката пролет, ама нея комунистите я смазаха с танковете.  ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #87 -: Октомври 15, 2011, 08:20:07 pm »
Тези Протести все още нямат ясна цел, няма Лидери,
няма ясни искания и не са отпрвени към никой конкретно-
твърде общи са или иначе казано - едно " събуждане" по Уран в Овен.
Когато Уран стане директен и направи квадрата с Плутон - може да се
оформят някави теории и да се появят нови Лидери
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Октомври 15, 2011, 08:21:22 pm »
Докажи си мисълта или ще те обвиня, че си дундуркаш прилепнал постулат  ;D

имам неприятния навик да не се вричам в постулати, да не признавам авторитети и да не вярвам на никого, до доказване на противното :blink:

Ти пък, като че ли не знаеш, че нейните са все по Сатурн върху натална Венера. Закон Божи!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #89 -: Октомври 15, 2011, 08:24:18 pm »
Тези Протести все още нямат ясна цел, няма Лидери,
няма ясни искания и не са отпрвени към никой конкретно-
твърде общи са или иначе казано - едно " събуждане" по Уран в Овен.
Когато Уран стане директен и направи квадрата с Плутон - може да се
оформят някави теории и да се появят нови Лидери

Ето една прогноза.  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #90 -: Октомври 15, 2011, 08:25:14 pm »
В случая "революцията" се подхранва от някакво мощно енергийно влияние, което действа глобално и подтиква към действия, отрицания, отхвърляне на старото...За това естествено са наясно единствено тъй наречените просветлени (illuminati)  ;D

Аз пък да ви просветля, че идва много по отгоре от Уран. Над астрологията има още нива.  :wink2:

*

Stella

• 7765
« Отговор #91 -: Октомври 15, 2011, 08:26:22 pm »
В случая "революцията" се подхранва от някакво мощно енергийно влияние, което действа глобално и подтиква към действия, отрицания, отхвърляне на старото...За това естествено са наясно единствено тъй наречените просветлени (illuminati)  ;D

Аз пък да ви просветля, че идва много по отгоре от Уран. Над астрологията има още нива.  :wink2:

Е, нямаше нужда. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #92 -: Октомври 15, 2011, 08:28:25 pm »
Ето, виждаш ли, че над всичко стои Божията воля? И че рептили, извънземни, илюминати, масони, политици...изпълняват величествения замисъл на най-висшата сила. Затова казах, че те ми вършат някаква работа и докато ми я вършат над тях ще стои Божията милост, наравно за всички.  :mellow:

Да де, кога съм спорела за обратното?
Аз не го разглеждам като вършещи ми работа създания, а като авантюрата оттук да прескачам всички нива и директно горе, а оттам аз да управлявам.  :confuse3:

*

kaily

• 5145
« Отговор #93 -: Октомври 15, 2011, 08:32:00 pm »

Не знам какво е любов по Уран и затова не ти отговорих.
Тогава ти защо не признаваш революциите, след като ти изброих революции, които са променили света, а ти продължаваш да твърдиш, че от тях не идва промяна?

*

abroad

• 2187
« Отговор #94 -: Октомври 15, 2011, 08:47:14 pm »

Не знам какво е любов по Уран и затова не ти отговорих.
Тогава ти защо не признаваш революциите, след като ти изброих революции, които са променили света, а ти продължаваш да твърдиш, че от тях не идва промяна?

любов по Уран е да ти е стъпил върху нат. Венера - спомняш ли си периода, трябва да е било около 1999-2000 или в опозиция на нат. Марс, като У5, около 1990г.?

*не казвам, че не идва промяна, въпросът е каква е промяната

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #95 -: Октомври 15, 2011, 08:52:54 pm »
До колкото помня в друга тема сме писали за
предишната квадратура на Уран/Плутон през 30-те години,
периода на Световната Икономическа криза и идването
на Хитлер на власт.
Сега ни предстоят около 4 години, в които ще има
7 точни квадратури на Уран /Плутон:

Uranus square Pluto June 26 2012
    Uranus square Pluto September 19 2012
    Uranus square Pluto May 21 2013
    Uranus square Pluto November 1 2013
    Uranus square Pluto April 21 2014
    Uranus square Pluto December 15 2014
    Uranus square Pluto March 17 2015

Дали ще се мине през " диктатури " , защото след Хитлер
имаше - Сталин, а сега ?.......
« Последна редакция: Ноември 28, 2012, 11:18:15 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

abroad

• 2187
« Отговор #96 -: Октомври 15, 2011, 09:00:41 pm »
Всъщност, Кайли, сега като ти мине Уран през К5 ще го изпиташ отново :unsure:, добре е да си подготвена, мисля без да съм съвсем сигурна :-\

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Октомври 15, 2011, 09:09:57 pm »

любов по Уран е да ти е стъпил върху нат. Венера - спомняш ли си периода, трябва да е било около 1999-2000 или в опозиция на нат. Марс, като У5, около 1990г.?

*не казвам, че не идва промяна, въпросът е каква е промяната

Ах, гадта мръсна! И кво за тия любови?

А промяната е наложителна и всяка промяна иде с гръм и трясък и всъщност всяка промяна е революция.
Само бавното сваряване на жабата е еволюция.  :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #98 -: Октомври 15, 2011, 09:24:54 pm »

Ах, гадта мръсна! И кво за тия любови?

Не е гад, доколкото маркира промяна, обикновено ние (съзнателно или не) сме провокирали. Добре е да е съзнателно, за да боли по-малко, но не съм сигурна в последното.
Но промяната е заради самата промяна, за да руши, а не за да гради...после остава горчив вкус в устата...
Позволявам си да го каментирам, защото съм го изпитала - това с Уран върху Венера, макар че при мен е У5, а при теб У7
при задействан У7 от Уран преживях любов, която топли и до днес, но Уран е в натален квадрат с У7, при теб е опозиция - ще трябва да се постараеш този път да е балансирано :rolleyes:, не ме питай как, защото и аз не знам...

* и аз търся промяна, но не на всяка цена, този път :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #99 -: Октомври 15, 2011, 10:46:12 pm »
Тъкмо рекох да лягам и пътьом да прочета няколко реда и ето на какво се натъкнах

Вопрос: Если грибы являются столь сложным и умным организмом, где же у них мозг - орган, где собираются данные и принимаются решения?

Ответ: Это напоминает вопрос: "Кто управляет миром?" Люди склонны к поиску операционной системы – некоего центрального перекрестка, куда всё стекается и откуда всё вытекает. По-видимому, мы генетически предрасположены искать правителя, который принимает решение. Однако в мире биологии и физики, да и во многих других областях, дело происходит иначе. Есть ли мозг у интернета? А как насчет муравейников и пчелиных ульев? Кто управляет тысячью пешеходов на одном нью-йоркском тротуаре? Где там принимаются решения?

В последние десятилетия ведутся исследования согласованного поведения стад, роев насекомых, рыбьих стай и пешеходов на запруженных тротуарах. Все эти группы демонстрируют согласованное поведение, почти как один живой организм, несмотря на отсутствие в нем общей координации, намерения или правил. Это явление послужило основой для теории "мудрости масс", которая объясняет, что средняя величина множества отдельных ответов, как правило, более точна и глубока, чем ответ одного специалиста.

Согласно этой теории и ее природным аналогам, "мудрость масс" или "стадный разум" – это интеллект, который можно отнести только к самой структуре сети, но не к какому-либо из формирующих ее разумов или сознаний. Собрание инстинктов рыб, каждая из которых пытается сбежать от хищника наиболее эффективным для себя способом, людей на нью-йоркских тротуарах, которые пытаются лишь выглянуть за плечо впереди идущего, и даже футбольных болельщиков, каждый из которых радуется голу по-своему, – вместе создают нечто похожее на оркестровую хореографию, обладающую точностью и мощью.

У грибов действует такой же механизм. С чисто биологической точки зрения, каждая нить грибницы по отдельности получает от окружения химические сигналы о том, куда ей стоит двигаться и чего избегать. Сумма этих сигналов и создает своего рода систему принятия решений. Иначе говоря, интеллект гриба – это сеть. Добавьте к этому миллионы лет эволюции в тяжелейших условиях и умножьте на сто с лишним тысяч различных видов – и вы получите нечто такое, что в целом должно быть довольно умным.