Предполагам всички знаем класическата трактовка на нещата - Слънцето и съзнанието.
Болезнен процес. Мисля, че има нещо свъзрзано с преминаването от Скорпион към Стрелец и съзнанието.
Хората около мен със силен Юпитер, са много осъзнати и над нещата. Докато Скорпионите много точно наблюдават външните процеси, но са само-разрушителни, не могат все още да се издигнат.
За мен лично Сатурн и Юпитер са планети, които те заставят да се съобразяваш с другите (такъв живот ти се налага да водиш), налага ти се да разбереш механизмите на обществото, да се погледнеш от страни, не като център на вселената, а като малка частичка от много по-голяма система. Това води до осъзнаване.
Мисля, че наистина първите 4 зодии са "най-егоцентрични", Овен, Телец, Близнаци, Рак, пречупват всичко през себе си. Втората група - Лъв, Дева, Везни, Скорпион вече имат много сериозно усещане за другия свят извън тях. Те за мен лично са и най-страдащите в зодиака. За третата група Стрелец, Козирог, Водолей и Риби - всичко е ясно, ние сме част от много сложна система, която е много по-силна и важна от нашата личност.