Какво ни е нужно за да осъзнаваме?
С какво боравим като инстументариум при осъзнаването?
За мен осъзнаването е функция на Меркурий. Това е Летящия Сандал, който разглежда нещата от много гледни точки, според зависи от желанията на останалите в картата.
Ако приемем , че Меркурий е планета която се свързва с комуникацията , способността към информационен обмен , а така също не подценим и факта , че планетата е хермафродит и умее да акумулира качествата на онези планети с които е в близък контакт , то той няма време да анализира. Например анализа е присъщ на знака Дева , в Близнаци Меркурий е жаден за информация и колкото повече-толкова повече , летящ и бързащ Меркурий има периоди на почивка в стационарни и ретроградни фази , но не бих казала , че е нещо повече от мост. Мисля , че Осъзнаването не е просто функция на мозъка.
Ще кажеш, че за осъзнаването Хирон или Прозерпина играят по голяма роля ли?
Подсъзнанието е Луна, съзнанието е Меркурий.
И всеки един Меркурий, независимо къде се намира, като дом и аспекти дава филтъра през който пречупваме информацията и как го правим. Затова и той и само той участва в осъзнаването. Всички аспекти към него ще дадат какво точно осъзнава и как.
* Човек с Меркурий в аспект с Плутон ще осъзнава едно, а с Юпитер съвсем друго.
Подсъзнанието е Луната с това съм съгласна , но с интерпретацията Меркурий-съзнание не мога да се съглася. Мисля , че съзнанието се свързва със Слънцето.
Аспектите на Меркурий биха имали функция за начина по който последния абсорбира информацията , начина по който я предава , начина по който асимилира и не на последно място препраща. Осъзнаването е след Съзнанието ,което е под дикцията на Слънцето.

.
А ако няма аспект на Меркурий и Плутон , /според твоята теория/ , ако въобще го срещнем неаспектиран /имам опит с такава карта/ , това значи ли според теб , че той е обречен да е неосъзнат?