Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32728 Прегледи
*

amanda

• *
  • 208
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #80 -: Октомври 16, 2011, 03:52:19 pm »
Аманда, мисля че не сте разбрала достатъчно добре теорията за фракталната действителност. Не е вярна ако се опитаме да я обърнем или е валидна в изключително ограничен кръг от случаи.

Не ми се иска върху една кръгла земя да търся остри ръбове. ;D

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Ptk3hiW_yzw

*

Uran

• 6041
« Отговор #81 -: Октомври 16, 2011, 04:13:27 pm »
 Благодаря! Релаксиращо е. :blink:

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #82 -: Октомври 16, 2011, 04:21:06 pm »
Всеки елемент от цялото е цяло . :blink:

Това изречение не е еднозначно по смисъл   ;) .

Ако имаш предвид, че всеки елемент може да се раглежда като нещо завършено, или че всеки елемент може да се интерпретира като цяло в смисъл на съвкупност от други още по-малки елементи, съм съгласен.
Но ако искаш да кажеж, че всеки елемент е еквивалентен на това, от което е елемент, тогава не съм съгласен и по-горе съм
написал моите доводи.
:blink:, Смисъла в повечето случай няма значение. Каквото и да правим , само и единствено онова велико нещо унищожава различията. Само то ни връща към цялото. :blink:

"Всички тези очарователни неща са незначителни
в сравнение с дълбокия Океан.
Забрави частите.
Съсредоточи своя поглед върху Цялото."

« Отговор #83 -: Октомври 16, 2011, 04:23:30 pm »
Какво ни е нужно за да осъзнаваме?

С какво боравим като инстументариум при осъзнаването?

За мен осъзнаването е функция на Меркурий. Това е Летящия Сандал, който разглежда нещата от много гледни точки, според зависи от желанията на останалите в картата.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #84 -: Октомври 16, 2011, 04:36:51 pm »

За мен осъзнаването е функция на Меркурий. Това е Летящия Сандал, който разглежда нещата от много гледни точки, според зависи от желанията на останалите в картата.

Ако приемем , че Меркурий е планета която се свързва с комуникацията , способността към информационен обмен , а така също не подценим и факта , че планетата е хермафродит и умее да акумулира качествата на онези планети с които е в близък контакт , то той няма време да анализира. Например анализа е присъщ на знака Дева , в Близнаци Меркурий е жаден за информация и колкото повече-толкова повече , летящ и бързащ Меркурий има периоди на почивка в стационарни и ретроградни фази , но не бих казала , че е нещо повече от мост. Мисля , че Осъзнаването не е просто функция на мозъка.

« Отговор #85 -: Октомври 16, 2011, 04:44:18 pm »

Ако приемем , че Меркурий е планета която се свързва с комуникацията , способността към информационен обмен , а така също не подценим и факта , че планетата е хермафродит и умее да акумулира качествата на онези планети с които е в близък контакт , то той няма време да анализира. Например анализа е присъщ на знака Дева , в Близнаци Меркурий е жаден за информация и колкото повече-толкова повече , летящ и бързащ Меркурий има периоди на почивка в стационарни и ретроградни фази , но не бих казала , че е нещо повече от мост. Мисля , че Осъзнаването не е просто функция на мозъка.

Ще кажеш, че за осъзнаването Хирон или Прозерпина играят по голяма роля ли?

Подсъзнанието е Луна, съзнанието е Меркурий.
И всеки един Меркурий, независимо къде се намира, като дом и аспекти дава филтъра през който пречупваме информацията и как го правим. Затова и той и само той участва в осъзнаването. Всички аспекти към него ще дадат какво точно осъзнава и как.

* Човек с Меркурий в аспект с Плутон ще осъзнава едно, а с Юпитер съвсем друго.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #86 -: Октомври 16, 2011, 04:51:52 pm »

Ако имаш предвид, че всеки елемент може да се раглежда като нещо завършено, или че всеки елемент може да се интерпретира като цяло в смисъл на съвкупност от други още по-малки елементи, съм съгласен.
Но ако искаш да кажеж, че всеки елемент е еквивалентен на това, от което е елемент, тогава не съм съгласен и по-горе съм
написал моите доводи.

Всеки човек е представител на цялото човечество. Всеки носи в себе си характерните особености на целия човешки род.Той е едновремнно "той" и "всички"-уникален със своите отличителни особености,но и въплъщаващ всички черти на другите като цяло.Дихотомията в човека се разкрива в това,че:той е едновременно сам,осъзнава себе си като уникална същност,отделена от другите,има нужда да остане насаме със  себе си и от друга страна той не може да е сам,не може да понесе своята самота,нуждае се от връзката с другите,за да осъществи себе си и да бъде щастлив.Осъзнаването на тази дихотомия,от която човекът не може да избяга,както не може да избяга и от своето вътрешно огледало(то ще бъде винаги там...когато той е готов да се покаже)може да се нарече екзистенциална,защото е път към решаване на задачата:човекът да бъде себе си(да осъществи най-доброто от себе си) и да се хармонизира и като част от другите,за да бъде щастлив. :blink:
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #87 -: Октомври 16, 2011, 04:52:30 pm »

Ще кажеш, че за осъзнаването Хирон или Прозерпина играят по голяма роля ли?

Подсъзнанието е Луна, съзнанието е Меркурий.
И всеки един Меркурий, независимо къде се намира, като дом и аспекти дава филтъра през който пречупваме информацията и как го правим. Затова и той и само той участва в осъзнаването. Всички аспекти към него ще дадат какво точно осъзнава и как.

* Човек с Меркурий в аспект с Плутон ще осъзнава едно, а с Юпитер съвсем друго.

Подсъзнанието е Луната с това съм съгласна , но с интерпретацията Меркурий-съзнание не мога да се съглася. Мисля , че съзнанието се свързва със Слънцето.
Аспектите на Меркурий биха имали функция за начина по който последния абсорбира информацията , начина по който я предава , начина по който асимилира и не на последно място препраща. Осъзнаването е след Съзнанието ,което е  под дикцията на Слънцето. ;) ;D.

А ако няма аспект на Меркурий и Плутон , /според твоята теория/ ,  ако въобще го срещнем неаспектиран /имам опит с такава карта/ , това значи ли според теб , че той е обречен да е неосъзнат? ;D
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 04:58:07 pm от amanda »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #88 -: Октомври 16, 2011, 05:05:26 pm »

написал моите доводи.
:blink:, Смисъла в повечето случай няма значение. Каквото и да правим , само и единствено онова велико нещо унищожава различията. Само то ни връща към цялото. :blink:

Забрави частите.

Не се опитвай да ме омаеш с красиви слова  :P и по тоя начин да се измъкнеш от нуждата да обориш аргументите ми.
За смисъла, мнението ми е , че почти винаги има значение.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #89 -: Октомври 16, 2011, 05:14:14 pm »

написал моите доводи.

Забрави частите.

Не се опитвай да ме омаеш с красиви слова  :P и по тоя начин да се измъкнеш от нуждата да обориш аргументите ми.
За смисъла, мнението ми е , че почти винаги има значение.

;D , нямам право над нищо и не те омайвам. Красивите слова са ражба на красивите мисли. И аз съм на мнение , че красотата ще спаси света. :P ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #90 -: Октомври 16, 2011, 05:32:20 pm »
я да оставим сигнификаторите малко настрана и да видим как можем да поддържаме или повишаваме нивото на осъзнаване:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #91 -: Октомври 16, 2011, 05:46:12 pm »
Подсъзнание = Луна , Съзнание = Слънце , Връзката между двете = Меркурий , Разширяване на кръгозора = Юпитер , Осъзнаване = Уран

Горе-долу така ми се върти схемата ? :rolleyes:

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #92 -: Октомври 16, 2011, 05:48:38 pm »
я да оставим сигнификаторите малко настрана и да видим как можем да поддържаме или повишаваме нивото на осъзнаване:)

Трудно е спирането на процеса , когато е започнал. Прилича на лавина.:-)

*

AH

• 2201
« Отговор #93 -: Октомври 16, 2011, 05:51:29 pm »
Подсъзнание = Луна , Съзнание = Слънце , Връзката между двете = Меркурий , Разширяване на кръгозора = Юпитер , Горе-долу така ми се върти схемата ? :rolleyes:

аз до тук само това приемам:)

*

AH

• 2201
« Отговор #94 -: Октомври 16, 2011, 05:57:06 pm »

малко по-различно съдържание влагаме  за "осъзнаването" и от там имаме и някои малки различия

понеже търся практичния подход, оставям колективното назад и ми си ще да мисля за индивидуалното осъзнаване на случващото се с човек в конкретен момент - струва ми се, че много хора имат проблем с осъзнаването на нещата......

*

Uran

• 6041
« Отговор #95 -: Октомври 16, 2011, 06:02:10 pm »
 Само познавайки един от тези представители на човешката раса, можем ли да направим задълбочени изоди за всички останали?

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #96 -: Октомври 16, 2011, 06:04:28 pm »
Подсъзнание = Луна , Съзнание = Слънце , Връзката между двете = Меркурий , Разширяване на кръгозора = Юпитер , Горе-долу така ми се върти схемата ? :rolleyes:

аз до тук само това приемам:)

Нещо против Уран ли имаш? ;D

Осъзнаването е отвъд съзнанието. Ума е инструмент на съзнанието , но това все още не значи Осъзнаване :rolleyes:.
Нещо повече , ако проследим различните еманации на Меркурий - визирам фазите му ,прометеев ретрограден,прометеев директен , епиметеев ретрограден ,  епиметеев  директен съвсем различна ще изглежда връзката между подсъзнание и съзнание. :-\
Не мислия ли? :rolleyes:

*

Uran

• 6041
« Отговор #97 -: Октомври 16, 2011, 06:08:01 pm »
 Уран е моментните проблясъци, които сякаш не се дължат на знание, опит, а идват свише или някак си си го знаел това, но е трябвало нещо да се случи, за да те осени това прозрение.

*

AH

• 2201
« Отговор #98 -: Октомври 16, 2011, 06:09:31 pm »
Само познавайки един от тези представители на човешката раса, можем ли да направим задълбочени изоди за всички останали?

не можем да стигнем до задълбочени изводи, но що така иносказателно се изразяваш ;D- я кажи в прав текст какво искаш да кажеш:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #99 -: Октомври 16, 2011, 06:10:39 pm »

малко по-различно съдържание влагаме  за "осъзнаването" и от там имаме и някои малки различия

понеже търся практичния подход, оставям колективното назад и ми си ще да мисля за индивидуалното осъзнаване на случващото се с човек в конкретен момент - струва ми се, че много хора имат проблем с осъзнаването на нещата......

АН , Разсъждавам на глас ;D в доста посоки и интересното е , че колкото по-дълбоко стигам си мисля , че осъзнаването е приоритет на СЪЩНОСТТА. :o
А защо така мислиш , че са много хората с проблемно Осъзнаване? :rolleyes: