Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32853 Прегледи
*

amanda

• *
  • 208
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #120 -: Октомври 16, 2011, 07:03:25 pm »
аз май мисля за Аза и Егото -  приемаме, че осъзнаването идва след като ги отхвърлим.

добре, но те са ни присъщи и не можем непрекъснато да сме ги отхвърлили  - за известен период остават назад и осъзнаваме нещата, но през повечето време те са на преден план и това е естествено

Това , че са ни присъщи е факт , но освен тях има още нещо много съществено и понякога предмет на спор , а именно - СЪЩНОСТТА.
Тя би следвало да балансира целия този сериозен процес. Смятам , че без Осъзнаване , няма СЕПЕОПОЗНАВАНЕ.

*

AH

• 2201
« Отговор #121 -: Октомври 16, 2011, 07:07:52 pm »
стигнахме до друго нещо, което трябва да уточним- къде е мястото на "същността" - как я съотнесе към Аза, Егото, Осъзнаването?

*

Stella

• 7765
« Отговор #122 -: Октомври 16, 2011, 07:08:23 pm »
Не съм съгласна, че капката съдържа океана. :blink:
 Обратното обаче е вярно.

Браво! ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #123 -: Октомври 16, 2011, 07:13:38 pm »
Всички планети са свързани с осъзнаване. То настъпва след разпадането на точния аспект при транзитите, понякога при промяна на посоката на движение на така наречените ретроградни планети. Осъзнаването по трудния начин настъпва при негативни събития, които са причинени от негативни аспекти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #124 -: Октомври 16, 2011, 07:17:45 pm »
стигнахме до друго нещо, което трябва да уточним- къде е мястото на "същността" - как я съотнесе към Аза, Егото, Осъзнаването?

Колкото и странно да звучи , аз мисля , че същността е неделима част от всичко останало. За да стигнем до нея трябва да съблечем изцапаните дрехи на ЕГОТО и да свалим  калните обувки на АЗА.Стигайки до същността сме стигнали до дъното , което наричам СВОБОДА! Само и единствено Осъзнаването дава Свобода. И ...това усещане е незменимо, трудно ,но си струва да се върви по пътя , до следващия път. :blink:

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #125 -: Октомври 16, 2011, 07:19:21 pm »
Всички планети са свързани с осъзнаване. То настъпва след разпадането на точния аспект при транзитите, понякога при промяна на посоката на движение на така наречените ретроградни планети. Осъзнаването по трудния начин настъпва при негативни събития, които са причинени от негативни аспекти.

Кои са негативните аспекти Стелла? :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #126 -: Октомври 16, 2011, 07:19:33 pm »
При транзити на Плутон, спрямо чувствителни точки на хороскопа, осъзнаването на смисъла на трасформациите, които чувстваме, че сме длъжни да предприемем, настъпва едва след приключването на самия транзит.

*

Stella

• 7765
« Отговор #127 -: Октомври 16, 2011, 07:20:59 pm »

Аманда, защо ми задаваш елементарни въпроси. Изнервящо е. Предполага се, че всеки който влиза тук е запознат с основите на астрологията. Много голям залък захапва онзи, който е прескочил тези основи. Аспектите условно се делят на позитивни и негативни. Прочети "Основи на астрологията!"

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #128 -: Октомври 16, 2011, 07:21:41 pm »
При транзити на Плутон, спрямо чувствителни точки на хороскопа, осъзнаването на смисъла на трасформациите, които чувстваме, че сме длъжни да предприемем, настъпва едва след приключването на самия транзит.

Какви транзити си преживяла на Плутон през чувствителни точки? :-\

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #129 -: Октомври 16, 2011, 07:22:44 pm »
Съзнанието и самосъзнанието представят  два полюса – единият
означава човешкото сърце, а другият – човешкият ум.

Подсъзнанието и свръхсъзнанието означават други два полюса.
Единият полюс означава човешката душа,
а другият – човешкият дух.
С всяко от тях " осъзнаваме " различни неща.
И Луната и Слънцето и Меркурий са ни нужни за да " осъзнаваме"....
Къде в картата можем да видим Петия елемент - Етера ?
Естествени минерали и амулети

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #130 -: Октомври 16, 2011, 07:24:19 pm »

Аманда, защо ми задаваш елементарни въпроси. Изнервящо е. Предполага се, че всеки който влиза тук е запознат с основите на астрологията. Много голям залък захапва онзи, който е прескочил тези основи. Аспектите условно се делят на позитивни и негативни. Прочети "Основи на астрологията!"

Въпроса ми никак не е елементарен.:-) Понякога един така наречен тригон на Юпитер би могъл да нанесе сериозни последици с негативен акцент.

*

Stella

• 7765
« Отговор #131 -: Октомври 16, 2011, 07:25:12 pm »

Тр. Плутон в Скорпион в тригон с Меркурий и Венера в Риби
Тр. Плутон в Скорпион в квадрат със светилата във Водолей
Тр. Плутон в Стрелец в квадрат с Меркурий и Венера
Тр. Плутон в Стрелец в съвпад с Асцендента и тао-квадрат с натален Плутон/Уран/Сатурн
Тр. Плутон в Козирог в секстил с Меркурий и Венера - настоящ.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #132 -: Октомври 16, 2011, 07:28:42 pm »

Тр. Плутон в Скорпион в тригон с Меркурий и Венера в Риби
Тр. Плутон в Скорпион в квадрат със светилата във Водолей
Тр. Плутон в Стрелец в квадрат с Меркурий и Венера
Тр. Плутон в Стрелец в съвпад с Асцендента и тао-квадрат с натален Плутон/Уран/Сатурн
Тр. Плутон в Козирог в секстил с Меркурий и Венера - настоящ.

И какво осъзна за себе си при тригона на ТР.Плутон към Меркурий и при квадратурата със Светилата? :-[
Интересно би било да споделиш и преминаването му през АСЦ. :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Октомври 16, 2011, 07:57:06 pm »
Ако ти си тук, за да се състезаваш с мен или който и да е, ако това ти е мотивацията, искрено те съжалявам. Повече хора  са тук, поне според мен, защото имат някакви вътрешни търсения и необходимости. Не мисля, че някой е тук, за да се СРАВНЯВА (да не сме мъже да си мерим п******). Състезание за КАКВО?

Никъде не съм споменала за състезание, а за сравнение.
Моята мотивация да пиша тук, макар и рядко, надали ще я проумее човек, който има потребност непрекъснато да изтъква постиженията си. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #134 -: Октомври 16, 2011, 08:14:48 pm »
Доста подробно си ме проучила, за редките си посещения тук.
Впечатлена съм. :P

Въпреки това съжалявам хора, които изживяват живота си сравнявайки се с другите и нападайки ги лично,
когато нямат повече аргументи.
When One Door Closes Another Door Opens

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #135 -: Октомври 16, 2011, 08:14:54 pm »
 Обратното обаче е вярно.

Съдържа я. Живеем в холографска нселена и всеки от нас съдържа вселената в себе си.

Не го съдържа. Капката ще се побере в една нормална чаша. Ако капката съдържаше океана, той също би се побрал в
във въпросната чаша.
Теорията за холографската вселена е доста разпространена и популярна напоследък, но на мен ми е интересно колко
от тия , които я споменават, я разбират  ;D .

Аз я разбирам и ти казвам, че капката съдържа цялото.

Цялото съдържа частта и частта съдържа Цялото. И това няма нищо общо с чашата и двумерната логика. През една точка минава само една права, успоредна на друга права - помниш ли тази аксиома от математиката?
Е, през една точка минават безброй много прави, успоредни на дадени права - геометрията на Лобачевски.
Не мисли двумерно.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #136 -: Октомври 16, 2011, 08:16:13 pm »
 :blink: Подсъзнание , Съзнание , Самосъзнание , Свръхсъзнание. Но има и едно друго съзнание , което е много по-различно от Будното , което съществува по време на сън.  :rolleyes:
Съзнанието и самосъзнанието представят  два полюса – единият
означава човешкото сърце, а другият – човешкият ум.

Подсъзнанието и свръхсъзнанието означават други два полюса.
Единият полюс означава човешката душа,
а другият – човешкият дух.
С всяко от тях " осъзнаваме " различни неща.
И Луната и Слънцето и Меркурий са ни нужни за да " осъзнаваме"....
Къде в картата можем да видим Петия елемент - Етера ?

Добър въпрос - етъра :-\ Изглежда Нептун :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 08:23:13 pm от amanda »

*

kaily

• 5145
« Отговор #137 -: Октомври 16, 2011, 08:16:46 pm »
 Обратното обаче е вярно.

До известна степен и аз мисля така.
Но с уточнението, че капката е моментна снимка (състояние) на океана.

Не е, мила, всеки от нас съдържа цялото битие и цялата вселена също така. И не като моментна снимка. Сложно е да се обясни.
Нашата вътрешна Вселена съдържа цялата външна Вселена.

*

kaily

• 5145
« Отговор #138 -: Октомври 16, 2011, 08:18:09 pm »
аз май мисля за Аза и Егото -  приемаме, че осъзнаването идва след като ги отхвърлим.

Грешно приемане. Осъзнаването не се случва само след като сме ги отхвърлили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Октомври 16, 2011, 08:20:59 pm »
Доста подробно си ме проучила, за редките си посещения тук.

Не съм те проучвала... Просто никовете се менят, не и стоящите зад тях екзистенциални проблеми.
Къде видя лични нападки? Аргументи за какво? Та аз дори не споря с теб.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.