Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32883 Прегледи
*

amanda

• *
  • 208
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #160 -: Октомври 17, 2011, 02:21:34 pm »
На мен ми звучи някак познато и същевременно непознато...
Нямам представа кой стои зад този профил, но и не държа да зная.
Не усетих злонамереност в постовете, нито подигравка.

Познатите неща са най-непознатото нещо с което се срещаме. :wub:

Няма как да усетиш нещо , което не търсиш и не носиш в себе си.

Света е огледало Лили , а и огледалата имат много лица. Важно в кое огледало ще видим изображението си. Кривите огледала са много полезни в дадени моменти , преди да се огледаме в кристалното! :blink: :wub:

*

Asol

• 4140
« Отговор #161 -: Октомври 17, 2011, 02:30:19 pm »
Мдаа..., за да стигнем до Осъзнаването следва да се разделим с ЕГОТО.

Ново двайсе. Значи по пътя на тази логика няма начин. ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #162 -: Октомври 17, 2011, 02:37:52 pm »

а, чат-пат можем и да успеем да позагърбим Егото:)- случват се неща, които ни карат да усетим колко сме нищожни и незначителни:)- не ти ли се е случвало?:) - като еднодневки- днес ни има, а утре- не:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #163 -: Октомври 17, 2011, 02:59:20 pm »

Има... :blink:
Разделяш се с ЕГОТО , тогава и само тогава , когато си наясно с вътрешния си глас и Осъзнаваш колко е хубаво , че те има и как всички онези неща за които си правил нещо са били просто безсмислени.

"Чувството за собствена значимост, точно така. Това е основното сражение."
"Виждате ли, ние вярваме в идеята, че по същността си ние сме енергийни същества. Дон Хуан казваше, че всичко зависи от това колко енергия имаме. Енергията, нужна ни да се борим, дори за да се борим с представата за себе си, изисква огромно количество енергия. А ние винаги избираме най-лесния път. Връщаме се към това, което вече знаем, дори тези от нас, които от толкова отдавна се занимаваме с това. Много по-лесно е просто да кажеш: „О, да върви по дяволите!... просто мъничко ще си угодя". Но въпросът е, че това мъничко самоугаждане отново те връща обратно до нулевата точка."

Флоринда Донер

« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 03:09:07 pm от amanda »

*

Asol

• 4140
« Отговор #164 -: Октомври 17, 2011, 03:10:19 pm »
На мен ми звучи някак познато и същевременно непознато...
Нямам представа кой стои зад този профил, но и не държа да зная.
Не усетих злонамереност в постовете, нито подигравка.

Мен ми прилича на ... Марая.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #165 -: Октомври 17, 2011, 03:16:39 pm »
Е, същото можеше да го споделя и от редовния си профил, ако е тя.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #166 -: Октомври 17, 2011, 03:21:30 pm »
Може. Има общи неща обаче и затова оставам с такова усещане.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #167 -: Октомври 17, 2011, 03:26:04 pm »
Въпроса е ще се довериш ли на усещането или...не?! ;D

Имаш уникален шанс да пробваш....И по този начин ще разбереш много за себе си. Можеш да го направиш и на "глас". ;)

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #168 -: Октомври 17, 2011, 03:27:33 pm »
Клонирането и анонимността не е в стила на Марая ...доколкото я познавам от форума.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Asol

• 4140
« Отговор #169 -: Октомври 17, 2011, 03:32:23 pm »
Това няма отношение към мен, а иначе конкретно в случая не знам дали мога да нарека извода си плод на предчувствия или просто наблюдателност.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #170 -: Октомври 17, 2011, 03:36:07 pm »
Клонирането и анонимността не е в стила на Марая ...доколкото я познавам от форума.

"Всички ние тук сме свързани от нашата борба, от дълбоката ни обич един към друг и от разбирането, че ако не се държим един за друг, нищо не е възможно.
Всичко това е една игра! Една прекрасна игра, обаче. Единст­вената игра, която си заслужава да се играе."- Флоринда Донер

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #171 -: Октомври 17, 2011, 03:39:24 pm »
Това няма отношение към мен, а иначе конкретно в случая не знам дали мога да нарека извода си плод на предчувствия или просто наблюдателност.

Това има отношение към теб. Ако нямаше за теб нямаше да е важно дали пише Аманда или Марая. ;D

По-скоро щеше да е важно друго , а именно онова което се пише.

В този смисъл предложих да направиш това . ;) :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #172 -: Октомври 17, 2011, 04:00:17 pm »
"Всички ние тук сме свързани от нашата борба, от дълбоката ни обич един към друг и от разбирането, че ако не се държим един за друг, нищо не е възможно.
Всичко това е една игра! Една прекрасна игра, обаче. Единст­вената игра, която си заслужава да се играе."- Флоринда Донер
Не го разбирам това. За каква борба става въпрос ..каква игра...
Аз, например,  не се боря с нищо и с никой. За мен смисъла на живота е в самия живот и му се наслаждавам ...
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #173 -: Октомври 17, 2011, 04:04:17 pm »
Защо приемаш буквално нещата? :rolleyes: Защо обръщаш внимание само един от пасажите? ;D
Това , което даваш като пример за себе си противоречи.... не коренсподира с мнението ти. :blink:

Не го разбирам това. За каква борба става въпрос ..каква игра...
Аз, например,  не се боря с нищо и с никой. За мен смисъла на живота е в самия живот и му се наслаждавам ...
« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 04:36:14 pm от amanda »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #174 -: Октомври 17, 2011, 04:08:08 pm »

Гледам , виждам , наблюдавам. Няколко състояния на едно и също действие. Пак философси размисли. :P Ако приемем , че просто гледаме отгоре на нещата , няма как да видим същината , защото само чрез наблюденето осмисляме.А самата наблюдателност е много важно нещо! :blink:

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #175 -: Октомври 17, 2011, 04:44:55 pm »
А какво е усещането от съжалението? :-\ :rolleyes:

И още един въпрос каква е причината поради която отдаваш значение на житейския опит? :blink:

Има доста хора тук, които са ми много интересни и ми е много приятно да си общувам с тях.

Обичам астрологията (не се сравнявам с другите, отричам я тая теория), и хора като Аманда, която и да е тя ме провокират да разсъждавам.

Дори ми е забавно, до какви задълбочени спорове се стига и цитати като не мисли "двумерно" ме разсмиват (аз със сигурност не го мога това).

И аз си имам своите терзания, задавам си своите въпроси и тн., но за разлика от теб - Лили, не твърдя, че разбирам божествения език; не твърдя, че и нямам личностни проблеми (но май ти винаги намесваш тези проблеми в темите и някак винаги около теб хората са подли и лоши и са с ЛИЧНИ проблеми - и в живота и във форума).....

Аз си имам мнение за теб, обаче разбираш ли колко е нелепо да се заяждаш с мен, аз съм поне с 10 години по-млада от теб. Все едно аз да се СРАВНЯВАМ с някое момиче на 13, нямащо и половината от моя житейски опит. То е ясно кой ще е победител. Битката е решена предварително. Но се надявам когато аз стана на твоята възраст да се държа много по-добре с жените, особено с момичета търсещи помощ и водещи борба за личното си щастие. Затова те съжалявам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Октомври 17, 2011, 04:49:55 pm »
Лили, направо ме удивляваш, ти разпознаваш всички, които са били регистрирани тук? Значи форумът е доста важен за теб. Аз вече мисля, разбрах, че този форум е "твоя територия", но все пак те съжалявам.

Някак всичко щеше да ми е разбираемо, ако това е твоя страница и ти си професионален астролог. Но ти не си. Някак ми липсва връзката между публичната открита заявка за компетентност и поемане на отговорност (да за го направих, аз съм астролог, отделям от личното си време, защото е важно за мен, харесва ми, помагам на хората) и същевременно даването на съвети и тн....

Но това е форум за астрология, нали, не за лични драми.....

Абе дете, ти още ли ме дъвчиш мене?  :blink:
Не ти ли се струва, че като за непознат човек, с който си разменила две-три реплики във форума, отделяш толкова много страст и енергия да ми пишеш персонално? Или може би да ме назидаваш?

Пиша тук от самото създаване на форума и няма начин да не съм изучила навиците на неговите потребители, поне тези, които участват редовно тук. Това не означава, че трябва да отделям значителен дял от времето си, за да ги "следя" - просто малко или много се познаваме.

А форумът е на АН, ако още не си разбрала, всички останали сме само и просто участници.

И, да, определено не е място за лични драми и няма какво да ни доказваш тук, освен очевидните за всички неща - 1. изглежда, че имаш някакъв личен проблем с "Луна в Рак" и го проектираш в отношенията си (щом цели теми се публикуват специално за тях); 2. ъглов Сатурн в твърд аспект с Луна е доста сериозно предизвикателство за натива и далеч не всеки успява да използва конструктивно енергията му, дотук наблюдавам само свръхкомпенсация (така е и при теб).

И къде съм казала, че "разбирам" божествения език?
Доколкото си спомням, само споменах, че  можем да го разпознаем във всичко, което ни заобикаля, ако имаме такова желание. Ако пък нямаме това желание, ще си поставяме други приоритети в живота, не по-малко важни.

И мисля, че няма нужда да повтаряш колко много ме "съжаляваш". Интересно ми е защо постоянно натъртваш на тази дума, чак я оцветяваш в друг цвят?

Съжаление предизвикваш само и единствено ТИ, защото отвъд раздутото си его не си дорасла нищо да прозреш.
Всичко тече, всичко се променя, едни никове изчезват, други се появяват, а акълът си е все същият. Ето това е достойно за съжаление!

А егото каквото не му изнася го обявава за лична напаТка, няма начин.  ;D

Лично аз професионална компетентност не съм заявявала в този форум, имам си друг мегдан за изяви, тук просто си пиша за удоволствие. Не може ли? Или и аз трябва да застана наказана в ъгъла и да чакам нареждания какво и в какви теми да пиша и какво ниво на "компетентност" имам право да заявя?  :blink:

Цитат
Но се надявам когато аз стана на твоята възраст да се държа много по-добре с жените, особено с момичета търсещи помощ и водещи борба за личното си щастие.

За какви момичета говорим? На кого е била отказана помощ? Не те разбирам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #177 -: Октомври 17, 2011, 04:53:04 pm »

E, в най-добрия случай може да се окаже, че не ми е толкова нефункционална интуицията колкото ми се струва.  :-[
Иначе, името на потребителя е важно поради това, че тук комуникираме посредством писане и конкретен потребител се свързва с определени впечатления посредством него. Просто споделям впечатленията си.
А за теб защо това представлява интерес ?  :P

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #178 -: Октомври 17, 2011, 04:56:41 pm »
ФИЛОСОФСКАТА СТРАНА НА НЕЩАТА-ОСЪЗНАВАНЕТО!

;D Все от някъде се почва...Енергията , когато не е балансирана търси да бъде компенсирана:-)
Къде и как е право на ИЗБОР на всеки от нас.

Тази тема е една от стойностните теми във форума! :wub:

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #179 -: Октомври 17, 2011, 05:03:04 pm »

E, в най-добрия случай може да се окаже, че не ми е толкова нефункционална интуицията колкото ми се струва. :-[
Интуицията е важно нещо!
Иначе, името на потребителя е важно поради това, че тук комуникираме посредством писане и конкретен потребител се свързва с определени впечатления посредством него. Просто споделям впечатленията си.
Какви са впечатленията ти не бих си позволила да питам. Защо и къде намери връзката м/у двата ника Аманда-Марая ?

А за теб защо това представлява интерес ?  :P

Защото се опитвам да разбера повече за подсъзнанието.