Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32880 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #180 -: Октомври 17, 2011, 05:05:26 pm »
Какви са впечатленията ти не бих си позволила да питам. Защо и къде намери връзката м/у двата ника Аманда-Марая ?

Хейтъри...?  :rolleyes:

ПП. Извинявай, въпросът не беше към мен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #181 -: Октомври 17, 2011, 05:07:01 pm »
Какви са впечатленията ти не бих си позволила да питам. Защо и къде намери връзката м/у двата ника Аманда-Марая ?

Кои? :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Октомври 17, 2011, 05:08:32 pm »
Не ми се търси сега (да не ме обвинят отново, че ви "следя"), но мисля, че накъде по-напред в темата беше споменала една английска дума, идваща от "hate" --> hater.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #183 -: Октомври 17, 2011, 05:11:19 pm »
Не ми се търси сега (да не ме обвинят отново, че ви "следя"), но мисля, че накъде по-напред в темата беше споменала една английска дума, идваща от "hate" --> hater.  :blink:

Мдаа..., има такава думичка , но видях , че я свърза с въпроса :

Кои? :-\

И затова питам Аманда и /или/ Марая са хейтъри? :rolleyes: ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Октомври 17, 2011, 05:15:25 pm »
Нееее  ;D, просто ми направи впечатление употребата й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #185 -: Октомври 17, 2011, 05:18:56 pm »
Нееее  ;D, просто ми направи впечатление употребата й.

;D...
Аха.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #186 -: Октомври 17, 2011, 05:24:52 pm »
Проверих в речника и се оказа, че значението не е свързано само с "мразя".
Хейтър може да бъде пакостник, завистник или човек, който непрекъснато хленчи и се жалва от всички и всичко. Или човек с недоброжелателна нагласа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #187 -: Октомври 17, 2011, 05:27:03 pm »
А защо това е от такова значение за теб, ако не те касае по някакъв начин лично ? Стилът на писане ми е сходен.

*

Asol

• 4140
« Отговор #188 -: Октомври 17, 2011, 05:28:39 pm »
Имам чувството, че в тази тема все едно се "говори" като на развален телефон.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Октомври 17, 2011, 05:34:50 pm »
Имам чувството, че в тази тема все едно се "говори" като на развален телефон.  :-\

Не се случва за пръв път.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #190 -: Октомври 17, 2011, 05:37:05 pm »
Проверих в речника и се оказа, че значението не е свързано само с "мразя".
Хейтър може да бъде пакостник, завистник или човек, който непрекъснато хленчи и се жалва от всички и всичко. Или човек с недоброжелателна нагласа.

Всичко е многозначно в живота :blink:. Между впрочем и живота е многозначен.
Да живееш в опиянението на набора от натрапчиви безполезни навици, да бъдеш по един и същи начин негативно настроен в продължение на години, е безполезно преживяване ,което не води до никъде. :blink: Наблюдавайки ЕГОТО И АЗА днес разбирам , че това е единствения враг на всеки от нас.
Тези чувства  не са ми познати и не ги разпознавам в споменатите никове.
Да имаш обаче силите и смелостта да заявиш онова което мислиш се иска да прозреш през себе си и не винаги си заслужава да казваш ...защото не всеки е готов да те разбере.Всички чуват, но малцина разбират.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #191 -: Октомври 17, 2011, 05:39:44 pm »
А защо това е от такова значение за теб, ако не те касае по някакъв начин лично ? Стилът на писане ми е сходен.

Кое Асол? :rolleyes: Ти направи сходство , аз попитах с какво ги свързваш с това въпроса е изчерпан за мен. Надявам се си прочела и отговора ми. :blink:

Аха - стила на писане. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Октомври 17, 2011, 05:41:05 pm »
Да имаш обаче силите и смелостта да заявиш онова което мислиш се иска да прозреш през себе си и не винаги си заслужава да казваш ...защото не всеки е готов да те разбере.Всички чуват, но малцина разбират.

Така е, някои дори не чуват, защото да "слушаш" също е умение, което всеки от нас в различна степен е култивирал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #193 -: Октомври 17, 2011, 05:48:04 pm »

Така е, някои дори не чуват, защото да "слушаш" също е умение, което всеки от нас в различна степен е култивирал.

Култивирането е умение. Разпознаването на звуците също. Начина по който слушаме ни прави безлични или съпричастни.Всъщност това е най-важното. И тук всъщност разбирам колко безлияни могат да бъдат образите на маските с които живеем ежедневно.

*

Asol

• 4140
« Отговор #194 -: Октомври 17, 2011, 06:09:54 pm »

Кое Асол? :rolleyes: Ти направи сходство , аз попитах с какво ги свързваш с това въпроса е изчерпан за мен. Надявам се си прочела и отговора ми. :blink:

Просто споделих даже леко на шега за някакво сходство. Не очаквах някой да направи въпрос от това.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #195 -: Октомври 17, 2011, 06:19:19 pm »

Просто споделих даже леко на шега за някакво сходство. Не очаквах някой да направи въпрос от това.

Не е нужно да се оправдаваш... ;D Това , че споделяш дори и на шега и , че някой отвръща на споделянето означава много. ;) ;D

"Не се извинявай! Бъди такава, каквато си, но се контролирай. Ако искаш да изядеш всичките кайсии, тогава хайде, изяж ги и да прик­лючим въпроса. Това, което никога не бива да вършиш обаче, е да ги изядеш и след това да съжаляваш, че си го направила."- Флоринда Донер

« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 06:35:00 pm от amanda »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #196 -: Октомври 17, 2011, 06:27:07 pm »
За щастие – до дъно! Наливай с порив скъп!
Презри деня суетен! Живей без страх и скръб.
И тежките вериги но твоя глупав разум,
затворник временен, снеми от своя гръб.
Без ропот приеми съдбата, било в дъжд или в пек,
от болките не се оплаквай – това е най-добрия лек.
И по-богат да станеш, трябва за всичко да благодариш,
изпитано от теб случайно в шума на този звезден ек.

ОМАР ХАЯМ

Асол, важна е същността. Аз знам , че ти знаеш това! :wub:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #197 -: Октомври 17, 2011, 07:25:36 pm »
На човека, който държи на онова, което вижда, не му достига умение да види други неща. Дори, ако не иска да види нещо, той нищо не може да направи.....
А този, който умее да контролира своя поглед, вижда онова, което иска и не вижда онова, което не иска...../но тук на помощ идва ПРОЦЕСИНГА на Кайли на която сърдеяно БЛАГО-ДАРЯ!/
В това се състои умението на Осъзнаването. Очите ни  виждат само онова, което стои пред нас и не виждат другото, което е останало зад гърба ни..... Точно по този начин е устроен и механизма на ума. :-\ :(  Той вижда единствено и само онова, което е пред него и не вижда нищо друго...., което е отзад. Ако реалният свят е пред очите НИ , а другият свят е скрит от погледа НИ, виждаме само това, което е пред НАС..... И нямам съмнение, че няма да се съгласите с твърдението ми , че за да видим нещото....., което е зад гърба ни, трябва да обърнем глава.... :P ;D
Истината е , ......че умът може да види незримото само тогава, когато измени своята посока.....или Осъзнае , че това е единствения начин ,за да го види , ако иска...
Това, на което НИ учат езотериката и мистицизма, е обръщане на ума от външното към вътрешното виждане. И ...колкото по-бързо...,толкова по добре....по-малко неволи ....
И още нещо....Духовният прогрес е разширение на Душата и полет за Духа. Не винаги е нужно да се живее само на върха , тъй като земята също е за хората..... Нужно според мен е едно едно, да стоим голи пети , но здраво стъпили на земята, а главата ни  да достига върха на планината , като не забравяме погледа да е В ЗВЕЗДИТЕ.  :58: :88:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #198 -: Октомври 17, 2011, 07:35:49 pm »
Истината е , ......че умът може да види незримото само тогава, когато измени своята посока.....

Ти се появи най-сетне  :blink:, да разсееш всички сенки на съмнение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #199 -: Октомври 17, 2011, 07:50:28 pm »
Истината е , ......че умът може да види незримото само тогава, когато измени своята посока.....

Ти се появи най-сетне  :blink:, да разсееш всички сенки на съмнение.

Или да хвърли нови ;D.

но тук на помощ идва ПРОЦЕСИНГА на Кайли на която сърдеяно БЛАГО-ДАРЯ!/

И тук всъщност разбирам колко безлияни могат да бъдат образите на маските с които живеем ежедневно.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda