Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32744 Прегледи
*

amanda

• *
  • 208
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #220 -: Октомври 18, 2011, 12:19:34 pm »
Анабелл,

От поста ти разбрах много неща...,но не успях да разбера защо точно Лили те провокира. Според мен тя е просто инструмента , чрез който ти искаш да накажеш и да докажеш нещо на себе си. :(
Когато енергиите се сблъскат , когато имат непоносимост изпрати любов и тръгни. :blink:

По отношение на житейския опит ще кажа , че има хора , които и на 60 не са постигнали никаква опитност. Не можеш да постигнеш опит , ако бягаш от него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #221 -: Октомври 18, 2011, 01:04:07 pm »
Заинтригувана съм от вниманието, което ми се отделя от човек, с който дори не се познаваме.
Нали така, Jd_K?

Его, та его, това пусто его все не ни дава мира, но го съзираме все у другите - толкова голямо, раздуто и грозно, а нашето си стои мирно, кротко, не се обажда и се прави, че го няма.

Забавно е да се четат обвинителни фермани от човек, който ги съставя воден от личните си дилеми и проекции.
Кому и какво искаш да докажеш?
Държала съм се недобронамерено, гонила съм новодошлите, създавала съм скандали във форума?
Ако беше толкова аналитична и последователна, за каквато очевидно се мислиш, щеше да си направиш труда да проследиш участията във форума, кога е имало дрязги, защо ги няма сега... при все това, че аз, лошата, продължавам от време на време да пописвам тук.

Ако толкова ти е неприятно присъствието ми и считаш, че моето участие във форума нанася вреди и ощетява останалите участници, можеш да събереш групичка от доброволци, да надраскате петиция и да я пратите на собствениците на сайта. И те да вземат съответното решение.

Ако единствената ти цел е да бълваш всичко това "за назидание", бъди сигурна, че по този начин и използвайки тези изразни средства надали ще я постигнеш някога, не и с мен. Рискувам да копирам стила на Вещичка, но в случая пет пари не давам какво мислиш ти за мен и с кого ме сравняваш (като споменатата вчера твоя приятелка със Слънце в Телец и Луна в Рак, доколкото си спомням). Защо ли трябва изобщо да ме сравняваш с някой, когото аз дори не познавам?

Също така ми е любопитно защо толкова силно те вълнува дали съм астролог или не съм и какви компетенции имам право да заявявам? Никога не съм била тъпан за способностите си, но явно някои хора така ги оценяват - не съм виновна аз, че все някому съм трън в задника с това, което пиша.

Казваш, че моята личност не те интересува, но продължаваш да я споменаваш и обсъждаш във всеки свой пост. Не си ли противоречиш малко?
Все с нещо трябва да съм ти станала интересна щом сама ме потърси за мнение (от НЕ-астролог) по една синастрия, в която НЕ участваш. С каквото можех съм помогнала, поне така си мисля, а пък може и да греша. Единствено в оценката си за хората почти не греша, знаеш ли? И си ми станала ясна на първи прочит още, пък продължавай да си въобразяваш, че някого можеш да заблудиш.

Минава време и някои хора се връщат, след като са си усвоили уроците. По всичко си личи, че тази възможност теб те е подминала, но имаш време да наваксваш...

Пожелавам ти успех в твоята благородна кауза срещу мен и дано намериш повече сподвижници.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #222 -: Октомври 18, 2011, 01:09:20 pm »
Дори не си е направила труда да погледне и да прочете предишните постове
и обзорните теми, които е написала Лили преди години,
когато Анабел дори не е била тук....  :(

Ааа, не си права  ;D

Абе Лили, я се стегни, тая Луна в Рак, моля те малко .........

к'ви са тия глупости, ти си един от най-интелигентните хора, които съм чела, и такива астро разработки си качвала,
айде сега и по Овен (май ти беше Овен Слънцето, ми Марс верно е на 29 градус сега, ще сменя знак, нещо ...) ще мрем за каузи, е все някой трябва да е като вас и да се бори за нещо....

Криза на еманципацията от авторитетите. Или на седмата година.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

• 2478
« Отговор #223 -: Октомври 18, 2011, 01:09:54 pm »
Anabell, интересен пост адресиран за човек, който не познаваш, но го съжаляваш. Та и коментара ти в този смисъл.  Нещо си приела лично ?!
Ще си позволя да допълня нещо Asol.
Преди да се изкажеш за някого,първо го кажи на себе си.Старите философи са знаели следното-кажи ми какво мислиш за другите,за да разбера кой си ти.Да се изказваш за родината си,че е деградирала,показва липса на любов към семейството,към всичко онова,от което идваш самия ти.Така признаваш и собствената си деградация.Такива хора не могат да прокопсат в живота никъде.За съжаление го осъзнават много късно.Можеш да живееш на другия край на света,но ако не обичаш родината си,ти не обичаш онези които са те родили.Ако ги мразиш,значи мразиш себе си и ще срещаш само омраза в живота си.Родина се обича не защото е велика,а защото това си ти.

Тук си в голяма грешка. Родината е едно, хората, които живеят в родината ти е съвършено друго нещо.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #224 -: Октомври 18, 2011, 01:14:18 pm »
 За мен родината е света. :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #225 -: Октомври 18, 2011, 01:16:30 pm »
Дори не си е направила труда да погледне и да прочете предишните постове
и обзорните теми, които е написала Лили преди години,
когато Анабел дори не е била тук....  :(

Ааа, не си права  ;D

Абе Лили, я се стегни, тая Луна в Рак, моля те малко .........

к'ви са тия глупости, ти си един от най-интелигентните хора, които съм чела, и такива астро разработки си качвала,
айде сега и по Овен (май ти беше Овен Слънцето, ми Марс верно е на 29 градус сега, ще сменя знак, нещо ...) ще мрем за каузи, е все някой трябва да е като вас и да се бори за нещо....

Криза на еманципацията от авторитетите. Или на седмата година.

Дабе, да, не мога да следя всички ветропоказатели  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Divna

• 2478
« Отговор #226 -: Октомври 18, 2011, 01:19:30 pm »
За мен родината е света. :blink:

Родината ти е там, където си закачаш шапката. Ако не си способен да приемеш като свой дом, там където си в момента, то тогава или имаш Нептун на ИЦ и никъде не можеш да се чувстваш добре (като у дома си) или политиката на държавата е в разрез с твоята ценностна система или .... (тук всеки може да допълни).  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #227 -: Октомври 18, 2011, 01:22:15 pm »
Цитат
Да се изказваш за родината си,че е деградирала,показва липса на любов към семейството,към всичко онова,от което идваш самия ти.

Никога не забравяй откъде си тръгнал, където и да си в момента.

Руснаците имат една поговорка - "Из грязи, да в князи" (важи за самозабравилите се хора).  :blink:

Има и друга мъдра поговорка - "Не плюй в извора, от който си пил вода" (може да ти потрябва някога).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #228 -: Октомври 18, 2011, 01:23:56 pm »
Когато управителя на 4-ти дом е 12-ти , къде би могъл да се чувства индивида на родна земя? :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #229 -: Октомври 18, 2011, 01:25:13 pm »
Пожелавам ти успех в твоята благородна кауза срещу мен и дано намериш повече сподвижници.  ;D

Сега му е дошло време да се разбере кой кого обича.  ;D

Лили, ти добре знаеш, че ако има двубой между ветерани победител няма, но като двубоя е между ветеран и начинаещ, то тогава е ясно към кого ще бъдат сподвижниците.

ПП: Защо си хвърляте енергията за безсмислени спорове и то пред публика. Пишете си на лични бе момичета.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #230 -: Октомври 18, 2011, 01:42:37 pm »
Когато управителя на 4-ти дом е 12-ти , къде би могъл да се чувства индивида на родна земя? :blink:

На някой незнаен райски остров насред океана. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Октомври 18, 2011, 01:50:10 pm »
ПП: Защо си хвърляте енергията за безсмислени спорове и то пред публика. Пишете си на лични бе момичета.

И аз това питам, що не ми го напише на лични, но някои констелации в хороскопа имат нужда от публичност.
Еми да вадим тогава тежката артилерия, нямам нищо против кожените маски и камшици!  :P

Пък нека продължава, енергия има предостатъчно, все някъде трябва да се "изхвърли", току виж ми е сложила венец от тръни и да ме обявят за мъченик... Ще приема наложената ми присъда с любов и смирение, а публиката да отсъди каква да е моята участ, последна е нейната дума!  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #232 -: Октомври 18, 2011, 01:53:39 pm »

Аз си мисля , че навсякъде , защото за Нептун няма граници! ;D

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #233 -: Октомври 18, 2011, 01:57:06 pm »
Абсолютно безсмислено нещо са двубоите , но от тях всеки би могъл да Осъзнае много и да опознае себе си. Вероятно за това са наложителни понякога. :blink:
Въпроса е какъв е извода от случващото се?
Осъзнаването преминава през много етапи...и перипети!

*

Divna

• 2478
« Отговор #234 -: Октомври 18, 2011, 02:03:27 pm »

Навсякъде си се чувства добре. Всичко е в главата, т.е. съзнанието. ;D ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #235 -: Октомври 18, 2011, 02:10:58 pm »

А когато Нептун е в 4-дом, а Упр на 4-дом е в 9-дом - къде да иде ?  ;D
Естествени минерали и амулети

« Отговор #236 -: Октомври 18, 2011, 02:18:45 pm »
Анабелана, прочетох ти последните няколко публикации, ами честно доста объркана душа ми се струваш.
Освен анализи на приятелките си, на гаджетата и на държавите, сега си започнала да анализираш и потребителите от форума, които изобщо не познаваш в реалността.

Най-малкото, което може да се каже за Лили е, че е изключително интелигентен и тактичен човек, с дълбоки знания по астрология... 

Но ЗАВИСТТА все някога трябва да излезне на яве :angry:
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 02:51:43 pm от romantica »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #237 -: Октомври 18, 2011, 07:56:37 pm »

Их, пак разбрах нещо за себе си.  :rolleyes:

« Отговор #238 -: Октомври 18, 2011, 09:33:27 pm »

как да кажа виждаш как някой в случая Лили постоянно мрънка и се оплаква от най-различни личности, и като пол, възраст, зодия, от реалния и живот и най-накрая тук, във форума, до някаква степен тя създава свой свят. Затова и е толкова "защитно" настроена към външни елементи, които не са в хармония със сайта (не видях други хора да имат това поведение). Но от този свят няма смисъл, защото тя иска всички да са толкова нещастни колкото е и тя. Тя не помага и не толерира, хора търсещи помощ и помагащи си. Тя иска място, където тя да се чувства добре.

Другите, които идват тук, за нея всъщност нямат значение, ако вибрациите им повишават нивото на форума, тези хора са нежелателни, ако ги понижават тези хора също са нежелателни.

Абсолютно на 100% съм сигурна, че и в реалния живот тя е изключително нетолерантна към обкръжението, което може да контролира (Все пак никой няма никъде пълен контрол).

Анабел,
все едно ученик да оценява учителя- доста самонадеяно надценяване- не ти прави чест

четеш само видимата част и  правиш субективни оценки на база -"мен  не ме кефи"
тя е човекът ,ако помолиш ,никога не е отказал - на лични- да ти отговори много обстойно, независимо колко лично време и е коствало
доживях да прочета ,че синята каска на форума е нетолерантна, мрънкаща, непомагаща и нещастна и три пъти се прекръстих , Боже на къде отива света, :o
поне ми стана ясно какви са твойте проблеми, който проектираш върху нея :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #239 -: Октомври 18, 2011, 09:47:21 pm »
Всеки има своите тежки моменти и когато наистина спирам да се отзовавам на молби и искания, със сигурност не съм в най-добрата си форма, просто вместо да оревавам орталъка предпочитам никого да не занимавам с проблемите си, но и мен да не ме търсят за щяло и нещяло... Отзовавам се само при някои по-сериозни случаи и когато интуитивно усетя човека, че има нужда от моята намеса. За мен астрологстването не е начин да докажа някому нещо, очевидните неща се виждат без да е нужно да ги навираш някому под носа и да биеш тъпан.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.