Наблюдавам предизборната кампания съвсем целенасочено и не на последно място с пристрастие.
Но това не ми пречи да бъда обективна , защото не ми е безразлично нито лицето на бъдещия Президент , нито кметовете на големите градове в България.
По въпроса територия , държава , родина е излишно да говорим...,но по въпроса апатия и нихелизъм си струва.
От дълги години живота ми е на колела.Много пътища , много села,много градове. Но наред с това и много хора , много надежди,много безоотговорност , много обещания , които започват със закуската в изборния ден и вечерят с разочарование на следващия ден след изборите.
Времето в което живеем ни дава уникален шанс да се обърнем към себе си и да прозрем извън интересите на партийни централи и структури , че отговорността е едно от основните неща необходими по пътя и на духовното израстване. Свидетели сме на това , че който и както и да дойде все гледа за себе си и собствения си джоб и интереси. Нормално и човещинка...Но къде остават обещанията , защо ПУСКАМЕ ХОРАРИ за това дали децата ни ще бъдат приети в детска градина и колко и къде трябва "да бутнем" , за да приемат детето ни. Пускаме хорари и за това дали ще ни приемат на работа , дали ще имаме шанса да попаднем на доктори , дали здравната каса...дали ...дали някои и друг дребен нищожен чиновник ще си сложи парафа под така необходимото ни "съгласие" за нещо , което касае гаража ни, двора ни ,къщата ни или ще трябва да поднесем пакетче грижливо спретнато от закуските на децата ни , от помощта за възрастните ни родители.., за да получим благоволението на институцията.Или някой и друг нещастник облечен във власт няма да ни прецака , защото знаем повече от необходимото...как е стоял пред различни централи и е НЕЗАМЕНИМ И ЗА СДС И ЗА ГЕРБ , А ЕДИН МАНДАТ С ПОДКРЕПАТА НА БСП- Е НЕ Е ЯВНА ВАРНЕНСКИЯ ЦАР КИРИЛ ЙОРДАНОВ
Лично за мен на първо място като човек , после като астролог и не на последно място като всичко останало , което ме определя като жена МИ ПИСНА! Защо ли?! Ами защото властта е болна от корупция и защото е метастаз който следва да бъде опериран.Далеч съм от мисълта , че този ВОТ е решаващ , но за мен това е първия РЕАЛЕН НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ срещу едно мутренско управление , срещу една добре прикривана контрабанда , срещу страха и миналото. Управляващите са продукт на БСП...Колкото и да го отричаме е факт. По пътя към демокрацията е необходим колективен РАЗУМ и желание за СВОБОДА.
Наясно съм , че това не е политически форум , а духовен и в този смисъл тъй като съм наясно с това смятам , че духовността е власт едновременно над материалното и над духовното, тя е способност да управляваш самия себе си и да поддържаш в ред целия жизнен механизъм. И тъй като тук става дума за бъдещето на децата ни , както и нашето съм на мнение , че всеки ГЛАС е безкрайно необходим , за да няма НИХЕЛИЗЪМ и в следващите няколко години...Промяната е възможна , от нас зависи реализацията. Защото каквато и да е манипулацията , както и да се купуват и продават гласове , все пак ние ще имаме своята чиста съвест , че сме дали гласа си.
Ужасно е когато децата ни умират в необитаеми общински сгради /виж Шумен/, когато корабите ни стоят задържани в чужди пристанища и моряците ни третирани като пирати...,когато не можем да минем през парка защото не се знае , кой ще ни изнасили и след това гаврейки се с нас ще ни убие и почерни близките ни...Докато правителствения самолет "прекарва" чуждите туристи прекарвайки общественото мнение. Мнозина ще кажат на мен това не ми се е случвало...Дори може да се чуе и репликата :" Това си си заслужил.Това си привлякъл!" Да , ама НЕ! Голяма част от нещата които се случват не се случват заради нас , а заради една конюктура , която волно или неволно допускаме просто от нехайство или безразличие.От липса на апатия!
НА МЕН МИ ПУКА!АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!МРАЗЯ УПРАВЛЕНИЕТО И!И НЯМА ДА СТОЯ КАТО БЕЗГЛАСНА БУКВА ОТ НЕОРИЕНТИРАНО УЧЕБНО ПОСОБИЕ , ЕКСПЕРИМЕНТ НА ШЕПА УПРАВЛЯВАЩИ!
Да посочат илюминатите нови лица...,тези се изтъркаха...
Та гледайки транзитите в картата на България и построявайки карта на деня на Вота си мисля , че предстоят сериозни изненади.
Вие как мислите ?
Бих искала да помоля да качите карта за изборния ден , защото имам проблем с астрокома.
Приятно писане...
Ако на съсобствениците на форума не им е приятна темата , биха могли да процедират според собствените си принципи и убеждения , като ще помоля да бъда информирана своевременно /ако решат да я затрият/.
Любопитно ми е какво ще кажат всички пишещи тук , като за мен основен интерес представляват София , Варна, Бургас...Ще имат ли кмет от първия мандат? :blink:
И както споменах КОЙ Е БЪДЕЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ? ЩЕ ОСЪМНЕ ЛИ Българския народ с нов президент на 24 октомври? :blink: