Здравей Гост

Разкриятията на един просветен ...

• 26 Отговора
  • 8324 Прегледи
Разкриятията на един просветен ...
« -: Октомври 22, 2011, 06:45:46 pm »
Наскоро попаднах на това четиво, което ме накара дълбоко да се замисля над света и начина по който го разбираме. Имам субективното чувство, че който и да е писал това, е имал много право и ми се струва, че наистина така стоят нещата във света. Та ... реших да го споделя с вас и да ви попитам - вярвате ли на написаното, части от него, нещо изобщо, или си мислите, че някой психопат е седнал да го пише? Вътре в това нещо има доста разгледани важни екзистенциални въпроси, ако седнете да го прочетете, ще видите, ако не сте съгласни с изказванията на просветения, то тогава какво е мнението ви за засегнатите теми? Аз с удоволствие също ще споделя размислите си над някои неща при първото отваряне на повечко свободно време, в което мога да се развихря спокойно в размислите си.  ;D До тогава, приятно четене на всички!

*

Lillie

• 30532
Re: Разкриятията на един просветен ...
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2011, 06:51:29 pm »
Цитат
"Колкото по-разделени са хората, толкова по-лесно е да бъдат управлявани".

Това ми допада като мисъл, важи на много нива.
Ще се постарая да изчета целия материал, дано не е поредното "разкритие" за рептили и илюминати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Октомври 22, 2011, 06:57:05 pm »
Мисля, че ще се изненадаш  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2011, 06:57:09 pm »
Това четиво го "изядох" преди доста време. На базата на това е написана книгата "Той говори" на Юлияна Дончева, която въпреки, че имам на компютъра си я взех и в книжен вариант, защото е доста ценно четиво.

В интервюто или разговорите с посветения, не само, че е дадена истината, която може би ще засегне доста голяма част от аудиторията на четящите, но и ще им бръкне дълбоко с пръст в някои рани.

Няма абсолютно никакво значение дали дадена информация е дадена от Тъмните или от Светлите сили, когато информацията е истина. За тази Вселена има само една истина и тя не може да бъде нито добра, нито лоша, а просто универсална. Та в този ред на мисли, доколкото си спомням пича се е постарал да отговори на доста въпроси, чиито отговори определено не се харесват на питащите, но това не е негов проблем все пак. Хората, които се занимават с езотерика са наясно с отговорите и за тях това четиво не би представлявало проблем...  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2011, 07:03:36 pm »
Ето ти старата тема, където сме чоплили това четиво: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4105.0.html   :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2011, 07:10:40 pm »
И тази мисъл ми се струва интересна и навежда на разни други мисли:

Цитат

"Ще има време, в което всеки ще бъде освободен, но това няма да е масово събитие, а ще става един по един... работете върху себе си."

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2011, 07:13:27 pm »
И тази мисъл ми се струва интересна и навежда на разни други мисли:

Цитат

"Ще има време, в което всеки ще бъде освободен, но това няма да е масово събитие, а ще става един по един... работете върху себе си."

Аха, и разбива на пух и прах теориите на Кайлито за заедненето заедно  ;D

« Отговор #7 -: Октомври 22, 2011, 07:17:56 pm »
Ами така е и така трябва да е. Явно не само България, ами и света чакат масово да го оправят, някои други. Хората за това се надяват на извънземни и някакви такива събития, които да ни вкарат уж в правия път, но на мен много ми харесаха разсъжденията в насоката, че света е гаден, защото хората са си го направили такъв.  :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2011, 07:31:05 pm »
Явно не само България, ами и света чакат масово да го оправят, някои други.

Така ще ги оправят, че свят ще им се извие...  ;D  Лошото е, че си мисля и че са приготвили и стружки за вазелина...  :rolf:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2011, 07:55:13 pm »
Цитат
"Колкото по-разделени са хората, толкова по-лесно е да бъдат управлявани".

Това ми допада като мисъл, важи на много нива.

Е, това мисля знаем, че още преди хилядолетия е казано и успешно и разтегливо се ползва навред и насам, но като хората пък доброволно участват в него, какво да си говорим, освен това: 

на мен много ми харесаха разсъжденията в насоката, че света е гаден, защото хората са си го направили такъв.  :rolleyes:

Та, подкрепям.
И така и не го четох тоз просветения, ще взема вече, че ми досъбудихте любопитството, ама понеже все избягвам чужди готови формули, търся основно своите отговори. Може пък да се окаже полезно.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2011, 08:34:15 pm »
И така и не го четох тоз просветения, ще взема вече, че ми досъбудихте любопитството, ама понеже все избягвам чужди готови формули, търся основно своите отговори.

Вече съм на 32-ра страница от общо 38, смятай какъв мерак... нали е Ден за размисъл.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2011, 12:09:57 am »
Много от нещата са верни според мен, но както и просветения каза, във всяка книга или литературен труд и т.н.т.. може да има истини, но никога не е цялата истина :) следователно и този текст не може да се взима за чиста монета... човек трябва да отсява информацията  :blink:

Друго странно нещо, което ми направи впечатление е че той намеква, че ние не не принадлежим на този свят/тази земя и трябва да се върнем? Интересно къде? От там и идеята че земята е затвор.

Интересна ми е концепцията, че на този свят не сме за да бъдем щастливи и да се радваме а за да се осъзнаем и да намерим истината за себе си.. Поне така аз го разбрах.  От там и примера за повтаряемостта на инкарнациите, в случай че се провалим. И как детето като се раждало заплаквало защото осъзнава провала... и тогава е моментът когато е най-наясно...
Аз не смятам, че човек може да бъде истински щастлив..
Попитали генерал Дьо Гол дали е щастлив и той отговорил "Вие за идиот ли ме смятате?!"

« Отговор #12 -: Октомври 23, 2011, 01:08:37 am »
Да, Freya, споделям мнението ти, че на този свят наистина не можем да бъдем истински щастливи и реално не сме тук, само за да се върнем на другото място. Лично за мен то представлява някакъв паралелен свят, от по-фини енергии, който е по-развит и духовен. Тук концепцията за това, че ние сме затвор и идеята е да се върнем към Източника и факта, че не можем да бъдем щастливи, започва да ми прилича на концепцията за Висшия Аз.  ;) Тоест, че това, което сме ние на едно земно ниво е една програма - като си погледнете наталната карта, това е една програма, една кампания - вашите оръжия, както казва просветения, с които може да постигнете или добро, или лошо в зависимост какво правите. Важен акцент от тази теория е, че само нищожна част от нас се инкарнира във физическият свят, висшият аз отдава от себе си малка част от разума, който има, с идеята явно че дори и висшият аз трябва да се развива и да става по-добър и това му е начина. Та ... по тази логика излиза че ние сме една малка част от единно цяло и е нормално да искаме да се завърнем към едно цялостно състояние, и двете ни Аз искат да са заедно ... Вероятно, казвам само вероятно в една последна инкарнация от цикъл животи е вероятно човешкото тяло да поеме целия си Висш Аз с идеята научената задача за този цикъл животи да се утвърди.  :-\

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #13 -: Октомври 23, 2011, 06:40:04 pm »
не е посветен, управляващият елит в момент е управляващ от около 200-300 години, и нищо не е тайно, теорията за New Order е съвсем ясно изложена навсякъде, Айн Ранд доста добре ги описва нещата в книгите си. Тя е руска еврейка, любовница е била на който трябва и "писателка" на новия елит...всичко го има в нета.

Колкото повече живея, толкова повече започвам да ставам консервативна и да отричам демокрацията, корпорациите имат бюджети колкото нациите и се управляват от реален елит, а не да ми гласува кой ли, който не може да управлява собствения си живот. МАСАТА е необразована и бедна, по собствена вина. В България нещата са малко по-различни, заради тоталитаризма....

Това, което посветеният казва за популацията на човечеството, абсолютно не е истина, в момента светът е в страхотна криза по отношение на пренаселването, (изобщо не говоря, че вече няма души за прераждане и се прераждат масово животински в човешки тела), а и от чисто рационална гледна точка, всяка втора световна конференция по устойчиво развитие го повдига този проблем - НЯМАМЕ ресурси да изхраним човечеството...не с този начин на живот, който води Америка и Западна Европа.

Ако искаш да станеш част от световния елит, нещата не са толкова сложни, ако си готов да си платиш цената и си достатъчно умен - Fulbright - Ivy League - и от там веднага ще те налапат, защото на тях им трябват ИНТЕЛЕКТУАЛНИ РАБОТНИЦИ, но никой не те кара на сила да правиш нищо, системата е по-фина. Казвам го защото бях изправена пред този избор, и всъщност все още не съм сигурна дали няма да замина все пак; Пак пустото его ги определя нещата, когато ти се работи по някоя задача, теория, в САЩ ти дават пари, дават ти хора и време и само чакат за резултат. Но не знаеш за какво ще бъде използван "труда ти"... атомната бомба не я е измислил кой да е, нито я е създал случаен екип.... ИНТЕЛЕКТЪТ и ИНФОРМАЦИЯ - новият свят. 
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #14 -: Октомври 23, 2011, 07:10:44 pm »
Относно консерватизма ти, Anabell, напълно те разбирам, аз дълго време бях с едни крайно консервативни разбирания, в момента също съм сравително консервативна, но не толкова фанатично настроена, колкото бях преди. Масата хора са тъпи не са ориентирани към някакви далновидни цели, а гледат да си напълнят паничката, тяхната, независимо дали е в ущърб на околните панички. Просто вече не мисля, че това е нещо поправим или нещо, което трябва да се оправя, просто е направено така от самата Вселена, като концепция и състав на народа, да са 90% кретени, която най-висша цел е да се размножават и други 10, които да се занимават с по-висши дела. Затова не виня хората, които са от другите 90%. Те просто вървят по пътя, който им е прендачертан, който е различен от този, който аз имам да извървя, което не го прави грешен и не означава, че трябва да се коригира. Както казва просветения, трябва да имаме уважение и към по-нисши проявления на енергия, някакво елементерно, да имаме уважение, по-солидно към по-висшите проявления.
За популацията, по-скоро ми се струва, че той не толкова заема позиция колко човека трябва да има на тази планета, той по-скоро казва, че ние хората си решаваме, не го решават тези горе и де факто наличието на толкова много хора си е проблем, който сме си създали сами. Сами сме си направили мястото за живеене толкова неприятно. И в крайна сметка си е прав, защо някой да оправя простотиите, които другите правят, когато не му влиза в правомощията. Ако искаме хубаво място, на което да живеем, трябва да се борим и да допринасяме то да е такова. По всички параграфи, не само популацията. Само дето обществото като цяло страда от псевдодемокрация, според която хуманно е слабите да са на гърба на силните, да ги влачим след себе си, както и цялата сюрия ментално болни и т.н - може да ви звучи прекалено крайно, но в крайна сметка, за мен това е псевдохуманност, излиза че хората, котио са си родени нормални, са виновни за това. Малцинства висят на гърба на мнозинства

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2011, 08:46:59 pm »
Анабел, на колко си годинки?
Всичко знаеш, с един замах му видя сметката на тоя псевдопосветен, естествено, че не е посветен. Ти си.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2011, 11:09:18 pm »
Кайли, не съм посветена, но и той не е. Няма да ти кажа на колко години съм, не ми се спори пак за глупости.... това четиво е ала бала... обаче ако Ви кефи да си го четете и Ви дава повод за размисъл... действайте, аз отговорих на въпроса на ThunderGodess, тук в тоя форум, знам че половината са просветени... аз ако бях просветена, нямаше да пиша, отдавана щях да се възнеса нейде... на много по-чисто енергийно място. А тоя Просветеният, си е направил страхотна шега....

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2011, 06:22:12 pm »
А ти откъде знаеш, че той не е посветен, при положение, че признаваш, че не си на нивото на посветен, а само такъв може да види и разпознае себеподобен?
Някой посветен ли ти каза, че тоя не е посветен?
И в такъв случай ти на какъв принцип вярваш на единия, а не вярваш на другия?

« Отговор #18 -: Октомври 26, 2011, 01:48:16 pm »
Но принципа че подобното привлича подобно... Хората с по-ниски нива на вибрация трудно възприемат тези с по-високи. Едва когато ги достигнат, биха могли да ги разберат си мисля аз  :-\
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #19 -: Октомври 26, 2011, 03:39:24 pm »
ха сега де, всички сме в темата, всички сме "привлечени" кой е прав ???;D :P
Как да решим ?  :blink: