Здравей Гост

Духовните хора и наталната карта

• 100 Отговора
  • 16320 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Духовните хора и наталната карта
« Отговор #40 -: Октомври 25, 2011, 03:45:21 pm »
Нещата са в зависимост от гледната точка, та човек не знае ябълки ли да "произвежда", помия ли, защото всичко може да бъде изопачено. ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Октомври 25, 2011, 03:46:18 pm »
За радост такива писма никога не достигат до моята поща...
Може би защото предварително се знае, че е кауза пердута, това съм им дала да разберат.

Приличаме си.... :72:...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Октомври 25, 2011, 04:04:53 pm »
Нещата са в зависимост от гледната точка, та човек не знае ябълки ли да "произвежда", помия ли, защото всичко може да бъде изопачено. ;)

Различават се нещата...не е номера само да гледаме на повърхността...,а да виждаме под нея..Обикновено мъртвото течение лъже...

Помниш ли наскоро ти казах...,че интуицията е важно нещо... :wub:..
Жалкото е , че и ябълките ферментират....И от тях човек може да си направи нептунова напитка...която да замъгли съзнанието му до степен...халюцинации....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Октомври 25, 2011, 04:46:53 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=htoM8ZdOIdU

Често ние хората ръководени от собственото си ЕГО...допускаме грешки...Грешим...и дори да осъзнаем , не намираме сили да се извиним!

НЕ!Не търся извинение...искам само да ВИ помоля...за няколко неща!

ОБИЧАЙТЕ! :wub: НО НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ЛЮБОВТА КАТО ЗА ПРЕДИЗБОРНО КЕБАПЧЕ! ;D

ЦЕНЕТЕ ДРУГИТЕ И НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ НИКОГО И НИКЪДЕ!

НАМЕРЕТЕ СИЛИ ДА ПОИСКАТЕ ПРОШКА!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Октомври 25, 2011, 07:06:20 pm »
Този трябва да е духовен... Вие как мислите?  :mellow:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4240391
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Октомври 25, 2011, 07:30:20 pm »
Японците нямат ли по-силно чувство за общност и колектив ? Така съм чувала не съм запозната отблизо. Наскоро нали имаше земетресение там и хората си помагаха взаимно, нямаше такива, които да се възползват от ситуацията или поне така ни беше представена информацията по медиите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Октомври 25, 2011, 07:35:58 pm »
Японците нямат ли по-силно чувство за общност и колектив ? Така съм чувала не съм запозната отблизо. Наскоро нали имаше земетресение там и хората си помагаха взаимно, нямаше такива, които да се възползват от ситуацията или поне така ни беше представена информацията по медиите.

Това е източна философия... :blink:...Тя...е по-различна от западната... :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #47 -: Октомври 25, 2011, 07:37:31 pm »
Баси, влизам в темата да се самопредложа да ми попощите наталната карта като на духовен човек, вие пак с ежедневно творчество се занимавате... :unsure:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #48 -: Октомври 25, 2011, 07:52:24 pm »
Баси, влизам в темата да се самопредложа да ми попощите наталната карта като на духовен човек, вие пак с ежедневно творчество се занимавате... :unsure:

:rolf: :rolf: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #49 -: Октомври 25, 2011, 09:18:44 pm »

теб са те пощили тук, многократно и напоително - всичкият чист протеин пълзящ бе уловен,пак ли ги завъди

той и Твореца така, твори ежедневно,па земе да си почине събота и неделя, тогава се заложи с предложение ;)
« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 08:16:39 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #50 -: Октомври 25, 2011, 11:50:51 pm »
Духовното богатсво у човека го прави истински красив,мъдър,излъчващ топлина и любов.Такива хора за радост има.Още срещат се по белия свят...Но духовното богатство може да бъде оценено само от онзи,който също носи у себе си такова.Потенциалът е заложен у всеки-тъй както бебето е чисто като сълза...а оттам нататък могат да последват еволюции,революции,прогрес,регрес,застой....Но днешният човек ,който е издигнал в култ масивите от информация като еквивалент на интелект;който от най-ранна детска възраст е манипулиран и приучаван да върви по нечии строй,да следва нечия диктовка може с лекота да познае стойността на някоя валута,на златото и облигациите,но много би могъл да си даде сметка,че всичко това не би могло да го направи по човек от едно малко бебе.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Октомври 26, 2011, 05:58:03 pm »
A materialnite hora s kakvo manipulirat? Nima ne manipulirat chrez materialni pridobivki? A ne e li po-tochno da se kazhe napravo, che podkupvat? Spored men vsyako neshto, koeto e zalitnalo v ednata kraynost e trudno razbiraemo. Vapros na izbor.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #52 -: Октомври 26, 2011, 06:54:49 pm »
Ммм не мисля, че е въпрос на аспекти на наталната карта колко духовен си. Въпрос на ниво на проявление е, а нивата на проявление не се появяват нито под дом, нито по аспекти, нито по знаци. Просто сядате, задавате на човека три кирливи въпроса, и ако ви отговори честно и на трите, ще го определите. Или малко като го наблюдавате. Забелязала съм така, че всеки знак си има нисша и висша октава, трудно да намерите представители на висшите откави, ама много красиво нещо са тези хора, с философията си за живота, с възможностите си, с реализирания си потенциал, с победените си пороци. КРАСОТА ПРОСТО. За тези октави на проявление най-често в астрологията е популярното за скорпионите, които се делят на паяци и орли. Но като погледнете натала на един човек, повлиян от скорпион, не виждате дали е повлиян от нисшето или висшето. Тази вибрация я има при всички знаци. Прии Козирога, например, посочам две личности, двете с луна в Козирог в момента за това се сещам: Единия Хитлер (умее да кара хората да слушат какво говори, но е зъл, краен, фанатичен), другия е Юлий Цезар. Въпреки че има противоречиви мнения за него, който е чел, знае, той е мегапич.  ;) Друго ... при раците съм забелязала ... могат да бъдат най-големите селски клюкарки, интригантки, особено жените, отвратителни, посредствени, неподдържани злопаметни създания - в НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ. Могат да бъдат и суперженствени, естествени и мили същества, като паднали ангелчета от рая. Но не е от аспекти или други работи, пак казвам. Зависи на кво проявление е душата. Натала започва да се реализира спрямо това проявление. Ако има двама човека, родени в един родителн дом, по същото време да кажем, единия по-висша откава, другия по-нисша, съществени разлики ще има в тези хора.

*

Divna

• 2478
« Отговор #53 -: Октомври 26, 2011, 06:57:24 pm »

теб са те пощили тук, многократно и напоително - всичкият чист протеин пълзящ бе уловен,пак ли ги завъди

той и Твореца така, твори ежедневно,па земе да си почине събота и неделя, тогава се заложи с предложение ;)

;D Стреличка, дай предложение как да чистим системно плявата в радикса.  ;D Мойта водна Луна така напоява, че няма изчистване по терена. Дай си рецептата, че май и ти беше със скорпионска Луна ако не се лъжа. Преди година ми предложиха (астролог) да си поплаквам по-често, че така Луната ми изплувала периодично от тинята, в която потъва, ама с тоя водопой си мисля, че много плява ще избие в същото време.  :-[

« Отговор #54 -: Октомври 26, 2011, 07:57:47 pm »
какво да ти кажа,тя моята не е скорпи чист вид,  съвпада  с венера и нептун я омекотява малко стоманата, няма напрегнати аспекти, пък и от как тр.Плуто е в 4 си изплаках сълзите, та пресъхнах...но много попива, бягам от негативни и фалшиви хора или ги срязвам на първа дума,щом усетя нещо под лъжичката,а плявата скорпито я унищожава с ухапване, поне отровата да я ползваме за нещо полезно, така зрънцата истина покълват по-бързо,без някой паразит да им пие живителният сок :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

• 2478
« Отговор #55 -: Октомври 26, 2011, 08:02:13 pm »
какво да ти кажа,тя моята не е скорпи чист вид,  съвпада  с венера и нептун я омекотява малко стоманата, няма напрегнати аспекти, пък и от как тр.Плуто е в 4 си изплаках сълзите, та пресъхнах...но много попива, бягам от негативни и фалшиви хора или ги срязвам на първа дума,щом усетя нещо под лъжичката,а плявата скорпито я унищожава с ухапване, поне отровата да я ползваме за нещо полезно, така зрънцата истина покълват по-бързо,без някой паразит да им пие живителният сок :mellow:

Страхотна си!  :blink: Благодаря ти!  :58:

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Октомври 27, 2011, 01:15:32 am »
Ммм не мисля, че е въпрос на аспекти на наталната карта колко духовен си. Въпрос на ниво на проявление е, а нивата на проявление не се появяват нито под дом, нито по аспекти, нито по знаци. Просто сядате, задавате на човека три кирливи въпроса, и ако ви отговори честно и на трите, ще го определите. Или малко като го наблюдавате. Забелязала съм така, че всеки знак си има нисша и висша октава, трудно да намерите представители на висшите откави, ама много красиво нещо са тези хора, с философията си за живота, с възможностите си, с реализирания си потенциал, с победените си пороци. КРАСОТА ПРОСТО. За тези октави на проявление най-често в астрологията е популярното за скорпионите, които се делят на паяци и орли. Но като погледнете натала на един човек, повлиян от скорпион, не виждате дали е повлиян от нисшето или висшето. Тази вибрация я има при всички знаци. Прии Козирога, например, посочам две личности, двете с луна в Козирог в момента за това се сещам: Единия Хитлер (умее да кара хората да слушат какво говори, но е зъл, краен, фанатичен), другия е Юлий Цезар. Въпреки че има противоречиви мнения за него, който е чел, знае, той е мегапич.  ;) Друго ... при раците съм забелязала ... могат да бъдат най-големите селски клюкарки, интригантки, особено жените, отвратителни, посредствени, неподдържани злопаметни създания - в НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ. Могат да бъдат и суперженствени, естествени и мили същества, като паднали ангелчета от рая. Но не е от аспекти или други работи, пак казвам. Зависи на кво проявление е душата. Натала започва да се реализира спрямо това проявление. Ако има двама човека, родени в един родителн дом, по същото време да кажем, единия по-висша откава, другия по-нисша, съществени разлики ще има в тези хора.

Прекалено наивно за астролог и за човек , който се занимава с астрология , окултизъм , мистика..
Къде , ако не в картата е отразено нивото на проявление...? Как , ако не при планетите...,къде ако не в домовете ..,защо..ако не в знаците?
Точно тук е тънката част и помощната лема под формата на аспекти в астрологията...
Ако всичко беше толкова елементарно..едва ли този форум щеше да побира толкова мнения , въпроси и отговори...

Имам въпрос...говорим за аспекти...Какво отчиташ при тях?  :rolleyes: Аз отчитам това:
-апликация/сепарация
-окултация
-мажорно проявление
-минорно
-фиксиран
-мутабелен
-кардинален
-дневен
-нощен
-квастер 
-пракачествата
-леви
-десни
-цикъл на аспекта
Само от един аспект човек може да сглоби толкова много части от пъзела на картата...,колкото нито 2 приказки, нито 5 въпроса не са в състояние да му предложат...

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Октомври 27, 2011, 01:55:04 am »
Ммм не мисля, че е въпрос на аспекти на наталната карта колко духовен си. Въпрос на ниво на проявление е, а нивата на проявление не се появяват нито под дом, нито по аспекти, нито по знаци.

Права си, изобщо не е въпрос на натална карта и на аспекти духовното ниво. Тъкмо обратното: проявлението на наталните аспекти зависи от духовното ниво на индивида. А последното не може да бъде разглеждано откъснато от материалното, защото живеем в дуалистичен свят.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #58 -: Октомври 27, 2011, 12:29:19 pm »
Картата е хоризонтална, казвала съм го и друг път.
Вертикалното проявление са нивата на проработка на планетите.
Духовността е вертикално измерение, не стои в хоризонтала на натала.

« Отговор #59 -: Октомври 27, 2011, 03:48:22 pm »

Прекалено наивно за астролог и за човек , който се занимава с астрология , окултизъм , мистика..
Къде , ако не в картата е отразено нивото на проявление...? Как , ако не при планетите...,къде ако не в домовете ..,защо..ако не в знаците?
Точно тук е тънката част и помощната лема под формата на аспекти в астрологията...
Ако всичко беше толкова елементарно..едва ли този форум щеше да побира толкова мнения , въпроси и отговори...

Имам въпрос...говорим за аспекти...Какво отчиташ при тях?  :rolleyes: Аз отчитам това:
-апликация/сепарация
-окултация
-мажорно проявление
-минорно
-фиксиран
-мутабелен
-кардинален
-дневен
-нощен
-квастер 
-пракачествата
-леви
-десни
-цикъл на аспекта
Само от един аспект човек може да сглоби толкова много части от пъзела на картата...,колкото нито 2 приказки, нито 5 въпроса не са в състояние да му предложат...

Първо, не съм професионален астролог. Астрологията ми е хоби, при което имам още много да уча. Казвам наблюденията си точно като човек, който се занимава активно с мистика и там честно казано, мисля че мога да бъда по-полезна. От моя гледна точка, по-скоро ти звучиш като човек, учен, който очаква всичко да е документирано, наредено, точно, по протоколи, но не мисля че има наука за висшото проявление на духа на човека. Има науки за проявлението на една мъничка съзнателна частичка, която духа спуска тук, като душа, във физическото тяло. И за тази частичка съзнание ни учи астрологията.  :blink: Да, има кармична астрология и т.н, но отново ти казвам, че тя е от гледна точка на еволюцията на спуснатата малка частичка съзнание и нейното развитие във времето и последствията за реинкарнациите й. Не можеш да съдиш за цялото по тази частичка. Затова не можеш да знаеш колко духовен е един човек от наталната му карта. Понеже, освен това, не отчиташ факта, че наталната карта е набор от възможности и избори за индивида в нейните рамки, тя не е фиксиран път. И всеки един човек прави собствените си избори, които е трудно да се предскажат. Може да има много хора, които да намериш със сташните "духовни" и "окултни" аспекти, но да са нищо повече от боклук, защото са занмарарили способностите си примерно защото имат ... указано в картата нуждата от одобрение от околните. Клатушкали са се между това да имат одобрение от околните, или да се развиват духовно, избрали са си добрите отношения с околните.
Наталната карта е за цял живот, тя е непроменима. Кажи ми тогава КАК с НАТАЛНА КАРТА ти ще разбереш духовна градация на човека в този живот. Щото да кажем аз се родих с една много досадна луна, която си вреше носа навсякъде и беше обсебила всяка сфера на съществуването ми. Костваше ми доста усилия да извадя изпод нея  принципите на останалите планети. Не съм забелязала, обаче да ми се е нарисувало ново слънце на наталната карта, символа на луната да е станал по-малък, понеже в момента тя се занимава с по-малко неща, отколкото се занимаваше преди. Ако ти бях дала наталната си карта и беше погледнала знаците и аспектите по всички начини, които си описала, сигурна ли си, че щеше да можеш да кажеш кой уклон на наталната си карта съм избрала? Трябва да знаеш доста за живота ми, за да си направиш заключения за изборите ми. С натална карта и биография, евентуално би могла да разбереш.
Затова напълно подкрепям kaily в мнението й, в натална карта няма индикация за постигнато ниво на духовност. Всеки си има наталната карта, която е енергийно заредена и дава някакви потенциални характеристики и всеки решава дали да ги използва на нисша или висша октава.
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 03:52:35 pm от ThunderGoddess »