Здравей Гост

Духовните хора и наталната карта

• 100 Отговора
  • 16397 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Духовните хора и наталната карта
« Отговор #60 -: Октомври 27, 2011, 04:12:20 pm »
Лесно...може да се разбере КАК с наталната карта....

Наталната карта е за цял живот, тя е непроменима. Кажи ми тогава КАК с НАТАЛНА КАРТА ти ще разбереш духовна градация на човека в този живот. Щото да кажем аз се родих с една много досадна луна, която си вреше носа навсякъде и беше обсебила всяка сфера на съществуването ми. Костваше ми доста усилия да извадя изпод нея  принципите на останалите планети. живота ми, за да си направиш заключения за изборите ми. С натална карта и биография, евентуално би могла да разбереш.

Ще ти кажа..,като разгледаш вертикално аспектите чрез монадичната карта..,чрез сферите на златното сечение...,чрез различните способи които предлага науката....

Всичко се променя , защото има еволюция която няма как да спрем..В това число и слънцето променя знака и дома всеки месец...Въпроса е до колко можем да схванем посоката , която духа си избира...,след като е избрал материята.... :blink:

Нищо и няма на луната ти...все пак е земна...По всяка вероятност именно тя ти е дала тласъка към метафизичното... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #61 -: Октомври 27, 2011, 04:22:20 pm »
Не, наред си е, просто е в заточение.  :unsure: И от нея се очаква да отдава и показва настроенията на три лъва и два рака.  :unsure:.
Не, извън сферата на шегата, всеки един човек си има някакви проблемни зони, с които трябва да се бори. При мен се случва Луната да е фактор и основен виновник, но какво да кажа, най-голямото ми предимство е едновременно и най-големият ми проблем.  ;D

Просто астрологията е една наука, не знам дали е измислена от гениални хора или е било божествено просветление за някого, но тя се отнася до земния път. Не мисля, че една земна наука може да има набор от средства, с които да определя неща, които са дадени определени в едно по-висшо измерение. Все едно да отидеш в астрала и да кажеш на духовете там: окей, приятели, значи има 12 зодиакални съзвездия и те са : овен, телец, близнаци ... и т.н ;D Там условията са други.

*

Марая

• 28287
« Отговор #62 -: Октомври 27, 2011, 04:30:54 pm »
Не, наред си е, просто е в заточение.  :unsure: И от нея се очаква да отдава и показва настроенията на три лъва и два рака.  :unsure:.
Не, извън сферата на шегата, всеки един човек си има някакви проблемни зони, с които трябва да се бори. При мен се случва Луната да е фактор и основен виновник, но какво да кажа, най-голямото ми предимство е едновременно и най-големият ми проблем.  ;D

Просто астрологията е една наука, не знам дали е измислена от гениални хора или е било божествено просветление за някого, но тя се отнася до земния път. Не мисля, че една земна наука може да има набор от средства, с които да определя неща, които са дадени определени в едно по-висшо измерение. Все едно да отидеш в астрала и да кажеш на духовете там: окей, приятели, значи има 12 зодиакални съзвездия и те са : овен, телец, близнаци ... и т.н ;D Там условията са други.

Няма как науката астрология да е земна..,след като борави с космически пособи...планети , съзвездия, астероиди, неподвижни звезди...и каквото ти дойде наум...
Всичко се съдържа във всичкото в този смисъл не деля нищо...,а го интегрирам...

По отношение на Луната съм писала много в този форум, както и тук ..http://www.astroseer.net/ , а и във форума си...Можеш да прочетеш , ако имаш желание...и време...
Луната е изключително важна за мен...,по-важна от всичко останало в картата...Лично аз харесвам земните луни...дори и в прегръдката на Сатурн. Тук не е без значение декадата, дуодата и градуса в който попада...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Октомври 27, 2011, 04:31:29 pm »
В картата на закоравял престъпник може да бъде "разпознат" духовник или учен, вкл. и в този форум се е случвало.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Октомври 27, 2011, 04:37:54 pm »
В картата на закоравял престъпник може да бъде "разпознат" духовник или учен, вкл. и в този форум се е случвало.

:72:...дааа...така е! Но можем ли да бъдем обективни по отношение на духовността в натала?...И псевдодуховността....

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Октомври 27, 2011, 04:38:21 pm »
Нищо и няма на луната ти...все пак е земна...По всяка вероятност именно тя ти е дала тласъка към метафизичното... ;)

Хайде бе, земна Луна и афинитет към метафизичното.  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Октомври 27, 2011, 04:46:17 pm »

Хайде бе, земна Луна и афинитет към метафизичното.  :rolleyes:

Разбира се...и и се отдава...,защото без земя забрави , че можеш да стигнеш далеч...Необходими са определени качества за постигането на знания , за разбирането им..,за достигането на информация...
Мислиш ли , че една въздушна луна- /9 дена-10 акъла/...или една огнена ще има време да стигне...
Водната ще усеща..,но няма как да приспособи знанието , няма как да го предаде....
Земната луна си е земна... ;D..Даа..,важна е фазата , важни са аспектите...,важни са и много други неща...

kартата на Майка Тереза...Ето една земна Луна... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Октомври 27, 2011, 04:57:06 pm »
Часът на раждане е малко под въпрос, т.е. точността му, но по всяка вероятност Асцендентът остава в Стрелец.

DD - Dirty Data - един от най-ниските рейтинги на достоверност в базата на астро.ком.
Всъщност най-ниският, след него се нареждат тези без час на раждане.

Но в случая говорим за знакови позиции, не за домификация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Октомври 27, 2011, 05:07:35 pm »
Часът на раждане е малко под въпрос, т.е. точността му, но по всяка вероятност Асцендентът остава в Стрелец.

DD - Dirty Data - един от най-ниските рейтинги на достоверност в базата на астро.ком.

Това имам в предвид...Стелиум в Дева...и Луната в Телец...Просто какъвто и да е часа знаците си остават същите.... ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #69 -: Октомври 27, 2011, 05:10:59 pm »
Земната Луна преди всичко се стреми към сигурност и практичност, удобство, предпазлива е и не си пада по абстрактните неща. Трудно й е да усеща  или да я вълнува нещо,  в което не може да се увери.
А знанията и разбирането не ги ли търсим предимно по Меркурий ?
Мисля, че въздушните и огнените Луни са по-склонни да ги вълнуват такива неща.

Разбира се аспектите и много други фактори много променят картинката.

А в тази карта Луната се намира между СЛВ и Сатурн, което ми се струва не е много лека позиция.
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 05:20:58 pm от Asol »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #70 -: Октомври 27, 2011, 05:15:02 pm »

Всъщност и това не е сигурно. В някои източници се споменава дата на раждане 27 август. И дори в началото на септември :blink:. Това, което е записано в паспорта й, пък със сигурност се различава от фактическия й ден.

По онова време, пък и почти до средата на този век в тази част на Балканите децата не са записвани с фактическия си ден на раждане, поради високата детска смъртност, а ... едва ако е сигурно, че са оцелели. Това е факт между другото и в някои населени места дори и в България до към средата на 60-те години включително - планинските погранични села, без административни офиси в тях - децата, родени през зимата, са се записвали в общината едва когато се стопят снеговете и пътищата станат проходими. Другото предимство на този подход - ранното вписване на родените деца само е създавало административни спънки при евентуална ранна смърт - аутопсия, патолози, смъртен акт. За онези хорица денят никога не е бил от съществено значение. На една колежка на майка ми например, жена на около 55 години - майка й и е казвала, че родена "по зарязване на лозето", а е записана в началото на май - след Великден ;D. Тогава и празнува, де, щото друга дата не може да нацели.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Октомври 27, 2011, 05:15:57 pm »
Земната Луна преди всичко се стреми към сигурност и практичност, удобство, предпазлива е и не си пада по абстрактните неща. Трудно й е да усеща  или да я вълнува нещо,  в което не може да се увери.

Разбира се аспектите и много други неща много променят картинката.

А в тази карта Луната се намира между СЛВ и Сатурн, което ми се струва не е много лека позиция.

Аз търся абстракцията след сатурновите планети..и в частност - Нептун...Аспекти към и от Нептун...ми дават тази информация.
Знанията и разбирането ги свързвам с Юпитер...Меркурий свързвам със словото и речта...И с връзката към знанието и разбирането...Но без един стабилен Сатурн...просто си мисля , че нищо не става....Липсата на земя , често се среща в карти на хора пациенти на едни специални заведения....

*

Asol

• 4140
« Отговор #72 -: Октомври 27, 2011, 05:19:26 pm »
И какво общо има написаното от теб с Луна в Телец ? :P Нали говорихме за земни Луни по принцип.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Октомври 27, 2011, 05:20:16 pm »
Всъщност и това не е сигурно. В някои източници се споменава дата на раждане 27 август. И дори в началото на септември :blink:. Това, което е записано в паспорта й, пък със сигурност се различава от фактическия й ден.

Хм, не знаех, че и датата не е надеждна.
В онези години се е случвало да не се знае точният ден, да не говорим за часа, не всичко се е документирало.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Октомври 27, 2011, 05:23:46 pm »
И какво общо има написаното от теб с Луна в Телец ? :P Нали говорихме за земни Луни по принцип.

Коментирах поста ти... :P ;D...Ето...след всяка дума е моя коментар...

Разбира се аспектите и много други неща много променят картинката.

Аз търся абстракцията след сатурновите планети..и в частност - Нептун...Аспекти към и от Нептун...ми дават тази информация.
Знанията и разбирането ги свързвам с Юпитер...Меркурий свързвам със словото и речта...И с връзката към знанието и разбирането...Но без един стабилен Сатурн...просто си мисля , че нищо не става....Липсата на земя , често се среща в карти на хора пациенти на едни специални заведения....

А има и още нещо...за което се сещам сега..Кой казва , че духовността е абстракция? :rolleyes:

« Отговор #75 -: Октомври 27, 2011, 05:26:45 pm »

Няма как науката астрология да е земна..,след като борави с космически пособи...планети , съзвездия, астероиди, неподвижни звезди...и каквото ти дойде наум...
Всичко се съдържа във всичкото в този смисъл не деля нищо...,а го интегрирам...

По отношение на Луната съм писала много в този форум, както и тук ..http://www.astroseer.net/ , а и във форума си...Можеш да прочетеш , ако имаш желание...и време...
Луната е изключително важна за мен...,по-важна от всичко останало в картата...Лично аз харесвам земните луни...дори и в прегръдката на Сатурн. Тук не е без значение декадата, дуодата и градуса в който попада...

Под земна наука имам предвид, че  астрологията е за това измерение. Космоса, звездите, всичко това принадлежи на това измерение. Духът на човек принадлежи на астралата. Тя е различно измерение с различни закони и характеристики.  :blink:
Иначе с удоволствие ще прочета, обичам да чета по темата.

Определено мисля че елемента на земята не дава спирачки на заниманията в сферата на мистиката и метафизиката. По-големи скептици ми се виждат въздухарите в това отношение, те са рационалистите, земляците са прагматистите, така че всяко нещо, което вярват, че работи, ще се занимават с него. Аз лично започнах да се занимавам с астрология по прагматични причини - просто си прочетох някои неща за наталната карта, по-подробни и въпреки че бяха от някакво сайтче, пак бяха достатъчно точни, за да си кажа, че има смисъл. Естествено, само със прагма духовно учение няма да стане, според мен трябва да присъства и огнен или воден елемент в хороскопа, като даже и в огнените не вярвам чак толкова много. В частност, на Овена, де, Лъвовете и Стрелците по-им имам вяра да се занимават с такива неща. Водата много се интересува от непознатото, от подсъзнателното и т.н, но тя не може да го менижира и да го използва във физическата матрица. Затова земята е толкова скъп и квалитетен елемент, хората повлияни силно от земни елементи по-лесно приемат нещата такива каквито са и са окей с живеенето си на тази планета, другите елементи все търсят някакви абстрактни идеи, някакви видове бягства от реалността. А мисля че като тръгнем по един духовен път, първо това трябва да сме направили  - да сме приели това, което сме, да сме приели това, което е света, за да продължим напред. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Октомври 27, 2011, 05:35:35 pm »
Смятам , че баланса е в основата на всичко...Трудно е да компенсираш нещо..за сметка на друго, но си струва...за да постигнеш баланс.
Въздуха е изключително необходим на всички ни..,но прекалено много въздух лишен от липсата на огън и земя не е най-добрия избор на духа... :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #77 -: Октомври 27, 2011, 06:09:08 pm »
Да, коментирала си част от поста ми,  но все пак не разбрах защо слагаш земните Луни при мисленето, разбирането, като всъщност имаш предвид съвсем друго. Извинявай, ама се обърках.  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Октомври 27, 2011, 06:14:16 pm »
Eto kartata na Kastaneda... :P

Това е картата на Ошо... :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Октомври 27, 2011, 06:18:51 pm »
Да, коментирала си част от поста ми,  но все пак не разбрах защо слагаш земните Луни при мисленето, разбирането, като всъщност имаш предвид съвсем друго. Извинявай, ама се обърках.  :-[

Защото Луната не мисли , тя усеща...чувства..А тези импулси се изпращат към съзнанието , чрез мисълта...
Това имах в предвид...Когато емоцията е осъзната сме наясно със ситуациите и процесите...Следва осъзнаването....и систематизирането...

Качих умишлено карти на личности допринесли за осъзнаването на духовното развитие...В картата на Карлос Кастанеда луната е в телец...,в картата на Ошо..луната е в кози рог...

Да ..има огън...стрелци са и двамата..,но луните са земни! :wub:
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 06:26:40 pm от Марая »