Здравей Гост

помогнете - асцендент

• 68 Отговора
  • 7636 Прегледи
помогнете - асцендент
« -: Октомври 28, 2011, 07:53:26 pm »
Здравейте,
пиша тук за пръв път. Имам едно голямо объркване и бих се радвала ако ми помогнете за него.

Моята рожденна дата е 07.05.1986.
Според разкази на майка ми съм родена по обяд, проверих и в регистъра по ражданията и там пише точно 12 часа.
Според тази информация трябва да имам асцендент Лъв. Дотук добре. Само че аз честно казано така и не мога да се напасна по този асцендент вече от няколко години. По принцип Луната и Меркурий ми са в съвпад в Овен - тоест огън не ми лиспва и честно казано се чувствам доста близка до Овена като усещане, но ако имах и асцендент Лъв - това нямаше ли да означава една ултра решителна и доминантна, артистична, екстровертна личност. Това не отговаря на моето светоусещане,най- вече съм малко по- потайна, на пръв поглед екстровертна, но всъщност затворена в себе си, чувствителна, внимателна да не нараня другите. Често оправдавам тези характеристики с земната си зодия, но те са си чисто водни. А и с оглед на това, че точно стихията вода най- много липсва от хороскопа ми, не мога да си обясня защо така често съм чувствителна, плача, защо изпадам в тежки емоционални състояния.
Та въпросът ми е след всичко това, възможно ли е всъщност асцендентът ми да е Рак и в родилното да са записали грешен час- ако часът е 11:15 вместо 12, асцендента се променя.

И вторият ми въпрос и по- скоро молба е - може ли някой тук да направи ректификация на часа ми на раждане, ако на някой му се занимава?
Благодаря.

*

Stella

• 7765
Re: помогнете - асцендент
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2011, 07:59:50 pm »
Грешки в родилното няма как да станат с толкова много минути. Може да запишат с 5-10 минути по-късен час, но цели 45 минути не ми се вярва. Не си си посочила мястото на раждане, а това е много-много важно за определяне на асцендента ти.
Това, че си асцендент Лъв не изчерпва описанието на личността ти . Важно е къде е разположен управителят на асцендента - Слънце, а то е в интровертен знак, при това в квадрат с асцендента. При теб надделяват характеристиките на Слънчевия знак-Телец. (не си лъв а телe)
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 08:06:40 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2 -: Октомври 28, 2011, 08:16:51 pm »
Имам сравнително повърхностни познания по астрология, влизам в astro.com и оттам гледам хороскопите на приятели. Но въпреки това съм забелязала удивителна прилика и припокриване при онези от тях които си знаят точния час на раждане.

Не знам защо при мен не се получава.
Не по- малко трудно ми е с това, което казваш. Определено не се вписвам в идеята за Телец, освен че мога да бъда голям инат и понякога съм малко бавна. Но иначе...
Не знам. Извинявам се ако занимавам някого със себе си, просто си имам лично объркване и продължавам да се съмнявам в този час.
Ако някой иска да ми помогне за ректификация?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2011, 08:17:58 pm »

Място на раждане ????
Естествени минерали и амулети

« Отговор #4 -: Октомври 28, 2011, 08:18:48 pm »
София

« Отговор #5 -: Октомври 28, 2011, 08:19:22 pm »
Ако имаш желание и нагласата, можеш да сложиш картата си в темата за натален тренинг (или в тази). Можеш да затриеш личните си данни от нея преди това - дата, местораждане и т.н.

Оки, ей сега ще сложа картата (без лични данни).

« Отговор #6 -: Октомври 28, 2011, 08:19:39 pm »
И аз подкрепям тезата за управителите. Винаги асцендентът поема доста характеристики според положението на управителя си и влиянието му доста може да се изменя в зависимост от това къде е управителя. И във външността, и в характеристките като личност.
Иначе за родилния дом, според мен 5-10 минути са оптимум, смисъл няма да се учудя да са писани и така бебета с големи разлики между рождения час и часа, който е написан, някак си не вярвам на всякакви лекарски работи в България да са свършени добре.
Ако това ще те успокои, можеш да постнеш снимка, ако искаш - или във форума, или да ми дадеш на ЛС. Ратификация не мога да правя, но съм забелязала, че ей така, на едно усещане спрямо излъчването на хората мога да им определя или слънцето, или асцендента. Бих могла да преценя, защото в случая се колебаем между два знака, които дават доста различно излъчване на човека. С това мога да помогна. По-можещите от мен дано да се отзоват и те, че е много гадно да си се съмняваш в часа на раждане и да си падаш по астрология.  :(

« Отговор #7 -: Октомври 28, 2011, 08:24:32 pm »
Ако имаш желание и нагласата, можеш да сложиш картата си в темата за натален тренинг (или в тази). Можеш да затриеш личните си данни от нея преди това - дата, местораждане и т.н.

Оки, ей сега ще сложа картата (без лични данни).

Сърдечно благодаря.
Само не мога да се ориентирам, коя е темата за натален тренинг за да я погледна.

« Отговор #8 -: Октомври 28, 2011, 08:26:26 pm »
И аз подкрепям тезата за управителите. Винаги асцендентът поема доста характеристики според положението на управителя си и влиянието му доста може да се изменя в зависимост от това къде е управителя. И във външността, и в характеристките като личност.
Иначе за родилния дом, според мен 5-10 минути са оптимум, смисъл няма да се учудя да са писани и така бебета с големи разлики между рождения час и часа, който е написан, някак си не вярвам на всякакви лекарски работи в България да са свършени добре.
Ако това ще те успокои, можеш да постнеш снимка, ако искаш - или във форума, или да ми дадеш на ЛС. Ратификация не мога да правя, но съм забелязала, че ей така, на едно усещане спрямо излъчването на хората мога да им определя или слънцето, или асцендента. Бих могла да преценя, защото в случая се колебаем между два знака, които дават доста различно излъчване на човека. С това мога да помогна. По-можещите от мен дано да се отзоват и те, че е много гадно да си се съмняваш в часа на раждане и да си падаш по астрология.  :(

Да. Именно. Не е много приятно. Благодаря ти за обемния отговор. Ще кача една снимчица все пак и ти може да я погледнеш  ;)

« Отговор #9 -: Октомври 28, 2011, 08:31:50 pm »
Ето и снимката.

« Отговор #10 -: Октомври 28, 2011, 08:35:55 pm »
Тази интровертност, за която говориш, ми се струва, че се проявява най-силно в любовта и личните взаимоотношения - управител на DC Сатурн в опозиция с Венера по оста 5-11 дом. Също така е възможно да си доста чувствителна откъм оценката, която ти дават околните. Може би си неуверена и имаш огромното желание да се харесаш на всички - Луна на МС. Но имаш едно високо издигнато земно Слънце в картата в тригон с Марс - трезва си и знаеш как да постъпваш правилно, според очакванията и това не би трябвало да ти тежи. Управител на AC е Слънце - огнена планета, но то е в земен знак и земен дом (10-ти дом - домът на Козирога) и участва в конфигурация бисекстил с огнени планети, екзалтиранипо знаци, в земни и водни знаци и домове. През повечето време би трябвало добре балансираш огън, земя и вода - имаш много енергия, но я влагаш разумно, умееш да изчакваш и не си безчувствена към околните, не ти липсва такт... Само съвпадът Луна/Меркурий в последния градус на Овен от време на време може да води до вербални изблици. Но пък би трябвало да си доста честна в думите си.
Емоционалните състояния също са присъщи и на Лъвиците. Те обожават драмата.
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 09:40:02 pm от Mirabella »

« Отговор #11 -: Октомври 28, 2011, 08:36:29 pm »

Сърдечно благодаря.
Само не мога да се ориентирам, коя е темата за натален тренинг за да я погледна.

Цък

ПС: Струва ми се, че наистина е Лъв, в много първи градуси обаче, да кажем първите 5, поради което и Ракът предава някакви енергии. Но някак си много ти личи земята в излъчването ти. Излъчваш спокойствие и улегналост. Иначе щеше да има някаква по-скоро с луна в Овен ац Рак погледа ти щеше да е все едно горят пламъци в него. Косата ти вероятно щеше да бъде значително по-чуплива и щеше да имаш доста по-различно излъчване.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #12 -: Октомври 28, 2011, 08:42:36 pm »
Няма нищо сигурно за родилния дом спокойно може да има 45 мин разлика   :umnik:

Според мен има резон АСЦ да е на границата между двата знака и така
имаш влиянието на Лъв +Телец +Рак и така ми се вижда и по снимката  :-\

За ректификация трябват събития, за които още си малка и няма информация....

Трябват данни за кариерата - какво учиш/ работиш и не е за форум всичко това
Естествени минерали и амулети

« Отговор #13 -: Октомври 28, 2011, 08:46:34 pm »
Благодаря ви на всички. То и аз предполагах че това не е за тема във форум. Ако някой има идея къде мога да отида на място да ми направят такава ректификация при някой сериозен астролог, моля да ми драсне едно ЛС.

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Октомври 28, 2011, 09:29:17 pm »
Много вероятно да си с АЦ Рак. На снимката си натурална (без грим, без специална прическа). Погледът ти е дружелюбен. Снимала си се без да представяш някаква поза за пред камера. Естественна си. Една личност с АЦ Лъв, ще прекара най-малко час пред огледалото, преди да се снима.  ;D Ще облече най-хубавите си "царски" тоалети и едва ли сама ще се щракне (нали трябва да има публика, която да й се възхищава).  ;)

« Отговор #15 -: Октомври 28, 2011, 09:35:59 pm »
Относително според мен. Имах една приятелка - АЦ, Слънце, Луна, Меркурий, Венера - всичко в Лъв. На официални случаи грима й беше ... една спирала :D

« Отговор #16 -: Октомври 28, 2011, 09:54:11 pm »
Ха, може би и при приятелката ми е така, понеже нейния стелиум попада в 1 дом, така че също идва силно повлияна и от Овен.  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #17 -: Октомври 28, 2011, 09:54:30 pm »
 малко теория:
1) гледаме венера за външен вид и избор на цветове и дрешки;
2) асц и у на асц - все пак представя тялото
3) слънцето:)
ако искате в обратен ред :P
луната е поведение, емоции, интуиция, възпроизводство, но  стил- не бих казала
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #18 -: Октомври 28, 2011, 09:58:35 pm »
само да поправя че урана е в Стрелец.
Съвпад има на Луна и Меркурий със MC и двете в Овен. Като огнена стихия се свързвам много повече именно с Овена, а не с Лъва. Затова и си мислех, че този съвпад в хороскопа така или иначе е доста като огнено влияние плюс Уран и Нептун в Стрелец.

*

Divna

• 2478
« Отговор #19 -: Октомври 28, 2011, 09:59:30 pm »
Относително според мен. Имах една приятелка - АЦ, Слънце, Луна, Меркурий, Венера - всичко в Лъв. На официални случаи грима й беше ... една спирала :D

А как беше с прическата? Буйни коси, дълги, къси ...?

Не знам. Опитвам се да насоча да се погледнат по-детайлно нешата. Асцендента е външното изразяване, което включва и начина ни на обличане. Асцендентът заедно с Венера ни подсказват как се обличаме. Погледът ми първоначално се насочи към блузката на момичето. Не отричам, че цвета който е избрала подхожда повече за един огнен асцендент, но материята (плетиво) надали ще срешнем при такъв асцендент и най-вече с Венера в Близнаци. Плетивото създава уютност, нещо съвсем характерно за рака.