Здравей Гост

помогнете - асцендент

• 68 Отговора
  • 7641 Прегледи
Re: помогнете - асцендент
« Отговор #20 -: Октомври 28, 2011, 10:07:38 pm »
и да добавя.
Понеже явно е важно в каква зодия е управителя на Асцендента, в случай че е Рак, управителя на Луната съответно е Овен. А аз пак повтарям, че се чувствам доста свързана с тази зодия. Повече отколкото с зодия Лъв.

« Отговор #21 -: Октомври 28, 2011, 10:19:28 pm »
Относително според мен. Имах една приятелка - АЦ, Слънце, Луна, Меркурий, Венера - всичко в Лъв. На официални случаи грима й беше ... една спирала :D

А как беше с прическата? Буйни коси, дълги, къси ...?

Не знам. Опитвам се да насоча да се погледнат по-детайлно нешата. Асцендента е външното изразяване, което включва и начина ни на обличане. Асцендентът заедно с Венера ни подсказват как се обличаме. Погледът ми първоначално се насочи към блузката на момичето. Не отричам, че цвета който е избрала подхожда повече за един огнен асцендент, но материята (плетиво) надали ще срешнем при такъв асцендент и най-вече с Венера в Близнаци. Плетивото създава уютност, нещо съвсем характерно за рака.

Ооо, не питай, има страхотна коса. Гъста, на едни красиви едри къдрици, един блестящ косъм, тъмно черна коса ... нямам думи, просто моя идеал за коса .... Дълго време й беше дълга, после я скъси, да се види и така и аз мнг й се скарах, за което.

Иначе аз казвам, накрая всички ще се окажем прави в този случай. Определено не мисля, че точният час на раждане тук е 12. Определено има едно ... да кажем 20 минути по-рано. Асцендента идва на 1-2 градуса в Лъв. Тези преходни градусчета - последните 2-3 и първите 2-3 от всеки знак като цяло са една зона, където и двете неща действат. Формално е в лъв, но още се усеща и Рака. Просто ако беше обратното, ако беше послдните градуси на Рак с този хороскоп, щеше или да е супер светла - смисъл и очите и косата щяха да са по-светли нюанси на кестеняво, или много смугла (смесят ли се вода и огън, става руска баня). Особено ако използваш равнодомна система, което правя аз и тези овни са в 9 дом по нея, няма с какво да се обоснове силно земното излъчване. Защото в хипотезата, която приемаме с АЦ рак, Слънцето ще има нищожно влияние над външността, а то е два пъти земното.

Добре, sofronka - като отидеш на плаж, как си с тена? Зачервяваш ли се като Рак или хващаш бързо, за да покажеш на Слънцето кой знак управлява? :D
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 10:24:07 pm от ThunderGoddess »

« Отговор #22 -: Октомври 28, 2011, 10:21:47 pm »
косата ми е светло кафява по принцип.  ;)

« Отговор #23 -: Октомври 28, 2011, 10:25:11 pm »
Възможно ли е дефакто някой да има влияния от два асцендента? Аз не съм чувала подобно нещо.

« Отговор #24 -: Октомври 28, 2011, 10:32:41 pm »
Да, принципно е едно схващане, което е прието най-вече за домовата схема и планетите - ако една планета се намира на последните 5 градуса на дом, и е  по-близо до върха на съседния дом, може да се счита за планета в съседния дом. Прилагам го аналогично за асцендента, въпреки че тука случаят е със знаци. Просто от опит със хора съм се научила, че не можеш да кажеш - Асцендента ти е една ъглова секунда в Лъв. Точка. Лъв е и няма нищо общо със съседния знак. Цялата тази система на фактори, които влияят на раждането ни извършва един, бих казала плавен преход и ако нещо е в края на друго нещо и в началото на трето нещо, става много объркано.  ;D Защото валят енергии от треите неща.  ;D Според мен ретификацията за теб наистина има решаващо значение. Твърдо мога да ти кажа, обаче, че асцендентът ти НЕ Е осем градуса във Лъв. Дори да е там, е в първите три и трудно бих си изкривила душата да кажа, че изключвам последните три-четири от Рак. Има нещо в излъчването ти, което имам и аз. Пък и аз съм земноводно животно, нали, но при мен ац е земен, управителят е в рак и така ...  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #25 -: Октомври 28, 2011, 10:37:27 pm »
По принцип ползвам Пласидус.
Препрочетох отново първите, започващи думи и текста, който е написан от момичето. Ами какво да ти кажа, маниерът с който подхожда не е огнен. Ако е родена по-рано тогава и Венера ще е по-близо до 12 дом. Венера в радикса е във въздушен дом и във въздушен знак, а момичето казва, че е сълзливо, което много подхожда за дванайсетдомната Венера, която е нюансирана силно от Нептун.

« Отговор #26 -: Октомври 28, 2011, 10:39:13 pm »
Да, принципно е едно схващане, което е прието най-вече за домовата схема и планетите - ако една планета се намира на последните 5 градуса на дом, и е  по-близо до върха на съседния дом, може да се счита за планета в съседния дом. Прилагам го аналогично за асцендента, въпреки че тука случаят е със знаци. Просто от опит със хора съм се научила, че не можеш да кажеш - Асцендента ти е една ъглова секунда в Лъв. Точка. Лъв е и няма нищо общо със съседния знак. Цялата тази система на фактори, които влияят на раждането ни извършва един, бих казала плавен преход и ако нещо е в края на друго нещо и в началото на трето нещо, става много объркано.  ;D Защото валят енергии от треите неща.  ;D Според мен ретификацията за теб наистина има решаващо значение. Твърдо мога да ти кажа, обаче, че асцендентът ти НЕ Е осем градуса във Лъв. Дори да е там, е в първите три и трудно бих си изкривила душата да кажа, че изключвам последните три-четири от Рак. Има нещо в излъчването ти, което имам и аз. Пък и аз съм земноводно животно, нали, но при мен ац е земен, управителят е в рак и така ...  :blink:

благодаря май нещо такова очаквах да чуя  :blink:
но пък сега всичко започва да ми се вижда още по оплетено в астрологията с тези преливащи се домове и асценденти.   :rolleyes:

« Отговор #27 -: Октомври 28, 2011, 10:43:37 pm »
Слава Богу, при пвоечето хора си има твърд градус и няма толкова тревожности.  ;D Но винаги трябва да внимаваш как се класифицират всички фактори в хороскопа, така че поне отначало си е оплетено.
Иначе Divna, започваш да ме разубеждаваш, което значи че имаш безупречна аргументация.  ;D Аз може да се заловя да потърся из някой астросайт с много натални карти подобни случаи и да видя как влияе това на външността.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #28 -: Октомври 29, 2011, 12:11:10 am »
  На мен също луната ми е в Овен и най-добре се чувствам с минимум грим. За всеки ден не се чувствам комфортно с повече от спирала. Без бяла козметика обаче не мога. Венера ми е във Везни, обичам светли цветове, но най-често нося черно; бижута принципно не мога да търпя, освен гривни, и като цяло не нося; но по принцип обичам масивните бижута, с черни камъни

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #29 -: Октомври 29, 2011, 12:32:37 am »
Да , да :blink:. И не само слънце, ами са общо 4 планети- Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон.  Има и моменти, когато не искам да виждам черно, и скачам на розово, резедаво и т.н. На настроения съм.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Октомври 29, 2011, 12:46:27 pm »
Асц. и Луна в лъв- не нося грим. Прическа? Ами..рядко имам такава. Косата ми или е прибрана на опашка, или..малко ролки и..небрежно пусната.
 Млади момичета ползващи прекомерно солариум, фон дьо тен и пудри ми създават усещане за нечистоплътност.

п.п.Въпреки силния огнен и въздушен акцент съм по-скоро интроверт.

« Отговор #31 -: Октомври 29, 2011, 12:51:04 pm »
Уран  :08: същата съм като теб. И при мен е застъпен въздушно-огненият акцент.

« Отговор #32 -: Октомври 29, 2011, 01:40:08 pm »
И все пак- никой ли нищо няма да каже по въпроса за ректификацията.  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Октомври 29, 2011, 01:44:17 pm »
Ректификация се прави от професионален/опитен астролог и е пипкава работа. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #34 -: Октомври 29, 2011, 01:47:26 pm »
да де- ако някой може да препоръча професионален опитен астролог, към който мога да се обърна. Тъй като има хиляди в нета....та който има идея да ми напише една лична.  :lol:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #35 -: Октомври 29, 2011, 03:04:08 pm »
Възможно ли е дефакто някой да има влияния от два асцендента? Аз не съм чувала подобно нещо.

НЕ! Асц...е един...или той е само в първите 5 мин...от срещата...останалото е 1-ви дом и 10-ти...или най-видимото...

Ето тук можеш да прочетеш повече...http://www.astroseer.net/forum/index.php?topic=259.0

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Октомври 29, 2011, 03:51:40 pm »
не ти е нужна ректификация, часа на раждане, който ти е даден от ЕСГРАОН е правилен.

при положение, че и майка ти го потвърждава...

Тина Търнър е с асцендент лъв, но има слънце в стрелец

Не мога да си позволя хороскоп без ректификация.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #37 -: Октомври 29, 2011, 04:17:36 pm »
как може да сте сигурни, че не е нужна ректификация, не трябва ли да бъдем по- внимателни, когато приемаме такова нещо на доверие- и защо толкова много вярвате на данните на регистратурата в болницата, едва ли е по- различно от други институции в БГ. Все пак аз самата имам съмнения, които продължават от доста време. Просто искам да проверя, какво толкова ще загубя ако видя. Ако някой има инфо как мога да го направя, просто да ми помогне. И тогава ако сте прави- добре.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Октомври 29, 2011, 04:45:19 pm »
как може да сте сигурни, че не е нужна ректификация, не трябва ли да бъдем по- внимателни, когато приемаме такова нещо на доверие- и защо толкова много вярвате на данните на регистратурата в болницата, едва ли е по- различно от други институции в БГ. Все пак аз самата имам съмнения, които продължават от доста време. Просто искам да проверя, какво толкова ще загубя ако видя. Ако някой има инфо как мога да го направя, просто да ми помогне. И тогава ако сте прави- добре.

Аз не видях сигурни..,точно обратното казвам...

не ти е нужна ректификация, часа на раждане, който ти е даден от ЕСГРАОН е правилен.

при положение, че и майка ти го потвърждава...

Тина Търнър е с асцендент лъв, но има слънце в стрелец

Не мога да си позволя хороскоп без ректификация.... :-\

*

Tiana

• 17
« Отговор #39 -: Октомври 29, 2011, 08:58:18 pm »
Грешки в родилното няма как да станат с толкова много минути.

малко в страни от темата...
В никакъв случай не искам да споря, но аз съм родена в 14 следобед, в родилното съм записана в 19.00, лично проверих.
Мъжа ми скоро ходи да търси в съвета в родния му град, не се пазят часове на раждане, пратиха го в болницата. Майка му със сигурност помни че и двамата с брат му са родени около 11-12 преди обед, все пак не е раждала 20 деца.  Добре обаче след 5 дни чакане и какви ли не молби, извадиха архивите от болницата и се оказва че той е записан в 17.30, а брат му в 15,30. Дори и бабите му помнят че е било преди обед. По късно правиха ректификация и се оказа наистина към 12.  Една стара сестра му каза "леля, 84та година кой ти е мислил да ти записва точни часове,  записан си тогава когато са оправяли документите на майка ти".

Сестра ми роди 2004, все пак в наши дни се случва, точно срещу нея е бил часовникът и тя помни със сигурност, че е  родила в 13.30. Но в съвета е записано че детето е родено в 15.
Така че аз лично на документи от болници и съвета не вярвам.  :blink: