Здравей Гост

Аспекти за раждане на извънбрачно дете

• 53 Отговора
  • 8725 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: Аспекти за раждане на извънбрачно дете
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2011, 04:41:17 pm »
Елфи,часа точен ли е?

Ами това ми е дала  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #21 -: Ноември 02, 2011, 04:46:32 pm »
Питам,защото ми се струва ,че МЦ-ИЦ може да са Водолей-Лъв.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

elfidka

• 3129
« Отговор #22 -: Ноември 02, 2011, 05:05:00 pm »
Питам,защото ми се струва ,че МЦ-ИЦ може да са Водолей-Лъв.
Може...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Ноември 02, 2011, 05:25:33 pm »
И на мен ми се струва възможно да е роден малко по-късно и оста МС-ІС да попада в Лъв/Водолей. Тогава позицията и аспектите на Слънцето по биха се вързали с отсъствието на бащински авторитет в живота му.

Обаче за пореден път се убеждавам с каква точност работят някои концепции от индийската астрология.
Сещам се навремето още Galy (Галина Иванова) го беше казала - "сигнификаторът на съответния дом ако се намира в дома, който управлява, може да повлияе негативно върху аналогиите на дома".

В джйотиш картата на детето (което вече не е дете) 9 дом е силно акцентиран, а той в индийската астрология символизира бащата. Сигнификатори на 9 дом са Слънцето и Юпитер. И в случая двата сигнификатора се намират тук в сидералния Стрелец, заедно в Раху, това може да се интерпретира и като баща "беглец".

В картата Навамша Слънцето и Юпитер също са в съвпад с Раху, а в Двадашамша (отговаря за родителите и наследствеността) Слънцето е в съвпад с Раху. Слънце/Раху е една от комбинациите, които сочат за проблем по мъжка линия, който се предава от поколение на поколение.

Този мъж обвързан ли е вече, има ли деца? Имал ли е някога предпочитания към съжителство без брак, връзки без регламентиране на отношенията?
Имал ли е някакъв проблем във връзките си на етапа, в който отношенията започнат да се задълбочават?

Ако е роден малко по-рано или по-късно, Асцендентът в навамша се променя, респ. и позициите на планетите.

« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 05:37:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #24 -: Ноември 02, 2011, 05:40:04 pm »

Тя самата е извънбрачно родена и оставена в дом.  Леля ми я осиновява като бебе.
Но мен ме интересува дали имаш други карти за да видим аспекти ?

Да не повтарям пак, но и тук има родова карма.

Нейното дете ще повтаря съдбата на майка си като бъде сираче.

Любопитно ми е да разбера дали майката ще се отнася към детето така, както лелята се е отнасяла към нея. При липсващ баща детето сигурно ще се идентифицира с него и това естествено не е добре. Но това може би може да се предотврати, ако детето знае повече подробности за живота на баща си.

Според мен има силни показатели за идентификация с бащата - Слънце в Козирог в съвпад с Юпитер. СЛВ също е там. Сатурн в 1-ви дом в опозиция на Марс в Стрелец.

И Слънцето и Сатурн и Юпитер могат да се свръжат с бащата. Дали бащата случайно е зодия Козирог?

« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 05:45:18 pm от Hm »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Ноември 02, 2011, 05:54:36 pm »
В картата на майката като че ли не виждам лоши отношения с детето.
При нея Юпитер е индивидуален сигнификатор на детето, намира се в 5 дом и в знак на екзалтация, но е ретрограден, попада в накшатра Пушйа (ключова дума - "захранвам", "обгрижвам").

И тя има същата конфигурация в навамша - Слънце, Юпитер и Раху в един знак. Така че със сигурност става въпрос за някакъв наследствен фактор.
Мисля, че в случая със сина й е важно какъв баща е или ще бъде той (дали е искал да има свои деца, имало ли е някакво забавяне в това отношение или други обстоятелства?).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 02, 2011, 06:14:35 pm »

Сега се сетих!
Имам карта на млада жена, дори сме я разглеждали по друг повод във форума, бях забравила за нея.

Случаят е следният (има и доста "мистериозни" моменти):
Разделя се с приятеля си, впоследствие се оказва, че е бременна с близнаци. Ражда ги, не ги изоставя, сама си ги гледа. За съжаление й изгубих дирите, а и тя напусна работа, смени си телефонния номер, изчезна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #27 -: Ноември 02, 2011, 06:34:25 pm »

Сега се сетих!
Имам карта на млада жена, дори сме я разглеждали по друг повод във форума, бях забравила за нея.

Разделя се с приятеля си, впоследствие се оказва, че е бременна с близнаци. Ражда ги, не ги изоставя, сама си ги гледа. За съжаление й изгубих дирите, а и тя напусна работа, смени си телефонния номер, изчезна.

4-ти дом в Риби. Може и около нейното минало да има нещо, което не се знае. Пък и Лилит на това място.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #28 -: Ноември 02, 2011, 06:36:07 pm »
И фазата на Луната при двете ми направи впечатление.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Ноември 02, 2011, 06:58:40 pm »
Направи ми впечатление, че и при двете жени, предпочели да не се обвържат с бащата на детето/децата си, Слънцето участва в напрегната конфигурация с два-три малефика, при двете това се случва във фиксирани знаци, а Асцендентът попада в марсов знак. Луната също има напрегнати аспекти, но в случая мисля, че по-важен е мъжкият архетип (Слънце/Марс), защото те не изоставят детето си, а неговия баща.

Но различен е мотивът при двете жени.
Предположенията си за първата споделих още в началото, а при втората мотивът може би е свързан с очаквания бащата на децата й да бъде "мъж на място", да може да й осигури стандарт на живот (не става въпрос за меркантилна нагласа) не по-нисък от този, който тя сама е свикнала да си осигурява. За нея имам впечатление, че е много независима жена, рано се отделя от родителите си, започва да живее отделно, работила е доста в чужбина, печелила е добре, умее добре да се оправя с финансовата страна на живота. И ако мъжът не отговаря на това изискване, тя може да е преценила, че ще се оправи и сама ("по-добре сама, отколкото с некадърник").

Познавам още една жена с т-квадрат между Слънцето, Марс и Плутон (кардинални) - бракът й бе кратък, отношенията с мъжете се основават на силно сексуално привличане, но и доста агресивно подхожда към тях, държи се изключително самоуверено.

« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 07:03:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #30 -: Ноември 02, 2011, 08:00:45 pm »

Сега се сетих!

Знакът Рак е в 8-ми дом, а знакът Скорпион участва в 12-ти дом. 4-ти дом пък е в Риби. Плутон има квадратура към Слънцето и Луната. Плутон е на границата на 12-ти дом. Тук има тайни, свързани с бащата и майката. Тези домове се свързват с родовата карма и всичките са свързани с тайни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Ноември 02, 2011, 08:05:34 pm »
Може и да е имало, на мен нищо не ми е разказвала, избягваше тази тема (за семейството). Само разбрах, че рано заживява самостоятелно, искала е да се отдели от родителите си. Сигурно има причини.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Ноември 04, 2011, 12:58:46 pm »
Намерих една карта в нета, можем да я разгледаме като пример по темата.
Става въпрос за жена, родена през 20те години на миналия век, която ражда извънбрачно дете и бяга в чужбина.
Да видим кои аспекти в нейната карта показват майчинство извън брачната институция.

Тук се повтаря същият модел - силно ранено Слънце. Слънцето е затиснато между два малефика и има квадрат със Сатурн. Има и Луна/Уран в 5 дом, Южният възел е близо до куспидата.

« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 01:02:56 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Ноември 04, 2011, 01:50:24 pm »
Наблюдава се една тенденция Ац да е Скорпи или в Овен.......Марсов тип .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #34 -: Ноември 04, 2011, 01:51:58 pm »
И на мен ми се струва възможно да е роден малко по-късно и оста МС-ІС да попада в Лъв/Водолей. Тогава позицията и аспектите на Слънцето по биха се вързали с отсъствието на бащински авторитет в живота му.

Обаче за пореден път се убеждавам с каква точност работят някои концепции от индийската астрология.
Сещам се навремето още Galy (Галина Иванова) го беше казала - "сигнификаторът на съответния дом ако се намира в дома, който управлява, може да повлияе негативно върху аналогиите на дома".

В джйотиш картата на детето (което вече не е дете) 9 дом е силно акцентиран, а той в индийската астрология символизира бащата. Сигнификатори на 9 дом са Слънцето и Юпитер. И в случая двата сигнификатора се намират тук в сидералния Стрелец, заедно в Раху, това може да се интерпретира и като баща "беглец".

В картата Навамша Слънцето и Юпитер също са в съвпад с Раху, а в Двадашамша (отговаря за родителите и наследствеността) Слънцето е в съвпад с Раху. Слънце/Раху е една от комбинациите, които сочат за проблем по мъжка линия, който се предава от поколение на поколение.

Този мъж обвързан ли е вече, има ли деца? Имал ли е някога предпочитания към съжителство без брак, връзки без регламентиране на отношенията?
Имал ли е някакъв проблем във връзките си на етапа, в който отношенията започнат да се задълбочават?

Ако е роден малко по-рано или по-късно, Асцендентът в навамша се променя, респ. и позициите на планетите.

Лили , ние вече сме коментирали неговата карта в една друга тема. Момчето е гей, и живее с майка си в чужбина.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Ноември 04, 2011, 01:59:05 pm »
Силно изразен стремеж към независимост? Би трябвало и АС Водолей да носи такава тенденция.
Но и в трите карти Слънцето участва в напрегнати конфигурации с Марс, Плутон и Сатурн - на езика на астропсихологията - конфликт с мъжкия архетип.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Ноември 04, 2011, 02:03:06 pm »
Лили , ние вече сме коментирали неговата карта в една друга тема. Момчето е гей, и живее с майка си в чужбина.

Нямам никакъв спомен, честно казано.
Но виж как са обусловени нещата и как рефлектира семейната динамика върху неговия живот и модела, който се създава във връзките.
Предположих, че може да има някакъв проблем в отношенията (не знаех, че е гей) и евентуално нежелание за деца или някакви ограничения в тази насока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Ноември 04, 2011, 11:28:50 pm »
  Аз виждам повторяемост - Сатурн в 12-ти дом...доста съм изморена и напоследък съм загубила  връзката си с астрологията, но понеже съм живият пример в този случай, ще постна моята и на сина ми карта. Забременях в чужбина, бащата чужденец, изчезна когато бях в 5-ия месец и аз се прибрах в БГ, родих сина си и до ден днешен си го гледам сама. Синът ми е виждал баща си само на снимка...А от бащата ни вест, ни кост. Само знам че е жив.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #38 -: Ноември 05, 2011, 01:26:25 am »
  Аз виждам повторяемост - Сатурн в 12-ти дом...доста съм изморена и напоследък съм загубила  връзката си с астрологията, но понеже съм живият пример в този случай, ще постна моята и на сина ми карта. Забременях в чужбина, бащата чужденец, изчезна когато бях в 5-ия месец и аз се прибрах в БГ, родих сина си и до ден днешен си го гледам сама. Синът ми е виждал баща си само на снимка...А от бащата ни вест, ни кост. Само знам че е жив.

Дядовците ти, които са изоставили бременните жени по бащина линия ли бяха? Според картата ти изглежда като да е по бащина линия. А 12-ти дом ти се управлява от Телец и Сатурн ти е в Телец. А Венера ти е в Скорпион. Тук има нещо по Венера, вероятно любов, което е тайно и може да е свързано с родовата карма, което е и по Скорпион. Тайна, свързана с любовта. Ние знаем тайната, защото ти разказва за това и за предците си.

Ако Слънцето ти е на върха на 8-ми дом и приема нещо от него, значи ти по някакъв начин си свързана с баща си и с неговия род.

Ето какво пише за Сатурн в 12-ти дом в книгата "Астрология на семейнта адинамика" на Ерин Съливан:

"Сатурн в дванадесети дом е все едно да имаш тяло в душата вместо душа в тялото. У тези хора съществува нещо, което им дава насаден комплекс, че трябва да плащат някакъв колективен дълг. Нерядко се наблюдава чувство за огромна, недосегаема, авторитетна фигура, която съди дребните житейски преживявания. Наистина тук имаме авторитетен организиращ принцип с космична природа - гръцката дума космос буквално означава ред, но той е имперсонален и не съди индивидите. Сатурн обаче много лесно се оприличава на бащата на всеки човек, докато всъщност тук той е архетипният родител. Личният баща обаче не е съдникът; той е именно вътрешният автор на съдбата на конкретния човек.

Ето какво пише за Слънце в 8-ми дом:

"Слънцето говори за наследство, което може би е зъгубило яркостта си и е пострадало, тъй като е било отделено от източника си или пък от корените си някъде по линията, и на конкретния индивид се пада да възстанови тази връзка - да бъде символът. Бащата понякога е загубил "наследството" или не е оставил продължение на семейната си линия.

Ти мислиш ли, че написаното има нещо общо с теб?

« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 01:36:01 am от Hm »

« Отговор #39 -: Ноември 05, 2011, 08:47:06 am »
  Да, донякъде, дядото по бащина линия е този дето е оставил младата булка. Само че дядовците и от двата ми рода са израстнали без баща, значи моите прадядовци са загинали на фронта. Така че, би трябвало да има някаква компенсация. Отделно, че баща ми също е израстнал без майка, тя е починала, когато е бил на 2 годинки...той е Скорпион, с Луна в Козирог, Сатурновия ефект присъства силно в живота му. Синът ми също е Скорпион, но защо да повтаря съдбата на дядо си, само че израстна без баща, а не без майка...Всъщност понякога наистина имам чувство, че плащам някакъв колективен дълг, защото по никакъв начин не свързвам случващите се събития със себе си. Но съм приела съдбата си и съм се смирила...Имам и брат и сестра, в случая брат ми носи генетиката на майчиния род - по-скоро на дядо ми по майчина линия, а сестра ми на баща ми - на майка му. Докато аз съм нещо по средата, нося генетиката и от двата рода. Освен по кръвната група има и други фактори...