Здравей Гост

12-ти дом

• 30 Отговора
  • 4129 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: 12-ти дом
« Отговор #20 -: Ноември 07, 2011, 03:53:30 pm »
А да се окаже, че в ред случаи бащата на практика не се интересува от своите деца или чувства, че е лишен от голяма доза внимание от страна на съпругата заради децата. Понякога той изпълнява само случайна работа в къщи, или си седи в кабинета...

Дядо ми беше университетски преподавател (баба също), така че поради ангажираността му най-вероятно не е бил много голям приносът му във възпитаването на децата, през свободното си време вкъщи сигурно си е седял в кабинета или е заемал хоризонтално положение на дивана пред телевизора (доста разпространен навик при повечето мъже  ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Ноември 07, 2011, 08:39:13 pm »
Я, кажи каква е разликата, ако е изгряващ знак- при мен е така. Стрелец е на върха на 12-ти и на първи дом? Какво означава това по твоята философия?

За планета ли говорим или за факта, че 2 дома попадат в един знак?

Ако е за 1-вото: разликата е, че изгряла планета, но в знака на Асцендента участват пряко в израза на човек.

Бих го обяснил със следния пример: Ако Марс е изгрял и в 12-ти в Овен и Асц е в Овен, то имаме човек (без да гледаме другите планети и аспекти!), който може доста да се лута в израза на силите си - да се разпилява например - но това ще е видно по-пряко върху самия него, защото планетата е в "съюз" с Асц.

Ако Марс е в Овен в 12-ти, а Асц е Телец, то тогава този Марс няма <директен> израз, защото е в предходния знак, който е бил на "линия" преди да дойде времето на Асц Телец. Сиреч - води се, че е изгрял в "миналото" и не се отнася толкова за сегашното.

п.п: Съседните знаци и тези на куинконс са с особен статус. Не случайно в древната астрология, 6-ти, 8-и и 12-ти се водят домове с не много приятен отенък и привкус. Чудно ми е защо са "забравили" и 2-ри дом да споменат, но, явно са преценили, че той е най-малкото зло, спрямо другите 3.

* Ако ме питаш за второто - два дома в един знак ще ти кажа не знам. Има разни кЪрмични бръщолевения в интернАта по тия въпроси, но пък нещо, което не ми е ясно откъде и за какво се вади го забравям, така че, ако ти е нужно - има бол инфо в гуглето на тая тема :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2011, 09:51:46 pm »
Съпругът ми и майка ми са със Слънце в 12 дом.
Майка ми боготвори баща си. Не е живяла никога разделена от него и докато е бил жив й е бил страхотна опора. Когато дядо почина (относително млад), майка ми изпадна в страхотна депресия. Имам спомени от това време- бях в 1 клас.

"Бащата" не е отсъствал и oт живота на съпруга ми.

Не знам как точно се манифестира тази позиция в радиксите на близките ми, още повече, че имат стелиуми в 12 дом.
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 05:16:22 pm от Uran »

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #23 -: Ноември 07, 2011, 10:35:54 pm »
12 дом ми е в Рак, но няма планети :lol:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #24 -: Ноември 08, 2011, 02:03:44 am »
Hm, oт beinsadouno.com ли си изтеглила файла за 12-ти дом на Кармен Хамакер-Зондаг, че нещо не ми се получава? :unsure:

Изтеглила съм превод на част от книгата. В превода пише само за тези планети, които съм постнала тук. Може после да ти постна останалата информация.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #25 -: Ноември 08, 2011, 08:02:56 am »
Hm, ако може, за Нептун в 12 дом да постнеш, че такива неща четох вчера в линка от 2-3 пост...косата ми се изправи, но и разбрах някои неща за себе си и за бившия си мъж.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2011, 01:44:38 pm »
Някой няма ли да сподели опит - може и опита на други хора за планетите в 12-ти дом?

« Отговор #27 -: Ноември 08, 2011, 02:31:13 pm »
Имам 4-ма близки, дето имат по нещо в 12 -ти дом:

1) Един приятел Дева с Асц Дева (Слънце в 1-ви дом и близко до Асц) и Меркурий в Дева, но в 12-ти дом - чак след 6-7 месеца  познатство разбрах, как му е истинското име. Преди това то не бяха Джими, Вито, Димо (сегашната му приятелка, която му беше паралелна връзка близо 3г го нарича така). Иначе е стабилен, но много предпазлив.
2) Сестра ми има Сатурн в знака на Асц и в 12-ти и никога не е виждала баща си. Предполагам и никога не се е чувала с него по телефона.
3) Един приятел от детството е Телец с Асц Телец и Слънце, Меркурий в Телец в 12-ти, както и Венера в Овен в 12-ти и тя. Доста саможив с тенденция за бягство от големия град към малкото село, а е 84' набор. Имал е връзка с жена само веднъж и то за година и малко, като въпросната много го провокираше да изразява себе си...докато накрая не я пречука. За съжаление - никой, никога не можеше да разбере какво и как мисли. И страшно скрита агресия и сила.
4) Една съученичка с Луна в Лъв в точна квадратура с Плутон, намираща се в 12-ти дом при Асц Дева. Супер потиснати емоции, не'а ви обясня'ам кво става, като си пийне. Майка й между другото е човек без личност! Просто тя няма характер.

За сега се сетих за тия, за други ще помисля...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #28 -: Ноември 08, 2011, 03:14:54 pm »
Аз имам Нептун в 12 дом, бившия има Луна, Уран и Венера в тоз чуден дом и не ме оставя на мира, въпреки, че се разделихме заради негова изневяра.
Сегашния ми приятел има огромнейши 12 дом с един Сатурн вътре и не ще да ме остави на мира, колкото и каквото и да му поднасям.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #29 -: Ноември 08, 2011, 03:42:02 pm »
Някой няма ли да сподели опит - може и опита на други хора за планетите в 12-ти дом?

Аз имам Меркурий и Марс в 12ти, а по равнодомната система и Слънце. Какво точно те интересува ?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #30 -: Ноември 08, 2011, 10:08:05 pm »
Един приятел от детството е Телец с Асц Телец и Слънце, Меркурий в Телец в 12-ти, както и Венера в Овен в 12-ти и тя. Доста саможив с тенденция за бягство от големия град към малкото село, а е 84' набор. Имал е връзка с жена само веднъж и то за година и малко, като въпросната много го провокираше да изразява себе си...докато накрая не я пречука. За съжаление - никой, никога не можеше да разбере какво и как мисли. И страшно скрита агресия и сила.
:unsure: Сериозно ли й видя сметката?