Здравей Гост

зет 6

• 72 Отговора
  • 10542 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: зет 6
« Отговор #20 -: Ноември 07, 2011, 03:28:43 pm »
Тя ... програмата не прави астролога.  :P

Програмата не прави астролога, ама с нея печелят пари от астрология, че и дипломи раздават...

Астрологията и бизнес ли стана?!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Ноември 07, 2011, 03:29:17 pm »

Сега ли го разбираш?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2011, 03:32:35 pm »
От личен опит препоръчвам Janus 4, много точна, какви ли не функции и в същото време изключително симплифицирана, за да може да се работи лесно с нея. Има безплатна версия за изтегляне, която работи един месец само, след това трябва да се купи програмата. Пробвах и Kepler, AstroWin, TimePassages, но засега намирам Janus за най-добра. Зет е ужасна програма, направо мъка...

Би ли показала някаква графика?

ПП: Графиката на ЗЕТ не ми е при сърце. Изглежда ми на шарена рогозка, тип чипровски килим.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #23 -: Ноември 07, 2011, 03:35:35 pm »
Тя ... програмата не прави астролога.  :P

Програмата не прави астролога, ама с нея печелят пари от астрология, че и дипломи раздават...

Програмите спомагат чисто технически повече от астро.ком примерно. От което не следва автоматично извода, че който има програма си я има единствено за парлама. 

*

Divna

• 2478
« Отговор #24 -: Ноември 07, 2011, 03:36:42 pm »

Сега ли го разбираш?  ;D

То човечеството не спира да ме учудва. Щом най-древната професия се е превърнала в бизнес за някой умове, защо не и астрологията.  ;) Проституция има май навсякъде.  :-[

*

Divna

• 2478
« Отговор #25 -: Ноември 07, 2011, 03:44:00 pm »
Програмите спомагат чисто технически повече от астро.ком примерно.

Абсолютно си права. Астроком не предлага автоматично пресмятане на транзитите, дирекциите, прогресиите и т.н. към наталната планетарна картина. Астроком изисква "смятане на ум", което за някой си е доста работа и отнемане на време. За сметка на това пък астроком предлага много конфигурации, които почти никоя програма не съдържа на куп.

*

Asol

• 4140
« Отговор #26 -: Ноември 07, 2011, 03:46:15 pm »
А ти като рисуваш картини или преподаваш вероятно искаш да ти заплатят труда ?   :-[
Друг е въпроса кой какво влага и предлага като качество.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Ноември 07, 2011, 03:48:50 pm »
Курсове и консултации не могат да се предоставят безплатно, всяка услуга си иска някакъв вид възмездяване.
Друг е въпросът за качеството на платените услуги, в това съм съгласна с Асол, но вече много пъти сме коментирали тази тема. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Ноември 07, 2011, 03:50:07 pm »
Дивна, слагам една графика на пълнолунието сега на 10-ти ноември.

Харесва ми графиката, много изчистен вид има.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #29 -: Ноември 07, 2011, 03:51:13 pm »
А ти като рисуваш картини или преподаваш вероятно искаш да ти заплатят труда ?   :-[

Аз не желая да ми плащат, те обаче го правят, защото такъв е закона.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #30 -: Ноември 07, 2011, 03:58:27 pm »
Благодаря, MayFlower!  :blink:

Да, спомням си, че съм виждала графиката. Честно казано не е за мен.
Всичко е строго индивидуално. Програма, която не чувствам, съответно не мога да оперирам качествено с нея. Разконцентрирам се. Явно всичко е и до навик. Но е добре, че си намерила "своята си програма", с която да се чувстваш комфортно, когато работиш.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #31 -: Ноември 07, 2011, 04:22:10 pm »
Kepler е около 300 $, но има всичко, изключително подробна информация и над 30 вида хороскопи (древните, средновековните, драконически, по всяка планета на асцендент, всякакви синастрии, композити, прогресии, няколко карти наведнъж и тн... МНОГО добри интерпретации, включително на ураническите, по хармонии и тн. и което ме е учудвало всички градове, които съм ползвала в БГ, програмата ги има въведени автоматично).

МНОГО опции и  .... за ведическите карти не мога да гарантирам, че са правилни, но за тези, от които разбирам до сега не ме е предавала програмката. Моя приятелка плати на астроложка в САЩ, уж за точен хороскоп и и пратиха хороскоп автоматично генериран от Кеплер....  нито една корекция не беше въвела астроложката, проверихме го целия.

Програмата ми я инсталира приятел, който се занимава сериозно с астрология, не съм я купувала. Трябва да я има из нета.

Аз години наред съм ползвала тази
http://www.astrolog.org/astrolog.htm
графиката не е добра, но има опции, които много други програми нямат и е безплатна.

Кеплер, понякога е много сложен, но честно си казвам, че ползвам не повече от 10% от опциите му, той е около 500MB,  но ми спестява много изчисления на ръка (преди прогресиите изчислявах на ръка и тн.). Но за интерпретации по-добра програма не съм срещала. Препоръчвам я.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Ноември 07, 2011, 05:10:55 pm »
Има
Цитат
Клас 5 - Персонал, зает с услуги за населението, търговията и охраната(...Повечето професии в този клас изискват знания и умения, отговарящи на изискванията за второ образователно и квалификационно ниво.); Подклас 51 - Обслужващ персонал и персонал, осигуряващ защита и сигурност (...лични грижи като фризьорство или козметика; компаньонство; предсказване на бъдещето и астрология;); Група 515 - Астролози, гадатели и сродни на тях (Задачите им обикновено включват: прогнозиране за бъдещи събития на базата на позицията на звездите и планетите в определен момент или по характеристиките на дланта на клиента, изтеглени карти, остатъци от чаени листа или кафе в чаша или подобни техники.)

Но за издаване на легитимни дипломи май няма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Ноември 07, 2011, 05:11:33 pm »
За съжаление, всички хартии, които се раздават на такива курсове, са нелегитимни и не се признават нито в страната нито в чужбина, нямат никаква тежест! Ако някой си въобразява, че ще печели тонове пари като си плати за "астрологическа диплома", върви по грешен път. Всичко може да се научи с четене на книги и практически занимания, работа върху картите, самостоятелни анализи и изследвания - няма друг "по-лесен" начин.

На същото мнение съм.
А в класификатора на професиите астролозите не се разграничават много от врачки и гадатели.

В България няма акредитирана астрологична институция, чиито дипломи да се признават и да дават съответния ценз.
Не знам и доколко членството в някоя чуждестранна астрологична организация/школа дава такива права. Иначе масово се изнасят курсове, нива, модули и на тази база се издават сертификати - поръчваш ги в някоя печатница и готово (тип "грамота").

Сред българските "професионални" астролози забелязвам тенденциозно да се критикуват и отхвърлят "самоуки", но по мое мнение да си добър астролог е талант, дар свише, просто трябва да си го имаш заложено по рождение. Пък ялово магаре и с шарена черга да го покриеш, това не променя фактите (така е и с дипломите).

Цитат
интересно ми е Клавдий Птолемей каква програмка си е краквал, за да си напише книгите?

Птолемей и тези преди него са гледали небето, за да улеснят живота на следващите поколения астролози.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #34 -: Ноември 07, 2011, 05:37:11 pm »
интересно ми е Клавдий Птолемей каква програмка си е краквал, за да си напише книгите?
Всъщност е кракнал някой и друг арабски текст, ей тъй, мимоходом, докато списвал подробно останалите науки, се видял длъжен да понапише и за таз от тук, от там.

Кеплер на мен ми се види направо несъразмерно тромава. Но е вярно, че не ми се е случвало да съм търсила нещо там и да го е нямало. Не съм чела интерпретации, но сигурно си е удобство. Солар файър ми е значително повече user-friendly. По-уютно ми е с нея. Астролог, Астро, Янус и Уранус са ми малко... студени и с недружелюбна графика. На Зет-а най-много му харесвам възможността да си връткаш картата ръчно - спестява много корекции на времето. Много е оперативен и с възможността да си добавяш формули, МП, парсове и други. И в СФ става, но в Зет-а е по-лесно. Иначе Зет 9 дава все същите бъгове, като старите версии, а това с лятното време си е направо епидемия за повечето програми.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #35 -: Ноември 07, 2011, 05:49:17 pm »
Работеща (без вируси) версия на Kepler 7 можете да изтеглите от тук http://rutracker.org.
Всъщност там има богата колекция от почти всичко, което ви се иска. Janus ми отчете вирус, Парашарата също, затова се отказах да ги тегля, но и не съм проверявала скоро за добавени файлове. :blink:

« Отговор #36 -: Ноември 08, 2011, 10:05:28 am »
както знаем в БГ нещата стават много бавно и с много мъки:) но да се надяваме все някога да акредитират и такава наука като астрологията. Аз съм самоук. Учил съм се сам от книги и информация в интернет , базирал съм се на моя опит и проверки във времето, но все още съм начинаещ и съм стигнал само до транзити и синастрия...:) някой да знае интернет обучение по астрология?
Работя със зет 9 лайт версията обаче ми казаха , че зет 6 имала всичките функции...но мисля да пробвам Уранус,..Мислите ли че когато Транзитния сатурн навлезе в 3 ти дом , ще ми се отвори врата за обучение по астрология?:))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Ноември 08, 2011, 11:30:44 am »
Мислите ли че когато Транзитния сатурн навлезе в 3 ти дом , ще ми се отвори врата за обучение по астрология?:))

Това е един от възможните варианти, можеш да го оползотвориш, ако имаш желание да учиш. :)
Виж си и транзитите към Меркурий (от бавни планети и възли), има ли промяна в "състоянието" му по вторична прогресия, какви аспекти предстоят на прогресивната Луна...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Ноември 08, 2011, 11:46:13 am »
благодаря за съвета Lillie :) ще проверя транзита на меркурий но от прогресии и дирекции все още нищо не разбирам, а сатурн навлиза в 3 ти дом едва догодина октомври месец при мен:) така че сега се старая да събирам пари, нали на това ме учи сатурн сега във 2 ри:)материалното ми положение е малко на минус...:) но трябва да видя и меркурий и аспектите му в транзита...благодаря:)!

« Отговор #39 -: Ноември 08, 2011, 11:50:32 am »
мм да най вероятно към началото на октомври ми се дава съвпад на транзитен меркурий със сатурн и секстил с юпитер..:)))