Здравей Гост

Транзитен Сатурн през 1 дом

• 25 Отговора
  • 6613 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Транзитен Сатурн през 1 дом
« -: Ноември 08, 2011, 02:30:15 pm »
Как го усещахте вие?
При мен през 12ти не беше чак толкова лошо. Тези дни мина през изгряващ Плутон, отива към АЦто и там ще ми опозира Луната. Още от сега ми се налага да се съобразявам с външни обстоятелства, възникващи толкова неочаквано... Сатурн е съуправител в 3 и се намира в 11. Луната ми е на К7 и е съуправител на 9ти - това прекрасно удоволствие ще съвпадне със затъмнението на 10.12.2011  :-X може ново дело да започна...
Освен, че отслабнахте  :P, което не знам дали ще ми се случи поради прогресивния съвпад на пр. Юпитер с дир. МЦ, как ви се отрази този абордаж през АЦ и първи дом?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
Re: Транзитен Сатурн през 1 дом
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2011, 11:38:34 am »
айде, няма ли никой Сатурн в 1 дом да разкаже?  ;) на психологическо ниво ли е ограничението или личността се затваря в себе си? Какво премахва Сатурн в 1 дом - цикличност в мисленето? Консервативно ли става или Сатурн влияе на поведението пред хората повече, отколкото на съзнанието в 1 дом?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2011, 11:50:23 am »
Yaya, Сатурн е от едно известно време в първи дом при мен, от двете му страни са Уран и Меркурий.
Бих казала, че не може да се гледа само от позицията - Сатурн в първи дом, при мен няма ограничение или поне аз не се усещам ограничена в нещо. Ти трябва да си го усетиш най-добре. :wub:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2011, 02:16:49 pm »
Транзита на Сатурн при мен сега е отскоро във 2 дом-от лятото е окончателно там.
По повод на транзита в 1 дом бих споделила,че не е толкова тежък колкото го описват в учебниците по Астрология.Много тежък е в 12 дом-изпитваш чувство на дискомфорт,усещане за ограниченост във всяко отношение,изолация..
После в 1 дом има до известна степен освобождаване и един вид все едно,че изграждаш едно ново,,АЗ"-просто ставаш нов човек-поемаш нови отговорности и можеш да се справиш сам с неща които преди си си мислил ,че не можеш.
И все пак зависи от аспектите , къде управлява и къде се намира Сатурн.       
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2011, 02:29:01 pm »
Моят Сатурн по натал си е там. Във всички сфери покровителствени от Сатурн имам успех, опитам ли се да живея по друг модел (което и вътрешно не ми и харесва) веднага започват "ограниченията", които всъщност ме пазят. Сатурн е високо честотна планета (не е чак като Уран,), но е организиран, дисциплиниран, концентриран, все качества, които в съвременния свят се ценят много, да не кажа са задължително условие за добър живот.

Възрастните мъже ВИНАГИ са ме покровителствували и много са ми помагали.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2011, 02:57:10 pm »
Самоела, права си за 12 дом, въпреки че аз съм по-затворен човек и чак толкова не ми натежа. Да се надяваме с прогресивна Луна в 9ти и Сатурн в 1ви ще се диша по-леко  :P

А Шопенхауер

*

Mia21

• 2502
« Отговор #6 -: Ноември 12, 2011, 12:38:51 pm »
И все пак зависи от аспектите , къде управлява и къде се намира Сатурн.       

Абсолютно точно го е казала Самоела. Никакви правила не важат. При мен Сатурн е много сериозен фактор и тръпки ме побиха, когато прочетох заглавието на темата. Още ми е криво като се присетя каква голяма загуба преживях и колко тежко го понесох това събитие. Моят Сатурн е на Ас-та в съвпад с Марс, транзитирайки Сатурн през Ас-та е направил и други лоши аспекти. Смаза ме мен тогава. Има хора, на които не им се отразява кой знае как. Въобще не го усещат даже. Може и ти да си от втория случай. Така, че...няма рецепта. Не се безпокой.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Януари 16, 2012, 11:58:23 am »
Побутвам темата.
Напоследък се замислям дали Сатурн в 1 дом не е по-зле от Сатурн в 12дом и пр. Луна в 8 дом, взети заедно.
Тресе ме депресия, не съм доволна от нища, което ми се случва или се случва около мен, животът е черен и др. подобни.  :-[
Малко практика по въпроса ще споделите ли?

А Шопенхауер

« Отговор #8 -: Януари 16, 2012, 07:48:05 pm »
Побутвам темата.
Напоследък се замислям дали Сатурн в 1 дом не е по-зле от Сатурн в 12дом и пр. Луна в 8 дом, взети заедно.
Тресе ме депресия, не съм доволна от нища, което ми се случва или се случва около мен, животът е черен и др. подобни.  :-[
Малко практика по въпроса ще споделите ли?

При мен наталният Сатурн е на Асц. Може би транзитния при теб малко е засилил склонността към самоанализ. Но не виждам защо това те кара да се чувстваш зле...просто си се обърнала навътре към себе си, за да локализираш болнавите места. Да си неудовлетворен е хубаво, стига да знаеш как да го използваш. Това или ще те задвижи, за да направиш промени в живота си, или ще потънеш - последното го казвам, изхождайки от свои наблюдения върху хората, а не изхождайки от астрологията.
При теб драмата може и да идва от съвпада с Плутон. Дай повече инфо - в кой знак е 1 дом, в кой знак и дом е натален Сатурн, аспекти...
При аспект между Сатурн и Плутон обикновено има изграждане, начало...не е само загуба. По-добре сложи карта и така ще опитам. Макар че приеми думите ми само като възможен вариант...още съм начинаеща и по-скоро ми е интересно да се поупражня и да разсъждавам, а Сатурн в момента ми е доста интересен
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #9 -: Януари 16, 2012, 07:59:46 pm »
Тр.Сатурн през 1 дом беше супер в сравнение с прехода му през 12.Чувствах се уверена,хубава/отслабнала ;D/ и готова на подвизи.Разведох се - сатурн у7,у8 и у9 и.... срещнах втория си съпруг.И всичко това в рамките на 8 месеца.Аспектите които Той сключи преминавайки бяха -  :tri: :sun:, :opo: :ven: :sec: :sat:, :kva: :ura:

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 16, 2012, 08:31:37 pm »
При мен първо Уран мина през асцендента, а след 5 градуса и сатурн. Помня, че ходих ексцентрично облечена с червени, зелени и розови чорапогащници. Общо взето не мога да разгранича транзита на сатурн от този на уран, защото се движиха в тандем. Основното събитие е решението за брак - узаконяване на дългогодшна връзка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Януари 17, 2012, 10:34:29 am »
The_One, Плутон е на 5гр над АЦ, а Сатурн вече е на 4гр в 1 дом. АС е Везни, а Сатурн е съуправител на 3ти дом, в 11д. Няма причина, освен положението на транзитния.

А Шопенхауер

« Отговор #12 -: Януари 17, 2012, 11:44:17 am »
The_One, Плутон е на 5гр над АЦ, а Сатурн вече е на 4гр в 1 дом. АС е Везни, а Сатурн е съуправител на 3ти дом, в 11д. Няма причина, освен положението на транзитния.

Във Везни не би трябвало да е толкова тежко, може би когато се разпадне аспекта с Луната изведнъж ще ти олекне. Плутон в 12 в аспект с тр. Сатурн ще ти поореже доста илюзии, дори ще промени някои от генералните ти схващания...един вид ще си преработиш основата, онова зрънце от съзнанието, около което се наслагва всичко останало. Нормално е да си объркана, но пак повтарям - заедно Плутон и Сатурн създават, не само рушат.
Преди две години, може би и повече - сега не ми се проверява, транзитен Плутон ми мина през Асц., където е нат. Сатурн. Стигнах дъното на емоционалната разруха, всичко в мен се разпадна, бях и в доста трудна ситуация. След това се появиха нови професионални възможности, благодарение на които доста се развих, намерих нова среда, нови контакти - започна съвсем ново начало и се чувствах толкова укрепнала, силна, осъзната, че нищо не можеше да ме разтревожи.
При теб е възможно да мине по-леко, защото на моя Асц. освен Сатурн са цяла компания - Марс, Уран, Нептун, че и в Козирог, а съвпада Венера-Луна-Юпитер не мога да ти опиша как ми раздува емоциите.

Ако трябва да обобщя - ще имаш вътрешно реорганизиране, след което ще се усетиш наясно и уверена. Когато Сатурн се обърне ретрограден още повече ще задълбаеш в стари проблеми, допускам, че ще прекъснеш контакти с хора, които усещаш като вредители, но ще е за твое добро.

Неудовлетворението ти по темите за партньорства и роднини ли е? Или е насочено към твои действия, дори качества, над които ти се иска да поработиш?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #13 -: Януари 21, 2012, 03:25:32 pm »
сатурн се навърта около АЦ в момента. Най-общо казано - пораснах! Разделих се с илюзиите, спрях да си издигам въздушни кули, и вече не очаквам нищо от никого - каквото дойде, това е!!! Имам очаквания само и единствено към себе си, и те са свързани с моето развитие като личност, доста дълго тъпках на едно място, до такава степен, че си издълбах сама дупка, от която все още драпам да се измъкна напълно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Януари 21, 2012, 03:31:21 pm »
сатурн се навърта около АЦ в момента. Най-общо казано - пораснах! Разделих се с илюзиите, спрях да си издигам въздушни кули, и вече не очаквам нищо от никого - каквото дойде, това е!!! Имам очаквания само и единствено към себе си, и те са свързани с моето развитие като личност, доста дълго тъпках на едно място, до такава степен, че си издълбах сама дупка, от която все още драпам да се измъкна напълно.

:clap:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #15 -: Януари 21, 2012, 03:35:29 pm »

:clap:
Благодаря за аплодисментите ;)
 Истината е, че е ужасно трудно да преодолееш себе си и нещата, които те дърпат надолу, но поне осъзнаването е някакъв напредък по пътя напред.

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Януари 21, 2012, 05:40:04 pm »
Здравей Рая! Как си? Отдавна не си се мяркала насам.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #17 -: Януари 22, 2012, 11:33:17 am »
Здравей, Уран!!  :blink:
Напоследък нямам много свободно време, затова не съм наминавала.
Сега вече ми е по-спокойно, но има още много неща за оправяне.
Ти как си?

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Януари 22, 2012, 12:13:42 pm »
Аз се чувствах по-наедряла и по-тежка, когато Юпитер мина през асцендента ми, но по-късно разбрах, че това е било субективно усещане, като си гледам снимките, съм изглеждала доста добре. Напълнях при съвпада на Юпитер със светилата ми във втори дом. Пуснах едни паласки около талията, направо не е за разправяне, но този период съвпадна и със спирането на цигарите. Не, че се хранех почеве, а направо, като че ли трупах от въздуха. Като премина в Риби започнах постепенно да свалям килограми и с пр. Луна в Дева си направих диета... и си оформих талията. Не зная какво ще е като влезе в 6-тия ми дом - Близнаци - дали няма да напълнея, добре, че е кратък - само 18 градуса.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #19 -: Януари 22, 2012, 01:28:05 pm »
Аз се чувствах по-наедряла и по-тежка, когато Юпитер мина през асцендента ми, но по-късно разбрах, че това е било субективно усещане, като си гледам снимките, съм изглеждала доста добре. Напълнях при съвпада на Юпитер със светилата ми във втори дом. Пуснах едни паласки около талията, направо не е за разправяне, но този период съвпадна и със спирането на цигарите. Не, че се хранех почеве, а направо, като че ли трупах от въздуха. Като премина в Риби започнах постепенно да свалям килограми и с пр. Луна в Дева си направих диета... и си оформих талията. Не зная какво ще е като влезе в 6-тия ми дом - Близнаци - дали няма да напълнея, добре, че е кратък - само 18 градуса.
От кога се опитвам да спра цигарите... Скоро и при мен Юпитер ще направи съвпад със Слънцето във 2-ри дом, Слънцето ми управлява 6-ти. Значи има вероятност за успех.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх