Здравей Гост

Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми

• 216 Отговора
  • 27058 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми
« Отговор #180 -: Март 05, 2012, 03:13:49 pm »
... Аз съм открила, че марсовете в съвпад с моята венера хич не ме привличат, тотални несериозници са ми, нищо не постигнали... Ако е квадрат или опозицийка, все става интересно  ;D

Как е поставена Венера в радикса ти? При силна Венера съвпадът й в синастрията с мъжки Марс би трябвало да го усещаш градивно, т.е. позитивно. Квадратурата м/у Венера и Марс в синастрията дава силно сексуално привличане, но и неминуеми конфликти след определен период (при всеки "конфликтния" периодът настъпва различно).

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #181 -: Март 05, 2012, 03:23:36 pm »
... Аз съм открила, че марсовете в съвпад с моята венера хич не ме привличат, тотални несериозници са ми, нищо не постигнали... Ако е квадрат или опозицийка, все става интересно  ;D

Как е поставена Венера в радикса ти? При силна Венера съвпадът й в синастрията с мъжки Марс би трябвало да го усещаш градивно, т.е. позитивно. Квадратурата м/у Венера и Марс в синастрията дава силно сексуално привличане, но и неминуеми конфликти след определен период (при всеки "конфликтния" периодът настъпва различно).

Венерата ми е в 8 дом в Телец, управител е на 2-ри и 9-ти дом, в квадрат с Марс, има секстил със Сатурн и Меркурий и куинконкс с Плутон, който пък е в 1-ви във везни. Срещнах доста марсове в точен съвпад с венерата ми, но не - не ме привличат, не искам да съм с тях в дългосрочен план, а те пък се влюбваха и трябваше да ги гоня с месеци, някои с години... Като капак баща ми беше с марс върху моята венера, та не знам защо така изглежда цялата картина...

Иначе със сегашният ми партньор моят марс е полазил венерата му (с леко разминаване по знак) - иииии, си е привличане нон стоп  :rolf:
The only distance is that which we create!

*

Divna

• 2478
« Отговор #182 -: Март 05, 2012, 03:45:59 pm »

Венерата ми е в 8 дом в Телец, управител е на 2-ри и 9-ти дом, в квадрат с Марс, има секстил със Сатурн и Меркурий и куинконкс с Плутон, който пък е в 1-ви във везни. Срещнах доста марсове в точен съвпад с венерата ми, но не - не ме привличат, не искам да съм с тях в дългосрочен план, а те пък се влюбваха и трябваше да ги гоня с месеци, някои с години... Като капак баща ми беше с марс върху моята венера, та не знам защо така изглежда цялата картина...

Иначе със сегашният ми партньор моят марс е полазил венерата му (с леко разминаване по знак) - иииии, си е привличане нон стоп  :rolf:

Ясно. Венера е силна по знак, но не и по дом. Партньорски Марс, попадайки в твой 8ми за твоята Венера ще изглежда като "пещерен човек" или просто само като "любовник", далеч от идеята за дългосрочен партньор, такъв, какъвто твоята Венера изисква (мутабелна Венера, добре аспектирана).

*

Diyana

• 2705
« Отговор #183 -: Март 05, 2012, 03:59:26 pm »
Diyana, би ли разяснила нагледно казаното за триплицитета и 3 управители при К7 Риби, например ?

Нощно раждане: Марс в съответния знак отговаря за брачния партньор, съдебните битки/врагове се управляват от Венера, "служебните" съдружия от Луна.
Дневно раждане: Венера отговаря за брачния партньор, съдебните дела - Марс,  съдружията - Луна.

Според приетия в западната традиция подход \поради Лилли основно\ Марс е първи управител и при дневно и при нощно раждане. Тоест разпределението е Марс, Венера, Луна.

Всичко това едва следа като минем през управителя на домицила и екзалтацията и ги дисквалифицираме.

Според друго схващане по първия триплицитетен управител съдим за първия брак, по втория - за втория и т.н. Подобно е разглеждането на първо, второ, трето дете в картата - според тримата управители на триплицитета на куспидата на пети дом. Въобще триплицитетният принцип е много широко застъпен. Включително първият управител на водещото светило в картата - Слънце при дневно раждане и Луна при нощно, се счита за особено силна планета, независимо от есенциалното си състояние. Под силна нямат предвид "добра", а "влиятелна".

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #184 -: Март 05, 2012, 04:01:15 pm »
поне правилни ли са терма и фаса?
ако да- значи 2* овен- терм юпитер, фас марс
тоест- мъж стрелец или овен?

От 0 гр. 01 мин. Овен до 5 гр. 59 мин. Овен - терма на Юпитер.
А фасовете съответстват на деканатите - по 10 градуса.
да де- и да се върнем на темата- тука търсим кой е мъжа
седми в овен, вътре юпитер, терма на десц юпитер, фас марс
следователно най-вече стрелец, овен или поне нещо огнено

Стрелец.... ;)

А поради каква причина дисквалифицирахте управителя, екзалтатора и тригонократора на овеня?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #185 -: Март 05, 2012, 04:19:44 pm »
ххаах егати темата пак сме развили, всички класически показатели ги опровергахме, аз честно да Ви кажа нямам проблеми да се омъжа, мъже бол, ама не стават.... и си признавам, че изобщо не си давам зор в дадената посока, нито една планета нямам в 7 дом, УПР - екзалтира, има 4 силни аспекта, 3 от които с транс-сатурновите планети, но исках Нептун да влезне в Риби преди да взимам каквито и да е решения.  ;).
When One Door Closes Another Door Opens

*

Divna

• 2478
« Отговор #186 -: Март 05, 2012, 04:28:01 pm »
... нямам проблеми да се омъжа, мъже бол, ама не стават.... и си признавам, че изобщо не си давам зор в дадената посока, нито една планета нямам в 7 дом, УПР - екзалтира, има 4 силни аспекта, 3 от които с транс-сатурновите планети, но исках Нептун да влезне в Риби преди да взимам каквито и да е решения.  ;).

Кой е У7 и как е поставена Венера (дом, знак)?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #187 -: Март 05, 2012, 04:28:41 pm »
2015 - Прогресивна Луна във Везни в опозиция с прог Венера, и двете на кардинални оси, прог Мерк ще ми съвпадне с прогр Слънцето, транзитен  Нептун широк съвпад натал Венера и мисля, че ще се оженя, за по-млад мъж от мен. Прогресивен Уран в точна опозиция с ДЦ. Няма да имам по-добри аспекти за брак след това, а и с пълния си 1 дом, ня вярвам, че ще се прежаля на по-късна възраст.

До сега прогресиите никога не са ме лъгали, за мен си остават най-точната предсказателна техника.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #188 -: Март 05, 2012, 04:30:52 pm »
... нямам проблеми да се омъжа, мъже бол, ама не стават.... и си признавам, че изобщо не си давам зор в дадената посока, нито една планета нямам в 7 дом, УПР - екзалтира, има 4 силни аспекта, 3 от които с транс-сатурновите планети, но исках Нептун да влезне в Риби преди да взимам каквито и да е решения.  ;).

Кой е У7 и как е поставена Венера (дом, знак)?

Венра е У7, Риби (точен съвпад ИЦ, тригон Плутон, секстил Нептун, квадрат Уран, съвпад Марс, можем да броим и секстилите и със  Слънце, Юпитер, но по знак, с много широки орбиси.)

*

Divna

• 2478
« Отговор #189 -: Март 05, 2012, 04:44:38 pm »
Ако залагаш, значи трябва да е на сигурно с тази хубавица Венера в картата ти.  :blink: Венера на ИЦ в тригон с Плутон - красива си и магнетична за срещоположния пол и си знаеш добре "цената". Чувствата ти са силни  и дълбоки, затова няма да ти е приятно да ги инвестираш там, където не си "струва". Забелязала съм, че при аспект на Венера с Плутон (най-вече тригон и секстил) имаме необходимост от емоционална власт. Хора с такъв аспект влагат енергията си, само когато имат някаква изгода. Често е подсъзнателно, но е факт. В това разбира се, няма нищо лошо. Поговорката "Всяка жаба да си знае гьола"  навярно важи в пълна сила за теб, така ли е?  :blink:
Секстилите няма да ги броим щом са с голям орбис. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #190 -: Март 05, 2012, 05:19:23 pm »
Ако залагаш, значи трябва да е на сигурно с тази хубавица Венера в картата ти.  :blink: Венера на ИЦ в тригон с Плутон - красива си и магнетична за срещоположния пол и си знаеш добре "цената". Чувствата ти са силни  и дълбоки, затова няма да ти е приятно да ги инвестираш там, където не си "струва". Забелязала съм, че при аспект на Венера с Плутон (най-вече тригон и секстил) имаме необходимост от емоционална власт. Хора с такъв аспект влагат енергията си, само когато имат някаква изгода. Често е подсъзнателно, но е факт. В това разбира се, няма нищо лошо. Поговорката "Всяка жаба да си знае гьола"  навярно важи в пълна сила за теб, така ли е?  :blink:
Секстилите няма да ги броим щом са с голям орбис.

Благодаря ти, Дивна за включването :-[.

Красива е доста широко понятие, но имам излъчване, нека така да кажем, което стига, за да привличам мъжете, които са ме интересували. За мен красотата не е самоцелна. Знам си цената, така е, и което е по-важно, знам как да се "продам". Няма нужда да имам емоционална власт, никога не съм имала проблем, да разговарям с "душите" на хората, винаги съм успявала да стигна до всеки. Това е най-силният ми коз в живота и наистина разбирам всеки, което явно се усеща и от противоположната страна.

Естествено, че не си хабя енергията, напразно, особено с годините, всеки ход ми е премислен. Но и не познавам умен човек, който си влага енергията, там където няма смисъл (осен 1-2 пълни егоцентрици, които са си и интелекти).

За жабите и гьола, го разбирам така - всяко желание в живота си има цена, и ако нямаш енергията да я платиш и интелекта, значи, това желание не ти е дадено от вселената, а имитираш други около теб. Това не го толерирам под никаква форма.

Хората НЕ СА РАВНИ. Няма такова нещо.
« Последна редакция: Март 05, 2012, 05:28:28 pm от Anabell »

*

Divna

• 2478
« Отговор #191 -: Март 05, 2012, 05:47:04 pm »
Така е. Красотата е относително понятие и винаги субективно. В категорията естетичност, красотата се "измерва" според общоприетия древногръцки канон, а след това и ренесансовото "златно сечение". Един от принципите в астрологията за естетически издържана красота се съди от местоположението на Венера и аспектите, които включва. Лично аз не съм виждала Венера, която да засяга МЦ (в случая както е твоята - в опозиция с МЦ) и да няма някаква определена физическа привлекателност. Друг е въпроса, когато имаме аспект м/у Венера/Марс - отново дава красива външност и Венера/Плутон - съблазнителна външност, покоряваща. Така че, остави ме да си мисля, че си красиво девойче.  ;) :blink: Иначе ще ме разочароваш, че не ставам за астролог.  ;D

Иначе, за "жабата и гьола" може да се каже, че всеки трябва да си знае цената, ако желае да е в унисон със себе си и със света.

Има държави, според които по закон всички са равни. Но аз мисля като теб. Хората са различни и следователно няма как да бъдат равни. Хората не сме предмети с фиксирана стойност на търговския пазар. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #192 -: Март 05, 2012, 05:50:14 pm »
Изгода е силно казано. По-скоро съм я видяла във Венера в аспект със Сатурн, която търпи разочароващи връзки, само и само да има законен партньор до себе си. Венера в аспект с Плутон - жените търсят мъже с власт, сексуални и с добри репродуктивни способности. Тези неща се надушват - въпрос на хормони. Сексуалните трансформации са много важни в една връзка, понякога са драматични, но повърхностните отношения не привличат такива хора. Понякога се намесва и финасовата зависимост.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
« Отговор #193 -: Март 05, 2012, 06:02:44 pm »
Така е. Красотата е относително понятие и винаги субективно. В категорията естетичност, красотата се "измерва" според общоприетия древногръцки канон, а след това и ренесансовото "златно сечение". Един от принципите в астрологията за естетически издържана красота се съди от местоположението на Венера и аспектите, които включва. Лично аз не съм виждала Венера, която да засяга МЦ (в случая както е твоята - в опозиция с МЦ) и да няма някаква определена физическа привлекателност. Друг е въпроса, когато имаме аспект м/у Венера/Марс - отново дава красива външност и Венера/Плутон - съблазнителна външност, покоряваща. Така че, остави ме да си мисля, че си красиво девойче.  ;) :blink: Иначе ще ме разочароваш, че не ставам за астролог.  ;D

;) ;D Явно с теб сме на една вълна тази вечер, тъкмо разказвах на мой приятел за златното сечение, но покрай древен Египет  ;)... а е вярно, че в древна Гърция е навсякъде. Не съм точно класическата красота, приличам на древно-египетските фрески и древногръцкия идеал за красота, но не съм Венерата на Ботичели  ;). Добър астролог си, не е имало момче/мъж около мен, което да не ме е харесвало. Като се замисля никога нищо не са ми отказвали. ;) Пропорциите на лицето, тялото и т.н. са ми правилни - по класическия канон, но не съвпадат напълно.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #194 -: Март 05, 2012, 06:06:34 pm »
Венера в аспект с Плутон - жените търсят мъже с власт, сексуални и с добри репродуктивни способности. Тези неща се надушват - въпрос на хормони. Сексуалните трансформации са много важни в една връзка, понякога са драматични, но повърхностните отношения не привличат такива хора. Понякога се намесва и финасовата зависимост.

Има го това, търся силен партньор, "воден", емоционално устойчив, трябва да е финансово стабилен, не защото парите са ми приоритет, но мъж, който в съвременния свят не може да изкарва пари, е или тъп, мързелив или безотговорен. Нито единият вариант не ми върши работа.  ;)

Ами аз нямам повърхностни връзки с никой - роднини, приятелки, приятели...

*

Divna

• 2478
« Отговор #195 -: Март 05, 2012, 06:32:51 pm »
... трябва да е финансово стабилен, не защото парите са ми приоритет, но мъж, който в съвременния свят не може да изкарва пари, е или тъп, мързелив или безотговорен. Нито единият вариант не ми върши работа.  ;)

С една дума, мъжът трябва да е предприемчив.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #196 -: Март 05, 2012, 06:37:24 pm »
... трябва да е финансово стабилен, не защото парите са ми приоритет, но мъж, който в съвременния свят не може да изкарва пари, е или тъп, мързелив или безотговорен. Нито единият вариант не ми върши работа.  ;)

С една дума, мъжът трябва да е предприемчив.  :blink:

за мен трябва  :blink:, няма как иначе.

*

Papy

• 4343
« Отговор #197 -: Март 05, 2012, 07:00:13 pm »
Олее-а при квадрат венера плутон-сметкаджийка в любовта, така ли?

поне правилни ли са терма и фаса?
ако да- значи 2* овен- терм юпитер, фас марс
тоест- мъж стрелец или овен?

От 0 гр. 01 мин. Овен до 5 гр. 59 мин. Овен - терма на Юпитер.
А фасовете съответстват на деканатите - по 10 градуса.
да де- и да се върнем на темата- тука търсим кой е мъжа
седми в овен, вътре юпитер, терма на десц юпитер, фас марс
следователно най-вече стрелец, овен или поне нещо огнено

Стрелец.... ;)

А поради каква причина дисквалифицирахте управителя, екзалтатора и тригонократора на овеня?
Нищо не сме дисквалифицирали-просто изследваме варианти
Обобщавам:от около 4 възможни мъже-един (за сега) работи

*

abroad

• 2187
« Отговор #198 -: Март 05, 2012, 07:01:40 pm »
но мъж, който в съвременния свят не може да изкарва пари, е или тъп, мързелив или безотговорен. Нито единият вариант не ми върши работа.  ;)

реалността е леееко по-различна ;D
малка и твърде крайна си все още в тези определения
нищо, има време, ще се научиш :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #199 -: Март 05, 2012, 07:15:59 pm »
но мъж, който в съвременния свят не може да изкарва пари, е или тъп, мързелив или безотговорен. Нито единият вариант не ми върши работа.  ;)

реалността е леееко по-различна ;D
малка и твърде крайна си все още в тези определения
нищо, има време, ще се научиш :blink:

Абе никой не трябва да е краен, животът е много шарен-това му е хубавото
Имам един приятел, който в студ години родителите му издържаха сестра му и той, за да оцелява, работеше денем за един каменар, нощем в магазинче за цигари
Друг един изкарва много пари, но не може да заведе семейството си на почивка, защото плаща кредитите на брат си...
И двамата са умни и работливи, ама...