Здравей Гост

Марс в Дева 2011

• 146 Отговора
  • 24427 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Марс в Дева 2011
« Отговор #60 -: Декември 13, 2011, 06:50:39 pm »
ето ти още едни любими, щото ме развеселяваш ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Декември 13, 2011, 07:03:53 pm »
ето ти още едни любими, щото ме развеселяваш ;D

Аааааааааааах! Венерата ми в Риби загуби ума и дума. Направо се размазах от естетическо удоволствие. :rolf:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #62 -: Декември 13, 2011, 07:39:54 pm »
Уран е на 0 гр. и нещо си в Овен. Що не вземем да го отнесем направо към Риби и да си отчетем едно секстилче с Плутон в Козирог, а? Ще си го наречем "скрит" секстил. Еми, не не мога съвсем да се съглася, Ани.

Та още от зората на развитието на астрологията са дефинирани правила :
-   Първо гледаме планети
-   Второ- знаци
-   Трето – домове
Възможно е между планетите да има аспект, а между знаците –не, както и между домовете.
Например, в  момента между Плутон и Уран има 84 градуса – това е квадрат, а не секстил.В хорара сега Плутон е в 5-ти дом, а Уран- в 9-ти.Знакът на Уран е Овен в момента./квадрат/ Дори между знаците или домовете да имаме други аспекти, аспектът между планетите съществува и действа.
Ако между Юпитер и Сатурн растоянието е 176гр, това е опозиция. После гледаме знаците и домовете.
Кое не е ясно?
Тук по-скоро има ред други въпроси - например, как се променя силата на аспекта, в зависимост от природата на планетите, на знаците, на домовете.

« Отговор #63 -: Декември 13, 2011, 07:41:53 pm »
жал ми е за това краче,как се заформят разширени вени
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #64 -: Декември 13, 2011, 08:01:59 pm »

И краката стават криви. Явно Венера в Риби сама си докарва изкривяванията на краката.

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Декември 13, 2011, 08:08:12 pm »

Кое не е ясно?
Тук по-скоро има ред други въпроси - например, как се променя силата на аспекта, в зависимост от природата на планетите, на знаците, на домовете.

Всичко е ясно. Но, Юпитер в Овен не действа като Юпитер в Телец. Природата / качеството на въздействие се променя, според знака. Двойките знаци са дуалистични. те си опонират, според дуализма си, а не според орбисите между планетите. Планетите ни въздействат, чрез качеството на енергетиката, с която се проявяват в знаците, а не чрез механичните градуси на разстояние помежду си. Градусите са количествено измерение, а знаците - качественото.

Сега ще се аргументирам от лични наблюдения. "Не питай старило, а питай патило!"
Наскоро го изпитах този Юпитер в последните градуси на Овен на собствен гръб.

Имам натален квадрат в кардинални знаци: Марс на 29 Везни в квадрат с Юпитер в Рак на 27 градуса. В момента Юпитер е на 0 Телец и благодаря на Бога, че няма да се върне в Овен. Ако смятаме механично, ще кажем, че в момента прави тао-квадрат, а аз съм под напрежение, което не е вярно. Тази тао-квадратура предизвиква огромно напрежение в мен с преразход на енергия, до степен да си изпразня батериите докрай след което рухвам и два дена съм в реанимация - демек вземам си отпуска и се отдавам на пасивна почивка. На мен 29-тия градус в Овен ми е чувствителен, заради Марс на 29 Везни.  Юпитер в момента е в Телец и си работи като Юпитер в Телец, слава Богу. С преминаването му в Телец, аз веднага почувствах разпадането на тао-квадрата и настъпи сезаемо облегчение.

А след като не го чувствам да опонира на моя Марс на 29 Везни, следователно няма как да опонира и на мунданния Сатурн на 27 Везни. Виж, Сатурн във Везни здраво ми е подпрял Марса.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Декември 13, 2011, 08:09:16 pm »

И краката стават криви. Явно Венера в Риби сама си докарва изкривяванията на краката.

Нямам нито криви крака, нито разширени вени. Аз имам голям свод и не мога да ходя на равна подметка - предпочитам ток и лека платэформа отпред, за да не се подбиват краката. С нисък ток изпитвам болка.

*

AH

• 2201
« Отговор #67 -: Декември 14, 2011, 06:49:33 am »
Но, Юпитер в Овен не действа като Юпитер в Телец.

Да, това имах в предвид.
Не че дискусията за действието на аспектите на планетите в зависимост от ширината на аспекта не е интересна.
Не си ли забелязала,че  понякога усещаш аспекта на  една и съща планета по различно време – понякога при по-широк орбис, а друг път- при по-тесен?
Или пък, че има хора, които усещат аспектите по правило в широк орбис, а други- при свит?

Но ако кажеш и ти като Прия, че в тоя форум никой не те разбира и да се разсърдиш набързо-набързо, е друг въпрос:)

А сега е актуална въпросната опозиция, и ако речем да я разгледаме на фона на обществени процеси, например на  тия стачки и протести, палежи, лекари и подобни/нищо, че не ни вълнуват много:)/ събираме  полезни впечатления.

« Отговор #68 -: Декември 14, 2011, 08:08:08 am »
за палежите на коли е интересно ще спрат ли при разпадане на опозето Сатурн / Юпитер
показват апатията и липса на гражданско общество
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #69 -: Декември 14, 2011, 08:50:48 am »
за палежите на коли е интересно ще спрат ли при разпадане на опозето Сатурн / Юпитер

точно палежите май ще е по-добре да спрат още с разпада на квадрата между Марс и Слънце:)

и тук се появява по-широк въпрос - кой аспект е по-важен - въпросният квадрат или въпросната опозиция.

И още един- още по-важен:) - кой аспект в радикса ни е най-важен и е склонен цял живот да ни подлага на изпитания. Ако човек има множествен съвпад, нещата са ясни. Но при далеч по-често срещаната натална картинка, нещата никак не са ясни:)

*

AH

• 2201
« Отговор #70 -: Декември 14, 2011, 10:26:46 am »
Как можем да преценим кой аспект в радикса ни е най-важен и е склонен да ни "дърпа" винаги към него? :blink:

Не знам добре работеща и проверена  методика
Някакви идеи как да се изработи, от къде да се тръгне и т.н.? Как после лесно и бързо всеки път да се проверява дали сработва?

*

Asol

• 4140
« Отговор #71 -: Декември 14, 2011, 10:28:23 am »

точно палежите май ще е по-добре да спрат още с разпада на квадрата между Марс и Слънце:)

и тук се появява по-широк въпрос - кой аспект е по-важен - въпросният квадрат или въпросната опозиция.

Ако разглеждаме нещата йерархично и по сила опозицията Сатурн - Юпитер би трябвало да е с едни гърди напред, а другото е допълнение. Макар да е по-скоро резултат от нагнетяване и концентриране на енергия, която още не е успяла да се разсее.

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Декември 14, 2011, 12:48:12 pm »

Ако разглеждаме нещата йерархично и по сила опозицията Сатурн - Юпитер би трябвало да е с едни гърди напред, а другото е допълнение. Макар да е по-скоро резултат от нагнетяване и концентриране на енергия, която още не е успяла да се разсее.

Именно, заради йерархията, съвпадите са по-силни от една опозиция.
Как действат мунданните аспекти? - предизвиквайки масови промени.
Кои маси предприемат промените? - групите от хора, в чиито натални карти са засегнати чувствителни точки. Другите или са безразлични или не им влияе чак толкова.

На мен в момента ми е силен съвпада на тр. Сатурн с Марс на 29 Везни - последователна съм и съм дисциплинирана.
Приятелката ми в момента има съвпад на Сатурн във Везни с натален Юпитер там - знаеш ли колко и пука за Юпитер в Телец на 0 градуса - направо го игнорира този аспект, който вие все още наричате "опозиция". За нас съвпадът със Сатурн е важен.

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Декември 14, 2011, 12:53:55 pm »
Как можем да преценим кой аспект в радикса ни е най-важен и е склонен да ни "дърпа" винаги към него? :blink:

Съвпадите са най-силните аспекти и на тях винаги се отдава приоритет в прогностиката.
Аспектите на най-тежките планети са най-важни, защото се случват веднъж в живота. колкото е по-далечна дадена планета, толкова по-важен е нейния аспект. Например от два съвпада на Юпитер и Плутон, ще отдадем по-голямо значение на този на Плутон, понеже Юпитер на всеки 12 години ще мине през същата точка, а Плутон - НИКОГА повече. Най-важни са аспектите, които засягат светилата и господаря на асцендента...Много са факторите, които трябва да бъдат преценени, но общо взето силата на аспектите трябва да се отдели от тяхната важност. Един аспект може да е много силен, но да не е продължителен, нито толкова важен. Всичко действа, отнесено към натала. Затова има хора, които "минават между капките" дори в много сложна мунданна обстановка и оцеляват без нито една драскотина, а други стават жертва на масовите промени.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Декември 14, 2011, 12:56:46 pm »

Огънят не е по Сатурн, нито по Юпитер, а и транспортните средства - не са.
Не съм сигурна, че има връзка с палежите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #75 -: Декември 14, 2011, 12:59:55 pm »

Ще имаме възможност да проверим дали при следващия квадрат на Слънцето с Марс, ще се повтори тази вандалщина. Марс ще престои в Дева до месец юли 2012 г. Ще преживеем първо опозицията му съсСлънцето в Риби, а селд това и квадратът му със Слънце в Близнаци.

*

Asol

• 4140
« Отговор #76 -: Декември 14, 2011, 01:58:24 pm »

На мен в момента ми е силен съвпада на тр. Сатурн с Марс на 29 Везни - последователна съм и съм дисциплинирана.
Приятелката ми в момента има съвпад на Сатурн във Везни с натален Юпитер там - знаеш ли колко и пука за Юпитер в Телец на 0 градуса - направо го игнорира този аспект, който вие все още наричате "опозиция". За нас съвпадът със Сатурн е важен.

Стела, не става въпрос за конкретни натали а за събитията в обществото като цяло. Сега няма как да знаем каква му е картата на подпалвача/ите, за да анализираме какво ги провокира да действат така. Цикълът Сатурн - Юпитер стои над този Слънце - Марс. Като написах йерархия имах предвид мунданната карта и "тежината" на планетите там.
Каква според теб е логиката да следваме йерархия, в която сравняваш силата на мунданен аспект и смесен (натал - транзит). Не заемат ли различни "длъжности" ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #77 -: Декември 14, 2011, 03:12:49 pm »

Стела, не става въпрос за конкретни натали а за събитията в обществото като цяло. Сега няма как да знаем каква му е картата на подпалвача/ите, за да анализираме какво ги провокира да действат така. Цикълът Сатурн - Юпитер стои над този Слънце - Марс. Като написах йерархия имах предвид мунданната карта и "тежината" на планетите там.
Каква според теб е логиката да следваме йерархия, в която сравняваш силата на мунданен аспект и смесен (натал - транзит). Не заемат ли различни "длъжности" ?

Не съм говорила аз за цикъла Марс - Слънце, АН го набеди като вероятен виновник. Аз само казах, че бихме могли да проследим тази теза, доколко работи.

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Декември 14, 2011, 03:19:04 pm »
Стела, не става въпрос за конкретни натали а за събитията в обществото като цяло. Сега няма как да знаем каква му е картата на подпалвача/ите, за да анализираме какво ги провокира да действат така. Каква според теб е логиката да следваме йерархия, в която сравняваш силата на мунданен аспект и смесен (натал - транзит). Не заемат ли различни "длъжности" ?

Все пак говорим за "събития в обществото", а не за природни бедствия. Събитията в обществото като цяло се определят от влиянието на мунданните аспекти върху отделни групи личности. Това са на първо място т.нар. поколенчески аспекти и също така влиянието на тежките планети върху Слънцата на хората.
Всички, които са родени в кардинални знаци в момента изпитват влиянието на Плутон, Уран и Сатурн. на второ място са родените с луна в кардинални знаци. на трето място са хората, родени с главни оси - Асц-Десц. и МЦ-ИЦ в кардинални знаци. В момента имаме криза на кардиналните знаци. Живеем в кардинално време. Не, че и другите знаци не изпитват трудности, но са по-малко засегнати като цяло. Аз това искам да кажа.

Друг вариант е да вземем картата на България с транзитите и да видим как и се отразяват мунданните аспекти, за да видим защо именно у нас се случват тези неща.
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 03:29:52 pm от Stella »

*

AH

• 2201
« Отговор #79 -: Декември 14, 2011, 03:30:53 pm »
Ще имаме възможност да проверим дали при следващия квадрат на Слънцето с Марс, ще се повтори тази вандалщина.

А,  недей така с редовни пожари:) При нас и без това последните месеци има нощем режим на водата, та с редовни пожари съвсем ще я закъсаме:)