Здравей Гост

Астропсихология на личността

• 374 Отговора
  • 50552 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Астропсихология на личността
« Отговор #60 -: Ноември 16, 2011, 02:32:04 pm »
описаното никак не важи за мен с периода на високото и самотното...

Добре, да видим защо си такова изключение:)
Смяташ и установяваш, че в живота си имаш склонност да гледаш на нещата отвисоко и да се правиш на велика?:)/нали това не е високото:)/
Смяташ и установяваш, че в живота си имаш склонност да се вписваш в масовки /нали това не е самотното?:)/

А за периода.........- кофти, но е друга работа:)

И чак пък „шамари“:) – Диана малко подсказа, че само в някои астрологии, и за някои хора, и по някой път, нещата стават с „тоя управлява това, а оня- онова“:)

така е, гледам от високо, вероятно затова ще си остана с разредения въздух, но без красивите гледки :blink:
и не случайно споменах шамарите...
за първопричините, извън симптоматиката май не е нужно да споменавам

а ти защо така го разбираш високото? :P

масовките обичам, когато искам да се скрия, и никак не обичам да се сливам с нея :blink:

А за периода.........- кофти, но е друга работа:)

точно така, то винаги е друга работа :blink:

И чак пък „шамари“:) – Диана малко подсказа, че само в някои астрологии, и за някои хора, и по някой път, нещата стават с „тоя управлява това, а оня- онова“:)

със сигурност е така и точно това, струва ми се никой не оспорва, в противен случай всички щяхме да сме астролози, а не съм, нито уча за целта, но знае ли човек :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #61 -: Ноември 16, 2011, 02:33:22 pm »
Анабел, вземи си една книжка "Английският правопис" на Андрей Данчев и Димитър Спасов, която ще те запознае с различните графеми и в кои случаи какви фонеми може да предават.

Другото няма да го коментирам, оставям ти го за детската градина. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Ноември 16, 2011, 02:33:30 pm »
Името съм го правила специално по сайта на алзебаран да име добри вибрации с тия букви.

Това ли имаш предвид?  :blink:
Преди малко го пробвах, въведох си никнейма и слънчевия знак, дава интересни резултати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #63 -: Ноември 16, 2011, 02:34:34 pm »
Анабел, вземи си една книжка "Английският правопис" на Андрей Данчев и Димитър Спасов, която ще те запознае с различните графеми и в кои случаи какви фонеми може да предават.

Другото няма да го коментирам, оставям ви го за детската градина.

има едни сертификати дето се дават от Британския съвет, с британски преподаватели..........
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Ноември 16, 2011, 02:39:07 pm »
Вие пък намерихте за какво да спорите - за имена.  ;D

Доколкото знам, има съществена разлика между бритиш инглиш и америкън инглиш, вкл. и в произношението.

Но едно е да учиш чужд език в България от български преподаватели, друго е да учиш езика в съответната държава, от нейтив спийкър.

И в немския правопис има такива случаи - например имената Heim и Heym се четат еднакво ("хайм").
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #65 -: Ноември 16, 2011, 02:44:29 pm »

Доколкото знам, има съществена разлика между бритиш инглиш и америкън инглиш, вкл. и в произношението.

Те южните щати не можеха да се разберат със северните, а ти за бритиш и америкън.....

А като сложиш и индийския английски става ........  :rolf: :rolf:

освен това последният виц е, че Европейския съюз с цялата си бюрокрация създаде нов английски ... и има нещо такова.  :P

Точно затова е безпредметно да се правят коментари на имената във форума. Естествено, че ако някой иска да се говори за името му, това е друга история.... ще си пусне тема "Моят ник нейм и Вашите мнения".

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #66 -: Ноември 16, 2011, 02:45:08 pm »
Цитат
"живяла съм в САЩ, завършила съм езикова гимназия, имам сертификат по англ и тн и тн....и магистратура съм карала на англ в чужбина при американски преподавател, ментор "

Ако знаеш колко хора с подобен опит има, които понякога допускат елементарни грешки. Виждал съм, чувал съм, налагало се е и да коригирам (последното беше по едни преводи на документи по проект към ЕС от човек със сертификат, който така беше превел някои неща, че от другата страна биха се засмели). Затова не съдя за хората по това и намирам за бледа практика човек да се опитва да си подкрепи позицията с размахване на листчета - евтинее. Сертификатите и езиковите гимназии не включват познанията и гледните точки, които посочената книга може да освети. Освен ако човек не е задълбочен филолог. С това приключвам паразитната подтема. :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #67 -: Ноември 16, 2011, 02:47:36 pm »
все пак Kylie, не се чете Кайли.... това е истината.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Ноември 16, 2011, 02:52:33 pm »
Сертификатите и езиковите гимназии не включват познанията и гледните точки, които посочената книга може да освети. Освен ако човек не е задълбочен филолог.

В това съм напълно съгласна с теб.
В преводаческия бранш имаме много колеги с ЕГ, но след това завършили друга специалност (несвързана с лингвистиката). Срещат се и много добри специалисти сред тях, когато става въпрос за по-специализирани преводи (например на техническа/инженерна тематика) и имат задълбочени познания в областта, но съм чела и невероятни бисери, които красноречиво говорят за липса на обща култура (Anatole France да се преведе като Анатол Франция от колежка с АЕГ и сертификати  ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #69 -: Ноември 16, 2011, 02:53:36 pm »
Не точно. Опитността от строенето на каквато и да къща би улеснила строенето на следващи различни къщи заради абстрахирането на принципи. Но може би няма да улесни толкова опитомяването на синигери.

Всъщност, може да улесни и опитомяване на синигери – човек се е научил как да постига нещата :)

Но принципният въпрос беше,  дали е възможно животът ни да е само лек и кога е така, ако е възможно:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #70 -: Ноември 16, 2011, 02:54:05 pm »
Името съм го правила специално по сайта на алзебаран да име добри вибрации с тия букви.

Това ли имаш предвид?  :blink:

;D ;D
"Сексът е онова, без което не можете, той непрекъснато регенерира вашето тяло и вашия дух, а любовта е силата, която ви спасява от разрушителни и саморазрушителни страсти!"

това е по псевдонима

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #71 -: Ноември 16, 2011, 02:55:36 pm »
http://tayni.net/ime.php

Ето оттук си правих името да ми носи позитивни енергии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Ноември 16, 2011, 02:56:28 pm »

Издирихме го вече.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #73 -: Ноември 16, 2011, 02:57:25 pm »
така е, гледам от високо, вероятно затова ще си остана с разредения въздух, но без красивите гледки :blink:

Оу, ще ги видиш красивите неща – междувременно трябва да сме в синхрон със звездите:)
Виж как Кайли подходящо се държи като за тр.Марс на радикална точка:)
Пък ако тр.Меркурий, Венера и СЛВ са на асцендента, измисли начин да ги уважиш:) – и после може да се надяваме, че веднъж пък няма  да сме от изключенията и някой транзит ще донесе нещо желано:)
/отчети нещо подходящо тия ден-два като за споменатите транзити:)/

*

kaily

• 5145
« Отговор #74 -: Ноември 16, 2011, 03:00:27 pm »
Но принципният въпрос беше,  дали е възможно животът ни да е само лек и кога е така, ако е възможно:)

И отговорът е - МОЖЕ.
Непосилната лекота на битието. Постига се трудно, аз за цял един живот.

Когато се научиш да правиш нещата без натиск, с тихите стъпки на гълъб - тогава.

*

kaily

• 5145
« Отговор #75 -: Ноември 16, 2011, 03:01:13 pm »

Издирихме го вече.  :blink:

хахах, съкива ли колко сте назад?
Вие тепърва сте ги открили, а аз работя от години с име, направено под тоя калъп.  :P

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #76 -: Ноември 16, 2011, 03:01:48 pm »
все пак Kylie, не се чете Кайли.... това е истината.

Да не съм голословен:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kylie_Minogue
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TFZLtV2JqaE#t=7s

Може според акцента да се появява някакъв нюанс между "ай" и "ъй", но Kahly и Kaily са много по-далеч.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 03:15:33 pm от Kelvin »

*

AH

• 2201
« Отговор #77 -: Ноември 16, 2011, 03:02:08 pm »

защо е непосилна?:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #78 -: Ноември 16, 2011, 03:02:27 pm »
Виж как Кайли подходящо се държи като за тр.Марс на радикална точка:)

Какво прави Марс на радикална точка, да не ми носи мъж? Като щъркел вързоп в пелени?  :rolleyes:

*

kaily

• 5145
« Отговор #79 -: Ноември 16, 2011, 03:03:26 pm »

защо е непосилна?:)

Щото е толкова леко, че няма за какво да се оплакваш и ти остава толкова свободно време, че се чудиш какво да го правиш, затова.   :tongue2: