Здравей Гост

Предсказателни Сънища

• 59 Отговора
  • 16713 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Предсказателни Сънища
« Отговор #20 -: Ноември 20, 2011, 01:03:54 pm »
Да, именно затова би ми било интересно да сравнявам, само че сънищата ми обикновено не излизат от мен и няма много-много с кого да ги обсъждам.

ако живееш с вашите, виж как при тях стои тоя въпрос- струва ми се, че има доза наследственост в тия способности

а в нета има много клубове- в някои от тях, по мои наблюдения от 10-на години, има личности със сериозни интереси и практика в интерпретацията

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Ноември 20, 2011, 01:11:26 pm »
Какъв е твоя често сънуван сюжет? Засяга ли определен период или си е присъствал винаги?

движение, пътувания - присъстват винаги

Дако го разпознах в думите ти, но не знам дали си чела Алхимия на сънищата май на Тед Андрюс?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #22 -: Ноември 20, 2011, 01:34:55 pm »
Цитат
движение, пътувания - присъстват винаги
Струва ми се, че сюжета би трябвало да е нещо по-конкретно от това, тези ми звучат отново на символи.
Например друг сюжет който съм сънувала е самолетна катастрофа. Беше повтарящ се сън, но приключи и му схванах символиката след това.
Като цяло в доста текстове относно сънища съветват да се обърне внимание на често срещаните символи, помага за тълкуването и да се изгради критичност към символиката на определения човек.
Цитат
Дако го разпознах в думите ти, но не знам дали си чела Алхимия на сънищата май на Тед Андрюс?
Не съм, намерих кратко описание на книгата, но за какво по-точно става на въпрос?

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2011, 02:55:23 pm »
Не съм, намерих кратко описание на книгата, но за какво по-точно става на въпрос?

На много приемлив език за мен, както и много популярно се поставят някакви стабилни основи за провокиране на сънищна активност – това и е много ценно качество- ако заспя, след като съм чела малко от нея, сънищата ми всякак са запомнящи се и някак ясни и подредени- като че е свалена завеса.

Та във въпросната книга авторът казва, че символите в сънищата са три типа:
-на подобието /както най-често е при мен- в случая с „движения, пътувания“ – това е и сюжет, събитийност в съня, както и символ – моят персонален символ не е буквален винаги/
- на асоциациите – примерно, сънуваш цветя и ги асоциираш с разходка, среща, или пък погребение – персонално е
- на противопоставянето – това е случаят, който коментирахме преди- че някои хора  сънуват обратните неща – обяснява се с реверсивна психология – подсъзнанието използва „задната врата“ за да ни накара да обърнем внимание на нещо си

Твоите сънища с какъв тип символика се свързват, според теб?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2011, 03:53:28 pm »
Предполагам, че и трите типа присъстват при всеки повече или по-малко
Този на подобието, нещо не го разбрах, но предполагам, че асоциациите се срещат най-често при мен.
Море - асоциациите ми са емоции, чувства, интензивност, любов
Музика - сексуалност, артистизъм, свобода, щастие
и други....
Мисля, че главно този тип символи ги тълкуват в съновниците..
« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 04:01:43 pm от Freya »

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Ноември 20, 2011, 04:15:38 pm »
при подобието символът често е буквален - пътуването в съня си е пътуване в действителност. Ако не е буквален, то е подобен, пряко се свързва - символ пътуване от сън може да е обучение в реалния живот. В тоя смисъл типът на подобието е близък до типа на асоциациите.

А навикът да се определи типа подпомага интерпретацията и човек сякаш научава езика на сънищата си :blink:

според мен, съновниците са съставяни с хилядолетия и то по-скоро по емпиричен път :blink:, т.е. може да имат и трите типа символи.

В будния живот асоциативно мислене ли имаш?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #26 -: Ноември 20, 2011, 05:12:08 pm »
Цитат
В будния живот асоциативно мислене ли имаш?
Хаха да, определено.
Преди време като ми правеха един тест на Фройд с асоциации - Чайка, кон, кафе, ако го знаеш... Та на кафето асоциацията ми беше секс. Което се оказа и скритото значение зад кафето според играта... така, че предполагам имам някакъв усет за символите от към асоциации, следователно и подсъзнанието ми борави с тях.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2011, 10:16:09 pm »
Инверсното сънуване не мисля, че е типично за мен. Ако следваме класификацията от книгата, остават другите две, като изглежда асоциациите водят.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Ноември 21, 2011, 05:45:27 am »
Асоциативното сънуване е интересно, но пък е по-трудно за интерпретация.
В предсказателните сънища може би доминират сънища по подобие или противопоставяне.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #29 -: Ноември 21, 2011, 02:23:37 pm »
Аз пък тъкмо си мислех да направя един експеримент, да подбера по-важните символи от съня и да направя първите асоциации, които ми хрумват. Може и да има ефект.. само дето като знам от къде идват и за какъв сън става на въпрос малко се обърквам. Ако някой ми ги каже без никаква връзка със сън или каквото и да е, най-вероятно ще съм по-безпристрастна.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #30 -: Ноември 21, 2011, 02:33:09 pm »
Колкото до наследствеността - не бих могъл да коментирам, но моите сънища нямат много общо с тези на родителите ми като характер. Доколкото сме обсъждали, не е особено налична някаква предсказателност у техните. Най-голямо впечатление прави, че шизофреничността и другосветското в моите сънища са десетократно по-големи. Техните са по-нормални, земни и свързани, ако мога така да го опиша, без фантасмагорични асоциации и паранормални преживявания.

По-скоро имам една друга черта, за която би могло да се спекулира, че е наследствена от баща ми - да хващам спатиите на хората, да ги хващам на ултракъси вълни. Това ще рече да надушвам с какви хора си имам работа, да получавам скица на  психологическия им профил в главата си - доколко и какви качества носят, колко са откровени и надеждни и колко са позьори, как биха реагирали в определени ситуации. С времето установих, че мога да се доверя на тези усещания и през интернет.

Между другото, интересно би било да се разгледа с кои позиции радиксът индицира склонност към определен тип сънища.

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Ноември 21, 2011, 02:43:11 pm »
Аз пък тъкмо си мислех да направя един експеримент, да подбера по-важните символи от съня и да направя първите асоциации, които ми хрумват. Може и да има ефект.. само дето като знам от къде идват и за какъв сън става на въпрос малко се обърквам. Ако някой ми ги каже без никаква връзка със сън или каквото и да е, най-вероятно ще съм по-безпристрастна.

направи експеримента- напиши ги на лист, след малко, без да мислиш за съня, напиши асоциациите, а после интерпретирай. Интересно какво ще получиш.

Аз не бих могла да го направя, защото май знам за какво се отнасят сънищата ми, макар че не знам от къде го знам.

*

AH

• 2201
« Отговор #32 -: Ноември 21, 2011, 02:50:21 pm »
Колкото до наследствеността - не бих могъл да коментирам, но моите сънища нямат много общо с тези на родителите ми като характер. Доколкото сме обсъждали, не е особено налична някаква предсказателност у техните. Най-голямо впечатление прави, че шизофреничността и другосветското в моите сънища са десетократно по-големи. Техните са по-нормални, земни и свързани, ако мога така да го опиша, без фантасмагорични асоциации и паранормални преживявания.

По-скоро имам една друга черта, за която би могло да се спекулира, че е наследствена от баща ми - да хващам спатиите на хората, да ги хващам на ултракъси вълни. Това ще рече да надушвам с какви хора си имам работа, да получавам скица на  психологическия им профил в главата си - доколко и какви качества носят, колко са откровени и надеждни и колко са позьори, как биха реагирали в определени ситуации. С времето установих, че мога да се доверя на тези усещания и през интернет.

Между другото, интересно би било да се разгледа с кои позиции радиксът индицира склонност към определен тип сънища.

но щом и близките ти сънуват, т.е. помнят сънищата си, значи интересът ти е подплатен и наследствено, което си е добра предпоставка.
Символите нямат значение. Е, конвенционалните символи/т.е. общоприетите, като църква или училище, примерно/ са еднакви за всички, но основно сънуваме с персонални символи. Това "другосветското" нали се сещаш, че може да е нещо много банално от ежедневието.
Нямаш ли повтарящи се сънища и символи?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #33 -: Ноември 21, 2011, 03:36:28 pm »
Цитат
О да, и на мен ми е интересно..
А какво искаш да кажеш с това, че са ти шизофренични сънищата ? :rolf:
Цитат
направи експеримента- напиши ги на лист, след малко, без да мислиш за съня, напиши асоциациите, а после интерпретирай. Интересно какво ще получиш.
Да, и на мен това ми хрумна. Даже може за друг ден да ги оставя... да се разсея.
Цитат
но щом и близките ти сънуват, т.е. помнят сънищата си, значи интересът ти е подплатен и наследствено, което си е добра предпоставка.
Аз съм забелязала да има връзка. Родителите ми и брат ми сънуват доста, в смисъл, че до някъде обръщат внимание на сънищата. Разказвали са ми техни сънища.. без да ги питам по темата.

*

AH

• 2201
« Отговор #34 -: Ноември 22, 2011, 07:50:59 am »
С времето установих, че мога да се доверя на тези усещания и през интернет.

Това се вижда.

„другосветското“ – Уран. Без Уран- Слънце.  В смисъл, че каквато и астрология да ползваме, каквито и отговори да търсим, все трябва да стигаме до Слънце и Луна.

*

AH

• 2201
« Отговор #35 -: Ноември 22, 2011, 07:52:11 am »
Цитат
О да, и на мен ми е интересно..

Доминанти. Ако няма доминанти, има акценти.
Търсим общото между акцент в сънищата и акцент в хороскопа/радикс или актуален/.
Общото между  астрологията и сънищата са символите и архетиповете.
Чела ли си как са формулирани последните за сънищата?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #36 -: Ноември 22, 2011, 09:16:37 am »
Не,не съм попадала на такава информация.
Имаш ли линк?

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #37 -: Ноември 22, 2011, 04:23:39 pm »

Сънят помогнал ли ви е по някакъв начин и променил ли е начина по който сте реагирали когато се е случило?

Оо, много са ми полезни тези сънища - предоставят ми скрита информация, която няма откъде да си я набавя по друг начин.  Аз ги наричам сънища-предупреждение, т.е предупреждават ме, че ако предприема еди какво си, ще се случи това и това .. Най-често сънувам предупредителни сънища свързани с хора, които са неискрени с мен, опитват се да ме измамят, или просто не ме харесват и злословят зад гърба ми .. В началото ги преживявах доста тежко, но и с това се свиква ..  :P  Покрай тия сънища станах доста параноична и си ограничих контактите до минимум .. Астрологично ги свързвам с уран, който ми е в секстил с луна, също и хирон съвпад мерк .. Понеже се засилиха през последната година, вероятно са замесени и транзитен нептун в секстил с мерк и тр хирон секстил хирон .. но може и да си въобразявам ..

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

« Отговор #38 -: Ноември 22, 2011, 08:44:40 pm »
Незнам дали са сънища или нещо друго, но в последните години сънувам неща, които в действителност се оказват истина, или пък преди да заспя в полусънно състояние или като се събуждам нещо ми "светва" с главата, мисъл, картина или просто се събуждам с усещането, че нещо е така и това е - все едно съм го знаела винаги. Даже понякога е леко се стряскам...но каквото е - това е!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #39 -: Ноември 22, 2011, 09:52:18 pm »
Незнам дали са сънища или нещо друго, но в последните години сънувам неща, които в действителност се оказват истина, или пък преди да заспя в полусънно състояние или като се събуждам нещо ми "светва" с главата, мисъл, картина или просто се събуждам с усещането, че нещо е така и това е - все едно съм го знаела винаги. Даже понякога е леко се стряскам...но каквото е - това е!

Ммммда.... и на мен ми се е случвало при събуждане, в полусънно състояние да осъзнавам неща. Даже съм стигала до много важни осъзнавания и заключения. Обаче единственото което помня, когато се разсъня напълно е че съм разбрала нещо мнооого важно, но не помня какво.   :rolleyes: Най-много усещане да имам...
Само не знам, дали това са разсъждения базирани на съня преди това...или нямат общо.

Цитат
Покрай тия сънища станах доста параноична и си ограничих контактите до минимум .. Астрологично ги свързвам с уран, който ми е в секстил с луна, също и хирон съвпад мерк .. Понеже се засилиха през последната година, вероятно са замесени и транзитен нептун в секстил с мерк и тр хирон секстил хирон .. но може и да си въобразявам ..

Ами това не е хубаво. Може би се влияеш прекалено много и оставяш сънищата да те ръководят. А по-вероятно е сънищата да са просто отражение на твоето състояние. Въпреки, че сънищата се влияят от будния живот, така както и обратното!  :blink: