Колкото до наследствеността - не бих могъл да коментирам, но моите сънища нямат много общо с тези на родителите ми като характер. Доколкото сме обсъждали, не е особено налична някаква предсказателност у техните. Най-голямо впечатление прави, че шизофреничността и другосветското в моите сънища са десетократно по-големи. Техните са по-нормални, земни и свързани, ако мога така да го опиша, без фантасмагорични асоциации и паранормални преживявания.
По-скоро имам една друга черта, за която би могло да се спекулира, че е наследствена от баща ми - да хващам спатиите на хората, да ги хващам на ултракъси вълни. Това ще рече да надушвам с какви хора си имам работа, да получавам скица на психологическия им профил в главата си - доколко и какви качества носят, колко са откровени и надеждни и колко са позьори, как биха реагирали в определени ситуации. С времето установих, че мога да се доверя на тези усещания и през интернет.
Между другото, интересно би било да се разгледа с кои позиции радиксът индицира склонност към определен тип сънища.