Здравей Гост

Карма и реинкарнация

• 113 Отговора
  • 21400 Прегледи
*

Veselin

Re: Карма и реинкарнация
« Отговор #100 -: Ноември 24, 2011, 02:23:32 pm »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 09:07:41 am от Veselin »

« Отговор #101 -: Ноември 24, 2011, 06:56:54 pm »
Чета този текст http://estirbg.blog.bg/lifestyle/2011/11/12/pytnite-znaci-kym-smyrtta-i-ada-ezoterika-vsemirna-mydrost-n.850186 :-X, в него освен всичко друго се споменава и за Господари на кармата и Духове на Зодиака -някой знае ли кои точно са те :-\

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #102 -: Ноември 24, 2011, 07:07:37 pm »
Да! За Господарите на Кармата пише Даян Стейн  ;)

С Господарите на Кармата се работи тогава, когато Духът стане готов. Обикновено те те намират...  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #103 -: Ноември 24, 2011, 08:47:29 pm »
Аз само веднъж през живота си съм ходила на "гледачка", и то тази година.

Всичко, което ми каза, беше, това, което тъй или иначе знам, че ще ми се случи.
Мисля, че просто ти четат мислите и решенията. Иначе позна, за всичко.
Но аз имам изключително ясни цели и желания. Но по снимки позна и за роднините ми.
When One Door Closes Another Door Opens

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #104 -: Ноември 25, 2011, 09:50:35 am »
Аай, Синухе, с нетърпение очаквам книгата ти .. че напоследък зех да получавам алергични пристъпи от толкоз много ню ейдж бози и далекоизточни дълбокомислия ..  :P
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #105 -: Ноември 25, 2011, 11:33:36 am »
 :P
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:23:15 am от Синухе »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #106 -: Ноември 26, 2011, 11:13:25 am »
 :blink:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:22:56 am от Синухе »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #107 -: Ноември 26, 2011, 04:31:08 pm »
Хъммм, чак ме замисли, Синухе, с този пост...

Верно е! Почти 90% от хората реагират на база ДНК командите си или по-точно казано реагират от ниво физическо тяло... Ама има една подробност: освен физическо тяло, човек има етерно, емоционално и ментално тяло. Всички тези тела са създадени от атоми, които имат съзнание за да запомнят прости команди, тоест ако в зората на човешкият живот емоционалното тяло е свикнало да реагира с агресия на всяка дори и привидна "заплаха", то си откарва така цял живот и хората го наричат инстинктивна реакция или подсъзнание... Подсъзнанието е всъщност съзнанието на атомите на фините ни тела и физическото тяло!

Но за Бога! Това не е човешкото съзнание!!!

Такива тела имат и животните бре хора! Човека се различава от животното по казуалното си тяло или това е тялото където се съхранява СЪЗНАНИЕТО НА ВИСШИЯТ НИ АЗ - ИСТИНСКОТО НИ СЪЗНАНИЕ!

Крайно време е да се отделите като Самостоятелни Интелигентни Единици - забележете, не казвам интелектуални, защото интелекта е вроден, тоест хората на интелекта имат по-силно развито ментално тяло и силно ляво полукълбо на мозъка! Ама мозъка е просто машина - каквото му зададеш това и прави, менталното тяло също може да се научи да се държи "прилично", както и всички останали тела. Единствено от вас зависи дали ще продължавате да се идентифицирате със телата си (ДНК продиктувани реакции) или да се осъзнаете и да се извисите до нивото на казуалното си тяло...

Някои от тук обичат много да говорят за егото и да го натриват в носовете на тези, които смятат, че си вирели носа... Ами кво да ви кажа... Егото е тази част от вас, която ОБЕДИНЯВА съзнанията на всичките ви тела!!! Ако не е то, то вие ще се държите като шизофреници - всяко тяло със собствено мнение, че и го изразява... скръъъъб и лудост...  ;D ;D ;D  Надявам се, че правите разлика между Его и Самогъзие...  ;)

Космическият закон за причината и следствието отпада едва тогава, когато озаптите и "вкарате в пътя" всичките си съзнания и ги накарате да работят за Духа, а не за физическото тяло! Тоест, ако има физическо тяло, то ще има и закон за причина и следствие. Едновременни инкарнации на един ВА има около 1500-2000 броя на калпак, тоест толкова тела... От това следва, че всеки е за себе си, а онзи дето може да носи най-много, понякога го отнася и заради друга инкарнация... Всичко е въпрос на избор на ВА за дадената инкарнация...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #108 -: Ноември 27, 2011, 10:03:12 am »
next:

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:22:39 am от Синухе »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #109 -: Ноември 27, 2011, 10:47:23 am »
Дали знаем отговорите на всяко нещо и най вече на съставните ни части – видими и невидими – да има от векове изследвания свързани все с това да разберем какво всъщност представляваме / не е нужно да споменавам всички течения в Кабала, в индуизма, в маизма, във всички древни учения, а също така и за  навлизането, експерменирането  още по подробно от съвременната наука , да не кажем, че те всъщност получават и повече информация от тези, които се предполага, че използавт от векове материалната ни същност и водят битка за овладяване  и на  нематериалната ни същност, но все още и те не знаят какво въщност представлява било то Духа, било Душата/, и затова все така ми се струва странно като приемаме за чиста монета определения като етерно, ментално и други видове обвивки около физическото ни тяло.
Необхватна тема и винаги се стига до „чешене“ на езици и проява на начетеност – дори си спомням силните чувства, които изпитах когато четох Монро, може би той най добре би трябвало да знае , /както и още от древността шаманите,във всяка една форма , в зависимост от културата и етността, но ще използвам това определение за така наречените магове ,  които чрез дрога или  ритуали са можели да пътуват във „къде ли?????????? „/, но явно той не е сметнал за нужно да дава нови определения и да счетем , че е приел вече съществуващите, въпреки, че се усащаше скептицизма за наложената употреба на понятията етерни, ментални и ........, но поради реално осъзнаване и опирайки си на реална опитност /дори подпомогната от физични закони/ дори той не си позволява да дава определения .

Въобще не ме интересуват ученията в момента! Достатъчно ми е, че ВИЖДАМ тези свои тела и какво става с тях като промени на форми и цветове! Достатъчно ми е, че имам комуникация с ВА. Не ми пука за инфото от този или онзи! Ако евентуално то припокрива моето, ми ок, ако не, просто изпада в десета глуха и точка!

Относно Монро, ми ок но изобщо не ми пука и за него! Поредната ню ейдж боза, че и стабилно трябва да плащаш там за да ти я сервират - ми нема нужда, мерси!

Същото се отнася и за определенията Его; Подсъзнание ; Интелект; Разум – мозък – всичко това е необхватна Холографска Вселена / тук ми се иска да спомена Майкъл Толбот/ и затова отдавна съм спряла да използвам и търся охарактеризирване на горепосочените понятия, защото в крайна сметка осъзнавам, че това е вдадено по един или друг начин и в цялата тази даденост не съумявам да отделя плявата и да усетя това, което всъщност Е, надявам се това да стане когато се окажа на степен на осъзнатост и съм вече там- къде ли ?????????
Интересно ми е мнението за емоция и чувства, кое от тях е частица от Его-то и разбира се кое го определя /разбира се едно от всичките неща , които го правят съвкупност, но пак на какво , дали наистина на Интелекта???/

Единствено самонаблюдението би ти показало кое какво е за теб самата. Това никой друг не може да ти го каже. Търсенето и намирането на Пътя е самотно занимание...

но лично аз не се доверявам дори и на 90%  на тази даденост и то защото съм дълбоко сигурна, че дори и да имам преживявания в сънно и будно състояния като видимост на неща, които не мога да определя, защото определено не ми достигат  лексикални знания  за да ги „нарека“, а още повече да ги „облека“ в определения за  техния състав и произход, за тяхната същност , а и много други неща ме карат да се чувствам наистина незнаеща, но не ми пречи да търся, което всъщност и правя цял живот, но не и да пропускам възможността да сътворявам емоции, за които считам , че са реалната опитност и „привличащата“ част за тези, които искат да ни  изконсумират – чак  като трилър прозвуча......., но какво да се прави като черпим информация пускана ни с позволението на „“““““““  или с пробива на Наблюдаващите Пазители, ако се доверим на Друнвало, кой да ти каже????? – общо взето именно знака ???????? е отговора на това защо сме тук, каквото и да приеме всеки за себе си, че включва в себе си този знак и затова всяко знание предизвиква неговото присъствие и наличие пред очите ни, той е неизменната променлива на пътя ни в търсене именно на ??????????. "

Твое право е да не се доверяваш на нищо - всичко трябва да се пречупва през собствената ти призма. Обаче ако нямаш доверие и на себе си, това вече звучи страшно! Само и единствено твоето Аз има знанията за всичко, ако допуснеш да не ги получаваш, това според мен е твоя грешка...

В изказваниета на някои от вас звучи революционния подход  все още, а именно кой да е водача на човека – Духа или Тялото – няма такова разделение -  всичко е едно Цяло, а проявите на значимостта за дадения човек определят да ли се води от волята и духа си, сиреч проявата на същността /пълнажа ако искате да приемете/ или предпочита значимостта на формата, но никога да не забравяме, че това е едно Цяло, в този живот то присъства по този начин и затова, колкото по млад и осъзнат е човек, толкова и наблюденията му ще са по зрели и тръгващи по еволюционен път – можем да се замислим дали философските закони не отразяват и Вселенските закони, щом един от основните вселенски закони за причинно-следствената връзка все се „размахва“ от някои от Вас, защо да не се размахва и закона за революционното и еволюционното развитие  - особено движението на единия в права линия, а движението на другия в спирала.

Напротив! Има огромно значение! Тялото ти е просто транспортното средство в реалност 3Д. Според твоите думи е едно и също дали се возиш в автобуса (респективно тялото ти) или ТИ (Духът ти) СИ шофьора на автобуса! Да ама НЕ - това не е едно и също. Ти даваш ли на например на всекидневният си анцунг да мисли и действа вместо теб - НЕ НАЛИ! Тогава защо позволяваш на дрехата за това измерение да взема решенията вместо теб!? ДУХЪТ НЕ Е ТЯЛОТО ТИ и никога няма да бъде! Реално тялото ти не би било живо ако не беше анимирано от Духът ти! Ментално, емоционално и енергийно тяло са просто трансформатори на енергията на ВА за това измерение, защото реално ако директно се спусне макар и нищожна частица от ВА директно във физическото ти тяло, то тя ще го взриви на секундата!

Целта на израстването и тръгването по обратният път НАГОРЕ е да осъзнаеш трансформаторите и да ги накараш да работят за Духа ти или пък можеш да избереш и друго - да оставиш простия трансформатор да ти контролира количеството на подавания ток...

« Отговор #110 -: Декември 17, 2011, 12:01:10 am »

« Отговор #111 -: Март 03, 2012, 07:21:24 pm »
Случайно попаднах на темата ви докато си ровех по нета за други неща по нета. Не знам защо много силно ми дръпна вниманието.

Хората като дръпнат малко по напред започват да си мислят че са видели това което поколения посветени не са видели. Вещичка очевадно е от тези случаи.

Преди да вземеш да отричаш основополагащи елементи на езотериката е добре да изучиш поне няколко от по сериозните езотерични философии. Там където тези философии се пресичат може да си сигурен че знанието е стабилно и с голям процент достоверност.

За нещата по темата в основата си няма такива противоречия в основните философии.
Общото което може да се нахвърли е
1. В това измерение имаш само една инкарнация в едно и също време.
2. Кармата си съществува обективно.
3. Човешкия дух израства и се развива чрез последователни инкарнации.

Ще споделя и малко мои собствени мисли.
За механизмите по които работи кармата има много противоречива информация в различните езотерични философии. Също така има доста противоречия в усещанията,моите и на различни хора с които съм споделял опит по въпроса.
Моето лично мнение е че кармата от минали животи в сегашното време определя най вече условията при които се раждаш и възможностите които получаваш по рождение. Така е най вече при по силните и напреднали хора. След като веднъж се инкарнират поемат нещата в свои ръце в голяма степен. Това не винаги е било така. До съвсем близкото минало кармичните зависимости са определяли глоляма част от живота на хората. Просто живеем в така наричаните "Скъсени времена" в които много закони се променят и се променят правилата. Но за по слабите кармичните зависимости наблюдавам че все още определят значителна част от живота им.
Другото което искам да кажа е че да се задълбава в паралелноста на света няма особена полза. Веднъж инкарнирани тук ние се превръщаме в същества подчинени на линейното време. Начина по който работи мозъка ни пречи да мислим ефективно върху параления модел на света. За наше щастие е достатъчно да знаем че света е паралелен и мислейки върху нещата от гледна точка на линейното време пак можем да осъзнаваме с достатъчна за практиката точност за какво сме тук и накъде да вървим.

Да се дълбае върху оспорване на толкова основополагащи неща в езотериката е меко казано глупаво. Това е повече индикация че съответния индивид или е съвсем в началото на осъзнаването си или е задълбал по доста погрешен път,често свързан предимно със служене на Аза а не с използването му като инструмент.

ThunderGoddess ми прави впечатление с добре балансирано мислене по темата. Изглежда че е още малка,което е още един плюс. Да не говорим че е жена ;) Поздрави от мен :)

Вещичке. За усещанията които си описала в тази тема мога да кажа това онова без претенциите да бъда прав. Изглежда че имаш сравнително слаб елемент земя. Вероятно допълнително някои надсетивни усещания са били отворени изкуствено ( вероятно някакъв вид дрога,мозъчна травма,емоционално претоварване ... ).  Много високото ти самочуствие на тема духовно развитие подсилва нещата дотолкова че вероятно мозъка ти доокрасява нещата които чустваш. Отделно се мъчиш да помагаш на хората им в пробуждането което почти винаги е свързано с склонност да си измисляш това онова за да придобие казаното от теб тежест и да накараш хората да се замислят ;)  И другото което явно те кара да правиш така е че около теб няма достатъчно силни хора и обикновенно в обкръжението си си така да кажем "Върха на сладоледа". 
Но не е правилно да провокираш изразходване на толкова много енергия в безмислени спорове. Това не води до желаното развитие. Изобщо мисленето и философстването не могат да дадат кой знае колко значимо развитие. Те трябва да бъдат балансирано преплетени с практики,физическо и ментално пречистване и силна връзка с природата за да има реална полза :)

И Вещичке,да ти кажа имам склонност която много не обичам в себе си. Като има покрай мен някое такова рогато и самоуверено почти винаги не се стърпявам и доста му смчквам фасона ;)
За твое съжаление има доста такива като мен. И рано или късно ще попаднеш на някой достатъчно силен скорпион и по трудния начин ще се посмириш малко ;)  Ама ако съзнателно поработиш за това може и да минеш по по лесни пътеки ;)

Без лоши чуства.

Гледам че често намесвате астрологията тук. Много години наблюдения са ме убедили че голяма част от нещата в астрологията или са загубени или просто правилата са се променили. В доста голям процент от случаите резултататите от астрологичните анализи са неверни. Което означава че не е добре да се разчита на астрологията. Според мен трябва да се разглежда просто като още един източник на знание на който не трябва да се дава много голяма тежест. За сегашните времена си мисля че е най правилно човек да работи върху изчистване на усещанията си и те да му бъдат верен коректив.

*

AH

• 2201
« Отговор #112 -: Март 04, 2012, 06:06:22 am »
Което означава че не е добре да се разчита на астрологията. Според мен трябва да се разглежда просто като още един източник на знание на който не трябва да се дава много голяма тежест.

Сега е повече време на компютрите, отколкото на стадионите.
Но ми идват от вътре спортните примери.
 Има едни четирибои, петобои, многобои. Та ако си по-добър на бягането, отколкото на високия скок, разчиташ на първото за общото класиране.
Което не значи, че някой, който е по-добър на високия скок, няма да те изпревари в общото:)

Т.е. човек трябва да избере правилно на кое да разчита :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #113 -: Март 04, 2012, 09:38:05 am »
Случайно попаднах на темата ви докато си ровех по нета за други неща по нета. Не знам защо много силно ми дръпна вниманието.

Хората като дръпнат малко по напред започват да си мислят че са видели това което поколения посветени не са видели. Вещичка очевадно е от тези случаи.

Преди да вземеш да отричаш основополагащи елементи на езотериката е добре да изучиш поне няколко от по сериозните езотерични философии. Там където тези философии се пресичат може да си сигурен че знанието е стабилно и с голям процент достоверност.

В картата ти вероятно елемента земя е силно подчертан.... ;D. Или има аспект на Меркурий/Сатурн.

За нещата по темата в основата си няма такива противоречия в основните философии.
Общото което може да се нахвърли е
1. В това измерение имаш само една инкарнация в едно и също време.
2. Кармата си съществува обективно.
3. Човешкия дух израства и се развива чрез последователни инкарнации.

Ще споделя и малко мои собствени мисли.
За механизмите по които работи кармата има много противоречива информация в различните езотерични философии. Също така има доста противоречия в усещанията,моите и на различни хора с които съм споделял опит по въпроса.
Моето лично мнение е че кармата от минали животи в сегашното време определя най вече условията при които се раждаш и възможностите които получаваш по рождение. Така е най вече при по силните и напреднали хора. След като веднъж се инкарнират поемат нещата в свои ръце в голяма степен. Това не винаги е било така. До съвсем близкото минало кармичните зависимости са определяли глоляма част от живота на хората. Просто живеем в така наричаните "Скъсени времена" в които много закони се променят и се променят правилата. Но за по слабите кармичните зависимости наблюдавам че все още определят значителна част от живота им.
Другото което искам да кажа е че да се задълбава в паралелноста на света няма особена полза. Веднъж инкарнирани тук ние се превръщаме в същества подчинени на линейното време. Начина по който работи мозъка ни пречи да мислим ефективно върху параления модел на света. За наше щастие е достатъчно да знаем че света е паралелен и мислейки върху нещата от гледна точка на линейното време пак можем да осъзнаваме с достатъчна за практиката точност за какво сме тук и накъде да вървим.

Да се дълбае върху оспорване на толкова основополагащи неща в езотериката е меко казано глупаво. Това е повече индикация че съответния индивид или е съвсем в началото на осъзнаването си или е задълбал по доста погрешен път,често свързан предимно със служене на Аза а не с използването му като инструмент.

ThunderGoddess ми прави впечатление с добре балансирано мислене по темата. Изглежда че е още малка,което е още един плюс. Да не говорим че е жена ;) Поздрави от мен :)

Вещичке. За усещанията които си описала в тази тема мога да кажа това онова без претенциите да бъда прав. Изглежда че имаш сравнително слаб елемент земя. Вероятно допълнително някои надсетивни усещания са били отворени изкуствено ( вероятно някакъв вид дрога,мозъчна травма,емоционално претоварване ... ).  Много високото ти самочуствие на тема духовно развитие подсилва нещата дотолкова че вероятно мозъка ти доокрасява нещата които чустваш. Отделно се мъчиш да помагаш на хората им в пробуждането което почти винаги е свързано с склонност да си измисляш това онова за да придобие казаното от теб тежест и да накараш хората да се замислят ;)  И другото което явно те кара да правиш така е че около теб няма достатъчно силни хора и обикновенно в обкръжението си си така да кажем "Върха на сладоледа". 
Но не е правилно да провокираш изразходване на толкова много енергия в безмислени спорове. Това не води до желаното развитие. Изобщо мисленето и философстването не могат да дадат кой знае колко значимо развитие. Те трябва да бъдат балансирано преплетени с практики,физическо и ментално пречистване и силна връзка с природата за да има реална полза :)

И Вещичке,да ти кажа имам склонност която много не обичам в себе си. Като има покрай мен някое такова рогато и самоуверено почти винаги не се стърпявам и доста му смчквам фасона ;)
За твое съжаление има доста такива като мен. И рано или късно ще попаднеш на някой достатъчно силен скорпион и по трудния начин ще се посмириш малко ;)  Ама ако съзнателно поработиш за това може и да минеш по по лесни пътеки ;)

Без лоши чуства.

Мдаа...Човек се ражда , когато е готов да разплете натрупаната кармична задлъжнялост. В точното време и на точното място. При това не идва сам...,обикновено се случва да се роди с около 5000 души...С които трябва да се срещне. Не е нужно да среща всички в живота си...,защото всичко е свързано с всичкото...

Гледам че често намесвате астрологията тук. Много години наблюдения са ме убедили че голяма част от нещата в астрологията или са загубени или просто правилата са се променили. В доста голям процент от случаите резултататите от астрологичните анализи са неверни. Което означава че не е добре да се разчита на астрологията. Според мен трябва да се разглежда просто като още един източник на знание на който не трябва да се дава много голяма тежест. За сегашните времена си мисля че е най правилно човек да работи върху изчистване на усещанията си и те да му бъдат верен коректив.

Правилата се променят...и по този начин се променят и посланията. Астрологията се базира на цифри и логика...и е част от езотеричното послание. А там където цифрите говорят нещата са повече от точни...,всички грешни изводи , не зависят от сметките , а от неправилния прочит! ;)
« Последна редакция: Март 04, 2012, 09:45:56 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците