Здравей Гост

5-ти дом

• 97 Отговора
  • 13450 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
5-ти дом
« -: Ноември 29, 2011, 01:32:59 am »
Да обсъдим 5-ти дом.

Особено ме интересува 5-ти дом, който има знакът Риби на куспидата или Нептун в дома.

Ту има много хора с асцендент Скорпион и затова е вероятно доста от тях да имат Риби на върха на този дом. Да обсъдим как точно ви влияе по отношение на дейностите на дома - любов, свободно време, деца, творчество и останалите дейности.

Няма да питам дали свободното ви време е свързано с мистични дейности, защото да пишещите тук е ясно.

Налага ли ви се или налагало ли ви се е да правите жертви заради децата си?

Търсите ли идеалната любов?

Имате ли или имали ли сте творчески наклонности и какви?

Какви са били отношенията ви с баща ви? Идеалистични или не особено добри?

Понеже водните знаци се свързват с родовата карма, затова при асцендент Скорпион е логично да се търси родова карма и след като той може да даде 4-ти или 5-ти дом в Риби, това вяроятно ще покаже дали в рода на бащата или на майката има нещо от родовата карма, с което сме свързани. Поне така предполагам. За 4-ти дом е ясно, че показва родова карма.

*

Hm

• **
  • 1397
Re: 5-ти дом
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2011, 01:42:56 pm »
Нямкой ще напише ли нещо за своя 5-ти дом, без значение в кой знак му е и какви планети има в него?

А може да споделите и наблюдения за хора, които познавате и които имат 5-ти дом с Риби на върха или Нептун там.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2011, 01:44:29 pm »
ХМ...има търсачка...и прекалено много теми свързани с 5-ти дом...Извади ги от навталина...,може и да намериш нещо.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2011, 01:51:32 pm »
Аз имам скорпион на к5 и нептун в 5-ти дом. Писала съм за това на няколко места тук и ще се повтарям. Наистина има доста теми за 5-ти дом и нептун.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2011, 03:09:17 pm »
Аз имам скорпион на к5 и нептун в 5-ти дом. Писала съм за това на няколко места тук и ще се повтарям. Наистина има доста теми за 5-ти дом и нептун.

Повтори се, защото не помня какво си писала.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2011, 04:11:05 pm »
5-ти дом ми е във Водолей и там е Слънцето. Имам творчески наклонности, да.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2011, 04:54:17 pm »
ххаха бях убедена, че си въздушна зодия. :) Кажи сега след като Слънцето ти е там (това сериозно ми е интересно) имаш ли много свободно време?

Нещо тази дефиниция на 5 дом - "свободно време"......кое е "заетото, несвободно време"? Когато спиш, когато учиш, когато си задължен да присъстваш в някоя институция (12 г. средно образование)......  :tongue2:

Айде Хело, за да привлечеш аудитория ИЗМИСЛИ нещо по-интересно, не можеш да ловиш акули на бял червей  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2011, 09:49:49 am »
Щом Рибки са на куспида в 5-ти дом не дават ли и забавление и чрез пиянство и опиати, а, а? Питам, понеже една преподавателка ми обеща мъж пияница, след като на куспида на 7-ми дом имам Риби  :'(
The only distance is that which we create!

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2011, 10:04:45 am »
Налага ли ви се или налагало ли ви се е да правите жертви заради децата си?
Търсите ли идеалната любов?
Имате ли или имали ли сте творчески наклонности и какви?
Какви са били отношенията ви с баща ви? Идеалистични или не особено добри?
Имам едно дете и не искам други деца. Даже и на едно не ми беше лесно да се навия. Разбира се, сега се радвам, че я има дъщеря ми, обожавам я, идеализирам я и съм готова да направя и правя всичко за нея. Чак големи жертви не ми се е налагало. М/у другото имам 2 приятелки, които също са с нептун в 5-ти дом и те имат дъщери, доста разглезени.

В любовта- бързо се влюбвам и бързо разлюбвам. В началото идеализирам човека и после се разочаровам. Не вярвам в идеалната любов, но ако има такава, то тя сигурно би била скучна. Искам да има драма, дълбочина на чувствата, силна, разтърсваща емоция.

Имам талант-рисуване и правех дърворезби преди.

Баща ми е добър баща, а аз съм добра дъщеря. Отношенията ни са нормални, но мисля, че по-скоро той ме идеализира. И двамата ми родители дават всичко за мен и от нищо не са ме лишавали.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2011, 10:33:18 am »
Повтори се, защото не помня какво си писала.
Хело, уважавам твоите изследвания, затова се повторих, но ако може после да напишеш тук и изводите си... :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2011, 10:59:04 am »
аз съм с Риби на купсидата - обратно на всичко, което е написала passion-desire, аз съм един творчески инвалид. Пълен и необратим.
Детето пък за повечето майки е повод за жертви. Аз вече направих моята, но не я разглеждам като жертва, а като действие в името и за детето.
Не мисля, че съм майка, която дава всичко за детето си, мога и да съм по-отдадена, но съм расла сама и съм малко или много егоист. И наистина имам много огън в картата си. Слънцето ми е в 5 дом и детето ми е Лъв.
Колкото до любовта - търся определено истинската и отдадена любов, но е заради Луна на К7, Венера на трон в 7ми като У1 и У8.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #11 -: Ноември 30, 2011, 11:43:12 am »
Hm, аз също имам риби на върха на 5 дом, но там се намира и Юпитер, по зададените от теб въпроси:
ДЕЦА: обожавам ги, както и те мен, не се е случило да отида някъде, където е с пълно с деца, и поне 2-3 да не ми се залепят, много силно си мечтая да имам собствени, но за сега няма небходимите и достатъчни условия.
ЛЮБОВ: сякаш съм по-иделаистично настроена, не мога да създам отношения с някой случаен (Венера е в 12 дом и може би това допринася за идеализма).
СВОБОДНО ВРЕМЕ: чета много и излизам с приятели
ТВОРЧЕСТВО: не бих казала, че съм типичната творческа личност, не рисувам, не пея, но пък преди време ми се отдаваше да превеждам поезия, като си натамънявах и рими, беше много забавно за мен, но от както завърших гимназия, не съм го правила.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2011, 01:26:11 pm »
Явно тези, които имаме Риби на върха на 5-ти дом не искаме да имаме деца.

Обаче Юпитер иска деца и затова Юпитер в този дом дава нещо друго.

И наистина такива хора търсят истинската любов.

Засега такива изводи. Да видим после още включили се.

А тези, които имате деца, имате все момичета, така ли? На кои от вас момичетата им са разглезени?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2011, 01:38:44 pm »

Обаче Юпитер иска деца и затова Юпитер в този дом дава нещо друго.

И наистина такива хора търсят истинската любов.

Засега такива изводи. Да видим после още включили се.

А тези, които имате деца, имате все момичета, така ли? На кои от вас момичетата им са разглезени?
Мисля  че всички хора търсят истинската любов, поне до момента в който най-после осъзнаят, че те самите не са толкова истински за нея ....... ;D ;D ;D
При мен 5 дом се управлява от Юпитер и самия Юпитер е вътре, на има-няма 1 гр. в козирог. Децата съм ги отлагала във времето, защото винаги съм носила всичко сама на плещите си и така и не остана време за това, било то заради работа или липса на дом за живеене / това за преди разбира се / . В моммента имам една дъщеря - на мама глезлата....много ѝ се отдава това хи-хи, но е по-добре за  мен да нямам друго. Да имаш дете е голямо робство,  когато нямаш нормален партньор до себе си или роднини, които да ти помагат в отглеждането. Това от мен....Дали съм творческа натура ? Да, определено, преди много ми се твореше, но сега хич ме няма.....
израстнах без баща ми, но после се сближихме и той се превърна в най-добрият ми приятел. Винаги ще съжелявам, че толкова рано си отиде....
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 01:52:48 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2011, 02:10:19 pm »
"Явно тези, които имаме Риби на върха на 5-ти дом не искаме да имаме деца"

И мъжът ми е с Риби в пети дом, винаги е искал дете, имаме си и сме си говорили и за осиновяване, така че нежеланието за деца едва ли е от куспидата на 5-ти дом :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2011, 02:25:54 pm »
Щом Рибки са на куспида в 5-ти дом не дават ли и забавление и чрез пиянство и опиати, а, а? Питам, понеже една преподавателка ми обеща мъж пияница, след като на куспида на 7-ми дом имам Риби  :'(

А ако има Водолей на върха на 7 дом, мъж с би- или хомосексуални наклонности ли трябва ти да ти обещаят?
(не че и това не се е случвало  ;D)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2011, 02:40:02 pm »

аз това не го разбирам така - искам, ако мога 3 деца да имам. Обожавам сина си и не, аз нямам дъщеря, нито ще разглезя детето си. Но пък това е защото той е син и защото аз имам опозиция на Сатурн със Слънцето.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2011, 03:36:39 pm »

А ако има Водолей на върха на 7 дом, мъж с би- или хомосексуални наклонности ли трябва ти да ти обещаят?

Разсмя ме  ;D Чудя се, ако имам водолей на върха на седми дом дали ще мисля за един или за приятелски групов  ;D, ако не минавам към 8 дом вече  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2011, 06:14:35 pm »

Разсмя ме  ;D Чудя се, ако имам водолей на върха на седми дом дали ще мисля за един или за приятелски групов  ;D, ако не минавам към 8 дом вече  ;D

И аз си мисля че е по 8 дом  ;D ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2011, 08:33:46 pm »
Пък аз с моя козирог на куспида в 5-ти дом и сатурн в десети от половин час, откакто заспа малкото, се забавлявам да търся новата министърка на правосъдието има ли деца, няма ли, понеже ми е почти набор, пък аз като да съм нереализирана, няма и няма кариера за мене  :rolleyes: Попитах мъжа ми как мисли, има ли тази мацка деца и отговорът му беше: Ми няма, не виждаш ли, че не изглежда изтормозена  ;D Е, отивам да поспоря с голямата за домашното й по руски, а ми се релаксираше. Уж знаела граматиката, но не знаела дали изречението й е правилно  :angry:
Ето това е козирог на върха на 5-ти - няма забавления, никакви, ама хич  ;D