Да използвам темата ако може да видите и моя Плутон в девети дом
Имам ли предпоставки за астролог
Аз все още немога да открия призванието си 
9 дом, е свързан с възход, със стремеж към нещо повече, и когато е силен в един натал, дава желание, а и предпоставки в живота, за извисяване, за откриване на нови хоризонти и създаване на нов тип съзнание. Не случайно висшето образование е под 9 дом. 9 дом сам по себе си не отговаря за астрологията.
Важното е дали на теб ти е интересна; Според ортодоксалните правила на астрологията Сатурн отговаря за добрия учен и астролог. Това и преди съм го споделяла, семейството ми е обвързано с медицинската професия и съм правила хороскопи на доста лекари и наистина лекари, които обществото ни е признало за добри, имат силен Сатурн и често силен Марс.
Имам много приятели преподаватели във ВУЗ-ове (и при мен 9 дом е силен) и при всички тях Юпитер наистина е с много достойнства и добре поставен. Обикновено в 1 или 10 дом. Така, че лично от опит съм се убедила, че повечето традиционни тълкования са верни. Трябват ти силен Уран и Сатурн, или застъпени знаците Козирог и Водолей, за да си обективен астролог и за да можеш да правиш качествени тълкувания. Нептун и Рибите дават също много силна чувствителност и е добре, за един астролог да има и от тяхната енергия. Но не прекалено много вода. Водата е прекалено субективна, не е въздух. Това са личните ми наблюдения, ще ми е интересно да чуя мнението и на другите астролози във форума.
И после, ще пусна картата на един от любимите си астролози.