Здравей Гост

Може ли някой да ми помогне да си разчета наталната карта?

• 42 Отговора
  • 6381 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
здрасти Алиа,
 това едва ли е точен час на раждане- 10 ам? разпитала ли си?
момичета тя сега започва, защо веднага смятате, че часа е верен?  я има, я няма израгяващи планети...

:P :rolf: е ние почваме, а часът после ще ни догонва. Но това беше много точна забележка - първо да се провери часа.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Asol

• 4140
Не е лоша идея използването на Гугъл и разделите на форума по предназначение. Литература и полезни връзки по въпроса също са посочени.
Астрология за начинаещи

*

alia

• 15
Имайки в предвид големия интерс към астрологията на посещаващите този сайт идеята ми не е да се направи професионален хороископ на картата ми, а по- скоро да се получи дискусия, в която всички да се учим един от друг, да трупаме и обменяме опит.

*

alia

• 15
Ето има още едан карта в поста на Цитат на valiastankova, ако тя е съгласна може да използваме и неяната карта или някои да предложи някоя друга

*

Anabell

• 2022
Да използвам темата ако може да видите и моя Плутон в девети дом  ;D Имам ли предпоставки за астролог  ;D Аз все още немога да открия призванието си  :-\

9 дом, е свързан с възход, със стремеж към нещо повече, и когато е силен в един натал, дава желание, а и предпоставки в живота, за извисяване, за откриване на нови хоризонти и създаване на нов тип съзнание. Не случайно висшето образование е под 9 дом. 9 дом сам по себе си не отговаря за астрологията.

Важното е дали на теб ти е интересна; Според ортодоксалните правила на астрологията Сатурн отговаря за добрия учен и астролог. Това и преди съм го споделяла, семейството ми е обвързано с медицинската професия и съм правила хороскопи на доста лекари и наистина лекари, които обществото ни е признало за добри, имат силен Сатурн и често силен Марс.

Имам много приятели преподаватели във ВУЗ-ове (и при мен 9 дом е силен) и при всички тях Юпитер наистина е с много достойнства и добре поставен. Обикновено в 1 или 10 дом. Така, че лично от опит съм се убедила, че повечето традиционни тълкования са верни. Трябват ти силен Уран и Сатурн, или застъпени знаците Козирог и Водолей, за да си обективен астролог и за да можеш да правиш качествени тълкувания. Нептун и Рибите дават също много силна чувствителност и е добре, за един астролог да има и от тяхната енергия. Но не прекалено много вода. Водата е прекалено субективна, не е въздух. Това са личните ми наблюдения, ще ми е интересно да чуя мнението и на другите астролози във форума.  ;D

И после, ще пусна картата на един от любимите си астролози.

Ето има още едан карта в поста на Цитат на valiastankova, ако тя е съгласна може да използваме и неяната карта или някои да предложи някоя друга
Да според мен би се получила хубава тема. Особено за начинаещи,които тепърва навлизат в астрологията. Разбира се,никой не е длъжен да ни помага,и всеки,който го прави,го прави на добра воля - за което благодаря много.  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Anabell

• 2022
Аз също нямам нищо против една такава тема, предпочитам да се упражнявам върху цял натал, а не на парче. Не съм професионален астролог и рядко имам възможност да обсъждам с други "астролози", нечий натал.  ;D

Като пак обаче предупреждавам, всички тук сме лаици, не взимайте нито едно мнение на сериозно и вярвайте само в себе си. Има стотици начини, по които може да се прояви един аспект. Зависи от нивото на съзнание на един човек.  :P

Но да кажа, че все пак това не е форум само за натали, така, че не очаквайте голям интерес, ще пише този, на който му се пише и то по темите, по които му се пише. Повечето тук са напреднали.   
« Последна редакция: Декември 09, 2011, 11:53:35 am от Anabell »

*

alia

• 15
Разбира се, на който му се участва да го направи. Предполагам, че и напредналите също има какво да научат един от друг. Как беше в разговора се ражда истината.
Според Вас кое е първото нещо, което трябва да погледнем, когато отворим една карта?
Линковете към статии също може да са полезни.

Валето ми каза мнението на мен, първо погледждаме как са разположени планетите по стихии и по качества - кардиални, подвижни, неподвижни. Едно неперсонифицирано така определение и горе-долу основни неща за човека дава това, каква натура е, на какво е склонен, интроверт ли е, екстроверт ли е, спонтанен ли е, не е ли, приспособим ли е. После тези неща, които много ти бъркат в очите - стелиуми, планетарните сигнатури (тъкмо това пишех на ЛС на Валя, че те представляват едно много лесно видимо геометрично разположение на планетите - могат да се образуват големи квадрати, триъгълници, много като "надраскани" черти, или пък планетите може да са пръснаци по целия натал). Всякакви такива неща също много говорят. Като е очервена наталната карта, знам, че в човекът има много вътрешно напрежение. Ако пък има много синьо по аспектите и никакво червено (виждала съм и такива карти), сигутно заспива от скука със себе си.  ;D ;D ;D ;D. Ако има стелиуми - човекът има концентрирана енергия да създава нещо в точно определени области, може да е тотално и много зле в други, но за смекта на това е майстор в това, което му е дадено да може да прави. Пръснати планети дават по-многостранни личности, които може да се занимават по малко с много неща :)

*

Asol

• 4140
Имайки в предвид големия интерс към астрологията на посещаващите този сайт идеята ми не е да се направи професионален хороископ на картата ми, а по- скоро да се получи дискусия, в която всички да се учим един от друг, да трупаме и обменяме опит.

За да се получи дискусия е необходимо първо за себе си да си създадеш някаква основа, а пуснатия линк  "Астрология за начинаещи" е много подходящ за случая. Обяснено е идеално без излишно разтягане на локуми.

*

alia

• 15
Балгодаря, на всички които откликнаха на въпросите ми.
Да. Сложно нещо е това астрологията иска доста работа, явно също призвание и усет и кави ли още не.неща...
Немерих едни книжки и се обръщам към тежката артилерия - така де напредналите. Какво ще кажете за това "Най-добрият начин да научим Астрология", Марион Марч и Джоан Макевърс, издателство Аратрон, 1999г. - Добре ли е като начинаещ да започна с тези книги?
И още ако наталната ми карта показва, че нямам никакъв усет за астрология по-добре ми го кажете. Хич и да не се захваштам та дори и любителски. Дет се вика всяка жаба да си знае гьола, ама ме влече ли влече... Явно професията ми не ми е достатъчна. Имам нужда и от други занимания. Абе луда работа  :-\ :blink:

Няма значение какво показва наталната ти карта по отношение на таланта за астрология. Важното е да на теб да ти е приятно и интересно да се занимаваш с нея. Никой не се е родил научен. Мисля, че картата ти показва, че имаш добра интуиция, но може да ти е трудно да я използваш по предназначение.

Благодаря за линковете  ;) Много са полезни и отговарят на много мои въпроси. Най-трудната част за мен е да обесня това,което виждам и се чудя правилно ли е това което виждам в картата.Ама с тази Луна във Везни така ще бъде ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Tiana

• 17
И още ако наталната ми карта показва, че нямам никакъв усет за астрология по-добре ми го кажете.  :-\ :blink:

И какво ако някой ти го каже? Ти ще приемеш ли за чиста истина това и въпреки интереса ти към астрологията ще се откажеш, само защото някой ти казва че нямаш усет?

На мен преди 12 години , една астроложка ( за такава се имаше тя) , след като я попитах имам ли данни да стана адвокатка, дали да уча право, ми каза че няма да стана, не ми било писано, да не се захващам, беше толкова категорична ...  Аз обаче се захванах и хоп - ето ме сега, много добре си боравя с правото, няма оплакали се.
Така че, ти най- добре ще прецениш имаш ли усет или не, но трябва да мине време,  трябва малко рутина, да се натрупат знания, а те в астрологията са меко казано необятни.
Аз бих препоръчала Светла Балтова и Стивън Аройо за начало. Марч и Макевърс за мен лично не бяха полезни. Идеално структурирани книги, но това което научих от тях някак си не ми влиза в употреба.

*

alia

• 15
Благодаря Ви Тиана и Мирабела за отговорите. Рефлексията, себепознанието са трудни, а  и важни за всеки от нас. Явно  обаче, че ти ги владеш Мирабела + достатъчно воля. Но има хора, които лъкатушат и други им оределят живота....

*

alia

• 15
Има доста точен тригон с Луната, би трябвало да се усеща по някакъв начин в излъчването, но тук виждам и Нептун в секстил с АС (Луната е доста аспектирана).
Извинете ме за глупавия въпрос: Какво означава луната да е аспектирана?

Да сключва аспекти. Мажорните аспекти, с които работят повечето астролози, са съвпад (0 градуса), секстил (60 градуса), квадрат (90 гр.), тригон (120 гр.) и опозиция (180 гр.). Доста аспектирана, предполагам се има предвид, че сключва повече от 2-3 аспекта. Или може би, че в сравнение с другите планети в картата сключва повече аспекти, т.е. взаимодейства с повече планети.

*

Uran

• 6041
Има доста точен тригон с Луната, би трябвало да се усеща по някакъв начин в излъчването, но тук виждам и Нептун в секстил с АС (Луната е доста аспектирана).
Извинете ме за глупавия въпрос: Какво означава луната да е аспектирана?
Да сключва с повечко планети ъгли с градуси-60-секстил, 90-квадратура, 180-опозиция и т.н.

*

alia

• 15
Благодаря за отговорите Мирабела и Уран.

*

alia

• 15
Цитат
Аз също нямам нищо против една такава тема, предпочитам да се упражнявам върху цял натал, а не на парче. Не съм професионален астролог и рядко имам възможност да обсъждам с други "астролози", нечий натал.  ;D

Малко се позабавям с въпросите, но се опитвам първо да попрочета......
Какво означава ЦЯЛ НАТАЛ?
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 05:59:20 pm от alia »