Здравей Гост

твърди аспекти Меркурий /Нептун

• 151 Отговора
  • 18962 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: твърди аспекти Меркурий /Нептун
« Отговор #60 -: Декември 10, 2011, 11:33:24 am »
Много се съмнявам...по отношение на задълбочаването.... ;D..

А за другото...-хората виждат и могат да четат....Нямам време да се занимавам с теб..... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #61 -: Декември 10, 2011, 01:53:55 pm »
Съвпадът Слънце, Марс, Плутон дават тази властност и агресивност. Ако беше мъж....нямаше да е приятна компания. Венериният акцент дава желанието за "успешна социална реализация".

п.п.Имала си щастието да имаш до себе си "мек" женски архетип, друг поведенчески модел ...- баба ти. :blink:
да, съгласна съм. и аз очаквах да е намесен силно Плутон, но като прибавим и Марс.....леле, каква енергия. интересно ми е обаче как е намесен Уран, според мен и той трябва да е фактор.

Уран е в секстил с Луна, Венера и Юпитер. Не прави други аспекти към личните планети. Само още един аспект - тригон със Сатурн. Уран във втори дом.

Майка ми е борбена, не мисля, че има много енергия. Има хора, които имат "присъствие", просто енергията им се усеща. Тя не е така, но амбиция има. Записа магистърска степен на 40 и нещо, завърши я. На 50 и нещо си смени местоработата с много по - добра.

Трудно АЗ живея с нея, някой друг би могъл да е в много по-добра хармония. Тя има колежка, колкото мен, с която много се разбират - 4 планети във Везни и 3 планети в 1 дом. Момичето има Слънце в Овен.
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 06:45:23 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #62 -: Декември 10, 2011, 05:30:04 pm »
"Ако не си духовен,как може да станеш духовен".
------------------------------------------------------------
Има много такива случаи, човек се обръща към духовното,
след преживян катарзис, след много тежко изпитание или
други подобни, без да е бил преди това " духовен "
Това не е " етикет" , който ни е залепен пожизнено   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Grace

• 2257
« Отговор #63 -: Декември 10, 2011, 05:44:55 pm »
"Ако не си духовен,как може да станеш духовен".
------------------------------------------------------------
Има много такива случаи, човек се обръща към духовното,
след преживян катарзис, след много тежко изпитание или
други подобни, без да е бил преди това " духовен "
Това не е " етикет" , който ни е залепен пожизнено   ;D
:clap: :clap: Това не е " етикет" , който ни е залепен пожизнено   ;D
[/quote]
не знам дали духовността може да се види в картата, но знам, че човек се развива и никога не е късно да се обърне към духовното.

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Декември 10, 2011, 06:18:23 pm »
И в този смисъл...именно това е заложеното в наталната карта...Разбира се , че е сложно да се види и разбере...и не е материята която е очеизбождаща...,а на принципа на духовността.... ;D...,изследва се чрез редица фактори....

Не веднъж съм давала пример с еднакви карти...И сега задавам въпроса отново...
Как ще разпознаем картата на писателя от тази на пастиря ? Как в картите на еднояйчни близнаци...единия успява...,а другия не успява.... :-\..При условие , че разликата им в раждането е само 5 мин...

И тук не иде реч да си мерим онова което нямаме..,както и да отричаме онова ,което няма от къде да го копи-пейснем..., а иде реч за астрология...,която според мен е всичко друго...,но не и заучени фрази и постулати....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #65 -: Декември 10, 2011, 06:56:50 pm »
ох, Вие почвате спор, който Християнската църква води повече от 2 хилядолетия. Кой е свят, какво означава да носиш светия ДУХ и тн.

Това няма нищо общо с това, кой каква литература чете. Аз не познавам човек, който поне веднъж в живота си не е чел окултна литература, не си знае хороскопа и от време на време не си търси из Гугъл нещо за себе си. И ВСЕКИ Е УБЕДЕН, ЧЕ Е ДУХОВЕН. Особено в този форум.  :tongue2:

И в Библията и в писанията и на Йоан Златоуст, Мартин Лутер, който се сетите, св. Августин... и тн. има много по темата и резултат и до сега никакъв. И Достоевски и Толстой и те имат цели учения по темата. Има текстове, които са канонизирани (примерно обръщението на апостол Павел към Галатяните), в които се казва какво е духовен човек....и по тях християнската астрология си има канони за духовност, които не съвпадат с тези на Изтока. 

Будистите си имат 32 правила за Буда - мека коса, определени крака, ръце дълги до коленете и тн и тн., в някой секти мисля бяха доста повече около 80 знака за божественост... повечето, от които нечовешки, предполагам мъдро измислени овреме, за да предотвратят ХИЛЯДОЛЕТНИ спорове като вашия.

Айде, който е най-духовен (ДУХОВНОСТ = ВИЖДАНЕ, СЪБУДЕН РАЗУМ) да каже какво ще стане през 2012. И ще проверим, кой колко знае. На изток така правят - ИЗПИТАНИЯ.   
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 07:02:56 pm от Anabell »

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Декември 10, 2011, 07:07:09 pm »
Всеки човек е създаден чрез ДУХ, ДУША и тяло... ;D Всеки има духовност..,но как , къде и до къде бива осъществен замисъла на неговата инкарнационна програма...е нещо , което можем да разберем...и да проверим...Но...труда е много и лично аз мога да го напарвя само за изключително близки хора... :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #67 -: Декември 10, 2011, 07:17:15 pm »
Аз не се наемам да измервам духовност по натална карта.

На живо мога да преценя интелект (защото все работя в екип и ми се е налагало години наред да си избирам "колеги"). Много често хората с големи възможности са много хищни, борбени и агресивни. Хората са МНОГО различни. Имала съм случаи на хора с не толкова блестящ интелект, които се стремят към нещо повече, дърпат НАГОРЕ и помагат МНОГО и други с много качества, които провалят всички, защото искат ТЕ ДА ВЛАСТВАТ, с много силно его....и дърпат НАДОЛУ така че, вече и на интелекта не разчитам.

Аз бих задала въпроса така - какво в хороскопа би показало кой човек, по кой път е поел? По МЦ, по ИЦ, лично аз не знам къде да гледам. 

Дървото се познава по ПЛОДОВЕТЕ, не по самото дърво.

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Декември 10, 2011, 07:19:11 pm »
Това е така ,че всеки притежава Дух,Душа,Тяло...но това по какъв начин показва духовното у нас. ;)

Картата показва ...написано е... :blink:...

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Декември 10, 2011, 07:26:37 pm »
Това е така ,че всеки притежава Дух,Душа,Тяло...но това по какъв начин показва духовното у нас. ;)

Всеки е създаден от Дух, душа и тяло. Но степените на духовно израстване са различни и това зависи от степента на сублимация и проработка на негативните аспекти. Защото именно негативните аспекти ни придвижват напред. затова и картата на престъпника и светеца могат да имат еднакви аспекти, но духът на светеца е до толкова извисен и свободен, че той не се поддава на влиянието на низшите инстинкти. Неговият дух е израстнал до степен да може да се справя с негативните аспекти, без да нанася вреда на себе си и на околните. той не живее предимно на физическо ниво, както правят повече от земните жители, понеже не си трупа богатства на земята. Такива хора са много малко.

Eйбрахам Маслоу го нарича себеактуализиращия се човек. И, да Марая не сме длъжни да четем и да слушаме само теб. Преди теб са съществували много умни и търсещи хора, които са оставили следа и след смъртта си и до чието творчество знание се докосват милиони хора, жадни за отговори. Времето е доказало целесъобразността на техните търсенея и аз уважавам тяхното знание, защото то е основата върху която бъдещите поколения могат да надграждат.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #70 -: Декември 11, 2011, 09:49:50 am »
Преди време един човек ми каза нещо много интересно относно духовността:"Ако не си духовен,как може да станеш духовен". ;)
Това са думи на Парамаханса Йогананда или Ошо,не си спомням добре.И повярвайте,тези хора знаят какво говорят.Това е самата истина.На един по-достъпен език,същото изречение е:Ако не си куче,как може да станеш куче.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #71 -: Декември 11, 2011, 11:41:10 am »
хахахах, кво стана НАМЕРИХМЕ ИСТИНАТА!!!! И тя била толкова очебийна.  :P ;D

:41: :rolf: :rolf: :clap:

Има много легенди за йоги, магьосници и мистици, които са можели да приемат други форми -  кучета, коне и тн.

Най-малко вярвам на някой, който толкова лесно ти казва КОЯ е ИСТИНАТА.

Вие познавате ли някой гениален астролог, лекар, артист, който БЕЗПЛАТНО на всеослушание издава тайните си и споделя ИСТИНАТА. Аз не познавам.  ;D

« Отговор #72 -: Декември 11, 2011, 12:28:37 pm »

Има много легенди за йоги, магьосници и мистици, които са можели да приемат други форми -  кучета, коне и тн.

Вие познавате ли някой гениален астролог, лекар, артист, който БЕЗПЛАТНО на всеослушание издава тайните си и споделя ИСТИНАТА. Аз не познавам.  ;D
Не вярвай-провери го.Това е защото не разбираш,защото продължаваш да разделяш хората на духовни и недуховни,защото смяташ,че да си духовен е велико постижение.Дрън-дрън.Няма недуховни хора.За Абсолюта няма престъпници и монаси,няма духовно извисени и неизвисени.Всички са необходими,защото всички заедно го съставляват.И всеки има своята духовна задача,колкото и да не ти се вярва.Това имат напредвид Ошо или Йогананда с този израз.Една чистачка не е по-недуховна в сравнение с един монах,който цял ден стои в поза "вижте ме колко съм извисен" пред някоя икона.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #73 -: Декември 11, 2011, 01:56:48 pm »

Не вярвай-провери го.Това е защото не разбираш,защото продължаваш да разделяш хората на духовни и недуховни,защото смяташ,че да си духовен е велико постижение.Дрън-дрън.Няма недуховни хора.За Абсолюта няма престъпници и монаси,няма духовно извисени и неизвисени.Всички са необходими,защото всички заедно го съставляват.И всеки има своята духовна задача,колкото и да не ти се вярва.Това имат напредвид Ошо или Йогананда с този израз.Една чистачка не е по-недуховна в сравнение с един монах,който цял ден стои в поза "вижте ме колко съм извисен" пред някоя икона.

Пак се връщаме в началото - какво означава духовен.... професията на някой, най-малкото определя духовността му.
 :P ;D

Само моля те не ме карай да мисля като АБСОЛЮТА.... аз ако мислех като абсолюта, нямаше да пиша в този форум.
 :rolf: :rolf:

И не търся истината във форуми. Тук си говорим за астрология.  :P ;D И от време на време се започва темата за духовността, ама аджеба до сега никой не даде определение на духовност. Нито иска да измислим тест и да се подложи на него.  ;D :P

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #74 -: Декември 11, 2011, 01:58:39 pm »
" човек успял да надскочи полярностите като добро-зло,
лъжа-истина и т.н. е достигнал духовното ниво?!? "
----------------------------------------------------------------------------
Не съм сигурна, че можем да "надскочим" полярностите,
докато живеем на този свят- те са навсякъде около нас
и ние не можем да изолираме тяхното въздействие.
( освен, ако ние не се изолираме )

Към Нулата: Не всеки има " духовна" задача на този свят -
някой имат само материални задачи  ;D
Това, че всички се причисляваме към " човешкия род " и притежаваме
" дух, душа и тяло " не означава автоматично,
че ги използваме по предназначение  :mellow:
( някой използват главно тялото си например )  :P
Естествени минерали и амулети

*

Anabell

• 2022
« Отговор #75 -: Декември 11, 2011, 02:01:00 pm »
Сега, за да разбудя духовете (и от там ДУХА) аз си имам мнение кой от форума наистина "вижда". Няколко човека са. Повече са от трима. АМА няма да кажа кой  :P :P. Защото има и други, важни персони, които са добри имитатори, не са добри астролози, не могат да предсказват бъдещето, но са важни членове на форума. И знам, че всеки който прочете това, много точно ще се разпознае. ВСЕКИ вътре дълбоко в себе си ЗНАЕ.  :tongue2: :tongue2:

Обречени сме да споделяме едно пространство, но не и една реалност.  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #76 -: Декември 11, 2011, 02:17:26 pm »
Аз пък НЕ съм духовна и няма да се засрамя от този факт. Тези щения по-скоро биха ми пречели и пречат нежели да ми помагат. Ще ми се да мога да развия още по-здравословен егоизъм и материална ориентираност. Баста на високите нива!

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Декември 11, 2011, 02:19:33 pm »
Сега, за да разбудя духовете (и от там ДУХА) аз си имам мнение кой от форума наистина "вижда". Няколко човека са. Повече са от трима. АМА няма да кажа кой  :P :P. Защото има и други, важни персони, които са добри имитатори, не са добри астролози, не могат да предсказват бъдещето, но са важни членове на форума. И знам, че всеки който прочете това, много точно ще се разпознае. ВСЕКИ вътре дълбоко в себе си ЗНАЕ.  :tongue2: :tongue2:

Обречени сме да споделяме едно пространство, но не и една реалност. :P

Мдааа...., това е точно казано.... :P...

Другото не ми харесва много...щото би могло да  оформи скандал... :rolleyes: :-\...А хич не ми се иска....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Декември 11, 2011, 02:34:01 pm »
Чак "обречени" не бих казала, дори според мен това е един от плюсовете на виртуалното общуване - всеки може да избира с кого да сподели реалността си, а с кого да си драска само, несъвместимите вибрации по естествен начин се отблъскват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Декември 11, 2011, 02:40:50 pm »
Чак "обречени" не бих казала, дори според мен това е един от плюсовете на виртуалното общуване - всеки може да избира с кого да сподели реалността си, а с кого да си драска само, несъвместимите вибрации по естествен начин се отблъскват.

В кюпа сме...всички...Няма реал и виртуал според мен... :-[ Негативните енергии са бич... :( Нета е един акашов запис...и всяка вибрация се усеща...
Привличането и отблъскването са в следствие на реакции продиктувани от ЕГО и АЗ...Другото е красиво...,но освен всичко останало се иска и мъдрост с която да се снабдим...в пътуването...си.. :wub: