Здравей Гост

Техника за емоционална свобода (ТЕС)

• 186 Отговора
  • 37219 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Техника за емоционална свобода (ТЕС)
« Отговор #40 -: Декември 19, 2011, 11:49:02 am »
не разбирам какво ми говорите, или го кажете директно или не се абете

Ако говорите за емоционални и ментални проблеми, чистя се от 2003 г, откак открих процесинга, използвала съм безброй много методи и доста от тях работещи. Трънчета чистя близо десетилетие, чувствам се свободна, в процесинга му се вика Рилийз.
Ако говорите, че не може да съм свободна, пък в същото време да съм буйна - лъжете се, историята познава много признати учители, които викали, подскачали и шляпали учениците си с пръчки от нерви.
Едното е емоционална свобода, другото е темперамент, сангвиник, холерик там каквото още беше.

Ако говорите за друго - направо и вкратце.
Ако се гаврите с мен - няма си разплета чорапите, давайте.

*

AH

• 2201
« Отговор #41 -: Декември 19, 2011, 12:55:21 pm »
не разбирам какво ми говорите, или го кажете директно или не се абете

ако беше погледнала едни картинки на линковете, щеше да видиш, че става въпрос за акупунктури и акупресури :blink: /акупресурата може да ни направи по-млади и по-красиви:) - а красивите неща са си красиви и ме радват:)/

но си си пленена от твоите любими учения и другите не те вълнуват ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #42 -: Декември 19, 2011, 01:43:35 pm »
А сега измъкни още няколко думи от устата си и ми кажи каква е връзката между линковете (кои линкове, предполагам ония в началото на темата, първия пост?), акупунктурата, проблемите и духовното?
На мен единствената връзка, която ми идва в главата, е че на теб ти е проблем остаряването? :thinking:

*

abroad

• 2187
« Отговор #43 -: Декември 19, 2011, 01:44:23 pm »
Ако се гаврите с мен - няма си разплета чорапите, давайте.

жалко, че мислиш така:)
всъщност, провокирам те, веднъж защото ми харесва да те чета и втори път, защото може и да е добре да излезеш от стереотипа (дори да не ти харесват начините), за да сбъднеш желанието си :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Декември 19, 2011, 01:56:21 pm »
А сега измъкни още няколко думи от устата си и ми кажи каква е връзката между линковете (кои линкове, предполагам ония в началото на темата, първия пост?), акупунктурата, проблемите и духовното?
На мен единствената връзка, която ми идва в главата, е че на теб ти е проблем остаряването? :thinking:

акупресурата е "спусък" - истинската работа се върши на ментално ниво. Но имаме реален и видим резултат, можем ли да вършим нещо на ментално ниво, или не можем.

Сещам се за един ваш разговор с МУЛЕ преди 10-на години за боядисването на косата. Не знам до колко се разбрахте, но направихте шоу:) Впрочем, Учителят на МУЛЕ, има някои ценни неща по въпроса.

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Декември 20, 2011, 12:59:41 pm »

всъщност, провокирам те, веднъж защото ми харесва да те чета и втори път, защото може и да е добре да излезеш от стереотипа (дори да не ти харесват начините), за да сбъднеш желанието си :blink:

В кой стереотип съм влезнала?

Цитат
истинската работа се върши на ментално ниво
Съгласна...и кво?
Малиииии, абсолютно нищо не разбирам...а и не помня всички скандали, които съм вдигала, па били те и с муле...нема ми стигнат мозъчните клетки да помня всичките.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Декември 20, 2011, 01:00:22 pm »
Значи за кво си говорим последно?  :thinking: :rakeattack:

*

kaily

• 5145
« Отговор #47 -: Декември 20, 2011, 01:38:36 pm »
Току що прочетено във фейса

“The greatest revolution of our generation is the discovery that human beings, by changing the inner attitudes of their minds, can change the outer aspects of their lives”

William James

Най-голямата революция на нашето поколение е откритието, че човешките същества могат променяйки нагласата на ума си да променят външните аспекти на своя живот.

Е аз за това говоря, непрекъснато в тая тема, визирайки висшите нива.
Успееш ли да промениш съзнателно външно обстоятелство чрез вътрешния лост на смяна на менталната нагласа, значи вече си прескочил отвъд и трябва само да се усъвършенстваш и закрепиш там, защото в началото непрекъснато изпадаш и пропадаш обратно.

*

AH

• 2201
« Отговор #48 -: Декември 20, 2011, 02:17:11 pm »
Значи за кво си говорим последно?  :thinking: :rakeattack:

Сравняваме техниките за провокиране на съзнание и подсъзнание, т.е. за укрепване на волята, да правим разни неща:)

Ти успяваш да вземеш нещата лично и да ги насочиш ту към себе си, ту към мен, пък аз умувам върху астрологичните фактори, които определят афинитета към едно или друго духовно учение, а от там- коя практика за кого е подходяща.

Няма обаче да приемаме, че ти, ако си купиш ново бельо, го правиш за да омаеш някой на улицата, пък аз, ако се „връткам около себе си“ гримирайки се в деня, в който ще умирам, го правя за да съм красива на оня свят:)/но и да го правех за това, не бива да е с козметика на Olay:)))))/

И никакви недостатъци ли не виждаш в ученията на любимите си духовни учители? /аз няма как да знам има ли и кои са, защото не ги познавам от близо/

*

kaily

• 5145
« Отговор #49 -: Декември 20, 2011, 02:40:25 pm »
Аха, така кажи де.  ;D
Сега горе долу знам какво правим.  :P

Цитат
И никакви недостатъци ли не виждаш в ученията на любимите си духовни учители?
Що да им търся недостатъците, аз търся ползите за мен от всяко учение, вадя, използвам и не се занимавам с недостатъците, сигурно има недостатъци, ама аз не страдам от тях.
Много странен въпрос...из всички учения аз вървя, ровя из пясъка и като открия тук-таме бисер, приватизирам и продължавам напред.
Накрая си броя бисерите и не ми е хрумвало да броя колко тежи пясъкът, като се намокри.  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #50 -: Декември 21, 2011, 02:25:02 pm »
Що да им търся недостатъците, аз търся ползите за мен от всяко учение, вадя, използвам и не се занимавам с недостатъците, сигурно има недостатъци, ама аз не страдам от тях.
Много странен въпрос...из всички учения аз вървя, ровя из пясъка и като открия тук-таме бисер, приватизирам и продължавам напред.
Накрая си броя бисерите и не ми е хрумвало да броя колко тежи пясъкът, като се намокри.  ;D

И така става, но е добре да се знаят условията, при които работи една техника, а това ще рече, безпристрастен и критичен подход.

Може да пробваш, например, да шофираш с летни гуми и без вериги в снега, но поемаш риска да пребиеш себе си, пък и други около теб.

Отнася се за всички науки – и за традиционни, и за окултни. Мога  да се позова на историята на човешкото развитие, но  ако пак ми кажеш, че е фалшива, ще сметна, че „чукча писател, а не читател“:) Това с историята е важно, защото колкото по-древно и потвърдено с времето е едно учение или техника, толкова шансът да е истинско е по-голям.

Ако погледнем в такава светлина нещата, дай да видим кои са плюсовете и минусите на любимите ти техники и учения, каква е разликата между тях.
За 10 години са събрани много знания, но това е разширяване и увеличаване на обем.
За мен не е важно. За теб може да е важно в контекста на покачване на нивото:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #51 -: Декември 21, 2011, 03:52:32 pm »
Не събирам знания, събирам опитности и умения, това значи, че не чета и не философствам, практикувам.
И не философствам кое е изпитано и кое не, защото никой не може да влезе два пъти в една и съща река, това, което е работело преди, сега не работи, това, което работи за друг, за мен не работи.
Основната опитност, която събрах за това време е, че врати в битието непрекъснато се отварят и затварят, ама ако вчера съм минала през една врата, днес тя напълно е възможно да се е затворила и аз като се засиля пак натам, да се тресна в стената. А може до нея да се е отворила нова врата, обаче аз да продължавам да бия глава в стената на мястото на старата врата и да не разбирам защо тоя път не се получава.

Та основната ми опитност е - да развивам ново сетиво, което да ми позволява да виждам къде е отворената врата и къде  е стената.

Както виждаш - абсолютно наопаки на твоята система.

*

AH

• 2201
« Отговор #52 -: Декември 22, 2011, 09:08:03 am »
приватизирам и продължавам напред.

Любимите ти духовни учения учат на техниката: “вземам и бягам“? :)Да се носим по течението на реката не е ли отказ от отговорност за живота? За какво осъзнаване и високи нива говорим тогава?

И йогите работят над  друго сетиво- третото око.
Кое е различното?

Има схеми, илюстриращи развитието на астрологията. Кабалата е клон от дървото на астрологията.
Процесингът, предполагам, е развитие на традиционната медицина – психотерапия?

С други думи, връщаме се на въпросите: кога, на кого, при какви условия служат на хората любимите ти учения? Нали казваш, че помагат, харесваш ги, популяризираш ги.

Ако ми отговориш с цитат или линк, не е отговор – любимите ни учения се прявяват чрез нашите думи и най-вече чрез нашето поведение:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #53 -: Декември 22, 2011, 04:42:17 pm »
Не мога да разбера как успяваш всяка една моя дума да преобърнеш точно наопаки и да и промениш смисъла.
 ;D

Вземам доброто, вземам, което ми е полезно, и вървя напред, не се спирам да се заглеждам кое учение колко е лошо, акцентирала съм се върху полезното, като събера росата сутрин, просто продължавам нататък.
И не е отказ, точно наопаки е, ставам все по-отговорна не само към себе си, не само към близките си, но към цялото човечество, към цялото Битие.
Едновременно и двете - носейки се с изящество и лекота по реката, поемам отговорност за нея - за реката демек.

Цитат
И йогите работят над  друго сетиво- третото око.
Кое е различното?

Не знам, не съм се замисляла и нямам намерение да се замислям тепърва, може и да няма разлика, може и да има, знам ли.
Не ме интересува.

Процесингът няма нищо общо с традиционната медицина, размил се е от началото на 50-те години, когато психиатрията е използвала лоботомия, за да лекува пациентите.
По-вероятно е съвременната психотерапия да е окрала процесинга, защото се е развила след него.
Лично Хъбард твърди, че информацията си е взимал от незнам си кои племена, в момента не мога да си спомня, но от някакви шамани из някакви племена.
Аз обаче считам, че просто е окрал масоните и прочее тайни учения за владеене на света.

Цитат
С други думи, връщаме се на въпросите: кога, на кого, при какви условия служат на хората любимите ти учения? Нали казваш, че помагат, харесваш ги, популяризираш ги.
Поименно ли да ти изброявам на кои хора кое учение помага?  ;D
На който му трябва, ще намери каквото му трябва. Всички учения са толкова обширни и всеобхватни, а нямам намерение да пиша суха дисертация, нося се по течението и работя с което изплува от съществото ми, в един и същи случай изплуват различни части от различни учения, които компилирам.
Но абсолютно всичко е индивидуално и нищо не мога да подведа под общ знаменател...а и не се опитвам, не съм толкоз глупава.

*

AH

• 2201
« Отговор #54 -: Декември 22, 2011, 05:29:04 pm »
Не мога да разбера как успяваш всяка една моя дума да преобърнеш точно наопаки и да и промениш смисъла.
 ;D

понеже трябва да внимаваме с думичките, защото могат да бъдат мощен енергиен носител:)/понякога успяваме даже да го насочим срещу себе си:)/

ей това например"окрал":) - стъпва върху нещо, развива го, променя го - защо така го окачестви?:)

Последните дни няколко пъти имам повод да се замислям над "тайните науки" - в древността са били по-тайни. Това, че в последните столетия не са вече толкова тайни, какво ли значи.....:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #55 -: Декември 22, 2011, 07:52:21 pm »
Цитат
ей това например"окрал":) - стъпва върху нещо, развива го, променя го - защо така го окачестви?:)
Дълга и широка...имам такива подозрения, в началото на петдесетте години психонауките правели онова, за което се разказва във филма "Полет над кукувиче гнездо".
Хъбард яростно пише срещу методите, които използвали науките тогава. После започва да твори собствени методи и ги представя на публиката, обаче тогавашните психиатри ревват в едн глас, че той е самозванец и трябва да бъде линчуван за нахалството да им се бута в науката...и това при положение, че психологията е една съвсем нова наука - тогава на 50-ина години, представяш ли си, наука на 50 години и вече мастити учени сочат самозванци с пръст...
Та Хъбард не обесил нос, а създал религия с тия знания, като не става наука - става религия.
И ето ти сциентологията.
Обаче после някак странно психологията и психотерапията започват да се развиват и все натам, накъдето още в началото на 50-те проправял път Хъбард.
Та по мое мнение без да съм 100% сигурна ,просто пресантиман - науката психология първо оплюла Хъбард, после линчували счиентологията и накрая взели всичките му методи и ги развили като собствено постижение...Той и Хъбард си е взел неговото де, извънредно практичен американец.

Но съм забелязала много сходства между Хъбард и Кастанеда, на доста клйчови пунктове в учението на Карлито. И понеже и Карлито е творил след 50-те....аз на няколко пъти съм го посочвала в клуб Кастанеда де...

Цитат
Това, че в последните столетия не са вече толкова тайни, какво ли значи.....:)
Аз това го мисля от десетилетия, може много неща да значи и едно от тия неща е, че днешните хора са толкова слепи и глухи, че няма смисъл да се пази знанието от тях, те така и така не го виждат. И да се бутнат в него, пак нямат сетива да го усетят.

*

AH

• 2201
« Отговор #56 -: Декември 23, 2011, 05:50:56 am »
Цитат
Това, че в последните столетия не са вече толкова тайни, какво ли значи.....:)
Аз това го мисля от десетилетия, може много неща да значи и едно от тия неща е, че днешните хора са толкова слепи и глухи, че няма смисъл да се пази знанието от тях, те така и така не го виждат. И да се бутнат в него, пак нямат сетива да го усетят.

А може би само на повърхността се сближават явните и тайните науки.

Казваш, че практикуваш.
Практикуващият, в зависимост от силата си, по-рано или по-късно научава, че неправилно насочените и използвани  мисли, думи и практики се обръщат срещу него. Проявяват се на физическа, емоционална или ментална плоскост.
Отнася се и за магията, и за  астрологията, и за сънуването и за всички духовни науки.
Общото състояние на световете, в които пребиваваме, както и поведението ни в тях, са индикация за нашата сила и силата на практиките.

Какво мислиш?

*

kaily

• 5145
« Отговор #57 -: Декември 23, 2011, 09:26:07 am »
Съгласна съм.
Всъщност още миналата година лятото получих ясно послание за това. Не че не го знаех преди, но това беше ментално познание.
Имах навика да ходя до една рекичка недалеч от комплекса, в който живея. На рекичката имаше мостче, след него парк, преди него поле с дъхави китки, пеперуди и щурци.
Та в последните години циганите откраднаха железния мост, частни предприемачи изсипаха самосвали пръст и боклучи на полето, а рекичката носи само найлони и други боклуци.
И миналото лято стигнах някак през буните до мръсната бара с откраднат мост и сърцето ми се изпълни с огромна жал и ярост, надигнах глава нагоре и запитах: ЗАЩООО??!?
И получих незабавен отговор: "Ти си причината за всичко това."

*

kaily

• 5145
« Отговор #58 -: Декември 23, 2011, 10:29:57 am »
И щото ме попита преди какво съм научила от ученията - научих се нищо да не научавам и нищо да не задържам в ума си.
Мина, прочета, което полепне по съществото ми, значи е прашец за мен, което не полепне, няма за що да задържам в ума си.
Не си насилвам ума да запомня нищо.
Както е речено в парадоксалната магия - Наученото остави за другите, на себе си остави само способността да учиш.  :P

*

AH

• 2201
« Отговор #59 -: Декември 23, 2011, 03:27:41 pm »
и фактите излизат: много техники и учения, практикуващи също, популяризацията е предостатъчно, а не личи съвременните окултисти да са по-напред от древните....

Защо?

може би, докато не се научим ментално да управляваме физическите тела, е рано да мислим за други нива.

по тоя повод тия дни чух за доклад на международен медицински конгрес - с медицинска техника е доказано, че в "молитвено състояние" може да се променя ДНК-то