Здравей Гост

Техника за емоционална свобода (ТЕС)

• 186 Отговора
  • 37223 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: Техника за емоционална свобода (ТЕС)
« Отговор #80 -: Декември 26, 2011, 04:23:00 pm »
Бях чела някъде, че когато кажеш на някой бъдещето му, му го отнемаш.

И се чудя вече дали да продължавам да се ровя в моята карта ....  :-\
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

abroad

• 2187
« Отговор #81 -: Декември 26, 2011, 04:35:31 pm »

не знам къде си го чела, но тук есктра ще си паснете с АН ;D

извън шегата - може и да е вярно

*

abroad

• 2187
« Отговор #82 -: Декември 26, 2011, 04:39:53 pm »

Понякога , по ред причини, се объркват нещата с техниките  - ти имаше ли някакъв конкретен повод да решиш, че са ти вредни, или просто на дневен ред са се явили други неща и си пренасочила вниманието си?

много ми станаха желанията накуп ;D

не се сещам за нещо конкретно, но се изплаших, че твърде нездравословно залитам в тая посока и започвам да си вредя

« Отговор #83 -: Декември 26, 2011, 04:48:58 pm »

И се чудя вече дали да продължавам да се ровя в моята карта ....  :-\
Аз персонално нямам нищо против да ми отнемат бъдещето,което ни предсказват навсякъде за 2012. ;D  А ако е вярно,би трябвало поне да спрем да се занимаваме с простотии.Но така като гледам,с или без предсказано бъдеще,никой не спира да се занимава с личните си простотии.Така че не разбирам какво точно може да се отнеме на някого с едно предсказание.Освен егоцентризма му и мисълта че може да направлява хода на живота вместо да е обратното.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #84 -: Декември 26, 2011, 04:55:27 pm »
И аз не знам къде съм го чела, но ми е останало в главата  ;D
Мисля, че АН е много мъдър човек и чета всеки неин пост :)

Наистина съм пред дилема дали да продължавам да си гледам дирекции, транзити и т.н. и да очаквам да ми се случи това, което си мисля, че съм видяла или да оставя всеки ден да ми бъде изненада... да се оставя като есенно листо да ме носи вятъра ....толкова далече, колкото не съм и предполагала, че мога да стигна  :rolleyes:

« Отговор #85 -: Декември 26, 2011, 05:00:06 pm »

Наистина съм пред дилема дали да продължавам да си гледам дирекции, транзити и т.н. и да очаквам да ми се случи това, което си мисля, че съм видяла или да оставя всеки ден да ми бъде изненада... да се оставя като есенно листо да ме носи вятъра ....толкова далече, колкото не съм и предполагала, че мога да стигна  :rolleyes:
Може да започнеш от подписа в профила си,отдолу. ;DВ пълен разрез е с това,за което си в дилема.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #86 -: Декември 26, 2011, 05:04:41 pm »
е, точно това ми е дилемата ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #87 -: Декември 26, 2011, 05:10:34 pm »
Цитат
Защо ти е да знаеш какво ще ти се случи?:)- чувстваш се несигурна сега и искаш бъдещето да е подредено и без изненади?:)

Бе не ща много да зная, ама пусти навик...така и така светът се променя и навлизам в друго тяло, сега де да знам хороскопите за кое важат.  :thinking:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #88 -: Декември 26, 2011, 05:12:41 pm »
Цитат
Защо ти е да знаеш какво ще ти се случи?:)- чувстваш се несигурна сега и искаш бъдещето да е подредено и без изненади?:)

Бе не ща много да зная, ама пусти навик...така и така светът се променя и навлизам в друго тяло, сега де да знам хороскопите за кое важат.  :thinking:

Това за навлизането в друго тяло ми е много интересно!  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #89 -: Декември 26, 2011, 05:15:10 pm »
Планетарно тяло, планетарен дух, дух на цялото, единение, чувствам планетата свое тяло.

*

AH

• 2201
« Отговор #90 -: Декември 26, 2011, 05:22:46 pm »
Бе не ща много да зная,

хубава ще е:) - гледай да се подсигуриш за важните неща - материалните, имам предвид:) - по-нататък може да има период на стагнация, но ако от сега вземеш мерки, всичко ще е наред:)

*

AH

• 2201
« Отговор #91 -: Декември 26, 2011, 05:24:05 pm »

Е, не става така:) – ще отречем тотално прогностиката :) – ползваме си прогностичните техники, с ясното съзнание, че хороскопът предполага, а човек разполага:) – изненади си има, каквото и да видим в хороскопа:) – трябва да се пазим обаче от сугестия и автосугестия, особено по отношение на разни лоши неща, пък в много случаи не сме сигурни кое е добро и кое- лошо.

*

AH

• 2201
« Отговор #92 -: Декември 26, 2011, 05:25:21 pm »
не се сещам за нещо конкретно, но се изплаших, че твърде нездравословно залитам в тая посока и започвам да си вредя

Оу, доверяваме се на инстинктите си – аз затова споменах за оня тънък момент- правилност на желанията:)
Но търсим практики, които по-дълго да ни задържат в състояние на хармония и радост.
Когато мислиш за желанията , какво е чувството ? – ако е страх от разочарование при положение, че желанието не се реализира, трябва да се преодолее страхът, или човек да се откаже от техниките.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #93 -: Декември 26, 2011, 05:29:34 pm »
Оу, доверяваме се на инстинктите си – аз затова споменах за оня тънък момент- правилност на желанията:)
Според мен, ако желанието не е в унисон с Вселената, то не се изпълнява, колкото и да сме го искали. Вселената..или каквото е там... не е толкова тъпо, че да ни остави да ни се изпълняват абсолютно всички желания...

*

abroad

• 2187
« Отговор #94 -: Декември 26, 2011, 05:36:18 pm »
Според мен, ако желанието не е в унисон с Вселената, то не се изпълнява, колкото и да сме го искали. Вселената..или каквото е там... не е толкова тъпо, че да ни остави да ни се изпълняват абсолютно всички желания...

няма тъпи и остри желания :blink:
не мисля, че зависи и от унисона с Вселената, а от този със себе си, т.е. ако постигнеш последния никой друг унисон няма да ти е проблематичен :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #95 -: Декември 26, 2011, 05:59:32 pm »
Ни е баш така, щото си част от цялото и може да нямаш проблеми със себе си, ама цялото да не е много петимно за твоите желания  и тогава познай какво ще ти се случи. Ако целият свят върви наопаки, а ти решиш на терсене.  :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #96 -: Декември 26, 2011, 06:02:38 pm »
Ако целият свят върви наопаки, а ти решиш на терсене.  :P

има подобен доста успешен похват в бизнеса ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Декември 26, 2011, 06:05:48 pm »
Бизнеса е измислена илюзия, ама опитай де, имаше една хубава притча де два ученика си ги мерили чий учител е по-велик.
Единият ученик рекъл, че неговият учител е най-велик, защото може да премести оная река оттам тук, а другият ученик рекъл, че неговият учител е по-велик, защото може да премести оная река оттам тук, ама никога няма да го направи.

Или - не е трудно да се вземе властта, трудно е да се задържи. Имаш ли представа, ако наистина преместиш реката после колко усилия ще ти трябват да я задържаш в новото и положение през цялата вечност занапред?  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #98 -: Декември 26, 2011, 11:02:52 pm »
Бизнеса е измислена илюзия,

няма никаква илюзия докато съм тук на земята, илюзия е да залитам в другата посока
и аз съм идеалист, но балансът изисква да си остана стъпила на твърда почва, ако искам да живея тук, ако не искам...е друга работа

*

abroad

• 2187
« Отговор #99 -: Декември 26, 2011, 11:10:08 pm »

Но търсим практики, които по-дълго да ни задържат в състояние на хармония и радост.
Когато мислиш за желанията , какво е чувството ? – ако е страх от разочарование при положение, че желанието не се реализира, трябва да се преодолее страхът, или човек да се откаже от техниките.

не съм убедена, че добре разбрах намека за оня "тънък момент"
говорехме за конкретни желания, не за практики за блаженство - такива не съм намирала, подходящи за себе си

чувството често е страх напоследък - не съм сигурна, дали от страха от разочарование или от неподходящия последващ за мен ефект от желанието