Здравей Гост

11-ти дом - доходите от свободна практика

• 219 Отговора
  • 25162 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: 11-ти дом - доходите от свободна практика
« Отговор #20 -: Декември 15, 2011, 10:47:24 pm »
Не знам, но работодателите явно още по сиви ме надушват и избягват и затова и спрях да търся работа  :blink:

Не си само ти така  :blink:, предпочитат се наемни работници без прекъсвания в стажа (сякаш това ги прави по-кадърни), ако ще и на свободна практика да си бил през това време.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #21 -: Декември 15, 2011, 10:50:25 pm »
Не знам, но работодателите явно още по сиви ме надушват и избягват и затова и спрях да търся работа  :blink:

Не си само ти така  :blink:, предпочитат се наемни работници без прекъсвания в стажа (сякаш това ги прави по-кадърни), ако ще и на свободна практика да си бил през това време.

Да, считат, че си изгубил трудовите си навици  :blink: Явно и представа си нямат, че при тях си е почивка  ;D
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Декември 15, 2011, 10:52:42 pm »
Освен това като пише в сивито, че работиш на свободна практика, това предполага, че си по-малко склонен да правиш компромиси със заплатата, която повечето ще ти предложат - тук във Варна и в провинцията би трябвало да знаеш в какви граници варира нивото на заплатите, повече от неадекватно.

И на мен не ми се ще да се връщам като наемен работник, но може да се наложи, най-вече заради нестабилността в доходите при преводачите и заради нередовните платци, с които си тровя нервите.

лили, ти сега самостоятелно ли работиш?

Да, вече трета година, но става все по-тежко.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #23 -: Декември 15, 2011, 10:53:25 pm »
лили, ти сега самостоятелно ли работиш?

сега гледах, че у на 2 и в двете с-ми е в 9 засега не съм проповедник :) щото бизнез със чужбина нямам
« Последна редакция: Декември 15, 2011, 10:59:24 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Декември 15, 2011, 11:12:07 pm »
сега гледах, че у на 2 и в двете с-ми е в 9 засега не съм проповедник :)

То ако само това се гледаше за професията, астрологията щеше да се учи за една година.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #25 -: Декември 15, 2011, 11:25:36 pm »
Аз все още не съм разбрала какво трябва да направи човек, който има Уран във 2-ри дом и това си му влияе, както пише по книгите.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #26 -: Декември 15, 2011, 11:31:41 pm »
Аз все още не съм разбрала какво трябва да направи човек, който има Уран във 2-ри дом и това си му влияе, както пише по книгите.

Според Лиз Грийн и други автори - да излезе извън рамките на стандартната материалистична система, да не се впряга да ходи на работа от 9 до 17, а да си открива самостоятелна практика. И да внимава какво си пожелава, дори и подсъзнателно, защото има качеството да материализира желанията си - част от тях са уволненията :) И където и да започне работа - или отделът ще се съкрати, или фирмата ще фалира. При мен редовно се случва второто  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Декември 15, 2011, 11:33:52 pm »
И да внимава какво си пожелава, дори и подсъзнателно, защото има качеството да материализира желанията си - част от тях са уволненията :) И където и да започне работа - или отделът ще се съкрати, или фирмата ще фалира.

Туй съм го наблюдавала и при Уран в 6 дом.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #28 -: Декември 15, 2011, 11:43:24 pm »
И да внимава какво си пожелава, дори и подсъзнателно, защото има качеството да материализира желанията си - част от тях са уволненията :) И където и да започне работа - или отделът ще се съкрати, или фирмата ще фалира.

Туй съм го наблюдавала и при Уран в 6 дом.  ;D

Тъкмо предадох няколко редчета за агенцийка и се захилих на уран в 6-ти ;D Ти ли с такова чудо там  ;D На мен тоя ми е и господар на 6-ти  ;D , което май пак значи да си налягам парцалките и да мисля какви да ги върша, без да имам зад гърба си мечтания чужденец работодател...

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Декември 16, 2011, 05:59:09 am »
По 11-ти дом – начинания и практики Сатурнов или Уранов тип.

По 5-ти дом - свободна практика Венерин тип.

Доходите ще зависят от типа свободна практика – по Венера- повечко от късмета, по Сатурн- от труда, по Уран- от внезапни обрати и прозрения.

« Отговор #30 -: Декември 16, 2011, 08:09:35 am »
К5 ми е Козирог с диспозитор Сатурн Водолей в 6 с диспозитор Уран в 1
до  тройният транзитен съвпад на Сатурн- Уран-Нептун през 5 дом/ 12 дом за Сатурн в 6/ , бях на държавна работа/90 година/
 държавата се срина, фалира,крах и с нея и сигурността,промени се системата на заграбване

« Последна редакция: Декември 16, 2011, 07:42:08 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #31 -: Декември 16, 2011, 09:30:18 am »
А така....
Като ви чета и настръхвам. И аз мислех, че са по 5ти, а работата е по 6ти само.

А ако човек има Уран в Скорпион във 2ри, а в 11ти е Сатурн в Дева?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

AH

• 2201
« Отговор #32 -: Декември 16, 2011, 09:40:37 am »
с късмет+труд+внезапни обрати.

Така е, навсякъде късметът си казва думата.
Но при един художник на свободна практика Венерин тип, нещата в по-голяма степен зависят от талант, вдъхновение, късмет да продаде картините.
При един строител на свободна практика, примерно, който прави външни изолации, нещата в по-голяма степен зависят от труд, ясни договорености – Сатурнов тип.
А когато говорим за преводи, ако нещата не стават с усмивки по Венера, значи трябва Сатурнов подход – т.е. като сме наясно каква ни е свободната практика, трябва да интегрираме съответния тип подход, иначе сме в губеща позиция.

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Декември 16, 2011, 10:04:00 am »
Aз никога не съм била на заплата, с едно единствено изключение, но тогава заплатата беше фиксирана във валута и всеки месец получавах различно-според курса. ;D
Ако ви кажа колко съм драпала преди години да се "уредя на трудов договор" и не би (мамка му).
Познавате ми картата. От къде е това???
Това с работата от вкъщи е идеално, но пък не съм преводач т.е. не знам езици ;D, а и тази дейност все пак е функция от общата икономическа активност.

*

Asol

• 4140
« Отговор #34 -: Декември 16, 2011, 10:23:28 am »
При такива планети в 10 трябва да си шеф независимо дали искаш или не.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Декември 16, 2011, 10:31:14 am »
Шеф съм на себе си. ;D
Не знам защо много ги стряскам. Преди години (доста) кандидатствах за позиция в "Мобиком". Обадих се в София, за да разбера кой е HR и написах писъмце с лично обръщение. Соня еди коя си беше доста притеснена от този факт. Не ме взеха, защото позицията била ниска, макар че видимо ме харесаха. ;D

« Отговор #36 -: Декември 16, 2011, 10:34:13 am »

Асол, а какви са точно планетите, че аз не се сещам да съм мяркала картата на Уран  :-[
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Декември 16, 2011, 10:36:08 am »
Тъкмо предадох няколко редчета за агенцийка и се захилих на уран в 6-ти ;D Ти ли с такова чудо там  ;D

Не съм аз, нямам никакви планети в 6 дом.
Но се сетих за Уран в 6 дом в квадрат към управителя на 8ми в картата на безработна през целия живот. Същевременно У8 имаше тригон с планети в 7 дом - можеше да разчита на финансова подкрепа от партньорите.

Само няколко редчета ли?  :blink:
Вече трети месец нямам никакви поръчки, в принудителна почивка съм. Пък после да им се завижда на преводачите за доходите.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Декември 16, 2011, 10:38:13 am »

Асол, а какви са точно планетите, че аз не се сещам да съм мяркала картата на Уран  :-[
Слабо аспектиран Сатурн в овен, което не е баш силна позиция. :blink:

« Отговор #39 -: Декември 16, 2011, 10:39:45 am »
Явно фактът, че е на трон по дом оказва съществено влияние, а и в Овен... :)
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."