Грейс, как 25 годишна пръдла HR ще прецени възможностите на един инженер специалист ?
Не искам да обиждам 25-годишните, сред тях се срещат доста интелигентни млади жени, но като прочетох това изказване и мен ме напуши смях. Сетих се как преди няколко години кандидатствах за позиция "Обслужване на клиенти" в една българска банка, щеше да има три кръга интервю, явих се само на първото. Тогава зад гърба си вече имах две завършени висши образования (второто с икономическа специалност) и стаж в обслужващата сфера, т.е. при непосредствена работа с клиенти. И ми стана много смешно, когато на интервюто ме изпитва младо девойче на видима възраст около 22-23 години, току що завършило "Психология" най-вероятно, и нещо драскаше в бележника си. Опитваше се да използва фини психологически похвати, аз фино ги контрирах (тогава още се увличах по астропсихологията). И накрая не бях одобрена дори за второ интервю, за което не съжалявам изобщо. :blink:
И кво стана, интелектът значи не е вроден, а се
придобива с възрастта...
Май способността за интригите също се развива с възрастта

........
Лили, ела да ми видиш колежките, завършили един от най-тежките технически университети, които работят, отговорни професии, имат успешни семейства или връзки и са на по 25-26-27 години...

:tongue2:
Те си бяха такива и на по 17 - 18 години. Доколкото знам, цялото поколение на майка ми на по 22 години са учили и гледали деца, и също са се справили доста успешно (и да на тях родителите са им помагали, но това е нормално).
За съжаление в България все още е застъпено безпредметното уважение не към личността на човек, а към възрастта и авторитета. Но забелязвам, че младите поколения са все по-свободни, все по-разумни, самостоятелни и отговорни.
И за сведение Кондолиза Райс, става ректор на Станфорд на 26 години....