Здравей Гост

11-ти дом - доходите от свободна практика

• 219 Отговора
  • 25208 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: 11-ти дом - доходите от свободна практика
« Отговор #160 -: Декември 18, 2011, 03:46:23 pm »
И, ако трябва да обобщим дотук написаното, може да сме поизлезли от релсите на астрологичната тематика, но считам темата за конструктивна - видяхме различни гледни точки, които макар и да си противоречат в някои отношения и да не съвпадат, спомагат за една по-цялостна и глобална визия за нещата, която стои над субективния опит.  :blink:

Между другото, ако търсим указания за бизнес и предприемачество, индийците обръщат внимание на състоянието на 7 дом. Акцентиран 7 дом предполага по-голяма склонност към поемане на бизнес инициатива, а когато 6 дом е акцентиран - работа за другите (наемен труд) или държавна служба.
Склонност към предприемачество съм виждала и в карти с акцентиран 3 или 4 дом (по сидерал, система "дом/знак").

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #161 -: Декември 18, 2011, 03:50:18 pm »
хм, що пък 7-и?

*

Uran

• 6041
« Отговор #162 -: Декември 18, 2011, 03:53:23 pm »
И, ако трябва да обобщим дотук написаното, може да сме поизлезли от релсите на астрологичната тематика, но считам темата за конструктивна - видяхме различни гледни точки, които макар и да си противоречат в някои отношения и да не съвпадат, спомагат за една по-цялостна и глобална визия за нещата, която стои над субективния опит.  :blink:

Между другото, ако търсим указания за бизнес и предприемачество, индийците обръщат внимание на състоянието на 7 дом. Акцентиран 7 дом предполага по-голяма склонност към поемане на бизнес инициатива, а когато 6 дом е акцентиран - работа за другите (наемен труд) или държавна служба.
Склонност към предприемачество съм виждала и в карти с акцентиран 3 или 4 дом (по сидерал, система "дом/знак").
Лили, по индийската акцентирани ли са ми 3, 4 и 7 домове щото по западната Да? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #163 -: Декември 18, 2011, 03:53:27 pm »
хм, що пък 7-и?

По 7 дом са съдружията, индийците го свързват и с международния бизнес.
По 6 дом не е само работа на ниска/подчинена позиция, акцентиран 6 дом в съчетание със силен 10ти може да даде и мениджърска позиция, работа в администрацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Декември 18, 2011, 03:55:37 pm »
Лили, по индийската акцентирани ли са ми 3, 4 и 7 домове щото по западната Да? :blink:

Мисля, че да.
Марс минава във Везни, но трябва да се пада в 4 дом от АС (Рак по сидерал).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #165 -: Декември 18, 2011, 03:57:05 pm »
да, аз мисля за предприемачество трябва и 2-ри дом да гледаме и 10-ти, а 7-ми може, освен съдружията е и клиентите..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Декември 18, 2011, 04:07:46 pm »
Акцентиран 2 дом дава стремеж да печелим и умножаваме парите, в съчетание с други домове може да даде и добър предприемач, човек с вроден търговски или бизнес нюх.

Често се случва планетите от 2 дом в тропическата карта да се изместят в 3ти или 4ти в сидералната, нерядко съм го наблюдавала в картите на хора със собствен бизнес.
Докато акцентиран 2 дом в сидералната карта може да даде  висок социален статус по наследство, доколкото този дом се свързва със семейната среда и началния старт, който ни дава семейството (вкл. и начално образование - формално или неформално).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #167 -: Декември 18, 2011, 04:08:12 pm »
Ан, а какво казва за господарите на Десц и на ИЦ  тоя Сидонски?
Щото аз баш там съм я оцапала - заточен Меркурий и заточен Марс.
Източната и южната точка са ми силни, а западната и северната - слаби. :rolleyes:

Търся нещо като за теб и за Уран и намерих това:
„ Независимо от раждането, може да се гледат господарите на триплицитета на МЦ.
Ако първият и вторият господар са заедно или отделно добре поставени по знак и дом, тогава състоянието от началото на живота до края ще е отлично, подобряващо се и богато“

Нещо май ги е пренебрегнал или не ги брои за важни   ИЦ и Дсц, пък и пише старовремски:)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #168 -: Декември 18, 2011, 04:12:24 pm »
Грейс, как 25 годишна пръдла HR ще прецени възможностите на един инженер специалист ?

Не искам да обиждам 25-годишните, сред тях се срещат доста интелигентни млади жени, но като прочетох това изказване и мен ме напуши смях. Сетих се как преди няколко години кандидатствах за позиция "Обслужване на клиенти" в една българска банка, щеше да има три кръга интервю, явих се само на първото. Тогава зад гърба си вече имах две завършени висши образования (второто с икономическа специалност) и стаж в обслужващата сфера, т.е. при непосредствена работа с клиенти. И ми стана много смешно, когато на интервюто ме изпитва младо девойче на видима възраст около 22-23 години, току що завършило "Психология" най-вероятно, и нещо драскаше в бележника си. Опитваше се да използва фини психологически похвати, аз фино ги контрирах (тогава още се увличах по астропсихологията). И накрая не бях одобрена дори за второ интервю, за което не съжалявам изобщо.  :blink:

И кво стана, интелектът значи не е вроден, а се придобива с възрастта... :P ;D
Май способността за интригите също се развива с възрастта  ;) ........

Лили, ела да ми видиш колежките, завършили един от най-тежките технически университети, които работят, отговорни професии, имат успешни семейства или връзки и са на по 25-26-27 години...  ;) ;D :tongue2:
Те си бяха такива и на по 17 - 18 години. Доколкото знам, цялото поколение на майка ми на по 22 години са учили и гледали деца, и също са се справили доста успешно (и да на тях родителите са им помагали, но това е нормално).

За съжаление в България все още е застъпено безпредметното уважение не към личността на човек, а към възрастта и авторитета. Но забелязвам, че младите поколения са все по-свободни, все по-разумни, самостоятелни и отговорни.

И за сведение Кондолиза Райс, става ректор на Станфорд на 26 години.... 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Uran

• 6041
« Отговор #169 -: Декември 18, 2011, 04:18:00 pm »
 Интелектът е сбор от много неща:ДНК, сем. среда, образование, житейски опит и др..
С оглед на потъмненото ще задам следния въпрос: Защо не останахте в чужбина Анабел?  ;)

Мерси Лили. :blink:
« Последна редакция: Декември 18, 2011, 04:24:17 pm от Uran »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Декември 18, 2011, 04:24:53 pm »
Доколкото знам, цялото поколение на майка ми на по 22 години са учили и гледали деца, и също са се справили доста успешно (и да на тях родителите са им помагали, но това е нормално).

Забелязала съм го при нашето поколение и при по-младите жени, че за разлика от майките си по-трудно успяват да жонглират със семейство, мъж, невръстни деца и обучение, работа, кариера. Винаги съм се питала как нашите майки, разполагайки с по-малко ресурси, са се справяли в такива ситуации? Но тогава животът е бил друг, а и хората също. Хората тук изключително много са се променили през последните 15-20 години, сякаш по-различни бяха в началото на 90те...

По-горе написах, че има доста интелигентни жени на тая възраст, ако си ме прочела внимателно.
Пък и аз съм била на 25 години, не е било чак толкова отдавна.  :blink:

Цитат
И за сведение Кондолиза Райс, става ректор на Станфорд на 26 години....

Кондолиза Райс е щатска марка  ;D, а тук сме в България - страна, в която доста слабо се поощрява потенциалът на младите хора и в повечето случаи минават години, за да се добереш до такава длъжност, дотогава трябва да си изкачил цялата йерархична стълбица и да си се доказал пред цяла сюрия "свои хора".  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Декември 18, 2011, 04:36:02 pm »
Май способността за интригите също се развива с възрастта  ;) ........

Според мен човек трябва да я носи в себе си тази способност, за да може в един момент да се разкрие. Не зависи чак толкова от възрастта, а от манталитета и средата.

Виждала съм на какви интрижки са способни деца в училищна възраст - това са детски игри, но доста жестоки. Жестокостта е все още неосъзната при тях, но така се социализират повечето от тях и се подготвят за живота на възрастните. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #172 -: Декември 18, 2011, 04:38:47 pm »
  И тук има стремглави кариери- Ралица Агайн стана депутат във възраст, която предполага да не е завършила качествено висше образование, но вероятно.... е вундеркинд, а и фамилията Агайн е свързана с ДС, а както знаем там по принцип са си такива...по ..рождение изключително умни. ;D

По-полека с примерите. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #173 -: Декември 18, 2011, 04:40:23 pm »
Чувала съм, че на запад по-лесно се ставало професор в една по-млада възраст. Минеш ли 30-те, вече е по-трудно. А тука на младите със стремеж към научно развитие се гледа с насмешка. Нафталинените бабички и дядовци не си дават "креслата".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Декември 18, 2011, 04:48:43 pm »
Нафталинените бабички и дядовци не си дават "креслата".

В частните ВУЗ-ове може и да се поощряват младите кадри, но в държавните все още е голям процентът на старчоците в следпенсионна възраст. Сетих се за един преподавател по висша математика в ИУ-Варна, 70-годишен алкохолизиран дядо с голям патладжанен нос - как треперещи пръсти чертаеше на дъската някакви криви и все изпускаше тебешира.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #175 -: Декември 18, 2011, 04:52:40 pm »
Нафталинените бабички и дядовци не си дават "креслата".

В частните ВУЗ-ове може и да се поощряват младите кадри, но в държавните все още е голям процентът на старчоците в следпенсионна възраст. Сетих се за един преподавател по висша математика в ИУ-Варна, 70-годишен алкохолизиран дядо с голям патладжанен нос - как треперещи пръсти чертаеше на дъската някакви криви и все изпускаше тебешира.  ;D

Да не би да говориш за "Митю брадвата", от когото няколко випуски подред треперят, че и техните деца - също?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #176 -: Декември 18, 2011, 04:53:38 pm »
няма лошо в примерите. всеки може да дава най-различни. обаче, Лили, къде ги видя тези толкова много млади хора с потенциал? защото, като гледам такава неграмотност сред младите никога не е имало. и става все по-страшно. а малкото кадърни заминават за чужбина. за съжаление. няма друга държава с такова изтичане на мозъци и свестни млади момчета и момичета. а тук се шири такова невежество и ориентиране към " кой ще ме издържа, щото аз много мога, ама няма справедливост и хубавата работа / демек малко зор, много пари / е за връзкарите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #177 -: Декември 18, 2011, 04:56:56 pm »
Не, Стела, този ми се е разминал за радост. За Дочо говоря, имаше покъртителен диалект - "А сега да начертаем еднЪ правЪ".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Декември 18, 2011, 05:03:26 pm »
а малкото кадърни заминават за чужбина.

Изтичане на мозъци винаги ще има, щом родната държава не осигурява възможност за развитие и добър стандарт на живот.

Но не е нужно да си кадърен, за да заминеш. Заминават и деца с възможности, ако има кой да им плаща престоя и обучението оттатък или поне първоначалния старт. В чужбина обаче по-кадърните успяват, докато в България все още имаме шуробаджанащина. Връзкарство има и на Запад, и в Щатите, но в малко по-различна форма, там сигурно го наричат с по-модерната дума "лобиране".  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #179 -: Декември 18, 2011, 05:39:25 pm »
а малкото кадърни заминават за чужбина.

Изтичане на мозъци винаги ще има, щом родната държава не осигурява възможност за развитие и добър стандарт на живот.

Но не е нужно да си кадърен, за да заминеш. Заминават и деца с възможности, ако има кой да им плаща престоя и обучението оттатък или поне първоначалния старт. В чужбина обаче по-кадърните успяват, докато в България все още имаме шуробаджанащина. Връзкарство има и на Запад, и в Щатите, но в малко по-различна форма, там сигурно го наричат с по-модерната дума "лобиране".  :blink:

там искат "препоръки" - така са узаконили ходатайствата. За щастие обаче никой не си слага главата в торбата да препоръчва хора със съмнителни способности, защото срама остава за негова сметка.