Здравей Гост

11-ти дом - доходите от свободна практика

• 219 Отговора
  • 25078 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: 11-ти дом - доходите от свободна практика
« Отговор #180 -: Декември 18, 2011, 05:49:20 pm »
Ако трябва да сме обективни всички сте прави ;D
Но принципното положение, което маркира Grace е кармично адекватно.
Сещам се веднага за два примера-аналози, единият съвсем пресен:
 - бях на сватба вчера и макар да знаех, че младоженците имат слабост към по-друга музика и поканени гости (вечерта затвърди очакванията) в никакъв случай не мога да си позволя дори в мислите си да ги виня или да се цупя. Това си е тяхно тържество и ще бъде точно както го искат, в крайна сметка като не ми харесва какво търся там?
 - една позната все реве и се оплаква от съпруга си (и трайно му изневерява години наред), но не го изоставя?

аз пък имам обяснение за всичките беди, дето ме сполетяват  ;D (не астрологично), вярно че си е жив мазохизъм, но се опитвам да се лекувам от него сега, искам пак да се върна в детството, където все някой друг ми беше виновен :blink:, едва ли ще достигна съвсем изходна позиция, но поне да балансирам донякъде, ще ми е наистина радост

Анабел, това за което говориш е характеристика на определена среда, от която малко трябва да се откъснеш с оглед обективност и пълнота на хоризонта :blink:

по отношение на работодателите и средният и голям бизнес проблемът е в преходното разпределение на капитали и "случайни" хора с дадено право за развитие на бизнес
постановката за това, че щяли синекурните да отпаднат не ми е очевидна засега, гледам че много конюнктурно отпадат и е в сила - отмъщението зад завесите, кой както и с каквото може

*

Uran

• 6041
« Отговор #181 -: Декември 18, 2011, 06:11:08 pm »
по отношение на работодателите и средният и голям бизнес проблемът е в преходното разпределение на капитали и "случайни" хора с дадено право за развитие на бизнес
постановката за това, че щяли синекурните да отпаднат не ми е очевидна засега, гледам че много конюнктурно отпадат и е в сила - отмъщението зад завесите, кой както и с каквото може

В болднатото е проблемът. :-X
Първо ще опапат кокошките дето им снасят яйца, после ще има някаква форма на канибализъм  и накрая поради липса на ресурс, който да възпроизвежда сайн кура, ще се ресетва системата било чрез отвързване на борда, било чрез някаква улична "революция" и т.н.
Хилавички са им сценаристите и предвидими.

*

Grace

• 2257
« Отговор #182 -: Декември 18, 2011, 06:20:33 pm »

[/quote]
там искат "препоръки" - така са узаконили ходатайствата. За щастие обаче никой не си слага главата в торбата да препоръчва хора със съмнителни способности, защото срама остава за негова сметка.[/quote]

точно така - препоръки. но не бих го нарекла " узаконено ходатайство", защото си е точно препоръка. и за всяко работно място за което кандидатстваш ти трябват минимум 2. и то не от кой да е , а от хора уважавани и със статус в обществото. хайде после иди се дръж нагло с шефа си, напусни работа от днес за утре, без предизвестие или пооткрадни туй-онуй. да, краде се всичко - и интелектуална собственост и фирмена информация и бензин и хранителни продукти от ресторанта..... :blink: знам за една девойка, която напускайки фирма/коректен и уважаван работодател, изпращал я на поне 3 скъпи обучения в чужбина и т.н./ умишлено унищожи цялата информация на компютъра си, данни трупани години наред. просто така...не че нещо, ама да им даде да се разберат на тия....   

« Отговор #183 -: Декември 18, 2011, 06:27:30 pm »
Открийте правописните грешки в тази обява за работа.

Цитат
Търсим преподавател по начална компютърна грамотност, Word, Excel, Internet, Office.
за преподаване в кратък курс или индивидуално обучение на хонурар в гр.Пловдив. Времето на занятията е през седмицата, от 9:30 до 12:30 сутрин или от 18:00 до 21:00 вечер. За предпочитане е лектор със свободно време в тези интервали.
Заплащането е на хонурар и е добро. Изпратете SV за предсточщи обучения.

Първо трябва грамотност, а после компютърна. ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #184 -: Декември 18, 2011, 06:29:52 pm »
хонурар
SV

;D ;D ;D за това говоря..някоя млада и кадърна секретарка ще да го е писала..

« Отговор #185 -: Декември 18, 2011, 06:31:06 pm »
 ;D И после - заплащането било "добро". Нищо, посмяхме се.

*

abroad

• 2187
« Отговор #186 -: Декември 18, 2011, 06:44:37 pm »

:blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #187 -: Декември 18, 2011, 06:57:14 pm »
 Покрай бума с имоти контактувах с англичанин-работническа класа, щастлив, че щерка му завършила в Кеймбридж.. нещо ..ала-бала, НО получила изгодно предложение за работа. Човекът ми обясни, че наемат куцо и сакото завършило престижни англ. уч. заведения, защото са били състуденти на бъдещата управляваща върхушка ;D. Контакти, връзкарство демек.
Никиту Василев го въведе този ингилизки обичай и у нас съвсем официално, а по преди ингилизите пък понасъбраха и отгледаха местните "Троянски коне". :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #188 -: Декември 18, 2011, 07:10:17 pm »
Човекът ми обясни, че наемат куцо и сакото завършило престижни англ. уч. заведения

над това имам съвсем преки наблюдения
но като няма какво да измести ядреното оръжие, все трябва някаква промяна, нали
как не се разбра за толкова векове, че модата цели прикриване на недостатъците, а не тяхното подчертаване :blink:, освен когато се цели впечатление, дори и със знак "-"

опитът ми със започващите е в съотношение 35/65 в полза неграмотността, съчетана с претенции
но онези 35 са съвкупност от как беше - ДНК и т.н., не не непременно, но често с добър старт и възможност да не се подчинят на дивия капитализъм по няколко причини :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #189 -: Декември 19, 2011, 11:53:26 am »
Вчера попаднах на майка и дъщеря, които имат бизнес в областта, към която се стремя, и се зарадвах, че ето, има и успели, но.... Е, оказа се че на тия двете фирма от Вирджинските острови с управител бивш агент на ДС им е налял 250 000 лева и е от ясно по-ясно, че се перат пари там  :blink: Майката има три планети в критичните 29 градуса, като едната планета си е точно в забогатяващия 29-ти градус на Рака. Мисля, че е излишно да спорим кой колко е успял... колко е озлобен срещу работодателите и в коя държава има по-големи шансове за реализация...
Надявам се да успея сама, без да пера ничии пари и се надявам да се случи скоро  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Grace

• 2257
« Отговор #190 -: Декември 19, 2011, 12:01:59 pm »
пожелавам ти го и аз  :blink:
бъди позитивна и ще успееш !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #191 -: Декември 19, 2011, 12:12:03 pm »
Майката има три планети в критичните 29 градуса, като едната планета си е точно в забогатяващия 29-ти градус на Рака. Мисля, че е излишно да спорим кой колко е успял...

Мамка му й прасе  ;D, имам Юпитер в 29ия градус на Телеца в 7 дом (в съвпад с Лилит), управлява втори! Няма ли и на мен някой да ми подхвърли няколко милиона да му ги изпера? При мен що не работят "богаташките" градуси, м?  :41:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #192 -: Декември 19, 2011, 12:23:39 pm »
Лили, за теб ... :blink:
цитата е от Румяна Кожухарова

ЮПИТЕР. Ако Юпитер е разположен в градуса на Анарета човек може да има силно развито чувство за ценности, култура, религия, морал и нравственост, което се основава на богат житейски опит.
Ако Юпитер е ранен са възможни предубеждения и ограничения. Тези хора могат да се срещнат с необходимоста от сериозен нравствен или морален избор. Възникват критични ситуации свързани с висше образование, религия, философия, юридически въпроси или с културни учреждения. Необходима е прозорливост и широта на възгледите. Положението на Юпитер в дом и знак, както и рождените аспекти в съчетание с предсказателните методи дават възможност да се направи правилния избор.

предполагам знаеш, че 29-я градус на Телец може да бъде и градуса на банкрута в един определен момент...НО не задължително.  :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #193 -: Декември 19, 2011, 12:42:27 pm »
Вчера попаднах на майка и дъщеря, които имат бизнес в областта, към която се стремя, и се зарадвах, че ето, има и успели, но.... Е, оказа се че на тия двете фирма от Вирджинските острови с управител бивш агент на ДС им е налял 250 000 лева и е от ясно по-ясно, че се перат пари там  :blink: Майката има три планети в критичните 29 градуса, като едната планета си е точно в забогатяващия 29-ти градус на Рака. Мисля, че е излишно да спорим кой колко е успял... колко е озлобен срещу работодателите и в коя държава има по-големи шансове за реализация...
Надявам се да успея сама, без да пера ничии пари и се надявам да се случи скоро  :blink:

Евалата на мацката !!!
Първо за шанса, който ѝ е дал живота о второ, че наистина е успяла да се справи със задачата. Не всеки може да ги изпере , за това се иска сериозно мислене и усет ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #194 -: Декември 19, 2011, 12:48:18 pm »
Лили, за теб ... :blink:
цитата е от Румяна Кожухарова

ЮПИТЕР. Ако Юпитер е разположен в градуса на Анарета човек може да има силно развито чувство за ценности, култура, религия, морал и нравственост, което се основава на богат житейски опит.
Ако Юпитер е ранен са възможни предубеждения и ограничения. Тези хора могат да се срещнат с необходимоста от сериозен нравствен или морален избор. Възникват критични ситуации свързани с висше образование, религия, философия, юридически въпроси или с културни учреждения. Необходима е прозорливост и широта на възгледите. Положението на Юпитер в дом и знак, както и рождените аспекти в съчетание с предсказателните методи дават възможност да се направи правилния избор.

предполагам знаеш, че 29-я градус на Телец може да бъде и градуса на банкрута в един определен момент...НО не задължително.  :blink:
Явно Лили го удря на морал и така си го отработва този градус.
Лиле, я дай малко през просото......... :29:
за да те огрее и в материален план .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #195 -: Декември 19, 2011, 12:53:00 pm »

Евалата на мацката !!!
Първо за шанса, който ѝ е дал живота о второ, че наистина е успяла да се справи със задачата. Не всеки може да ги изпере , за това се иска сериозно мислене и усет ....

Не е мислела много - има определени видове бизнес, в които прането е просто  :blink: Не случайно някои искат да ни забранят на нас, простосмъртните, достъпа до Търговския регистър - те нали си знаят, че перат, защо и ние да го знаем  :-[

*

eaglet

• *
  • 411
а
« Отговор #196 -: Декември 19, 2011, 01:10:04 pm »
Това е картата, ако някой проявява интерес за късмета на мацката  :blink: В Зет планетките ми се изписваха, че са на 29 градуса, в астро.ком на 28, но пак са си в критичните градуси  :blink: Часът на раждане е неизвестен  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #197 -: Декември 19, 2011, 01:32:49 pm »
29*= 28.01* до 28.59*, а критичен е последният
ЗЕТ ги закръгля

наистина ли мислите, че за така наречения "късмет" не се плаща?
не само, че се плаща, но и обичайно цената е по-висока, отколкото сме били готови да платим:)

« Отговор #198 -: Декември 19, 2011, 01:39:09 pm »
Не случайно някои искат да ни забранят на нас, простосмъртните, достъпа до Търговския регистър - те нали си знаят, че перат, защо и ние да го знаем  :-[
Скъпа на кой му пука дали ти ще знаеш коя фирма пере пари.Толкова ли за голям фактор в икономиката се имаш.И като знаеш че някой пере пари какво?Ще му накривиш капата.Търговския регистър се затваря защото се крадат лични данни.Всеки идиот може да ти вземе данните от личната карта.Още когато беше пуснат имаше активни реакции точно по тази причина-че някой ден може да осъмнеш като собственик на кредит от 1 милион,но без да си го взела,а пък да го връщаш.Или че си продала апартамента си  ;D

« Отговор #199 -: Декември 19, 2011, 01:41:25 pm »
Това е картата,
Риба.Това стига. ;DПо-продажни и меркантилни от тия няма.Смятат че всички са им длъжни и не подбират начините за забогатяване.Важното е да се лее звън на монети.