Чудех се къде да го споделя и за да не спамя в темите, ще го напиша тук. :blink:
Случвало ли ви се е да има странна синхроничност, т.е. Вселената по някакъв начин да откликва на действията ви?
Вчера ходих да си вземам хонорарите и на връщане, виждайки просещ музикант в подлеза, реших да му оставя парички... ей така, спонтанно, а не защото искам да се правя на добра в навечерието на празниците.
Днес минах през пазара, взех малко зеленчуци и ме излъгаха с рестото. Стана ми много смешно и жалко това момиче - аз й се усмихвам и желая весели празници, а тя ме гледа нагло в очите и лъже. Отминавайки сергията, установих, че съм излъгана, но реших да не се връщам за 2 лв. и да не го правя на въпрос, здраве да е!
Придържам се към принципа "Ако си взел, трябва да дадеш част от полученото, за да се върне отново при теб".
През последните месеци нямах почти никаква работа, много мижави поръчки и проблеми с плащанията.
И непосредствено след случката на пазара, която много ме възмути (не присвояването на част от рестото, а наглостта, с която се прави), защото най-много мразя тая част от бг манталитета - тарикатлъци на дребно, се обажда един възложител с поръчка за 100 страници превод, което прави доста сериозна сума. :blink: