Здравей Гост

Хилег, Алкокоден и Продължителност На Живот

• 75 Отговора
  • 13560 Прегледи
« Последна редакция: Октомври 12, 2012, 02:10:10 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

eaglet

• *
  • 411
Re: Хилег, Алкокоден и Продължителност На Живот
« Отговор #1 -: Декември 17, 2011, 03:01:49 pm »
Не те ли е страх от темата за продължителността на живота? Имам книга с цял раздел за това и съзнателно избягвам да се зачета  :blink: Предочитам да си подредя дрешките в гардероба, че ако ми се случи нещо - поне да е подредено  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Декември 17, 2011, 03:20:14 pm »
Струва ми се, че малцина могат да направят точните изчисления ;)

Спомням си на курса на Румен Колев, който посещавах преди няколко години, разглеждахме няколко системи за изчисляването им... Зависи коя ще избереш, никой не може да каже коя е най-прецизна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Декември 17, 2011, 03:56:37 pm »
Аз работя с програма на Румен Колев...Бих могла...,но , ако ме подсетиш малко по-късно или по добре утре или в другиден... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Декември 17, 2011, 05:28:04 pm »
Полезно е човек да си определи хилега/дарителя на живота/ и алкокодена /дарител на годините/.
После има различни формули за да се стигне до години, месеци и дни и е въпрос на личен избор дали човек ще ги търси.
Определяне на хилег /по Птоломей/
1.   Хилегиали места/за да е планетата хилег, тя трябва да се намира в хилегиално място/ - това са пет дома от по 30 градуса, като започат 5 градуса преди куспидите на 1; 7; 9;10;11 том и завършват 25 градуса след върха им.
2.   При дневно раждане, ако Слънцето е в хилегиално място, то е хилег
3.   При нощно раждане, ако Луната е на такова, тя е хилег.
4.   При дневно раждае, ако Слънцето не е в хилегиало място, но Луната е, то тя е хилег.
5.   Ако нито Слънцето, нито Луната са хилег, то планетата  в хилегиално място и с най-много достойнства е хилег.
6.   Ако нито една планета не е определена за хилег, то при дневно раждане Асцендентът е хилег.
Алкокоден /според Валенс/ - управителят на термата, в която се намира хилега.
Според средновековни астролози – управителят на триплицитета на хилега
Според Монтулмо – алкокоденът трябва да е в аспект с хилега и с най-много есенциални достойнства

Според Чандра лал Сингх, ако хилегиалните фактори/хилег, алкокоден, Слънце, Луна, асцендент/ са в добро космично състояние, можем да очакваме голяма продължителност на живота.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #5 -: Декември 17, 2011, 07:40:07 pm »
АН, благодаря ти за изчерпателния отговор!

Четох указанията за определяне на хилег няколко пъти и прилагах според моята карта. Но виждам, че при мен нито Слънце, нито Луна могат да се определят като хилег. Най-вероятно това ще е АЦ. Трудно ми е :( А пък нали трябва да съм сигурна кой точно се явява хилег в картата, за да определя в последствие алкокоден.

По твоите указания от раз определям кой ми е хилегът, но не искам да продължа, а на теб ти е трудно... Не знам какво ми става, че ти се бъркам и се опитвам да те спра да "ровиш" в тая насока... май не трябва да влизам тук  :-[

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #6 -: Декември 17, 2011, 09:52:21 pm »
"А пък за ровенето, ами любопитна съм и научавам нови неща!"

И аз така  ;D Успех!

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Декември 18, 2011, 01:27:28 am »
според това тук аз нямам хилег, от там и алкокоден, значи или трябва да не съм живяла или да съм безсмъртна ;D
по една друга система дето бях чела ПФ се явяваше хилег, алкокоден Меркурий или Юпитер (слабо вероятно) и като отчетем състоянието на Слънце и Луна, и отекоха нещата - нямам проблем с пренасянето в други светове, но като си знам късмета, току ще вземе да ми се остава в този и ще се наложи да отпътувам ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Декември 18, 2011, 05:06:41 am »
според това тук аз нямам хилег, от там и алкокоден, значи или трябва да не съм живяла или да съм безсмъртна ;D

И ти се уреди с екстра:)
Правиш качествен избор – ако оптимизмът, като ключова дума на Юпитер, те прави радостна, то той ти е „дарител на жизненост“. Ако трезвата преценка по Меркурий ти дава спокойствие и хармония – той е:)
И после ги обгрижваш:)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #9 -: Декември 18, 2011, 09:55:57 am »
Темата за хилега и алкокодена и на мен ми е много интересна. От няколко години (от както се запознах с тази теория) започнах да следя по внимателно живота си и мога доста уверено да заявя, че и по теория и от наблюденията ми Луната е хилег в живота ми.

Алкокоден не мога да определя. Нямам планети нито в Телец, нито в Рак, с някакви есенциални лунни достойнства.

При мен има и още една особеност - Сатурн е дорифорий.

« Последна редакция: Декември 18, 2011, 03:52:07 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #10 -: Декември 18, 2011, 10:31:46 am »
Събудихте и моя интерес по темата, за което благодаря (а как имам да чета по друго в момента ;D)! :wub:
В Solar Fire можете да проверите хилега си по методите на Бонати/Леман, Бонати и Птоломей. От контролната лента в менюто избирате Reports -> Current chart и от прозореца, който ще се покаже, натискате върху Horary от списъка горе в дясно. Най-долу в полето с информацията е посочен хилегът по трите метода. Janus също може да го изчислява.

Тук има информация на испански език с пример (картата на М. Монро и други).

Аз благодаря на АН за изчерпателната информация, защото когато не съм запозната добре с нещо, предпочитам програма да ми го изчисли, но после искам и аз сама да направя изчисленията, за да разбера как работи механизмът.
« Последна редакция: Декември 18, 2011, 03:36:03 pm от Mirabella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Декември 18, 2011, 10:39:16 am »
благодаря ти, Mirabella за споделената информация. Наистина, много е лесно в Solar Fire... :blink: 

« Отговор #12 -: Декември 18, 2011, 11:25:26 am »
  Честно казано, аз нямам идея кой е моя Хилег, но си мисля, че е Луната, но не заради положението й, а заради преработката й - в 9 ти дом, дневно раждане, след новолуние - 4 ден, близо до МС...Много ранена е, но цял живот я преработвам, отработвам - явно вече ми действа като Хилег, излъчването ми Лунно, интуицията ми соматична, а заболяванията - психосоматични....нямам заболявания де, признаци само  ;D...В една руска програма - беше ми излезнал Хирон май като Хилег, като Алкокоден - Уран, а Слънцето ми беше най-зловредната планета.....
  А отделно в зетката си бях вкарала формулка, да изчислява само моя Хилег /точката, забравила съм точно как беше, но се взимаше впредвид градусите на преднаталното новолуние или пълнолуние.../ моят беше в Лъв....вече нямам никви програми ....Та продължителността на живота - знам горе-долу 79-80 години, ако успея да прескоча някои критични моменти....Но тук няма точки и други признаци - по-скоро гледам транзитите и здрава логика  ;D, а и по-добре да не знаем колко ще живеем и може би това е подарък от Господ, да не знаем кога  :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #13 -: Декември 18, 2011, 11:33:28 am »
Благодаря, Мирабела.

Нямах SolarFire инсталирана, и сега най-накрая ще имам възможност да я разуча.  ;D

« Последна редакция: Декември 18, 2011, 03:51:32 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #14 -: Декември 18, 2011, 12:25:29 pm »
Добре, де и като се определи какво се разбира от това. моето Слънце е на 16 гр. от началото на 9 дом и явно е хилег, но не разбрах какво следва от това?

« Отговор #15 -: Декември 18, 2011, 12:37:34 pm »
   :blink: Мирабела, благодаря ! Значи правилно съм си усетила Хилега  ;D - интуицията работи !

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #16 -: Декември 18, 2011, 12:47:14 pm »
Моля, кажете какво значи тоя хилег и какво като е слънцето?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #17 -: Декември 18, 2011, 03:06:21 pm »
Доообре! ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #18 -: Декември 18, 2011, 03:20:32 pm »
по една друга система дето бях чела ПФ се явяваше хилег, алкокоден Меркурий или Юпитер (слабо вероятно) и като отчетем състоянието на Слънце и Луна, и отекоха нещата - нямам проблем с пренасянето в други светове, но като си знам късмета, току ще вземе да ми се остава в този и ще се наложи да отпътувам ;D

Abroad, погледна ли линка който дадох в първия си пост? Пробва ли да провериш дали случайно АЦ или точката на Щастие не ти се явяват като хилег в картата?

не ститнах до линка, но нали по-горе писах, че съм я смятала преди и е ПФ :blink:
между другото и SF така я отчита, само според Бонати е Луната - вероятно, за да намери все пак хилег пренебрегва нощното раждане

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Декември 18, 2011, 03:55:03 pm »
Програмата е демо и не ми изчилсява нищо. :-\