Здравей Гост

Хилег, Алкокоден и Продължителност На Живот

• 75 Отговора
  • 13564 Прегледи
Re: Хилег, Алкокоден и Продължителност На Живот
« Отговор #20 -: Декември 18, 2011, 04:06:29 pm »
Solar Fire ли? Следвай указанията за инсталация от текстовия файл в архива.

Usage:

1) To register program: copy the files contained in the "fix" folder to the Solar Fire directory
2) To update program: copy the files contained in the "sf706update" folder to the Solar Fire directory

Пълна работеща версия на Janus (за 30 дни безплатно ползване) - http://www.astrology-house.com/janus/download_trial.cfm (не съм я изпробвала никога).

« Отговор #21 -: Декември 18, 2011, 07:09:23 pm »

Готина тема!

Слънцето ми е в 11 дом на 6 градуса и половина. Да го считам ли са Алкокоден?
Ако ДА, в същия дом имам Меркурий,Сатурн и Уран, коя тогава ще е планетата по която да определя пдорължителността и след като я открия как да го направя?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #22 -: Декември 20, 2011, 11:09:55 am »

Готина тема!

Слънцето ми е в 11 дом на 6 градуса и половина. Да го считам ли са Алкокоден?
Ако ДА, в същия дом имам Меркурий,Сатурн и Уран, коя тогава ще е планетата по която да определя пдорължителността и след като я открия как да го направя?

Ти през деня ли си родена или през ноща ?
Ако си през деня, то тогава Слънцето ти е хилег.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #23 -: Декември 20, 2011, 11:12:59 am »
Полезно е човек да си определи хилега/дарителя на живота/ и алкокодена /дарител на годините/.
После има различни формули за да се стигне до години, месеци и дни и е въпрос на личен избор дали човек ще ги търси.
Определяне на хилег /по Птоломей/
1.   Хилегиали места/за да е планетата хилег, тя трябва да се намира в хилегиално място/ - това са пет дома от по 30 градуса, като започат 5 градуса преди куспидите на 1; 7; 9;10;11 том и завършват 25 градуса след върха им.
2.   При дневно раждане, ако Слънцето е в хилегиално място, то е хилег
3.   При нощно раждане, ако Луната е на такова, тя е хилег.
4.   При дневно раждае, ако Слънцето не е в хилегиало място, но Луната е, то тя е хилег.
5.   Ако нито Слънцето, нито Луната са хилег, то планетата  в хилегиално място и с най-много достойнства е хилег.
6.   Ако нито една планета не е определена за хилег, то при дневно раждане Асцендентът е хилег.
Алкокоден /според Валенс/ - управителят на термата, в която се намира хилега.
Според средновековни астролози – управителят на триплицитета на хилега
Според Монтулмо – алкокоденът трябва да е в аспект с хилега и с най-много есенциални достойнства

Според Чандра лал Сингх, ако хилегиалните фактори/хилег, алкокоден, Слънце, Луна, асцендент/ са в добро космично състояние, можем да очакваме голяма продължителност на живота.

Интересно ми е много ....Ихаа
Супер. Значи, на мен Луната ми е на К11, което означава , че е хилег - родена съм през ноща. Луната е в Близнаци- това означава ли че Мерка е алкокоден или търсим краен диспозитор ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #24 -: Декември 20, 2011, 11:27:52 am »
А възможно ли е една планета де е и хилег и алкокоден ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Декември 20, 2011, 11:59:14 am »

Възможно е.
За древните астролози е било важно да определят продължителността на живота на владетеля, защото със смъртта му може да настъпят опасни времена, но въпросът е  как и за какво ние можем да ползваме това знание. Каква допълнителна информация получаваме, която да е различна от тая, която можем да получим по другите начини.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #26 -: Декември 20, 2011, 12:38:58 pm »

Възможно е.
За древните астролози е било важно да определят продължителността на живота на владетеля, защото със смъртта му може да настъпят опасни времена, но въпросът е  как и за какво ние можем да ползваме това знание. Каква допълнителна информация получаваме, която да е различна от тая, която можем да получим по другите начини.

Това е много полезна информация. За мене е важно кога би настъпило такова събитие било то за мен лично или близки. Може да се плануват разни неща, по-скъпи застраховки живот например....с цел по-добро наследяване на преживелите роднини.
Това са неща които са от изключително значение за всички, няма от какво да се страхуваме - още повече ние, които се интересуваме от тайните на живота.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #27 -: Декември 20, 2011, 12:59:24 pm »
Радвам се че има и други като мен. Смъртта не само е неизбежна, но и с нея нищо не свършва. Много добре знаем, че недовършените ни дела, неизпълнените ни задължения и мечти, ни връщат обратно на земята в друго тяло.
Отърване нема  :tongue2:
Или по-скоро, аз не съм готова за това отърване, колкото и да искам, защото не мога да спра да мечтая за неща свързани със земния ми живот. Нима не е така със всички ни ?
 :kissd:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Diyana

• 2705
« Отговор #28 -: Декември 20, 2011, 01:05:21 pm »

Например когато Хилег е светило в екзалтация или обител, това светило е и Алкокоден. Алкокоденът е планетата, която има най-много есенциални достойнства в мястото на Хилега и го вижда, тоест хвърля мажорен /пълнознаков/ аспект към него. Пример - Слънце в дневна карта в 11-ти дом и в Лъв/Овен е и Хилег и Алкокоден едновременно - получава 4-5 точки заради екзалтация/домицил, и още 3 отгоре като първи владетел на огнения триплицитет. Няма какво да го бие. Съответно Луна в Рак/Телец в нощна карта и на хилегиално място. Някои астропрограми не броят този случай като "аспект" и съответно отнемат на Слънцето и Луната честта да са и Алкокоден.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

elfidka

• 3129
« Отговор #29 -: Декември 20, 2011, 01:29:25 pm »

Например когато Хилег е светило в екзалтация или обител, това светило е и Алкокоден. Алкокоденът е планетата, която има най-много есенциални достойнства в мястото на Хилега и го вижда, тоест хвърля мажорен /пълнознаков/ аспект към него. Пример - Слънце в дневна карта в 11-ти дом и в Лъв/Овен е и Хилег и Алкокоден едновременно - получава 4-5 точки заради екзалтация/домицил, и още 3 отгоре като първи владетел на огнения триплицитет. Няма какво да го бие. Съответно Луна в Рак/Телец в нощна карта и на хилегиално място. Някои астропрограми не броят този случай като "аспект" и съответно отнемат на Слънцето и Луната честта да са и Алкокоден.

Благодаря ти за изчерпателния отговор Диана  ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #30 -: Декември 20, 2011, 04:30:47 pm »
Слагам картата на Хенри 8 (коректен е часът), Хилег трябва да е Слънцето, което е в Рак, без достойнства, освен, че е в хелегиално място и Луната е в Овен (знак екзалтация Сл), умира на 55. Всъщност единственото разстояние между основна точка и планета равно на 55 градуса в този радикс е АСЦ-ПЛ. Но мисля, не е закономерно.... 
When One Door Closes Another Door Opens

*

elfidka

• 3129
« Отговор #31 -: Декември 20, 2011, 07:22:42 pm »
Да именно, май вече схващам как става.    Урааа  ;D  Понеже крайния диспозитор на Слънцето е Меркурии и тъй ката Ац се управлява от Мерка, то той се взима за мярка. Явно, когато алкокодена е еднакъв с У1 е нужен точен час до миликундата...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #32 -: Декември 20, 2011, 09:16:18 pm »
Родена съм през деня, хилега ми е Слънце в 11 дом, където имам още 3 планети :) Оттук вече не знам как да определя Алкокодена, какви достойнства да търся?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Декември 20, 2011, 10:27:03 pm »
Имам предположение, че картата на смъртта на човек копира домовата на натала. Т.е. АЦ на смъртта съвпада с Натален АЦ по знак и градус.
Някой има ли наблюдения ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #34 -: Декември 21, 2011, 07:33:14 am »
  Специално за смъртта нямам наблюдения, но за много важни случки, засягащи натала, се случват когато транзитния асцедент е в знака на асцедента на натала. Наблюдавам го от доста време - поне за мен е показателно...

« Отговор #35 -: Декември 21, 2011, 09:33:15 am »

Дияна,в такъв случай при мен Слънцето е и хилег,и алкокоден-дневно раждане,Слънце в 10-ти,в Овен.Правилно ли съм разбрала?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Декември 21, 2011, 02:06:20 pm »
Дияна,в такъв случай при мен Слънцето е и хилег,и алкокоден-дневно раждане,Слънце в 10-ти,в Овен.Правилно ли съм разбрала?

Ъхъм :blink:.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #37 -: Декември 21, 2011, 02:10:44 pm »
Родена съм през деня, хилега ми е Слънце в 11 дом, където имам още 3 планети :) Оттук вече не знам как да определя Алкокодена, какви достойнства да търся?

Ти беше слънчев Стрелец, нали? Ако Юпитер е в знак, който хвърля мажорен аспект към Стрелец - значи Юпитер ти е Алкокоден, ако Юпитер ти е в Скорпион, Козирог, Рак или Телец, Алкокоден ти е Слънце.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Декември 21, 2011, 02:17:09 pm »
  Специално за смъртта нямам наблюдения, но за много важни случки, засягащи натала, се случват когато транзитния асцедент е в знака на асцедента на натала. Наблюдавам го от доста време - поне за мен е показателно...

Ами че то това се случва всеки ден за по два часа :-\.

« Отговор #39 -: Декември 21, 2011, 02:43:37 pm »

Ти беше слънчев Стрелец, нали? Ако Юпитер е в знак, който хвърля мажорен аспект към Стрелец - значи Юпитер ти е Алкокоден, ако Юпитер ти е в Скорпион, Козирог, Рак или Телец, Алкокоден ти е Слънце.

Не знам какво е Слънчев Стрелец....Слънцето е под знака на Стрелец в 11 дом, ако това се има предвид...

Юпитер ми е в 1 дом във Водолей. Значи Алкокоден ми е Юпитер, така ли?
И ако да, оттук нататък как да изчислявам се питам? :))))