Какво смятате за твърдението на учените?
"Астрономията е една точна наука и за разлика от нея Астрологията е само реликта от миналото и в научните среди не се възприема сериозно."
Защо например за една и съща натална карта различните астролози изказват различно мнение?
Това означава ли, че в астрологията личното тълкуване, респективно субективното мнение е определящо за това какво може да кажем за конкретен човек? До колко може да се позовем на астрологията? И ако сме решили все пак да се обърнем към астролог как да го изберем из между многото?
Аз съм на мнение , че всеки намира необходимия си консултант в различен етап от живота си.
Няма как прочита на картата да е еднакъв поради различните тенденции на школите в астрологичния сектор.
Модерната астрология не приема за вярно твърдението на древните за така наречените "добри' и лоши" планети...,за разлика от древните , които приемат като злосторници Марс, Сатурн....Друг е въпроса , че в онези времена те не са работили с транссатурновите поради единствената причина...,че това са невидими планети, които не оказват влияние...
Към днешна дата интереса към астрологията става все по-голям и по-голям....Много станаха и "астролозите"...,които прочитайки 6-те тома на двете баби...се титулуват астролози.
Моето мнение е , че астрологията се учи много последователно и методично...,изследват се влиянията и съответните качества...,надгражда се...учат се различните техники и се прилагат ежедневно....Прочита следва да се прави изключително прецизно...,за да кажем ...,че едно събитие би могло да бъде факт.
Имам спомен за това колко много се говори за планетите при които липсват есенциални и акцидентални качества....,колко "лоши" могат да бъдат...Моите изледвания и опит показват далеч по-различни резултати...И ако един астролог би изтълкувал квадратурата на Слънце/Сатурн като нещо фатално и ужасно...,аз биг тълкувала този аспект като градивен аспект....разбира се съобразявайки се с всички подробности....